Moderatorzy i skargi

i plebiscyt na wiekszego profesora w dziedzinie psychologii.

To teraz nie wiem czy sprzedawać garnitur, czy nie. Liczyłem, że wygram główną nagrodę w tym konkursie...

;)

Doskonalmy ta jaskinie, proste.

Przecież o to mi tylko chodzi. Bo po co bym się męczył skrobiąc hektary tekstu, gdyby mi nie zależało ?

Tylko ja tu jestem prawica, a wy z koalicją rządzących lewica i mamy inne podejście do tego samego tematu - polepszenie sytuacji na portalu, żeby nam się tutaj miło spędzało czas.

Nie można patrzeć na rączki, nie widząc drugiej osoby. Bardziej bym napisał, patrząc na pisane posty.

A Tobie co do tego? Matka Teresa z mmorpg.org.pl ? Wybawiciel ucisnionych modow ?Po to jest ten dział zeby dowalic modom, niech wiedza, ze inni patrza im sie na rece .A Ty co masz chrapke na posadke, bo mi to wyglada na lekkie podlizywanko hehe.

Następny atak na mnie. Następnym razem włącz jeszcze CapsLock, może zacapslokujesz mnie na śmierć.

Tylko że patrzenie na ręce, a wyzywanie się, wbijanie szpil dla zasady, bo można, to dwie inne sprawy.

Co do Matki Teresy, jesteście wychowywani w chrześcijańskim kraju, wasze matki, ojcowie starali się zrobić z was dobrych chrześcijan, jak wam pasuje to lecicie na wiece z hasłem na ustach Bóg Honor Ojczyzna, przy tym oczywiście widać was na pasterce w kościele, a jak ktoś stara się być dobrym człowiekiem i choć troszkę być miły i duchowo się rozwijać, będąc dobrym stworzeniem boskim, to od razu spada na niego zawiść bliźnich.

Na dole napisałeś, że tylko Wawrzyn, Dzz i Nvminer potrafią dyskutować, ale jak się dobrze przyjrzeć, to oni wszyscy stoją po tej samej stronie co i Ty, więc oni nie dyskutują, tylko popierają Twoje zdanie. I to Ci pasuje...

No chyba nie, bo ja nie zgadzam sie z Flaszem. Ten dzial jest potrzebny, choc z pozoru wydaje sie, ze to tylko miejsce do tworzenia kolejnych klotni. Nawet jezeli tak, to te klotnie tez sa potrzebne, bo dzieki nim zawsze dochodzi sie do jakichs konkluzji.

Ten dzial jest potrzebny, poniewaz:

- skargi i tak beda sie pojawiac, ale w innych miejsach

- jest ostatnia linia obrony

- sprawia, ze uzytkownicy maja poczucie sprawiedliwosci

- ozywia forum (tak, to tez argument przemawiajacy za istnieniem "zazalen").

Nie traktujmy tez moderatorow i adminow, jako istoty wyzszego bytu, ktore nie popelniaja bledow. Tez bylem moderatorem, a potem adminem i zdarzaly sie sytuacje, ze cofalem warny wystawione przeze mnie, bo uzytkownik uswiadamial mi na PW, ze popelnilem blad. A co, jesli admin bedzie szedl w zaparte, a uzytkownik bedzie zyl w przekonaniu, ze jednak to on ma racje? Upubliczniamy sprawe i tyle. A gdzie to zrobic, jesli nie w specjalnie stworzonym do tego dziale? Nie zapominajcie, ze dzieki takiej mozliwosci, sami moderatorzy rowniez beda inaczej traktowac swoje obowiazki. Gdyby dzialu nie bylo, a tematy z zazaleniami byly kasowane, to moderatorzy mogliby robic wszystko na co maja ochote. Ale cholera, o czym my wlasciwie mowimy? Dlaczego nakreslamy tutaj jakies scenariusze sci-fi opisujace dzialanie nieudolnej utopii? Kontrola, cenzura... przeciez siedzimy na glupim forum, wiec nie traktujmy tutaj naszej obecnosci, jak sprawy najwyzszej wagi, przeciez nie o to chodzi. Caly ten temat uwazam w tej chwili za niepotrzebny. No ale stalo sie, pogadalismy, a teraz wnosze o zamkniecie go, bo nic sensownego sie juz tutaj nie urodzi.

hehe nie rozumiem po co to usuwać jak ci się nie podoba to nie wchodź tam, a tak to forum jest bardziej urozmaicone.

Następny atak na mnie. Następnym razem włącz jeszcze CapsLock, może zacapslokujesz mnie na śmierć. Tylko że patrzenie na ręce, a wyzywanie się, wbijanie szpil dla zasady, bo można, to dwie inne sprawy.Co do Matki Teresy, jesteście wychowywani w chrześcijańskim kraju, wasze matki, ojcowie starali się zrobić z was dobrych chrześcijan, jak wam pasuje to lecicie na wiece z hasłem na ustach Bóg Honor Ojczyzna, przy tym oczywiście widać was na pasterce w kościele, a jak ktoś stara się być dobrym człowiekiem i choć troszkę być miły i duchowo się rozwijać, będąc dobrym stworzeniem boskim, to od razu spada na niego zawiść bliźnich.

Trochę się z tobą zgadzam, ponieważ trzeba mieć szacunek do drugiej osoby(nawet w internecie). Ale również chłopaki wyżej mają trochę racji, jest różnicą napisać do moderatora czy do kogo tam chcesz aby pochwalić go za jego pracę, czas, ogólnie że odwala kawał dobrej roboty. A publiczne cukrzenie(podlizywanie). Co do tematu, jeśli tak bardzo przeszkadza ci dział ''Zażalenia'' proponuje aby Salek czy ktoś inny zbanował cię w tym dziale, żebyś nie mógł na niego wejść. To jest chyba najrozsądniejsze

Trochę się z tobą zgadzam, ponieważ trzeba mieć szacunek do drugiej osoby(nawet w internecie). Ale również chłopaki wyżej mają trochę racji, jest różnicą napisać do moderatora czy do kogo tam chcesz aby pochwalić go za jego pracę, czas, ogólnie że odwala kawał dobrej roboty. A publiczne cukrzenie(podlizywanie).

Ale pitolicie. Nie można napisać już nic miłego żeby nie zostało odebrane to jako wazeliniarstwo? Opanujcie się błagam. Chwalić jak i ganić można wszędzie gdzie się chce. Jeżeli ktoś ma potrzebę wywalenia ogromnego banneru na wiadukcie z pochwałą to kto takiej osobie broni. Czy jest wazeliniarzem? Nie. Po prostu jest najnormalniej w świecie miły. Nie popadajcie w jakieś skrajności. Wazeliniarstwem byłoby umieszczanie w każdym poście jacy ci moderatorzy nie są zajebiści. A jeżeli jednorazowo wpadła pochwała to jest tylko pochwałą i tyle.

Tak samo to zbanowanie... To zwykła propozycja, a lecą ataki jakby wam matki pozabijał. Smutno się aż na to patrzy do jakiego poziomu wypowiedzi to doszło.

jak ci się nie podoba to nie wchodź tam

No i jest ! JEST !! JEST !!!

Czekałem aż ten tekst się tutaj pojawi i widziełem, że wstawi go ktoś w jednym zdaniu napisanym na "odczep się". Jakbym na to postawił u bukmachera to byłbym teraz bardzo bogaty...

Co do tematu, jeśli tak bardzo przeszkadza ci dział ''Zażalenia'' proponuje aby Salek czy ktoś inny zbanował cię w tym dziale, żebyś nie mógł na niego wejść. To jest chyba najrozsądniejsze

Teraz się zastanawiam, które zdanie jest głupsze, to czy to powyżej...

a teraz wnosze o zamkniecie go, bo nic sensownego sie juz tutaj nie urodzi.

Czekaj, czekaj patrząc na dwa posty poniżej Twojego i na wejście na poziom religijny Flasha, to jeszcze się tu coś może zacząć dziać:)

Aha i nie, to też nie jest próba ubliżenia Flashowi, przykro mi Flash, może następnym razem :(

@Wawrzyn

Nie można napisać już nic miłego żeby nie zostało odebrane to jako wazeliniarstwo? Opanujcie się błagam.

Pierwszy post jest prowokacyjnie napisany. Wygląda jak wazelinowy tort z wazelinową polewą.

Celowe zagranie mające na celu wywołać, to co wywołało.

A jeżeli jednorazowo wpadła pochwała to jest tylko pochwałą i tyle.

Na jednorazową pochwałę nikt by nawet nie zwrócił uwagi, a już na pewno nie zareagowałby negatywnie, nie przesadzaj. Jest spora różnica między tym co tutaj widać, a zwykłą życzliwą miłą pochwałą.

Następny atak na mnie. Następnym razem włącz jeszcze CapsLock, może zacapslokujesz mnie na śmierć. Tylko że patrzenie na ręce, a wyzywanie się, wbijanie szpil dla zasady, bo można, to dwie inne sprawy.Co do Matki Teresy, jesteście wychowywani w chrześcijańskim kraju, wasze matki, ojcowie starali się zrobić z was dobrych chrześcijan, jak wam pasuje to lecicie na wiece z hasłem na ustach Bóg Honor Ojczyzna, przy tym oczywiście widać was na pasterce w kościele, a jak ktoś stara się być dobrym człowiekiem i choć troszkę być miły i duchowo się rozwijać, będąc dobrym stworzeniem boskim, to od razu spada na niego zawiść bliźnich.

Kolego nie bedziemy dyskutowac jak nie rozumiesz pojedynczego zdania.

To nie zaden atak na Twoja jakze uciemiezona osobe widze, poprostu pytam co Tobie do tego?

Po co robisz jakis smieszny wyklad o kraju i o rodzicach, gdzie w ogole to jest nie na temat?

Jak masz zadatki na ksiedza no to smialo nikt Cie nie trzyma.

A, ze masz jakas smieszna range wcale nie stawia Twoich racji ponad innymi, bo odczuwam ze sie z tym obnosisz jak kura z jajkiem

Kolego nie bedziemy dyskutowac jak nie rozumiesz pojedynczego zdania.To nie zaden atak na Twoja jakze uciemiezona osobe widze, poprostu pytam co Tobie do tego?Po co robisz jakis smieszny wyklad o kraju i o rodzicach, gdzie w ogole to jest nie na temat?Jak masz zadatki na ksiedza no to smialo nikt Cie nie trzyma.A, ze masz jakas smieszna range wcale nie stawia Twoich racji ponad innymi, bo odczuwam ze sie z tym obnosisz jak kura z jajkiem

Wielki internetowy kozaku, jak masz zamiar sadzić się do ludzi w tematach zamiast pisać na temat to możesz równie dobrze w ścianę głową pieprznąć. To po 1. Po 2 nie jestem twoim kolegą, kolegów sobie na ośce poszukaj jak przestaniesz się w necie napinać to może znajdziesz. Po co robię wykład? Bo wy (wy ty [co za różnica]) jesteście takimi debilami że nie zrozumieliście chyba pytania zawartego w temacie który założyłem. Tak, tam była masa ironii, chciałem sprowokować do dyskusji czy ten dział jest potrzebny. Jak widzisz niektórzy wbili się w temat i zapodali kilka konkretnych ciekawych rzeczy, zamiast skupiać się na wytykaniu mi wazeliniarstwa i innego syfu żeby tu sobie jaja porobić i dołożyć do pieca. Nikt mnie tu nie trzyma i nikt szczególnie takie coś jak ty, co pierwszy raz widzę nie będzie mi mówił czy mogę tu być czy nie. Jak cie boli moja ranga to se zdjęcie zrób i na ścianie powieś, może jak przestaniesz walić kumszoty po ścianach ze szczęścia że komuś dosrałeś w necie to se popatrzysz czasami. I ja nie mówię że mam racje, chodzi tylko i wyłącznie o likwidacje jednego działu, niektórzy już wyczerpali temat, niektórym przyznałem racje i nikomu akumulatora na jajach nie trzymam żeby mnie poparł. Po co w ogóle na to odpisuje? Sam nie wiem, chyba nie mogę patrzeć jak jakieś 0 wpada do tematu po to aby się przywalić zamiast coś wnieść konkretnego.

Według mnie dział może zostać. Chociaż wydaje mi się, że tego działu korzystają głównie osoby, które uwielbiają się wykłócać. Wrzuciłem wiele warnów i jedynymi osobami, które miały problem i robiły to publicznie był Gorky i VampirLord. Wszyscy wiedzą jakie to były osoby. Inni, jeśli mieli jakieś wątpliwości co do warna którego, pisali na priv. Można wtedy na spokojnie przedyskutować sprawę. Według mnie tak jest łatwiej, bo każdy przedstawi swoje argumenty i można dojsć do porozumienia. Ludzie, którzy w tym dziale piszą (zaznaczam według mnie) raczej tego porozumienia nie chcą. Ich posty bardziej mi przypominały żądania. Jednak dział niech zostanie, ponieważ jest to miejsce, gdzie jak już ktoś potrzebę, może napisać. Bez latania po działach.

Wielki internetowy kozaku, jak masz zamiar sadzić się do ludzi w tematach zamiast pisać na temat to możesz równie dobrze w ścianę głową pieprznąć. To po 1. Po 2 nie jestem twoim kolegą, kolegów sobie na ośce poszukaj jak przestaniesz się w necie napinać to może znajdziesz. Po co robię wykład? Bo wy (wy ty [co za różnica]) jesteście takimi debilami że nie zrozumieliście chyba pytania zawartego w temacie który założyłem. Tak, tam była masa ironii, chciałem sprowokować do dyskusji czy ten dział jest potrzebny. Jak widzisz niektórzy wbili się w temat i zapodali kilka konkretnych ciekawych rzeczy, zamiast skupiać się na wytykaniu mi wazeliniarstwa i innego syfu żeby tu sobie jaja porobić i dołożyć do pieca. Nikt mnie tu nie trzyma i nikt szczególnie takie coś jak ty, co pierwszy raz widzę nie będzie mi mówił czy mogę tu być czy nie. Jak cie boli moja ranga to se zdjęcie zrób i na ścianie powieś, może jak przestaniesz walić kumszoty po ścianach ze szczęścia że komuś dosrałeś w necie to se popatrzysz czasami. I ja nie mówię że mam racje, chodzi tylko i wyłącznie o likwidacje jednego działu, niektórzy już wyczerpali temat, niektórym przyznałem racje i nikomu akumulatora na jajach nie trzymam żeby mnie poparł. Po co w ogóle na to odpisuje? Sam nie wiem, chyba nie mogę patrzeć jak jakieś 0 wpada do tematu po to aby się przywalić zamiast coś wnieść konkretnego.

To tak a propos wcześniejszej rzeczy, o której pisałem, czyli o lżejszym karaniu Stałych Bywalców.

Za takie coś każdy inny użytkownik dostałby na tym forum warna. Nie wierzycie ?

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/67508-archeage-co-o-tej-grze-myslicie/page-3?hl=+archeage%20+tej%20+grze%20+my%B6licie

Strona 3 na samym dole, użytkownik HunterC.

Zacytuję:

Przeczytaj jeszcze raz swoje odpowiedzi w tym temacie, zastanów się nad tym co piszesz i przestań pierdo... . Już kilka razy wytknięto ci kompletną nieznajomość tematu (zaślepienie przez AA) i to z argumentami, a ty nadal swoje. Już mój pies jest mądrzejszy, jak raz zrobi coś złego i się na niego krzyknie, to więcej tego nie zrobi, a ty w kółko to samo.

Warn za "Obraza i wulgaryzm". Wulgaryzm na czerwono - ok, zgadza się. Obraza na pomarańczowo.

Wystawiał Blaumuro, ten sam, który napisał post ~30 min zaraz poniżej posta Stałego Bywalca, który zwyczajnie zbluzgał innego użytkownika, mimo iż ten nie dał do tego żadnego powodu, a swoje wypowiedzi wyraził w sposób jaknajbardziej normalny. Na pewno kulturalniejszy niż FlashGordon.

Mam spróbować pojechać tak komuś w innym temacie ? Założę nowe konto i zmienie IP...

Nie, nie zrobię tego, bez paniki. Punkty dostałbym z miejsca, jak wielu innych "normalnych" użytkowników tego portalu.

10.4. Za podane przewinienia przewidziane są następujące kary: Wulgaryzm w poście, shoutboxie, statusie - 1-4 punktów ostrzeżeń w zależności od liczby otrzymanych dotychczas punktów ostrzeżeń za to przewinienie.Obrażanie innych użytkowników - 1-3 w zależności od skali zdarzenia.Spam - 1 punkt ostrzeżeń.Umieszczanie reflinków w niezgodny z regulaminem sposób - 1 punkt ostrzeżeń i usunięty link.

Teraz nie dawajcie mu żadnych punktów. Nie chodzi mi o to, żeby kogoś ud***ć, chciałem tylko pokazać, że to o czym pisałem wcześniej nie jest niczyim wymysłem.

Jeszcze raz proszę o nie karanie w/w użytkownika. Teraz jak zwróciłem na to uwagę, to już sie nie liczy.

Blaumuro bez urazy, nic do Ciebie nie mam, jesteś jednym z lepszych modów na tym forum. Po prostu brałeś udział w w/w wydarzeniach, więc musiałeś zostać w to wplątany ;)

Nie oczekuje odpowiedzi, ani dyskusji w tym kierunku tutaj, bo to nie temat o tym. Ale skoro już wcześniej poruszyłem tę kwestię, to teraz tylko tutaj wrzuciłem dowód na popracie swoich słów.

No i wszystko zostało wyjaśnione i przedstawione jak na dłoni, więc żadne pokrętne tłumaczenia nic tutaj nie pomogą.

Jedyne za co mógłby ostrzeżenie dostać, to za debila, który nota bene nie jest skierowany w stronę żadnego konkretnego użytkownika, a ogółu odbiegającego i offtopującego. Jeżeli utożsamiasz się z tą grupą, to owszem, możesz czuć się urażony. Reszta wypowiedzi jakoś nie szczególnie jest obraźliwa, chyba że dla Ciebie nazwanie kogoś zerem (losowym człowiekiem, który nic nie znaczy, dopiero co wszedł, a już wszystko wie) jest równe psu, który jest mądrzejszy od człowieka i jeszcze uczy się lepiej od niego.

Zresztą jaki masz problem zgłosić posta i wypunktować co Ci się nie podoba, lepiej przecież walnąć kolejnego i pojechać po kompetencji, że ktoś nie dostał osta za coś, a ktoś inny już tak. Od czegoś jest ta opcja zgłaszania i radzę zacząć jej używać. Nie, przepraszam. Nie umiecie tego robić, lepiej od razu wytykać palcem

Ooo, uderz w stol a nozyce sie odezwa..

Pamietaj, ze kazdy sadzi po sobie a Ty pokazales zwyczajny niedorozwoj emocjonalny.

Ja bym usunal stalych bywalcow, coniektorym wali na dekiel i poczuwaja sie jak polityk z immunitetem. Bo to narazie tu widze jedyny problem

Zresztą jaki masz problem zgłosić posta i wypunktować co Ci się nie podoba

Napisałem wyraźnie powód dla którego postanowiłem to napisać w tym temacie.

Dwa razy, tu i tu:

Nie chodzi mi o to, żeby kogoś ud***ć, chciałem tylko pokazać, że to o czym pisałem wcześniej nie jest niczyim wymysłem.
Ale skoro już wcześniej poruszyłem tę kwestię, to teraz tylko tutaj wrzuciłem dowód na popracie swoich słów.
lepiej przecież walnąć kolejnego i pojechać po kompetencji

Jeśli władza coś robi źle, to naszym (zwykłych ludzie/userów) obowiązkiem jest to zauważać i o tym głośno mówić. Tak strasznie wam to pojechało po kompetencji ? To dobrze, może zaczniecie traktować wszystkich użytkowników tego forum jednakowo i może nawet z odrobiną szacunku. A kto wie, może i Wy otrzymacie w zamian trochę szacunku od użytkowników i będzie nam się tutaj przyjemniej żyło w miłej atmosferze. Bo póki co to panują tutaj nastroje kojarzące mi się z PRLem, w najlepszym wypadku.

Od czegoś jest ta opcja zgłaszania i radzę zacząć jej używać. Nie, przepraszam. Nie umiecie tego robić, lepiej od razu wytykać palcem

No i jak zawsze odwracanie kota ogonem. Teraz to jest wina moja - zwykłego użytkownika - a całe zajście nie miało miejsca i nie dowodzi temu o czym pisałem kilka stron wcześniej, że niektórym tutaj zdarza się traktować niktórych inaczej przez pryzmat ilości postów, czy tam tej żółtej rangi. Zielonej zresztą też.

Jeszcze raz podkreślam, że ten przykład jest dowodem na moje słowa kilka postów wcześniej. Niczym więcej w tej sytuacji. Ktoś mi zarzucił, że to nie prawda i sobie to ubzdurałem, no to ja teraz pokazuje dowód.

Na swoją obronę powiem, że nie czytałem wszystkich postów tylko pierwszą stronę, a potem napisałem co myślę. To raczej powinna być dyskusja, a mamy to co się dzieje w tematach, gdy ktoś składa zażalenie.

Niczego nie dowodzi. Moderator nie ma za zadania czytać dokładnie każdego posta i się zastanawiać nad tym, czy kogoś uraził. Z pomocą przychodzą użytkownicy, którzy mają możliwość zgłaszania konkretnych wiadomości, tym samym prosząc o wymierzenie kary. Nie odwracam kota ogona, tylko mówię prawdę. Większość ostrzeżeń jest wklepywanych po zgłoszeniu, bo sam bardzo często zgłaszam różne treści. Jeżeli jednak ktoś tylko przeoczy Bywalca, czy nie daj boże, Stałego Bywalca, to zamiast zgłosić, robicie problemy.

Jak władza robi źle, a masz narzędzie, żeby wskazać błąd, to go wskazujesz, a nie robisz problem na ogromną skale.

Zapytam jeszcze raz, skąd Twoje tak głębokie przekonanie do tego, że masz racje, że rzeczywiście na forum panuje jakiś spisek i ludzie mają lepiej. Sam noszę przy sobie 5 ostrzeżeń i brakuje mi jednego do pierwszego bana, więc mimo iż należę do tej elity ponad zwykłych użytkowników, zarobiłem swoje w każdym miejscu, w którym mi się to należało, a praktycznie od początku miałem plakietkę. Najpierw redaktora, a później przyjaciela. Czy przez chociaż chwilę mignęło Ci w synapsach, że możesz nie mieć racji, czy jesteś tak głęboko o tym przekonany, że wyciśniesz wszystko co tylko się da

Wracam z pracy, wchodzę w temat a tu... shitstorm! (na niezłego mąciciela wyszedłem)

Ale do rzeczy:

@Salek - za przeprosiny skierowane w moją stronę, odzyskujesz mój szacunek - rzadko się zdarza, by ktoś przyznał się do błędu na necie a jeszcze rzadziej by przeprosił :) (bierzcie z niego przykład :P)

Żywię głęboką nadzieję, że mój pobyt tutaj nie będzie już obfitował w starcia z moderacją :)

A co do tematu to widzę, że wszystko a nawet więcej zostało napisane:)

nie czytałem wszystkiego, ale wnoszę o wprowadzenie działu z pochwałami, o! W takowym znalazłyby się tematy pokroju - "Dzięki Ci, PlainLazy!", a wewnątrz niego. Naprawdę doceniamy to co dla nas robisz, trzymaj tak dalej, itp. Możliwości jest od groma :3

Parę razy pochwaliłem pracę moderatorów, potem zostałem za to zbesztany. Więc wszystkim nie dogodzisz, chociaż fajnie że w tym temacie parę osób się wypowiedziało za siebie. Nie lubię określenia my, pisząc post jesteś jedną osobą, piszącą za siebie samego. Więc nie można odpowiadać za wszystkich, moderator ma prawo popełniać błędy. Tak samo jak zwykły użytkownik, chodzi o to aby znaleźć "dialog". Jeden popełni błąd to nie znaczy, że wszyscy użytkownicy są źli.

E tam i tak wolę czyste zło :P