Z zalozenia wiem ze to co polskie jest syfowe na maxa dla tego nadeszla era amerykanizacji wszystkiego wiec czas sie naumiec(dla nieumiejacych) angola
Poza tym gralem w Tego yyy Mertina??? Mer.... ? nie wazne jak to sie wabi nie chce mi sie sprawdzac tam grafa nie dosc ze jest kwadratowa to jest to to samo co w 100 innych MMO. A jezeli ktos szyka DYNAMICZNEJ gry polecam Gunz Online
Mmorpg
Właśnie w metinie jest przecież zręczność, która wpływa między innymi na szbkość zadawanych ciosów. Poza tym nie rozumiem jednego. Piszecie, że Metin jest głupi bo jest na Polskim servie? Jest to duże ułatwienie dla osób słabo znających Angielski. A w Metina nie warto grać, bo jest tam głodny zbłąkany pies? Co prawda problem noobów istnieje. Taki na 50 lvl podkrada grupki, a jak je "odzyskam" to pisze do GM, że to ja jemu podkradam. Albo jakiś typ expi na 1 grupce pająków, z potami nie wyrabia, ja pojechałem za górkę expić (taka moja miejscówka) to on mnie wygania bo on tutaj expi :-D . No cóż. Wszystko ma swoją cenę.
Teraz gram w Last Chaos i szczerze mówiąc spodobała mi się ta gra. Nooba żadnego jeszcze nie spotkałem. Podchodzi do mnie koleś i pyta się, czy chcę trochę kasy (tak sam z siebie). Mam opiekuna to mi cały eq kupił, daje kasę, pomaga, itp. Nie dochodzi do sytuacji, że sobie spokojnie expię a podchodzi do mnie jakiś koleś i zaczyna na mnie bluzgać bez powodu. Bo takie sytuacje też się zdarzały.
W Lost Chaos trochę denerwujące jest to, że nie można rozpocząć w miejscu w którym się dedło, oraz dużo zbędnych lokacji, tzn. miasto wydaje się sztucznie powiększone. Nie da się ukryć, że jest dużo większe niż to w Metinie. Są miejsca w których nic ważnego nie znajdziesz.
pozwolicie że zboczę troche z tematu ale mam problem z uruchomieniem L2... krótko mówiąc wyskakuje błąd i nie mogę się zalogować, z kolei kiedy ostwieram z patcha jakiegokolwiek serwera to pokazuje sie czarne tło po czym po sekundzie znika... >.>" Czy ktoś miał podobne problemy?
dobra, to moze napisz jaki to server ?
Defunctus wiesz na wiekszosci serverow jest napisane takie cos "how to connect" i robisz to krok po krotu. i nie ma bata by nie dzialalo a tak jak to napisales to przyczyn moze byc setki poczynajac od tego ze moze masz zla czesc clienta
cóż chodzi o server allseron. Raczej wątpię żeby coś było nie tak bo przez jakiś czas gra chodziła normalnie... dopiero ostatnio mam z tym problemy.
a ja poradzę RF Online sam testuje narazie KozaK;D
nie no, bez jaj ;/ tam wszystko jest opisane w dodatku po polsku zrobiles wszystko tak, jak jest tam napiosane ? nawet jak Ci sie uda polaczyc, to modl sie zeby serwer nie byl na javie
Ale on mowi ze juz mu chodzila. I potemsie zawiesil. Pytanie ziom mam do ciebie czy sciagales jakie mmo gdzie byl gameguard? Bo z tego co wiem L2 nie wspołpracuje dobrze z samym Lineage2
Acha i jeszcze jedno
Z zalozenia wiem ze to co polskie jest syfowe na maxa
A wiesz dlaczego? Tylko i wyłącznie z braku pieniędzy. Tak się składa, że w Polscy informatycy (gracze także) należą do światowej elity. Jeżeli się nie zgadzasz to zastanów się nad kilkoma faktami:
- Dlaczego do innych krajów (Niemcy, Irlandia, itp) przyjmują polskich informatyków w każdej ilości?
- Wiele osiągnięć w tym: zwycięstwa w międzynarodowych konkursach informatycznych, w różnych grach typu FIFA, itp. A pamiętasz sytuacje sprzed jakiś 6 lat jak 17 z Poznania włamał się do NASA i nie mogli go znaleźć?
A teraz jeżeli powiesz, że Amerykańskie jest lepsze, bo mają światowe firmy komputerowe, najsławniejszych informatyków (B. Gates, K. Mitnick, itp), to porównaj:
- ilość obywateli
- ilość pieniędzy
- ilu Polaków pracuje w zagranicznych korporacjach
I najważniejsze. Weź pod uwagę, że sporo z tych sławnych informatyków zastało przereklamowanych. Dokonywali wielkich rzeczy kiedyś, ale w porównaniu z dzisiejszymi, także polskimi fachowcami ich wiedza nic nie znaczy. O tym się mówiło- mieli reklamę. Chcesz jakiś przykład? Nie ma sprawy. Zobaczcie na "dzieła" Microsoftu. Większość osób korzysta z Windowsa. Łącznie ze mną. Powód jest prosty. Ludzie są przyzwyczajeni do Windowsa, działają na nim wszystkie aplikacje, gry, itp. Owszem. Na linuksie można zainstalować WINE, czy inne biblioteki, które umożliwiają uruchomienie aplikacji Windowsowych na Linuksie, ale duża część z nich działa z problemami, lub ta sama gra na Windowsie ma mniejsze wymagania, niż na pingwinie. Nie oznacza to, że nie widzę wad Windowsa. Nigdy, przenigdy nie zdarzyło mi się, żeby Linuks odmówił mi posłuszeństwa, zawiesił się, zaczęły wyskakiwać mi błędy, albo został zainfekowany wirusem. No właśnie. Użytkownicy Windowsa muszą się chronić jak tylko mogą AV. W Linuksie nawet nie musiałem tego robić. Tak właśnie działa reklama, której w Polsce brakuje.
Więc jeżeli, kiedyś pomyślisz, że Polskie=syfowe, to zastanów się 2 razy.
dObra ejj..
może zagraj w ArchLord'a obczaJ sobie w Googlach
cóz sporo osób napisało XD powiem szczerze że lineage mam z płytki od kumpla. i prosiłabym żeby nie mówić do mnie w osobie męskiej XD jesli chodzi o Archlorda to mam, gram i wbiłam 24 lvl dopiero no ale cóż wolę silkroada pomimo niezwykle upierdliwego wbijania na server
Też mnie dziwiło czemu mówią do Ciebie w osobie męskiej A na temat - tak jak niektórzy także polecam Ci Cabal Online. Dla mnie bardzo podobny do Silkroad'a, walki bardzo dynamiczne (pierwszy lepszy filmik na YouTube), ciekawe zadania (jak dla mnie), no i w ogóle sama musisz sprawdzić czy Ci odpowiada.
hehe. Własnie tez myślałam o Cabalu. Wiele osób mi go polecało a z filmików wnioskuję ze może mi się spodobać skoro Silkroad przypadł mi do gustu. Tylko ile to się ściąga? Tak mniej wiecej bo nie wiem czy zostawić sobie śvciąganie na jakiś weekend kiedy będzie więcej czasu...
Nie wiem czy to w Cabalu, ale chyba tak był taki numer, że ściągasz plik ściągający całą resztę :/ Czyli taki ich downloader. Strasznie wkurzająca rzecz, bo nie można przerwać ściągania. Na dodatek chwilami wygląda jakby się zwiesił (ale bez obaw, on nadal zasysa).
Acha i jeszcze jednoZ zalozenia wiem ze to co polskie jest syfowe na maxa A wiesz dlaczego? Tylko i wyłącznie z braku pieniędzy. Tak się składa, że w Polscy informatycy (gracze także) należą do światowej elity. Jeżeli się nie zgadzasz to zastanów się nad kilkoma faktami:- Dlaczego do innych krajów (Niemcy, Irlandia, itp) przyjmują polskich informatyków w każdej ilości?- Wiele osiągnięć w tym: zwycięstwa w międzynarodowych konkursach informatycznych, w różnych grach typu FIFA, itp. A pamiętasz sytuacje sprzed jakiś 6 lat jak 17 z Poznania włamał się do NASA i nie mogli go znaleźć?A teraz jeżeli powiesz, że Amerykańskie jest lepsze, bo mają światowe firmy komputerowe, najsławniejszych informatyków (B. Gates, K. Mitnick, itp), to porównaj:- ilość obywateli- ilość pieniędzy- ilu Polaków pracuje w zagranicznych korporacjachI najważniejsze. Weź pod uwagę, że sporo z tych sławnych informatyków zastało przereklamowanych. Dokonywali wielkich rzeczy kiedyś, ale w porównaniu z dzisiejszymi, także polskimi fachowcami ich wiedza nic nie znaczy. O tym się mówiło- mieli reklamę. Chcesz jakiś przykład? Nie ma sprawy. Zobaczcie na "dzieła" Microsoftu. Większość osób korzysta z Windowsa. Łącznie ze mną. Powód jest prosty. Ludzie są przyzwyczajeni do Windowsa, działają na nim wszystkie aplikacje, gry, itp. Owszem. Na linuksie można zainstalować WINE, czy inne biblioteki, które umożliwiają uruchomienie aplikacji Windowsowych na Linuksie, ale duża część z nich działa z problemami, lub ta sama gra na Windowsie ma mniejsze wymagania, niż na pingwinie. Nie oznacza to, że nie widzę wad Windowsa. Nigdy, przenigdy nie zdarzyło mi się, żeby Linuks odmówił mi posłuszeństwa, zawiesił się, zaczęły wyskakiwać mi błędy, albo został zainfekowany wirusem. No właśnie. Użytkownicy Windowsa muszą się chronić jak tylko mogą AV. W Linuksie nawet nie musiałem tego robić. Tak właśnie działa reklama, której w Polsce brakuje.Więc jeżeli, kiedyś pomyślisz, że Polskie=syfowe, to zastanów się 2 razy.
Ja nie mowie ze informatycy sa syfowi czy tez ich osiagniecia czy whatever to sie zwie. Ja mowie ze polska jest narodem zakochanym w pieniadzach. Polak sprzeda wlasnego brata dla kasy. Albo wycycka swojego dla kasy. Teraz ja ci dam porownanie. Robol pracujacy na budowie w 30 stopniowym upale po 12 godz pare lat temu zarabial jeszcze nie spelna 800zł teraz jak polacy wyjechali do UK nagle place wzrosly do 3000tys(wkoncu ponad 2 miliony polakow w UK teraz jest). Teraz wyobraz sobie ile przez te lata pracodawca przycinal na rodakach puki nie weszlismy do UE. I nie mowie ze servery sa chujowe pod wzgledem technicznym tylko pod wzgledem donatorskim gdzie w L2 na dragonie biega 3/4 frajerow z czerwonymi bronmi na +30 co pier**li balans gry. Wiec ponawiam pytanie. Czy polskie servy nie sa chujowe?
Polska ma nas w d*pie
Sorry za lacine
Last Chaos jest bardzo sympatyczną gierką ;-) Może nie ma tam tak dynamicznej walki jakbyś sobie życzył, ale rogue kusznik na 40 lvl daje radę (po postu zamiata tą kuszą).
grałam przez jakiś czas w Last Chaos ale nie dotarłam do tak wysokiego poziomu żeby się wypowiadać na temat tej gry . ^^
elo all. chcialbym sie spytac co robic zeby dzialal METIN2 CHEATER 1.0 [bETA]. gdy zrobie wszystko co trzeba i jest napisane w poradniku nic sie nie dzieje. O CO CHODZI!!? prosze o odpowiedz na gg najlepiej ale moze byc takze na forum.
Banned