Moda na bycie tolerancyjnym

Dalej śmieszą mnie stwierdzenia, że homosie wychowają lepiej dziecko niż hetero, hahaha! To w małym stopniu świadczy o waszych rodzicach, a raczej waszym stosunku w ich stronę B).

Boże, broń mnie przed takimi ludźmi!! ^_^

To ja ci powiem ze sie mylisz. Malo masz hetero co glodza, wyżywają sie na swoich dzieciach? Nie. Malo masz hetero co gwalca swoje dzieci? Tez nie. I co? Z tego powodu chcesz hetero zakazac dzieci? No chyba nie ;).

Wniosek? Nie nalezy tego uogolniac, tylko trzeba rozpatrywac kazdy przypadek z osobna bo sa ludzie i taborety :P

Bądźmy postępowi, czas zalegalizować pedofilie, nekrofilie, zoofilie i dendrofilie.

@up Ale chyba jest różnica między sytuacją, kiedy dwoje dorosłych, myślących ludzi chce być ze sobą, a sytuacją, kiedy 50-latek gwałci siedmioletnie dziecko albo psa?

A czemu od razu gwałci ? Może łączy ich gorące uczucie miłości i nie powinniśmy stawać na drodze namiętności.

Ponieważ dziecko nie jest dojrzałe psychicznie i fizycznie, nie posiada także niezbędnej wiedzy seksualnej, która umożliwiałaby mu podjęcie samodzielnej decyzji o uprawianiu seksu, dlatego też jest to gwałt.

Wydaje mi się, że trup czy drzewo także tejże wiedzy nie posiada.

Porównanie związku homoseksualnego z gwałtem czy pedofilią i dorzucanie do tego tematu adopcji (który jest o wiele bardziej złożony) jest niedorzeczne.

Przypomina mi to sytuacje kiedy sufrażystki chciały zdobyć prawo do głosowania i większą swobodę obyczajową, co oczywiście musiało spotkać się z falą krytyki ze strony konserwatywnego społeczeństwa. Zarzucano im wtedy skrajne wyuzdanie seksualne, albo całkowitą stagnację w pożyciu małżeńskim co doprowadzało do tak "nienormalnego" zachowania. Jeden z działaczy antysufrażystów wspominał nawet coś o chorobie, która opętała te kobiety. Obawiano się wtedy między innymi tego, że ideologia rodziny wywróci się do góry nogami, a żony/matki zaczną opuszczać swoje rodziny. Teraz wydaje się to niedorzecznością i zdecydowana większość społeczeństwa popiera przemianę, która się wtedy dokonała.

Porównując przeszłość z obecną sytuacją trudno nie odnieść wrażenia, że znowu ktoś walczy o więcej wolności dla siebie, a ktoś inny wyszukuje bezmyślne kontrargumenty i straszy innych końcem dobrego moralnego świata.

Mi z tą całą sytuacją nasuwa się tylko jedno...

W d*pach IM SIĘ POPRZEWRACAŁO

To co ludzie robią w łóżku, u siebie w domu, mnie nie interesuje.

Co jest istotne to, że przez tą całą narzucaną tak bezczelnie homo propagandę, może dojść do tragedii. Ludzie w końcu powiedzą dość i coś może, brzydko mówiąc, pierdyknąć i normalni homoseksualiści, którzy na co dzień nie obnoszą się ze swoją seksualnością mogą paść ofiarą prześladowań, w wyniku tego, że niektóre grupy uzurpują sobie prawa, które im się po prostu nie należą. Normalnego homoseksualisty to nawet nie odróżnicie od innych, pewnie wśród waszych znajomych są osoby o tych skłonnościach, ale się tym nie afiszują i o tym nie wiecie. To co się dzieje na tych paradach to po prostu parodia i tego bym zakazał, bo te wyuzdane tańce i zachowania powodują zgorszenie. Jestem ateistą, więc w mojej opinii nie ma podłoża kościelnego, po prostu jak widzę taką paradę to mi się niedobrze robi.

Co do małżeństw, to z prawnego punktu widzenia przywileje jakie posiadają są tylko i wyłącznie ze względu na dzieci. Z tego co wiem, dwóch homoseksualistów, czy homoseksualistek nie może mieć dzieci naturalnie (nie mówię tu o in vitro, czy wykorzystaniu osób trzecich jako surykatkę, bądź dawcę nasienia). Dlatego też prawo do małżeństwa im się po prostu nie należy. Co do adopcji, w moim odczuciu dzieci potrzebują dwóch wzorców, matki i ojca. Dwóch facetów, czy dwie kobiety nie mogą się wymieniać na wzajem rolami "ja przez tydzień noszę spodnie, a ty sukienkę". Z tego co wiem, to prawa do adopcji są nawet rzadko wydawane osobom samotnym, chociaż nie znam się na prawie adopcyjnym, więc mogę się mylić. Niemniej dziecko wychowane przez pojedynczego rodzica, może być wychowane na super człowieka, niemniej i tak jest trochę skrzywione bo brakuje mu drugiego wzorca. Argument, że lepiej mieć dwóch tatusiów, niż być w domu dziecka też do mnie nie przemawia jakoś. Biorąc pod uwagę polskie społeczeństwo i jego korzenie, boję się, że taki dzieciak mógłby być po prostu prześladowany i skończyło by się to fatalnie.

Reasumując, sprawy seksualności itp to sprawy prywatne, które nie powinny być dyskutowane publicznie, czy to przez homoseksualistów, czy heteroseksualistów. Ludzie też nie powinni się wtrącać do tego, co inni robią prywatnie u siebie w łóżku pod warunkiem, że nie krzywdzą innych.

Edit. literówki i usunięty wulgaryzm :)...5 ostrzeżeń, no kurde.

No nie powiem, ubawiłem się czytając ten temat :D

Do rzeczy.
1. Początek - flagi na FB.
Wyjaśniając, bo niektórzy nie rozumieją.
Filtry tęczowej flagi na FB symbolizowały poparcie dla decyzji podjętych w USA oraz okazanie pełnego zrozumienia dla par tej samej płci. Nie ma to nic wspólnego z pojawianiem się w ludziach skłonności homoseksualnych.

Ale jest zabawniejsza rzecz :D
Filtry POLSKIEJ FLAGI z godłem narodowym i znakiem Polski Walczącej. Przezabawna sytuacja, gdzie swój sprzeci przeciwko całemu światkowi homoseksualnemu wyciąga się bądź co bądź 3 najważniejsze symbole narodowe. Z taką armatą się wygrać nie da. Czy na pewno?

Proszę powiedzcie mi, drodzy "patrioci" Co polska flaga, nasze godło i symbol PW ma wspólnego z walką z homoseksualizmem? Jakim prawem wycieracie sobie tymi symbolami mordy i się za nimi chowacie? Już pomijam to, że w powstaniu warszawskim, za waszą wolność, którą tak gloryfikujecie, biły się pary homoseksualne!!! Nie do wiary, nie? Jak to skomentujecie?
Jest to dla mnie śmieszne i tyle, świadczy to tylko o waszej słabości i ograniczonym umyśle.

2. Zalegalizowanie małżeństw przez USA.
Małżeństwa zalegalizowano w Stanach, a nas Polaków najbardziej boli o to odbyt... Pan wojujący Lowca krzyczy, ze wieszałby tych "chorych". Jakim prawem? Żadnym.
Nic zrobić nie możesz, a takie terrorystyczne zapędy to możesz lecieć spełniać do ISIS, odnajdziesz się u nich ;)
Nikt, a na pewno nie my, nie mamy żadnego prawa do dyktowania ludziom jak mają żyć. Jeżeli mężczyzna czuje się szczęśliwy przy drugim mężczyźnie i vice versa, to co wam to przeszkadza? Pomijam temat uprawiania seksu, bo to prywatna sprawa każdej osoby.Z kobietami to samo. Jeżeli czują się dobrze ze sobą, chcą związać się aktem małżeńskim, to dlaczego nie? Mówicie "Ale po co to im?" - z tego samego powodu, z jakiego w przyszłości ty weźmiesz ślub ze swoją kobietą. Prawo do szczęścia ma każdy, prawo niezbywalne, więc wara wam od tego.

3. Choroba.
Wszystkich, którzy uważają to za chorobę, zapraszam do lektury. Kiedyś byście musieli iść do biblioteki, do specjalisty, żeby się czegoś dowiedzieć. Dziś wystarczy dwa razy kliknąć w google i poczytać wyniki badań. Zapraszam, spróbujcie zawalczyć ze swoją niewiedzą i zrozumieć o co w tym chodzi ;)

4. Tolerancja
To słowo zawsze mnie bawi jak je widzę. Pełna tolerancja nie istnieje, przynajmniej nie istnieje osoba w 100% tolerancyjna, bo to by znaczyło, że toleruje wynaturzenia takie jak gwałty czy morderstwa.
Chciałem zauważyć, że kwestia tolerancji jest nierozerwalnie związana z pojęciem kultury. W każdym rejonie świata jest inna kultura, dlatego inne rzeczy są tolerowane a inne nie.
Patrząc z perspektywy naszego kraju, bo to, drodzy nacjonaliści, was najbardziej interesuje. NIETOLEROWANE w naszym kraju są rzeczy nie zgodne z prawem i to z urzędu i nie macie tutaj nic do gadania. Gwałty, morderstwo, porwania, palenie marihuany, sprzedaż narkotyków miękkich i twardych, a nawet z waszego podwórka wbieganie na murawy stadionów (sprawa ze śmiercią kibola, który dostał kulką gumową w szyje i zmarł).
Ale jak przyjdzie do tak wyczekiwanej przez was wojny ze wschodnim okupantem i w szeregach wojska, obok was, stanie para gejów, to co? Najpierw ich zastrzelicie, a dopiero potem weźmiecie się za wroga? Jeżeli tak, to mam dla was parę informacji. Po pierwsze jesteście chorzy psychicznie, to się leczy, spokojnie. Po drugie, w starożytnej Grecji do wojska chętniej brano pary homoseksualne i to nie po to aby ich wytępić, tylko dzięki swojej odmienności walczyli o wiele zajadlej, walczyli o swoją bratnią duszę.
To chyba na tyle.

5. Moje zdanie.
3 lata temu, przychodząc na studia poznałem kolegę, geja. Uczył się na moim kierunku. I to on mi powiedział jak to wygląda z ich strony.
Wyjście na piwo do baru to już była katorga, a spotkanie napitego łysego w dresie Everlasta oznaczał sprint do domu.
Łatwego życia nie mają. Obydwaj o dziwo wierzący, w kościele są non-stop ścinani wzrokiem, po mimo, że stoją normalnie. Ale to widać, czy ktoś jest gejem czy nie.
Ogólnie ziomek spoko, browara wyszedł się napić z rokiem, nigdy nikomu nie wadził, notatki dawał i pomagał na kolokwiach.
Przed tymi 3 latami, byłem tak jak wy, mocno wojującym anty-homo żołnierzem.

Pozdrawiam.
PS. Jestem hetero.
PS2. Jest paragraf na to wasze nawoływanie do nienawiści.
PS3. Złego życzyć nei można, ale wam i tak już nic nie pomoże, więc życzę wam, aby w tej waszej normalnej rodzinie (chłopak + dziewczyna) urodziło się dziecko, które kiedyś przyprowadzi swoją miłość życia do domu... tej samej płci ;)
Oczywiście nie pozostanie wam nic innego jak go wyrzucić i wydziedziczyć, ew. wykastrować i powiesić ;)

//EDIT: Ale ściana tekstu wyszła :D

1. Homo to jakieś zaraźliwe jest, żeby zniszczyło cywilizacje haha 2. Jak dla mnie obecna prawica to czysty obciach Poglądy niczym ze średniowiecza, na dodatek na kolanach przed "czarnymi gender"

Naaah. Źle mnie zrozumiałeś. Tu masz powiedziane w dużym skrócie jak to działa:

(W 9:05 zaczyna się konkret, wcześniej jest pewien wstęp, chociaż ten też jest ciekawy. Ale ogólnie to tylko filmik - generalnie polecam czytanie książek)

Bądźmy postępowi, czas zalegalizować pedofilie, nekrofilie, zoofilie i dendrofilie.

Homoseksualizm to zupełnie inna kwestia. Tka nekrofilia, zoofilia i dendrofilia mają zupełnie inne podłoże. Takie zapędy mają ludzie z niesamowicie niską samooceną. Mają takie zaburzenia, ponieważ trup, zwierzę lub roślina nie ocenią go czy był zły, nie skrytykuje. Pedofilami za to są osoby maltretowane w dzieciństwie, często same były ofiarami pedofilów. Zaburza im się postrzeganie. Jeśli taki ktoś nie otrzymał wtedy pomocy to dla niego takie coś jest naturalne i sam tak postępuje.

Echh... ostatnio w "świątyni dumania" miałem właśnie taką rozkmine o byciu tolerancyjnym i tych wszystkich równouprawnieniach i z moich przemyśleń doszedłem do jednego wniosku.

Jestem biały -- Wszyscy mogą mnie oskarżyć o rasizm (Jak w USA)

Jestem mężczyzną -- Równouprawnienie kobiet

Jestem heteroseksualny -- Tak jak w temacie (Ja ich o nic nie oskarżę a jak się choćby krzywo popatrzę to mnie mogą pozwać)

Nie jestem muzułmaninem -- Wystarczający powód żeby jakiś ekstremistyczny idiota z ISISu usiłował ściąć mi głowę

Zastanawiam się kiedy ludzi podobnych do mnie zaczną zamykać w rezerwatach jak kiedyś Indian ...

Jeśli chodzi o homoseksualistów, to tak naprawdę nic do nich nie mam. Żyją tak samo jak hetero, prócz spraw łóżkowych, więc dlaczego zabronić im małżeństw jeśli się kochają? Niektórzy mówią, że małżeństwa osób homoseksualnych pozwolą na oszustwa wobec państwa na podatkach itp. ,ale normalne małżeństwa też na to pozwalają.

Co do ludzi którzy potępiają gejów, nie dziwie im się. Ostatnio wiele się dzieje w tej sprawie. Najbardziej rażą w oczy ich parady. Nie oceniam teraz w kontekście orientacji seksualnej, lecz w kontekście człowieka jako ogółu. To jest po prostu chore. Ubierają się jak k**wy i wychodzą tak na ulice. Przecież nikt nie chce tego oglądać (Chyba, że jest na prawdę chory na umyśle). I oni myślą, że społeczeństwo ich zaakceptuje.

Współczuje prawdziwym gejom, którzy muszą przyjmować na siebie ich reputacje.

Nie bronie ludzi, którzy uprzykrzają życie gejom "Bo tak". Tacy ludzie powinni zostać zresocjalizowani.

Co do tolerancji, tak jak wielu ludzi już wspominało, nie istnieje osoba będąca w pełni tolerancyjna.

Nie należy mylić tolerancji z akceptacją, gdyż tolerancja odnosi się do tolerowania i poszanowania czyiś poglądów, ideologii. (Zapoznajcie się z etymologią słowa tolerancja a zrozumiecie o co mi chodzi.

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ blaumro

Najzabawniejsze jest to, że ludzie wykrzykujący najgłośniej chwytliwe zdania dotyczące tolerancji, nie są w stanie pogodzić się z tym że inni mają odmienne zdanie.

No i powiedzcie mi tu, gdzie jest ta Wasza tolerancja?

Uszanujcie zdanie przeciwników homo propagandy, nie bądźcie hipokrytami.

Echh... ostatnio w "świątyni dumania" miałem właśnie taką rozkmine o byciu tolerancyjnym i tych wszystkich równouprawnieniach i z moich przemyśleń doszedłem do jednego wniosku.Jestem biały -- Wszyscy mogą mnie oskarżyć o rasizm (Jak w USA)Jestem mężczyzną -- Równouprawnienie kobietJestem heteroseksualny -- Tak jak w temacie (Ja ich o nic nie oskarżę a jak się choćby krzywo popatrzę to mnie mogą pozwać)Nie jestem muzułmaninem -- Wystarczający powód żeby jakiś ekstremistyczny idiota z ISISu usiłował ściąć mi głowęZastanawiam się kiedy ludzi podobnych do mnie zaczną zamykać w rezerwatach jak kiedyś Indian ...

wszystko co napisałeś to tylko potwierdzenie tego, że należysz do bodaj najbardziej domyślnie uprzywilejowanej grupy na świecie. Dodaj do tego fakt, że mieszkasz w Europie, a nie np. Afryce, Ameryce Południowej czy Azji i masz pełen pakiet. Poza tym na co Ty dokładnie narzekasz? Na to, że nie możesz swobodnie i bezkarnie dyskryminować innego człowieka? Jak daleko może sięgać ignorancja?

Gdyby jakaś siła wyższa chciała takiego porządku, to by nas nie podzieliła na kobietę i mężczyznę... zrobiła by obojniaka i każdy mógłby być z każdym.

Niestety tłumaczcie sobie to jak chcecie jednak jest to choroba i broń Cię Panie Boże nie można nad tym przechodzić do porządku dziennego - stanowcze NIE dla legalizacji tego ustrojstwa.

Mam nadzieję, że kiedyś wynajdą jakiś lek, albo będzie można pokombinować w genach, żeby taki problem nie występował.

Najzabawniejsze jest to, że ludzie wykrzykujący najgłośniej chwytliwe zdania dotyczące tolerancji, nie są w stanie pogodzić się z tym że inni mają odmienne zdanie.No i powiedzcie mi tu, gdzie jest ta Wasza tolerancja?Uszanujcie zdanie przeciwników homo propagandy, nie bądźcie hipokrytami.

Może nawet i bym uszanował, gdyby ktoś nie nazywał tego homo propagandą ;]. I od kiedy spokojna dyskusja jest brakiem szacunku i tolerancji? No i sporo przeciwników (nie wszyscy, ale większa część, jak ten pan wyżej, ale do postów Ukrytego już troszkę przywykłem) plecie tak totalne głupoty, że aż brak słów i wręcz gardzi innym człowiekiem. Tego akurat nie uszanuję.

Już nawet zbytnio nie rozpisuję się nad tym, że większość piszących w tym temacie myśli tylko o gejach, a lesbijki zostawia na uboczu.

Jeśli chodzi o homoseksualistów, to tak naprawdę nic do nich nie mam.

Chodzi właśnie o to, że większość ludzi do nich nic nie ma - to zjawisko istniało od zawsze i występuje u różnych gatunków. Wszystko kwestia genów - jeden będzie taki, drugi owaki. Będzie to istniało do czasu aż naukowcy nie będą potrafili tego poprawić, bo chcąc nie chcąc bycie homoseksualnym to jest minus, a nie plus. Jasne, że ta wada nie jest jakąś strasznie przykrą, no ale więcej korzyści ma się z bycia hetero, niż homo - mówię tu o biologii. W końcu nie jest tajemnicą, że lepiej mieć możliwość normalnego rozmnażania, niż jej nie mieć, prawda? Tak samo z transseksualistami - to normalne, że coś takiego występuje w jakimś stopniu i trzeba tych ludzi tolerować i po prostu rozumieć. Niestety stało się tak, że urodzili się nie w swoim ciele i tyle. Jest to pewna wada, ale takie życie. Do czasu aż naukowcy nie odkryją na to "lekarstwa" czyli nie będą potrafili modyfikować genów, czy coś w ten deseń, no to trzeba z tym żyć.

Aczkolwiek... Tu właśnie nie chodzi o walkę z tymi osobami - to robią tylko słabi ludzie. Mowa jest raczej o tym, by tego typu wady nie rosły w polityczną siłę, nie promowały tego wszystkiego itp, by społeczeństwo było zgrane, silne i stabilne. Żeby przez takie rzeczy nie można było nimi zachwiać z zewnątrz i żeby cywilizacja jako taka trzymała poziom i nie brnęła do kolejnego upadku. Gdybyśmy byli postępowi, wyciągnęlibyśmy w końcu wnioski z tego, że każda cywilizacja prędzej czy później umiera i to czeka też nas, bo idziemy znowu tym samym torem...

Swoją drogą jeszcze raz polecam zobaczenie sobie filmiku pt "Jak zniszczyć państwo"

Aczkolwiek poza tym polecam też dużo czytać, bo inaczej stajecie się trochę takimi wyhodowanymi zombie, którym przez wiele, wiele lat kształtowano w tej sposób światopogląd, który niekoniecznie musi być dobry. Po prostu większość uwierzyła, że tak właśnie musi być, ze tak wygląda postępowy świat itp - a to wcale nie musi być prawda.

Edit:

A tu np. https://youtu.be/oZSk36HAPOk?t=1m4s taki przywódca jak Obama sam już nawet pyta dlaczego w takim rozwiniętym kraju jak ich dzieją się pewne przykre rzeczy.

Odpowiedź jest banalna i jest między innymi zawarta w powyższym filmiku.

Cóż...

(PS: w ich przypadku akurat nie chodzi tyle o homoseksualizm, a czarnych - tam to jest politycznie wykorzystywane)