Moderator po 3 miesiacach WTF?

Moze ktos odpowiedziec dlaczego osoba bedaca 3 miesiaca na forum zostaje moderatorem , ktora nie raz pisze bzdety i zaklada tragiczne tematy ???

AlphaWolf

Rozumiem osoby z co najmniej 1-2 letnim stazem ale nie po 3-4 miesiacach ....

Jakies wyjasnienia ze strony administracji ? To moze tak ,odrazu wezcie i mody rozdawajcie na prawo i lewo O bo to dziewczyna trzeba jej dac moda.

NIE , NIE JEST TO ZADNA ZAZDROSC tylko zwyczajne zastanowienie , kto na tym forum w ogole sprawuje wladze... Sam jestem na tym forum od dobrych kilku lat i nigdy nawet nie mialem na mysli , aby zglaszac sie na moda- ale w tym momencie jest to przesada.

Osobiscie jestem za - odwolaniem ow osoby i wpisanie w regulamin iz modem moze zostac osoba z 1-2 letnim stazem - grajaca , majaca pojecie o ROZNYCH MMO -

nie zaczynajaca GRY W MMO.

mod_ico.png
Zły dział, przenoszę. - crracked

troche to dziwne... no nie powiem

nikt jej tutaj tak naprade nie zna (ja ja kojarzę z Offtopa z teematu o zdjeciach)

niczym nie zabłysneła ale to brożka stuffa mmorpg.... niech robia co chca mi to w sumie wisi

EDIT np ja nie mam moda a czemu !? no w sumie pobanował bym 80% ludzi z IQ jednocyfrowym już pierwszego dnia wiec to mnie troszkę skreśla ;p

Ja NIE jestem za odwołaniem tej osoby. Nie rozumiem dlaczego to cię tak trapi? AlphaWolf jest bardzo konsekwentna, i potrafi odpowiednio argumentować/utrzymać swoje zdanie, może dlatego została wybrana? W regulaminie nic nie piszą na temat od kiedy trzeba być na forum. Więc wciąż nie widzę w czym jest problem, i dlaczego to napisałeś.

Nie żebym był od razu fanbojem AlphaWolf, czy nerdem broniącym kobiet w internecie, ale... pomyśl logicznie:

1.Był nabór na moderatorów,

2.Ów użytkownik napisał podanie...

3.Które zostało rozpatrzone pozytywnie! :o

Z tego co wiem, aktualnie nowi moderatorzy są na okresie próbnym, jeśli się spodoba administracji to zostanie, jak nie to nie. Nie wiem o co robisz tyle krzyku....

Kobieta modem... niedoczekanie wać pan.

@Down: Wyczuwam zazdrość lub nienawiść w twoich słowach, ciężko mi sprecyzować które dokładnie.

Jeszcze dodam magiczne info

kyreeRejestracja: 29 Apr 2013

Wybacz ale nawet nie powinienieś zakładać tematu... bo sam jesteś zielony na tym forum.

czyli osoby bedace na forum od dobrych lat - mozna powiedziec , ze portal zyje dzieki nim , nic do powiedzenia odnosnie jakichkolwiek wyborow...moge wypisac xx nickow , bez ktorych portal by padl nie bylo by mega hype zainteresowania portalem i toczacych sie po kilkadziesiat stron tematow. No coz taka administracja - woli rozdawac mody byle komu bo - tak jest dziewczyna....zenujace przykre.

up@

Zazdrosc-juz cos napisalem o tym jestem tu jakies 8 lat i nigdy nie zglaszalem sie na moda :)

Nienawisc- ? za co ? poprostu niech mod bedzie doswiadczona osoba - oraz osoba , ktora wszyscy znaja nie od 3 miesiecy.

Tak, dokładnie. Nie masz absolutnie żadnego wpływu na rekrutację i nigdy żaden zwykły użytkownik nie będzie miał na to wpływu. Alpha została wybrana przez cały zespół mmorpg.org.pl, więc została moderatorką. Radzi sobie bardzo dobrze, więc przyzwyczajajcie się do Niej. Jest lekko kontrowersyjna i właśnie też dlatego została wybrana. Ja tylko dodam od siebie, że sam dostałem moderatora x lat temu po miesiącu przebywania na forum.

up@Zazdrosc-juz cos napisalem o tym jestem tu jakies 8 lat i nigdy nie zglaszalem sie na moda

Forum nie powstało gdzieś w 2006 roku? Bo według twoich danych, siedziałeś na forum, rok przed jego założeniem :F

Zawsze znajdą się osoby, przeciwne, które po prostu nie lubią danej osoby.

1 news na tym forum ( tak mi się wydaję)

Allods Online - 1 faza CBT rozpoczęta!

Dodano: prawie 4 lat temu

Alpha jest dobrą moderatorką. (: Płacz, płaczem, ale zawsze ktoś powie, że jest źle...

no to masz problem chłopak, nie ma co, ja nie widzę żadnego problemu, dla mnie może być tydzień na forum jak jest OK to niech zostanie nawet wiceministrem

comment_qswWZNPWM0mH6j4uAqlh40yBeIBnFHEK,w400.jpg

guru dzięki za inspiracje ....

Edit:

Dobra robimy tak, Alpha wstawia fotke, jak nie ma wymiarów 90-60-90 to traci moderatora.... taki sam argument jak ze stażem na forum

Alpha jest dobrą moderatorką. (: Płacz, płaczem, ale zawsze ktoś powie, że jest źle...

Ciężko stwierdzić też czy jest dobra czy słaba, po zaledwie tygodniu "stażu". Uznajmy, wywołała dobre pierwsze wrażenie :P

Dla mnie moderatorem może być osoba która siedzi nawet miesiąc na forum . Nie ważny jest staż a to czy dobrze wykonuje swoją robotę :)

@kyrre ekhm ja jestem na forum moze 2 lata a gram w gry mmo od 15 wiec nie wiem why ten text "majaca pojecie o ROZNYCH MMO - nie zaczynajaca GRY W MMO. " . Co ma piernik do wiatraka wytlumacz mi to ? Czemu porównujesz rejstracje na forum do stazu w mmo ?

ja bym na to nie poszedł :P , a sam jak bym dostal taki bajer to połowa forum pierwszego dnia by poleciała... Ale moze z drugiej strony spoko... bo owa osóbka nie zna praktycznie nikogo z tego forum więc jest szansa ze nie bedzie robiła tak jak obecni moderatorzy ze tego lubie to dam mu 35 szans , a tego nie lubie to przetrzepie mu wszystkie posty i na pewno coś znajde... Sam dostalem raz ostrzezenie ( przez co bana ) za rozpoczecie postem własnego tematu ( to bylo wymagane przez to co pisalo w poscie pierwszym nie zaliczajacym sie wedlug tego co pisalem ), a nie rozumiem tylko tego ze po co ktos mi dalem te ostrzezenie za podwojnego posta jak temat umarł, a w tematach majacych po kilkadziesiat stron dzieciarnia robi co chce i najczesciej raz na jakis czas dla przyzwoitosci widzi sie czerwony napis pod postem... To wszystko jest przemyslane :P.

@wagonik666- Ma racje. Według mnie moderatorzy są emmm nawet cierpliwi ja to jakbym miał przez godzine moderatora to połowę bym zbanował, bo dziwie się, że jeszcze tacy ludzie tutaj pierdzielą bzdety bez konsekwencji. W sumie mi to w sio rybka udzielam się tylko wtedy gdy muszę albo naprawdę chcę się wypowiedzieć. Nie nabijam postów nie wszystkiego aby być top albo mieć nową range nie podlizuję się nie będę tego robił. Tylko na miłość boską dlaczego tutaj jak jest jakiś idiota/troll on nie jest banowany z początku (i jeszcze te głupie udzielanie "normalnych" ludzi w tych tematach aby napić posta) przecież często trolle robią multi konta walnąć, im, zanim to się rozniesie.

@kyree

Sam właśnie założyłeś bzdetny i tragiczny temat. Jeżeli masz jakieś obiekcje do danego moda to napisz do administracji, wypisz argumenty i dostaniesz odpowiedź. W takiej formie jak teraz to po prostu wygląda na próbę odegrania się na kimś lub z czystej złośliwości. Poza tym mod ma pilnować porządku na forum a nie być królem MMO.

Wyszłam jedynie zapisać się na kurs, a tak mało postów w tym czasie napłodziliście... Czuję się zawiedziona.

A na poważnie:

1. Co ma piernik do wiatraka? Dlaczego muszę mieć wszechstronną wiedzę o wszystkich MMO, żeby móc ostrzec użytkownika za zachowanie niezgodne z regulaminem (który jest tak przejrzysty i klarowny, że chyba tylko dziecko miałoby problemy z egzekwowaniem jego postanowień)?

2. Zostałam wybrana na moderatora decyzją administracji tego forum i wiem, że nie była to łatwa decyzja. Wiem jednak, co było powodem, dla którego po napisaniu podania otrzymałam to stanowisko - i nie, rozmiar mojego biustu nie miał na to wpływu. Czy jestem dobrym moderatorem? Nie mnie to oceniać, ale naprawdę staram się uczynić to miejsce bardziej przyjaznym, szczególnie dla nowych użytkowników. W przeciwieństwie do powyższych potencjalnych moderatorów, nie rozdaję banów na prawo i lewo za byle co ani nie unoszę się swoim poczuciem władzy - wolę niejednokrotnie pójść użytkownikowi na rękę i dać mu szansę na poprawę. Jeżeli administracja uzna, że dobrze spełniam swoją rolę, zostanę moderatorem na stałe.

3. Co ma do tego wszystkiego moja płeć?

Poprostu dzieciaki zazdroszcza. Jesli administracja wybrała ją na moda widocznie jej podanie było lepsze od innych złożonych które nie zostało zaakceptowane wiec nie wiem o co sie plujecie. Widac ze ma głowe na karku i nie jest jakims dzieciakiem pisze przynajmniej z glowa. Widac ze zazdrosc zawsze wyplywa.... proste jak nie bedzie sie nadawala na to stanowisko to predzej czy pozniej wyleci wiec dajcie jej szanse sie wykazac moze a nie od razu hejt dajecie.

Moze ktos odpowiedziec dlaczego osoba bedaca 3 miesiaca na forum zostaje moderatorem , ktora nie raz pisze bzdety i zaklada tragiczne tematy ??? AlphaWolfRejestracja: 04 Jun 2013Rozumiem osoby z co najmniej 1-2 letnim stazem ale nie po 3-4 miesiacach ....Jakies wyjasnienia ze strony administracji ? To moze tak ,odrazu wezcie i mody rozdawajcie na prawo i lewo O bo to dziewczyna trzeba jej dac moda.NIE , NIE JEST TO ZADNA ZAZDROSC tylko zwyczajne zastanowienie , kto na tym forum w ogole sprawuje wladze... Sam jestem na tym forum od dobrych kilku lat i nigdy nawet nie mialem na mysli , aby zglaszac sie na moda- ale w tym momencie jest to przesada.Osobiscie jestem za - odwolaniem ow osoby i wpisanie w regulamin iz modem moze zostac osoba z 1-2 letnim stazem - grajaca , majaca pojecie o ROZNYCH MMO -nie zaczynajaca GRY W MMO.

Temat może nie bzdurny, bo każdego może coś 'trapić', a tutaj jest 'zastanowienie' co do Próbnego moderatora. Jeżeli coś komuś nie odpowiada, to może chyba mieć własne zdanie. Forum jest spore, i oby miało jeszcze więcej userów, ale gdy coś nie gra, to chyba warto o tym mówić i dyskutować z każdym użytkownikiem (normalnie się produkującym, a nie np. typowym trollem). W końcu forum jest dla nas głównie, c'nie.

A odpowiedź w sumie dostałeś, więc chyba to powinno wystarczyć, bo nic z tym więcej nie zrobisz.

Od siebie, to odpowiedz na moje 'zastanowienie' jakim cudem piszesz o tym, że jesteś na forum od "dobrych kilku lat" skoro twoje (multi?) konto jest z tego roku ? Jeżeli dalej jesteś z mmorpg.org.pl parę lat, to napisz nam (albo dla mnie na pw) jaki masz nick swojego starego konta. Bo na razie to nie można traktować tego tematu zbyt poważnie- podbijanie wartości swojego tematu stażem na forum, gdy konto młodsze niż tegoroczne gimbusy...

Dodam tylko, że Próbni modzi dalej są w fazie 'Beta testów' i się okaże jeszcze kto będzie zajmował się forum jako pełnoprawny Mod, a kto nie. Może wtedy się okazać, że tak jak w temacie, krótki staż na forum nie jest dobrym połączeniem z taką odpowiedzialnością jak zajmowanie się (po części) forum, jego zawartością i użytkownikami. Ale szczerze, to to nie ma znaczenia ile się jest na forum, a bardziej co się ma w głowie i co się ma z doświadczenia na innych forach.

Moze ktos odpowiedziec dlaczego osoba bedaca 3 miesiaca na forum zostaje moderatorem , ktora nie raz pisze bzdety i zaklada tragiczne tematy ??? AlphaWolfRejestracja: 04 Jun 2013Rozumiem osoby z co najmniej 1-2 letnim stazem ale nie po 3-4 miesiacach ....Jakies wyjasnienia ze strony administracji ? To moze tak ,odrazu wezcie i mody rozdawajcie na prawo i lewo O bo to dziewczyna trzeba jej dac moda.NIE , NIE JEST TO ZADNA ZAZDROSC tylko zwyczajne zastanowienie , kto na tym forum w ogole sprawuje wladze... Sam jestem na tym forum od dobrych kilku lat i nigdy nawet nie mialem na mysli , aby zglaszac sie na moda- ale w tym momencie jest to przesada.Osobiscie jestem za - odwolaniem ow osoby i wpisanie w regulamin iz modem moze zostac osoba z 1-2 letnim stazem - grajaca , majaca pojecie o ROZNYCH MMO -nie zaczynajaca GRY W MMO.
Zły dział, przenoszę. - crracked 

I po co kogoś oczerniać ?. Ja pierwszy podniosłem na nią rękę jeszcze zanim została modkiem - tzn. Miałem obawy iż będzie stronnicza i napisałem to na czacie, a jednak została wybrana, i jak widać po pisowni wie co robi. Pisząc jaki ona jest złym modem w tym momencie ośmieszasz sam siebie ;). A co razi po oczach iż rządzi tobą kobieta ?. A może to tego nie przywykłeś. Po pisowni wynika iż jesteś dzieckiem które najprawdopodobniej coś zrobiło niedobrego, i wylewa swoje żale. Trzeba umieć czasem przegrywać i wrzucić na luz. Pamiętaj iż po za forum też jest jakieś życie. Najlepsze iż obrażasz kogoś a potem uciekasz jak pies z podkulonym ogonem, ale co mi tam wiedzieć ja tylko zwykły użytkownik ;). Wpadki będę i nie mowa tu o nowych modkach, bo starzy też czasem je mają. Jednak jak popełnią błąd, to zaraz jest to wyjaśnione. Ostatnie cztery słowa moderator to też człowiek.

A bądź sobie tym modem :D tylko bron prawa i sprawiedliwości :D

Dla jednych płeć ma znaczenie dla innych nie i to temat rzeka.

A ja tak czy siak znaczną ilość nowych użytkowników posłał bym w piach :P chociaż by z szacunku dla tych starszych stażem bo w końcu są na tym forum użytkownicy robiący za filary , a są też tacy którzy pod te filary zasiewają zaraze i nie widze sensu dawać im szansy. Niby Polak Polakowi pod nogami dołków kopać nie powinien :D no ale cóż... Lubie te forum przez to, ze jest z 15 osób logicznie myślących i mających swoje zdanie ( wiec zawsze sie idzie dogadać itd ) A ja toleruje prawo siły... jak nie fizycznej to psychicznej więc po mojemu nie jeden by poleciał na zbity pysk.

Szkoda wielka, że ten portal kojarzy się z dzieciakami no ale to właśnie na nich w tych czasach najlepiej się zarabia... Ale nie lubie poruszając się po forum i zajrzawszy za plecy oglądać stada dzieci...

Bywałem na forach związanych z moimi zainteresowaniami, muzyką itd i przysięgam, że były ze 2/3 takie gdzie jedno głupie słowo dyskwalifikowało danego osobnika na zawsze ;) i jakoś porządek był, głupich postów nie było , a i ludzi tak czy siak było w cholerę. A modów było może z 2? :o, po prostu uzytkownicy tak potrafili w kilku postach zniszczyc dana osobe ze wiadomo co bylo potem i interwencja modów wcale nie byla za kazdym razem potrzebna potrzebna

Szanujmy się i tych którzy szanują samych siebie bo czasy są takie, że o szacunek trudno

Da się ale trzeba chcieć ;) Pozdrawiam i się już raczej nie udzielam bo i tak już się sporo rozpisałem