Moda na bycie tolerancyjnym

Mało widziałeś skoro nigdy nie spotkałeś geja/lesbijki odnoszącej sie za bardzo, a ja na prawde widziałem ich całkiem sporo i nie podobają mi się tak samo jak ludzie odnoszący sie za bardzo z czymkolwiek innym

z tego wynika, że tolerujesz inność tak długo jak ktoś jest inny sam ze sobą, a nie przed twoim obliczem. Mało ma to chyba wspólnego z byciem sobą, ale skoro łatwiej jest Ci żyć w świecie masek i wymiennych twarzy, to raczej się nie dogadamy.

Kobiety też nie są chętne, bo tam społeczeństwo w tych kwestiach jest bardzo konserwatywne i kobieta jak są dzieci to ma być w domu i się nimi zajmować. Koniec. Tylko, że kobiety chcą też robić kariery itd.

Nie ma to jak być na tyle zdesperowanym by porównywać gejostwo do nazizmu. Widzę że bardzo mądry jesteś (sarkazm), nie będę się kłócił bo nie ma sensu robić tego z kimś kto pewnie 20 lat nie skończył i wyraża swoje poglądy na forum pełnym dzieci i trolli. Twoje zdanie, twoje życie, twój pc, twoja klawiatura, pisz co chcesz - większość jednak ma słuszne zdanie i w tą większość wierzę.

Coś tak czułem, że teraz wjedzie pocisk w stosunku do mnie hehe, tylko tak trochę nie trafiłeś, bo raz, że 20 lat to ja skończyłem, gdy ty prawdopodobnie byłeś w gimnazjum, dwa - nie potrafisz odpowiedzieć logicznie na moje pytanie, trzy - nie gejostwo do nazizmu, a was do nazistów, cztery - tak, ta większość ma słuszność, a i owszem... w Irlandii itp.

A, byłbym zapomniał, też noszę dresy, więc nie ulegaj stereotypom i bądź dla mnie miły :(

PS. "tę" do k**wy nędzy, nie "tą". Jak jesteś takim światłym polakiem, to używaj poprawnej polszczyzny, a nie tej prostackiej.

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ blaumro

Nigdzie nie użyłem tego co wyżej wymieniłeś bo umiem zachować kulturę, nie pocisk a prawda.

Polecam czytać ze zrozumieniem zamiast wyłapywać słówek które urażają twoje poglądy i wartości.

Pozdrawiam.

Najpiękniejsze zdjęcie, które zobaczyłem ostatnimi czasy.

OQdUvIP.jpg

I znowu dochodzimy do hipokryzji kochani uzytkownicy tego pieknego forum - Czytam tak sobie te wasze komentarze i czarno to widze... Czym rozni sie para gejow od pary lesbijek? I to homo i to homo, a widze ze glownie hejtujecie gejow "o fuj, o ble", a co do lesbijek to jakies 97% z was by jeszcze sb walilo i chcialo wiecej ;)

Co do samego tematu - jak chca niech sobie zyja po swojemu. Czlowiek powinien miec wolnosc i mozliwosc wyboru tak dlugo jak nie szkodzi innemu czlowiekowi. Chcesz brac narkotyki? Prosze bardzo, bierz, twoje zycie, twoj rozum, twoja decyzja. Chcesz byc gejem/lesbijka? Prosze bardzo, badz sobie, twoje zycie, twoj rozum, twoja decyzja.

Jednak w kazdym przypadku nie mozesz zmuszac nikogo do niczego. Czy to do przestania byc np lesbijka, czy w druga strone, zmusic do zostania nia.

Panowie i panie, nie badzmy smieszni i miejmy odrobine konsekwencji. Skoro wy chcecie ich zmusic do zaprzestania tego to oni was tez moga zmusic np do zostania gejem/lesbijka bo tak oni chca. I ktora strona ma racje? Zadna.

"Czasem do szczęścia trzeba próbowac iść innymi drogami"

PS - co do zdjecia wyzej to kto jest tym normalnym? Nikt? xD Kazdy ma jakies swoje szalenstwa. Jeden lubi mielone, a drugi lubi schabowe, tak samo jeden lubi dziewczyny a drugi facetow. To powinnismy tez zakazac schabowego jako odchyl od normy ;)

1.

nie będę się kłócił bo nie ma sensu robić tego z kimś kto pewnie 20 lat nie skończył

2.

Moje pytanie nadal bez odpowiedzi, chyba jest za trudne.

3.

Nie ma to jak być na tyle zdesperowanym by porównywać gejostwo do nazizmu

4.

większość jednak ma słuszne zdanie i w tą większość wierzę

Tutaj chyba też nie zrozumiałeś ironii.

Nigdzie tego nie użyłeś, nope, zdecydowanie nie, nigdzie tego co wymieniłem nie ma :v.

W ogóle, "dyskusja" z tobą była bardzo ciekawa. Na początku powiedziałem (vel. napisałem), że ja nie akceptuję nacjonalistów w dresach obwieszonych celtykami i odpowiedziałeś na to, że nosisz dres i żebym nie ulegał stereotypom, bo tylko w nim ćwiczysz. Ok, czaję, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, ale zdarza się, zinterpretowałeś ją ad persona. Wspominasz też o wieszaniu gejów i dziwisz się porównaniu do nazisty. No, to zdanie jest wzorem twojej cnoty i kultury!

Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem, naprawdę, to nie takie trudne, tak samo jak język polski.

I spokojnie, twoje błędy językowe mnie co najwyżej bawią. To twoja sprawa, że wychodzisz na idiotę (a w najlepszym wypadku na ignoranta), nie moja :D.

Dobra, wracam do pracy, ja niestety wakacji nie mam :(.

Nie spodziewalem sie, ze bedzie tu czesciowo normalna dyskusja. Proste kilka slow od mojej osoby.

Tu chodzi tylko i wylacznie o rownosc. Cos, co dotyczy kazdego czlowieka, rowne prawa. Nic wiecej. Zadnego homo nad hetero, zadnego wpajania ideologi. Czlowiek od zawsze dazyl do rownosci w spoleczenstwie i zawsze wiazalo sie to z problemami.

Czy jakis homo wam cos zrobil? Moze zarazil i teraz musicie pchac w pupke facetow? Bo przeciez to choroba. A moze ktos umarl na bycie homo? Moze ktos nie jest w stanie fizycznie lub psychicznie funkcjonowac, bo jest homo? Przeciez to choroba.

Ludzie homoseksualni nie chca byc nad hetero, oni chca tylko rownosci. Do tego dazyly tez kobiety i to tez wiazalo sie ze sprzeciwem spoleczenstwa.

Jesli manifestowalyby piekne kobiety to juz inaczej na te manifestacje byscie patrzyli co? Bo ptaszek sie dogada z mozgiem i pomyslimy inaczej. Jak facet z facetem sie lize to oblesne, ale przeciez tak samo oblesna jest para hetero lizaca sie w miejscu publicznym. Bo z tym sie siedzi w domu i wiekszosc ludzi to robi.

A manifestacja ma jakos zwrocic uwage, dlatego wyglada jak wyglada. Jakos nie spotkalem geja czy lesbijki (a troche udalo mi sie spotkac, super sie z nimi bawilem), ktorzy codziennie chodza tak ubrani. A jak was to wkurza (mnie tez, ale to dlatego ze nie lubie parad), to moze nie zwracajcie na to uwagi? Zajmijcie sie swoim zyciem i po problemie. Zyjcie i dajcie zyc innym. Ich odmiennosc nie jest wam wciskana do gardla.

Roznimy sie pogladami, to wspaniala rzecz. Mozna wlasnie dyskutowac na rozne tematy. Ale mysle, ze niezaleznie od pogladow, czlowiek, ktory nikogo w jakikolwiek sposob nie skrzywdzil, nadal jest takim samym czlowiekiem.

Wchodzę dziś na FB co chwile widzę w profilowych tą tęcze.....

Moim zdaniem ludziom się w tyłkach poprzewracało.
Chcieli tolerancyjności dla arabów ? Patrz Francja, Tunezja itd.
Chcą tolerancyjności dla Gejów ? >> Niedługo się przekonacie.

W odpowiedzi na ta głupotę na FB ja wstawiłem swoją dumę narodową :)

GEu2Nbb.png

Nigdy nie byłem i nie będę tolerancyjny dla Arabów, Gejów i Lesbijek. Jeszcze nie upadłem na głowę jak połowa internetu.

1.2.Moje pytanie nadal bez odpowiedzi, chyba jest za trudne.3.4.Tutaj chyba też nie zrozumiałeś ironii.Nigdzie tego nie użyłeś, nope, zdecydowanie nie, nigdzie tego co wymieniłem nie ma .W ogóle, "dyskusja" z tobą była bardzo ciekawa. Na początku powiedziałem (vel. napisałem), że ja nie akceptuję nacjonalistów w dresach obwieszonych celtykami i odpowiedziałeś na to, że nosisz dres i żebym nie ulegał stereotypom, bo tylko w nim ćwiczysz. Ok, czaję, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, ale zdarza się, zinterpretowałeś ją ad persona. Wspominasz też o wieszaniu gejów i dziwisz się porównaniu do nazisty. No, to zdanie jest wzorem twojej cnoty i kultury!Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem, naprawdę, to nie takie trudne, tak samo jak język polski.I spokojnie, twoje błędy językowe mnie co najwyżej bawią. To twoja sprawa, że wychodzisz na idiotę (a w najlepszym wypadku na ignoranta), nie moja .Dobra, wracam do pracy, ja niestety wakacji nie mam .

Nie nazywaj mnie idiotą kolego (oczywiście należy ci się warn) bo mógłbym Cię nauczyć dużo rzeczy których nie wiesz. Bawią Cię moje błędy ? szkoda że ich nie ma, widzę Polski jest Ci bardzo obcy. Pracę? po twoich wypocinach naprawdę się dziwie że ktoś był tak zdesperowany by dać Ci rangę moderatora, albo co najwyżej pijany - a ty mi z pracą wyskakujesz? nie wierzę.

"Mod" który wyzywa, nie umie czytać, nie umie nawet równo punktów zrobić i wyłapuje wulgaryzmy za które sam dostał warna ? rozumiem nie panujesz nad emocjami, ale gdy skończysz 17-18 lat to się nauczysz. Dziękuje pozdrawiam cieplutko :)

Bawią Cię moje błędy ?

Spacja przed znakiem interpunkcyjnym.

szkoda że

Zdanie z małej litery.

dziwie że

Brak przecinka.

Punktować kolejne 6, które naliczyłem, czy może nie trzeba?

Dalej, moderatora? Hmm, dziwne, ja widzę "redaktor", ale co ja tam wiem... ważne, że mi za to płacili : D. Ale to ponoć ja nie umiem czytać.

W sumie powinienem odbierać to jako komplement, gdy dobijając powoli do 30'stki uważają mnie w internecie za 17-18 latka. No i co do pracy - nie wierz, nie musisz, ty na mnie nie zarobisz, ja (nie)stety muszę : D.

PS. Ciekawy jestem tego, czego mógłbyś mnie nauczyć, gdy nie potrafisz używać poprawnie języka, nie potrafisz czytać ze zrozumienie, a i jak widzę ze wzrokiem masz pewne problemy hehe.

@Up - bledy akurat masz stylistyczne i nie tylko. Ot np taki szczegol ze Krysowski nie jest modem a "tylko" redaktorem. Bez umniejszania nikogo, chodzi mi tylko o rozgraniczenie redaktora a moderatora bo roznice sa i sa widoczne ;)

EDIT:/// teraz to juz @2up xd

Loor, mówisz do człowieka, który na argument o tym, że <> nie akceptuję nacjonalistów w dresach obwieszonych celtykami odpowiada, że on nosi dresy, bo ćwiczy i to tylko stereotypy. Szkoda słów haha : D.

Szczerze nie znam zadnego geja zadnej lesbijki wiec lata mi to czy sie zenia wychodza za maz czy cokolwiek robia innego - nie ogladam parad nieslucham bo mnie to nie iteresuje - nie slysze aby geje wyrzucali , zabijali dzieci poza chyba jednym jakims przypadkiem.czasem fakt cos sie uslyszy no ale poki sie nie zabijaja nie ingeruja wmoje zycie mam to gdzies .

Krysowski, ranga moda nie była kiedyś zielona? zdaje mi się że tak, teraz chyba też, nie czytam tego nawet na avatar nie patrze, po prostu wyłapałem kolor :)

Ps. Masz rację, jestem ślepy i muszę mieć operację :) taka ciekawostka.

Ps2. To są błędy stylistyczne.

Nie, to są błędy językowe, błędy stylistyczne to zupełnie coś innego, ale nie mam zamiaru cię edukować, bo to nie ma nic wspólnego z tematem. Pozdrawiam cieplutko :)

/EOT

Jedyne co jest dla mnie istotne, to czy będziemy w stanie zatrzymać się, zanim dobrniemy z tą tolerancją za daleko. Jaka grupa następna będzie chciała wypłynąć na fali "opresji" i "prześladowania"? Pedofile? Zoofile? Założe się, że niejeden dendrofil chciałby móc ożenić się ze swoim ulubionym drzewkiem bonsai...

Gdyż tolerancja w dzisiejszym świecie coraz częściej nie wygląda tak, że wszyscy są tak samo traktowani, tylko ci, którzy żądają "tolerancji" chcą być traktowani lepiej od innych.

Biedne sieroty w USA, para homo adoptuje dziecko i w szkole będzie mieć piekło, że ma mame co się nazywa Bob.

Taki będzie następny krok.

w-koncu-slub-z-waifu-68970.jpg

Dwoje dorosłych, rozumnych i kochających się ludzi chce zawrzeć związek małżeński z różnych względów, przeważnie chodzi o większą możliwość załatwiania spraw urzędowych, więc mam im zabronić tego tylko dlatego że są jednej płci? Trochę to niedorzeczne, zwłaszcza że codziennie można się przekonać że biblijny związek małżeński wcale nie jest taki idealny. Najwięcej do powiedzenia mają ludzie, którzy o gejach słyszą tylko z wykopu czy innych "obiektywnych" źródeł osobiście nie znając żadnego, tak jak nie mam zamiaru oceniać Marszu Niepodległości przez kilku idiotów, którzy są tam tylko w celu wszczynania burd, tak samo nie mam zamiaru oceniać homoseksualistów przez pryzmat kilku skrajnych zboczuchów z parad równości.

Żyjmy i dajmy żyć innym.