@ Nvminer
Ładny pokaz retoryki. Dobry byłbyś jako polityk. Napisałeś tak, że wszyscy stali bywalcy i moderatorzy zaraz się popłaczą ze wzruszenia. Propaganda pełną gębą ![:)]()
Wywalać posty ludzi, którzy wytykają od razu brak kompetencji (poza osobą skarżącą, mającą ku temu powód), czy mówią że nie ma sensu pisać, bo i tak wszystko jest winą moderacji, która trzyma się razem.
Czyli zostawiać posty moderacji i osób, którzy się z nią zgadzają. Brawo !
Gdyby ludzie życzliwiej podchodzili do tej pracy, to też moderatorzy byliby lepsi.
Brednie. Choćbym jakbył życzliwy w stosunku do moderatorów, to i tak te wszystkie niesłusznie przyznane punkty ostrzeżeń zostałby mi przyznane (niesłusznie). Choćbym jak bardzo był życzliwy, to i tak dziesiątki uzasadanionych, a mimo to odrzuconych skarg na moderatorkę nie zostało by rozpatrzonych pozytywnie, a ona nie zostałaby usunięta ze stanowiska na które się nie nadaje.
Choćbym był super życzliwy, to i tak nie zmieniłoby to faktu, że dostałem tutaj punkty ostrzeżeń wbrew temu co mówi regulamin (za nagminny offtop, a ja dostałem za pierwszym razemw swoim życiu na tym forum).
Itd itd.
To nie o życzliwość użytkowników do moderatorów tutaj chodzi, tylko odwrotnie. Jakbyście sie nie zachowywali (nie wszyscy oczywiście) jak osły, to przecież nikt by o was tak nie myślał, nie ? Skądś to sie jednak bierze.
Zawsze robicie wszystko, tylko po to, żeby pokazać jaki ktoś jest głupi, żeby obnażyć przed światem jego wady i błędy.
No jasne, nigdy nie robimy tego, bo mamy rację i słuszność, gdy wy jej nie macie. Takie mamy hobby, tak ? Według Ciebie zykły użytkownik zawsze zajmuje się ubliżaniem moderatorom bez powodu, tak ?
Prawdą jest, że osoba z władzą czuje się lepiej i miejscami zdarza jej się wybiec trochę przed szereg, którego powinna bronić, jednak nie są to przypadki, które powinniśmy piętnować. Wszystko da się załatwić na spokojnie, bez wyzwisk, bez ubliżania, bez chęci udowodnienia głupoty/błędu czy czegokolwiek innego.
Teraz brzmisz jak policjant broniący drugiego policjanta, albo raczej Strażnik Miejski.
Jeśli ktoś wykonuje swoją pracę źle, to należy podjąć niezwłocznie jakieś kroki. Wiadomo, że na spokojnie, bez wyzwisk itp, ale należy udowodnić mu i wytłumaczyć, jeśli nie rozumie co zrobił źle i gdzie popełnił błąd i wymierzyć karę (upomnienie, zwolnienie z funkcji itp), żeby Ci normalni uzytkownicy widzieli, że i wy moderatorzy jesteście na tych samych prawach.
Żeby nie było niejasności. Wiem, że praca moderatora jest czasami ciężka i że robicie to dobrowolnie (w większości przypadków nieodpłtnie), ale wiem też doskonale ilu z was wykorzystuje swoją pozycje do znęcania sie (bo tak to trzeba nazwać) na zwykłymi użytkownikami. Po co ? Nie dla kasy oczywiście, co próbowałeś nam tutaj zasugerować, tylko dla swojego własnego ego. Dla swojego wewnętrznego trolla, którego każdy z nas gdzieś tam w środku ma, mniejszego bądź większego.
Mogę podać reprezentatywny przykład z tego forum, ale znów zostanie to odebrane jako żalenie się na modów, tak jak wcześniej i tak jak pewno ten mały wątek z tego posta, więc chyba sobie odpuszczę.
W każdym razie zachowujecie się jak Strażnicy Teksasu, albo raczej jak Straż Miejska i oczekujecie, że wszyscy będą was za to kochać.
Tak to nie działa Panie Kolego. Szacunek za szaczunek. Wy szanujcie nas, to i my będziemy szanować Was.