MOBA- cos typu LOL

niewidze na forum specjalnej zakladki na moba wiec napisze tu. poszukuje fajnego MOBA. teraz gram w lola ale zaczyna mnie do szalu doprowadzac ilosc trolli , noobow , feederow , neosow... listy niema konca. wiec jakie byscie mi polecili dobre DARMOWE(!) moba. nie uzywam item shopu wiec musi byc darmowa(oczywicsie item shop moze byc) myslalem nad bloodline champions , czy to cos fajnego?

PS. UWAGA mam pytanie poboczne. w lolu gram na serverze EU nordic & east. czy na innych servach też jest tyle trolli? bo lol jest bardzo fajna gra i szkoda mi bedzie jej pozucic. wiec czy na innych serwach lola tez jest tyle noobkow? take zeby sie dalo wmiare normalnie grac.ktory polecacie?

Postaraj się o gift coda do Doty 2, albo kup go za 10 zł.Naprawdę się opłaca.

Napisałbym ,,Welcome to MOBA!,, ale to trochę lamerskie.

Masz jakieś 10 grywalnych MOBA na rynku, i tryliard pierdylionów w produkcji, wystarczy poszukać.

Trolle, feederzy, afkerzy, leaverzy, i grom wie co jeszcze jest w każdej grze tego typu, więc niestety, musisz się z tym pogodzić.

Bloodline Champions to nie dotoklon.

Dota 2 , Rise of Immortals , Blood Champions . Jeśli możesz to sprawdź SMITE jest warta polecenia .

PS. UWAGA mam pytanie poboczne. w lolu gram na serverze EU nordic & east. czy na innych servach też jest tyle trolli? bo lol jest bardzo fajna gra i szkoda mi bedzie jej pozucic. wiec czy na innych serwach lola tez jest tyle noobkow? take zeby sie dalo wmiare normalnie grac.ktory polecacie?

Grając na eu, oraz us jestem w stanie swierdzić, że na EU jest więcej trollów typu "LOL UR FCKING NOOB U SUCK FEEDER", ale niestety na US ten ping denerwuje.

niewidze na forum specjalnej zakladki na moba wiec napisze tu. poszukuje fajnego MOBA. teraz gram w lola ale zaczyna mnie do szalu doprowadzac ilosc trolli , noobow , feederow , neosow... listy niema konca. wiec jakie byscie mi polecili dobre DARMOWE(!) moba. nie uzywam item shopu wiec musi byc darmowa(oczywicsie item shop moze byc) myslalem nad bloodline champions , czy to cos fajnego?PS. UWAGA mam pytanie poboczne. w lolu gram na serverze EU nordic & east. czy na innych servach też jest tyle trolli? bo lol jest bardzo fajna gra i szkoda mi bedzie jej pozucic. wiec czy na innych serwach lola tez jest tyle noobkow? take zeby sie dalo wmiare normalnie grac.ktory polecacie?

Graj w byle co, byle nie było w języku polskim i tureckim. Reszte przeżyjesz.

Z polecanych (darmowych):

- HEROES OF NEWERTH

- RISE OF IMMORTALS

- BLOODLINE CHAMPIONS

Z płatnych:

- DOTA 2

Imo póki co prócz LoLa warto zaciekawić się jedynie SMITE i DOTA2. Do jednej i do drugiej gry masz masę kluczy (no, do doty co prawda albo poczekasz, albo kupisz za 10-20 zl, ewentualnie wygrasz). A idioci znajdą się w każdej grze.

Imo póki co prócz LoLa warto zaciekawić się jedynie SMITE i DOTA2. Do jednej i do drugiej gry masz masę kluczy (no, do doty co prawda albo poczekasz, albo kupisz za 10-20 zl, ewentualnie wygrasz). A idioci znajdą się w każdej grze.

Idioci znajdą się w każdej, ale w łatwiejszej (a w szczególności już po polsku/turecku) najwięcej. :)

Nie chcę aż tak bardzo hejtować LOLa, ale swoje tam widziałem. Raczej nie wróciłbym na jakikolwiek EU serwer za żadne pieniądze.

Polecam SMITE, to wyższy poziom LoLa i Doty. Też są noobki ale to wszędzie nawet DoTa2 już ma ich setki odkąd rozdają zaproszenia.

Moge ci sprzedac steama z dota2 za smsa 12 zł

warn_ico.png
Tutaj się nie targuje. - crracked

Fajnie, by było jak by był dział moba :D. A wracając do tematu, to może zagrasz z kolegą lub koleżanką. Poszukaj znajomych, sam nic nie zdziałasz w tej grze. No na west zdarzą się pajace, ale nie kiedy można spotkać pomocną rękę. Czasami pykam, ze sparkim na west, kultura na wyższych levelach jest inna. To też zależy, od gracza czy umie grać?, czy nie ?. A co to moba to : Smite, Hon, Loco czy coś takiego, nie wiem do czego zaliczyć grę Athletica Online.

Dota 2 Nie polecam, brakuje jeszcze balansu 50 postaci :D

Heroes Of Nevereth ( Odrazu mówie że nazwy moge źle pisać) długo szuka gier, ale gierka czasem wydaje sie lepsza od Lola, jeżeli oczywiście umiesz grać ;]

Rise Of Immortals ( także nie ma balansu co do magów a fighterów ale można pograc na jakiś czas, przyjemne(

Smite ( Gierka jest jeszcze w Fazie Beta więc możesz popróbować o Keya i spróbować swoich sił ;) naprawdę to jest oryginalnie coś nowego xD)

BLOODLINE CHAMPIONS (Hmm byłem w topce przez długi czas ale nikt nie wie nawet co to za gra, albo nie gra :| )

Hmm ogółem grałem z 15 Moba jak nic a tylko 5 pamiętam xD chociaż niektóre Koreańskie były .. Jak mi sie coś przypomni to dopisze ;)

Ps wpisz na google zapewnie coś jeszcze możesz znaleźć bo wątpie że któryś z nas wpisał :D

LOCO.

Smite ( Gierka jest jeszcze w Fazie Beta więc możesz popróbować o Keya i spróbować swoich sił naprawdę to jest oryginalnie coś nowego xD)

Nic oryginalnego, nic nowego, nędzna podróba LOCO.

@Slither gadasz, że dota nie ma balansu, a podajesz HoNa gdzie skille postaci są tylko kosmetycznie inne od tych z Doty. HoN to klon Doty tyle, że posiada samouczek i może być bardziej przystępny, postacie też nie są tak papierowe (w Docie na stracie masz 200 hp, w Honie 500). W Docie jest balans. Wszystkie postacie są silne. Po prostu trzeba umieć tworzyć build, bo i w Docie i w HoNie itemy mają większe znaczenie niż w LoLu dlatego też, że tam większość itemów ma aktywne umiejętności, a w LoLu niewiele jest takich.

co sądzicie o takich MOBA typu właśnie SMITE , LOCO czyli widok zza pleców. takie są lepsze od normalnych czy nie? bo smite mi sie spodobał ale właśnie niewiem czy jest jakaś wielka różnica.

PS. chodzi też o wymagania bo na moim złomie mało pójdzie

Smite...

Po pierwsze nie masz skilli celowanych, tylko skillshoty. To wymaga większych umiejętności jeśli chodzi o trafianie wroga.

Po drugie nie widzisz tego co masz za plecami, więc musisz bardziej uważać na to co się dzieje za tobą. To bardzo ważne, jeśli mówimy o teamie z junglą.

No i większość wrogów widzisz z daleka, a na mapie - NIE (mapa łapie tylko zasięg ataku). Podobnie na jungle, o wiele bardziej klimatycznie się skrada przez te chaszcze niż w LoLu albo Docie...

co sądzicie o takich MOBA typu właśnie SMITE , LOCO czyli widok zza pleców. takie są lepsze od normalnych czy nie? bo smite mi sie spodobał ale właśnie niewiem czy jest jakaś wielka różnica.PS. chodzi też o wymagania bo na moim złomie mało pójdzie

Ja wolę właśnie takie(LOCO), ale niestety moi koledzy nie dorośli do tego typu rozgrywki, więc więcej gram w LOL'a.

Śmieszne jest to że takie LOCO jest jednocześnie bardziej dynamiczne i strategiczne niż LOL, siedzenie na linii nie jest tak nudne i wyrachowane, pojedynki zaczynają się dość wcześnie np. podczas przejmowania kopalń lub punktów kontrolnych dla złota. Dodatkowo w LOCO można zatrzymywać "miniony" , upgradeować budynki w obozie, enchantować eq które zmienia wygląd postaci. Nie wspominając już o mnogości trybów rozgrywki w tym również deathmatch czy capture the flag.

Kiedyś było jeszcze lepiej np. 10 skilli z czego podczas gry wybierało się 5, możliwość zmiany postaci podczas meczu, niestety te atrakcje zostały wraz ze starym LOCO na wersji kr, na evo od alaplaya usunęli to :<

A i jeszcze jedno, w LOCO ekran ładowania trwa dosłownie kilka sekund, prawie zawsze, nie to co w lolu czasem ktoś z drewnianym kompem pięć minut wczytuje grę.

ok, narazie tyle, to znaczy propozycje mile widziane

PS. pobieram LOCO xD

LOCO jest fajne ale znudzi ci się szybko bo od początku jak gra istnieje a istnieje już bardzo długo dodali bagatela 2 postacie. Łącznie jest tylko 8 postaci z czego 5 dostępnych tylko dla tych co płacą prawdziwą kasę.

Ja grałem w LOCO, tez mi się podobało ale do czasu aż skończył mi się okres "promocyjny" i zostałem z 3 postaciami, które często gracze tacy jak ja wybierali przede mną i nie miałem czym grać. LOCO przez ten manakment jest pay to win.

W porównaniu do takiego SMITE gdzie gra jeszcze jest w fazie beta a już jest ponad 20 bogów. Gdyby LOCO się rozwinęło pod względem bohaterów to byłby to mój numer 1, niestety chyba developerom już nie zależy.

LOCO jest fajne ale znudzi ci się szybko bo od początku jak gra istnieje a istnieje już bardzo długo dodali bagatela 2 postacie. Łącznie jest tylko 8 postaci z czego 5 dostępnych tylko dla tych co płacą prawdziwą kasę.Ja grałem w LOCO, tez mi się podobało ale do czasu aż skończył mi się okres "promocyjny" i zostałem z 3 postaciami, które często gracze tacy jak ja wybierali przede mną i nie miałem czym grać. LOCO przez ten manakment jest pay to win.W porównaniu do takiego SMITE gdzie gra jeszcze jest w fazie beta a już jest ponad 20 bogów. Gdyby LOCO się rozwinęło pod względem bohaterów to byłby to mój numer 1, niestety chyba developerom już nie zależy.

Nieprawda ;D. Postaci jest troszkę więcej, nie wiem dokładnie ile, bo obecnie siedzę na kr LOCO a tam mamy mniej, jednakże z tego co pamiętam na Evo można grać każdą postacią, nawet tą której się nie posiada, tyle że nie można eq założyć, ale problemu większego nie ma ponieważ można blokować używanie eq w roomach ;3. Tak na oko to tych postaci około 20 jest.

Atin, Minity, Stella, VMB, LH, Randy, Nosferato, Merino, Czerwony Tank, Healer z Tarczą - te i kilka innych są darmowe.