Postanowilem stworzyc ankiete poniewaz coraz czesciej mozemy przeczytac o tym , ze moderatorzy naduzywaja wladzy w roznych topikach i rozmowach na temat gier. Tak wiec pytanie to - czy Moderator powienien ingerowac w sprawy forumowiczow. Jest to sedzia , ktory decyduje o naruszeniu regulaminu i nie powienien on ingerowac w opinie ani wypowiadac swojej. Jedynie karac lub wyrozniac. Swoj glos oddam po wypowiedzi Admina.
Moderator - czyli sedzia
Zapominasz, że moderator to również użytkownik forum więc jakim prawem zabraniać mu wypowiadania się w temacie? Częśto się zdarza, że ich wypowiedź wnosi najwięcej dlatego głupotą byłoby pozbawienie ich tej możliwości. Pamietaj, to, że ktoś ma odmienne zdanie nie oznacza, że trzeba go wyciszyć.
Jestem za. Tylko chcę zwrócić uwagę na średnią sensowność tego, bo moderacja (z moim wyjątkiem) i administracja rzadko się wypowiada w tematach forum.
Łatwiej by było napisać "Czy jesteś za odsunięciem Might Tay ze stanowiska moderatora".
Zapominasz, że moderator to również użytkownik forum więc jakim prawem zabraniać mu wypowiadania się w temacie? Częśto się zdarza, że ich wypowiedź wnosi najwięcej dlatego głupotą byłoby pozbawienie ich tej możliwości. Pamietaj to, że ktoś ma odmienne zdanie nie oznacza, że trzeba go wyciszyć.
Moderator jak sama nazwa wskazuje to moderator - ktory powinien pilnowac porzadku a nie walczyc w tematach z uzytkownikami Tak wiec Nie mozna takiej osoby porownac ze zwyklym uzytkownikiem.- Jest to jedynie zapytanie , aby rozwiac watpliwosci innych osob.
PS. zmieniem nie co zapytanie gdyz moglo byc zle zinterpretowane przez , niektore osoby.
@Might Tay - Temat nie jest skierowany do Ciebie bo jest tu kilku moderatorow na , ktorych ludzie sie uskarzaja. Tak wiec emocje na bok
Coś nie czaje, nie powinien ingerować i wypowiadać się w temacie? Dajcie spokój, chłopak sam nie wie o co prosi. Jakim przypadkiem kierowałeś się, aby coś takiego zasugerować? Ktoś konkretny nie odpowiada?
Zawsze moderatorzy będą gnojeni i to bez wyjątku na osobę, sytuację. To jest normalne, wiem bo sam długo byłem.
Z jakiej racji moderator miałby nie móc wypowiadać się w tematach forumowych? Czemu nie może wyrażać własnej opinii i w jaki niby sposób wpływa na innych? Był jakiś przypadek w którym moderator z zemsty na kimś wlepił mu osta za odmienną opinie?
Nie rozumiem w jaki sposób moderacja może nadużywać władzy podczas rozmowy/wymiany opinii na jakiś temat.
Jezu, widzę że fanboye gw2 po burzliwej dyskusji z moderatorem Might Tay są oburzeni że ktoś ma inne zdanie nt. gw2. Moderator to też użytkownik forum i ma prawo wypowiadać się gdziekolwiek
Jezu, widzę że fanboye gw2 po burzliwej dyskusji z moderatorem Might Tay są oburzeni że ktoś ma inne zdanie nt. gw2. Moderator to też użytkownik forum i ma prawo wypowiadać się gdziekolwiek
Te, panie zagorzały przeciwniku GW2, zmień to bo pomyślą, że grasz na dwa fronty.
- Twoje MMOGW2
- Nick w MMOGrimnath
Żeby nie było offtopu to jest to mi w sumie obojętne, czy będzie się wypowiadał, czy nie bo i tak nie przejdzie coś takiego. Do tego to forum już i tak upadło bardzo nisko, w porównaniu do tego co było i dlaczego zdecydowałem się zarejestrować :>
Twoja ankieta nie ma najmniejszego sensu.
Po pierwsze, moderator jest użytkownikiem forum, więc wszystkie prawa, które przysługują zwykłemu użytkownikowi, przysługują również moderatorom. Pomijając część, że wręcz powinien się wypowiadać w tematach by czasem słownie uspokoić niesfornych użytkowników.
Po drugie, jest osobą, która sprawuje porządki na forum. Jego brak ingerencji w temat pozwoliłyby tak jak napisałem wyżej na zbyt dużą swobodę niektórych osobników.
Po trzecie, nawet jeśli ta ankieta będzie miała więcej odpowiedzi "Nie" to i tak nic takiego nie będzie miało miejsca.
Dlaczego miałby nie posiadać możliwości ingerencji?
Twoja ankieta nie ma najmniejszego sensu.Po pierwsze, moderator jest użytkownikiem forum, więc wszystkie prawa, które przysługują zwykłemu użytkownikowi, przysługują również moderatorom. Pomijając część, że wręcz powinien się wypowiadać w tematach by czasem słownie uspokoić niesfornych użytkowników.Po drugie, jest osobą, która sprawuje porządki na forum. Jego brak ingerencji w temat pozwoliłyby tak jak napisałem wyżej na zbyt dużą swobodę niektórych osobników.Po trzecie, nawet jeśli ta ankieta będzie miała więcej odpowiedzi "Nie" to i tak nic takiego nie będzie miało miejsca.
Dokładnie, po prostu usuńmy tego majt taja, bo to kawał bambra jest. Reszta modów wydaje się być bardziej ogarnięta.
Bardzo krzywdzaca opinia - ja nic do Might Tay'a nie mam a lubie gw2, wiec przystopuj z ta opinia. Na zachete do poprawy twojego zachowania malutka ankieta, prosze http://mmorpg.org.pl/forum/topic/73898-czy-silus-jest-hipokryta/?p=569693
Postanowilem stworzyc ankiete poniewaz coraz czesciej mozemy przeczytac o tym , ze moderatorzy naduzywaja wladzy w roznych topikach i rozmowach na temat gier.
Konkrety: gdzie i kiedy?
Konkrety: gdzie i kiedy?
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/38811-czy-warto-kupic-guild-wars-2-dyskusja-ogolna/page-86
Czyli po prostu chodzi o ból d*py z powodu zasłużonych sili i moda mającego inne zdanie? Meh. No to olewam temat.
Czyli po prostu chodzi o ból d*py z powodu zasłużonych sili i moda mającego inne zdanie? Meh. No to olewam temat.
hmm nie gramw gw2 i popieram akurat Migh Tay w tym temacie...pokazales wlasnie poziom . NIe raz bylo pelno tematow odnosnie modow.
Może i moderatorzy mają swoje odchyły, ale to też użytkownicy forum. Po za tym, bez nich byłaby czysta anarchia, a tak, gdy napisze coś w jakimś temacie, to ludzie wiedzą, że odwiedza je moderator i się powstrzymują od wulgaryzmów, czy zbędnego spamu...
Głupota. Niedługo zaczną chcieć odsunięcia od postowania użytkownika, a zarazem TWÓRCY SERWISU o nicku "guru" bo inni mają takie zachcianki, heh.
Z jakiej racji moderator miałby nie móc wypowiadać się w tematach forumowych? Czemu nie może wyrażać własnej opinii i w jaki niby sposób wpływa na innych? Był jakiś przypadek w którym moderator z zemsty na kimś wlepił mu osta za odmienną opinie?Nie rozumiem w jaki sposób moderacja może nadużywać władzy podczas rozmowy/wymiany opinii na jakiś temat.
Prosta sytuacja.
Temat na forum. Ktoś ma odmienne zdanie od kogoś innego i zostaje obrzucony sarkastycznymi docinkami i prowokacjami które może regulaminu nie łamią ale prowokują do kłótni. Użytkownik A odpowiada użytkownikowi B który nagle woła admina/moda nie wiem kogokolwiek i tamten wlepia mu warna bo go znajomy zawołał i zauważa że użytkownik A używa wulgarnych określeń w ogóle nie zwracając uwagi na post który to wszystko sprowokował a więc na post użytkownika B. Nie mówiąc o tłumaczeniach admina/moda " Dla mnie to nie jest obraza".
Więc jednak jest to trochę śmiechu warte zwłaszcza że wielu adminów emocjonalnie zatrzymało się na 6 klasie podstawówki więc temat jak najbardziej sensowny.
Po 1 nie zapoznają się z wszystkimi postami więc jak taki człowiek może kogokolwiek osądzać
Po 2 na docinki i prowokacje znajomego nie reaguje a śmieje się razem z nim.
Po 3 nie są bezstronni. Zero ale to zero jakiegokolwiek neutralnego podejścia.
Dlatego moim skromnym zdaniem jest w tym jakiś sens by Admini/Moderatorzy byli bardziej nie widoczni. Co prawda udzielać się im nie zabronię i raczej ten pomysł przemyślany nie jest ale jak zdążyliście zauważyć Pan administrator Salek już zdążył wystawić powierzchowną opinię, nie wnoszącą nic do tematu i argumentując ją niczym bo ten pomysł jest zły i nie wypali (dlaczego? , jaki pomysł? , ktoś ci plan dokładny przedstawił czy sam już miałeś obraz wszystkiego? spytałeś użytkownika dlaczego tę ankietę stworzył? a może od razu z góry uważasz go za trolla?)
Porównałbym sytuację panującą na tym forum oraz ludzi tworzące je do tego co się dzieje w polskim sejmie a jak to ktoś odbierze to już jego indywidualna sprawa.
Zaraz pewnie będziecie chcieli dowodów, zdjęć, cyrografu, paragonu i faktury VAT z sytuacji którą opisałem ale nie interesuję się czymś na co wpływu nie mam. Po prostu przedstawiłem swój punkt widzenia czyli tak jak ja to widzę.
@up
Czyli ogólnie rzecz ujmując, łamanie regulaminu jest dozwolone, gdy jest tego jakieś uzasadnienie? Moderator nie powinien wlepiać warna za np. wulgaryzmy, bo ta osoba była sprowokowana? Jeśli ta osoba jest na tyle mało inteligentna, by dać się tak po prostu ściągnąć do poziomu osoby prowokującej, to sama jest sobie winna. Regulamin był po coś napisany i zaakceptowany przez nas. Moderatorzy są bezstronni. Co więcej, są w niektórych sytuacjach bardzo pobłażliwi. Jakby się każdy z nich uparł, przewertowali temat po temacie, to część osób już by była blisko bana albo już po. Irytuje mnie ta nagonka na moderatorów i to, że tak naprawdę nikt nie umie z nimi sprawy załatwić po ludzku. Co komuś wlepią punkty, to jest zaraz miliard tematów o tym, jacy to moderatorzy są be, fu i w ogóle 3x nie, zamiast ogarnąć sprawę "na stronie".