Modowie powinni dorosnać

O mój Boże, ja na Waszym miejscu (modów) wcale bym nie odpowiadał na takie zaczepki, bo to tylko pogarsza sytuację. :)

Potrollowałbym troszkę ale mi się nie chcę. Odnosić do tego co pisaliście też mi się nie chcę bo to bezsensowne, cokolwiek i jakkolwiek któryś z Nas by nie napisał i tak Wam źle będzie. Chcecie to narzekajcie macie do tego prawo, my za to mamy prawo do egzekwowania prawa na tym forum. Nie zawsze się to Wam może podobać ale tak to już jest. Po za tym większość tych waszych zaczepek nie ma najmniejszego sensu.

Więcej nie będę pisał bo znowu zarzucą mi, że raguje :x

btw. jeśli coś złego zrobił mod to zrzucajcie na mnie, to pewnie moja wina ; *

Czy jest cos bardziej frajerskiego niz naskoczyc na ludzi, ktorzy poswiecaja swoj czas wolny na pilnowanie tego forum, w dodatku bezinteresownie? A tak a propo Magar - nie jestem jakims gramar nazi, ale jak odnosisz sie do kogos z powazna sprawa to pisz poprawnie duze litery i kropki, to jest forum - ludzie oceniaja Cie poprzez to jak i co piszesz. Jeszcze widze jakies pretensje zwiazane z tym, ze uzytkownik forum ma zglaszac niewlasciwe tematy.. naprawde?! Przeciez po to ten przycisk do cholery jasnej tam jest! Jezeli waszym zdaniem temat jest nie odpowiedni to zamiast czekac az mod go sam znajdzie to kliknijcie to i zraportujcie. Mam wrazenie, ze poprostu znalezliscie sobie zabawe w walce z modami..

Bo zasady są przecież dobre póki z ich tytułu nie dostanie się po łbie. Wtedy jest płacz i krzyk, pretensje do całego świata, jak bardzo zostałem źle potraktowany. W końcu faktycznie przestaniemy odpowiadać na takie tematy, a one same będą lądowały w koszu. Skoro jedyne o co prosimy to konkrety, a nie wyciągnięte z kontekstu frazy, wy nie potraficie ich dostarczyć, to nasza część w tym temacie się kończy. Żeby dyskutować trzeba mieć argumenty. Tutaj tych argumentów nie ma, tak jak powiedziano wyżej, cokolwiek napiszemy i tak będzie źle.

dobra gadałem z Cree do prawie 1szej na Tsie wyjaśniliśmy sobie wszystko :)

konkluzja jest taka "SKORO MACIE PANEL ADMINISTRACYJNY UŻYWAJCIE GO!"parę lat temu posty jeszcze były modowane zielona linia a na niej "uważaj co piszesz bo to może być źle odebrane" albo "czerwona poprawka interpunkcji" (jeśli kogoś to boli) a teraz? zamiast modowac lecą warny ! a tak nie powinno być bo macie chłopaki panel administracyjny wiec korzystajcie z niego a nie każdy przypadek i wykroczenie kończy się warnem!

@UPUP spoko ale jak ktoś robi coś źle albo na odpie**** to nie powinien tego robić tak?

@EDIT R3m4ke proszę cię. Ile Można tłumaczyć że znalezienie posta z przed np 6 miesięcy graniczy z cudem ! a co do "dostaniecie po łbie i l płaczecie" ja napisałem już wyżej (widocznie nikt nie czyta tego co piszemy) że prace swoja wykonujecie karzecie nas jak trzeba i spoko XD sam dostałem parę warnów za bluzgi i nie mam pretensji. Wymieniłem 1 temat zamknięty bo adminowi na hydeparku nie pasował temat wypowiedzi(hydepark to miejsce do pisania o czym się chce coś takiego nie powinno mieć miejsca ). ja tu nie żale się za warny ale za brak zrozumienia z waszej strony dostałem od Dzz warna za duble posta a napisałem w nim "sorry za DP ale sie zagalopowałem" no było już późno a jak pisze w 4 tematach to mogę się pomylić ale nawet moje przeprosiny nic nie dały bo warn poleciał!(niestety nie mamy opcji usuwania swoich postów wiec odwrotu nie było) I nie, nie znajdę wam tego tematu bo to był temat z moim 2gim banem z pol roku temu

@EDIT Salek widzę profesjonalne podejście... aż mi żal że to przeczytałem. Skoro nie chcesz brać udziału w temacie to po co piszesz? i nie myśl że jesteś fajny bo nie jesteś, takimi tekstami właśnie pokazujesz swoja niekompetencje i podejście do ludzi na forum... stad temat DOROŚNIJCIE bo ty Salek zachowałeś się przynajmniej teraz jak byś nie dorósł do dyskusji ze starszymi. Godne pożałowania

Dorosnąć? Bardzo mi się podoba argument dorosnąć. Szczególnie lubię gdy mówi mi to ktoś kto nie potrafi nawet sklecić porządnego zdania. Nie dorosłem do dyskusji ze starszymi ? Może, ale nie Tobie to oceniać. Dlaczego? Ano dlatego, że poziom Twoich wypowiedzi jest niższy niźli bym oczekiwał po kimś takim jak Ty. Jak tak bardzo Ci zależy na tym by mi ubliżać jakie to ze mnie dziecko to przecież Ci tego nie zabronię. Rób co uważasz za stosowne, gań nas, wrzeszcz, wierć się, pisz podania, zażalenia, tylko po co to wszystko?

Co do Dzz, Dzz jest skrupulatny w tym co robi. Czasem potrafi przesadzić ale to już nie jest jego wina. Zrozum, że jak widzi po raz setny double post to może mu się po prostu zachcieć kliknąć warn. Sam zawsze usuwam jeśli komuś się przytrafiła właśnie coś takiego.

Po za tym zarzucacie nam to, że nie robimy tego czego powinniśmy tylko idziemy po cienkiej linii oporu i warnujemy. Dobrze, rozumiem tylko dlaczego Wy nie zgłaszacie postów i tematów? Uwierz mi, że nie potrafimy wszystkiego wyśledzić na bieżąco a zgłaszanych postów/topiców jest bardzo mało. BARDZO MAŁO - zdarza się może, że jedno/dwa zgłoszenia na dzień a to i tak jest dużo. Takie zgłoszenie UŁATWIA nam pracę.

Nie myślę, że jestem fajny bo po co mam tak myśleć? Nie rozumiem tego wyrzutu z Twojej strony ? Od 4 lat moduje to forum i wiele już mi się zdarzyło. Zawsze się znajdą tacy komu nie będzie pasowała praca moda. Nie winię Cię za to, ale przydałoby się troszkę obustronnego szacunku do siebie. A skoro Ty nie potrafisz uszanować mojej osoby to ja nie mam najmniejszych powodów by szanować Ciebie. A dlaczego mi się nie chciało wypowiadać? To jest bardzo proste. Takich tematów było już miliardy i w praktycznie każdym użytkownicy tylko i wyłącznie psioczyli a dowodów null.

dowód masz usunięty temat z powodu różnicy poglądów. Ja nie mówię że modow na forum być nie powinno ! tylko żebyście nie tyle co karali ale i pouczali nas i jeszcze jedno chciał bym byście nie trzymali się tak kurczowo regulaminu. Rozumiem że to zbiór praw na forum ale w niektórych przypadkach mogli byście być bardziej wyrozumiali. Każdy wasz warn bez jakiegokolwiek upomnienia wzbudza agresje która w końcu wyładujemy. Rozumiem że nikt tu nie podchodzi do tego osobiście ale jak np ja dostane warna 2x za jakaś głupotę (jestem sprawiedliwy i wiem ze czasami zasługuje) to budzi to we mnie złość

Modowie na forach to randomy które mają jakieś umiejętności, to selekcja spośród najlepszych randomów. Na moda nie trzeba wysyłać CV, nie trzeba przechodzić osobiście rozmowy kfalifikacyjnej, to nie pracownicy na cały etat, nie zdawali szkoły spacjalnej na moderatorów konkretnego forum. To po prostu ludzie, inni gorsi inni lepsi. Tak po prostu.

Kocham Cię człowieku.

#topic

Ale argumenty na dyskusje to masz powalające :

1. Władza jest po to aby jej używać. Nie każda decyzja moderatora jest uzasadniona bo nie zawsze musi mu się chcieć to robić. Skoro ma władzę aby zbanować / usunąć wypowiedź kogoś kto mu w jakiś sposób podpadł to nie dziwne że potem nie chce się tłumaczyć z tego co robił bo by mu to zajmowało masę czasu a pożytku z tego tyle co nic.

2. Jeżeli piszesz komentarze typu "nie grałeś to nie oceniaj" to powtarzasz sentencje milionów ludzi którą już każdy zna. Bądź trochę oryginalniejszy

A co do tego "diablo ssie" to pamiętaj że mod nie jest botem wychwytującym błędy innych całymi dniami bo tak nie jest. Oni też mają życie. (niektórzy xD)

3. Może i hydepark jest odskocznią od tematyki portalu i forum ale myślę że nie każdy jest tak otwartym na świat człowiekiem jak ty aby widywać na tym forum tematy o sataniźmie.

4. Czep się pociągu zamiast Chmarusa. Dzięki niemu masz ten portal i powinieneś mu dziękować na klęczkach że masz gdzie trollować.

I to nie jest tak że bronie ich wszystkich ale dodaje tylko argumenty do tego co napisał kolega którego zacytowałem.

asdasdasdasd?

mod_ico.png
Ban z tematu - Saluś
Ja tutaj nie atakuje, tylko stwierdzam fakty. Jeżeli mój post nie przemawia, to zobacz do regulaminu, jest napisane odnośnie kluczy. Sam zacząłeś o tym pisać, więc tylko sprostowałem, bo z twojego postu było można wywnioskować, że handel z użyciem gotówki jest zabroniony,.

Omg z kim ja rozmawiam, piszac "żałosne, czy naprawde nie ma z kim sensownie podyskutować?" wlasnie to miałem na mysli. Własnie że tak było, podałem ci przykład, regulamin regulaminem ale wy macie wlasne zasady.

Moderator nie zawsze wszystko zauważy, a Ty klikając opcję "zgłoś" chyba nie stracisz dużo czasu, a możesz pomóc.I znowu kwestia zasad? Dyskusja z użytkownikami źle, rozmowa z administracją źle, to czego oczekujecie? Temat był napisany, a że pisali w nim tylko osoby jak sam określiłeś +5 postów, to moja wina? Każdy miał prawo się tam wypowiedzieć, więc "żalu" o to nie rozumiem

Przeczytałeś co napisałem? bo mam teraz 9/10 tematow raportowac? to nie sa pojedyncze "wybryki" a masowe

Dyskutujemy, to uważasz że Cię atakuję.

"Atakuje" nie chodziło w tym sensie, a jedynie że zostawiasz nierozstrzygniete kwestie i najezdzasz na mnie.

EDIT:

I tu się mylisz, najpierw było głosowanie dla użytkowników, a z tego powodu, że popierali Cree zostało to przedyskutowane w "naszym gronie". Nie, nie było to dla picu.

znowu cytuje bo czytac nie potrafisz "mod "przedyskutował" sprawe z jakimis 6cioma randomami po 5 postów że nie mozna sprzedawac za kase "

Czy naprawde musze wkleiac swoje posty z 3 razy, zebys mogl przeczytac ze zrozumieniem ? Takie to trudne?

Eh....

az musialem siebie 3 razy zacytowac, na kazdy twoj tekst byla odpowiedz w poprzednich postach

mod_ico.png
Uważasz, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem, a sam tego nie potrafisz. Napisałem Ci, że coś tylko sprostowałem dla wytłumaczenia, a Ty już piszesz, że najeżdżam.Gdybym chciał to zrobić, to nie wyglądało by to tak, więc się zastanów co piszesz. Każdy cytat uważasz za krytykę? Ja tak nie uważam.

Czytaj moje posty do końca, już odpowiadałem na to, dlaczego moderator przedyskutował z użytkownikami mającymi tylko 5 postów. NIKT NIE ZABRANIAŁ WYPOWIADANIA SIĘ INNYM, A ŻE NIE CHCIELI TO NIE MOJA WINA. I z tego powodu zarzucasz nam, że zrobiliśmy głosowanie dla picu? Daruj sobie takie teksty,

Co do raportowania, to moja odpowiedź brzmi "tak". Powinieneś kliknąć opcję zgłoś nawet 9 razy na 10 tematów. Salek wyraźnie napisał, że bardzo mało jest raportów,

Napisałem to w twoim poście, bo już sensu nie ma pisania kolejnego. Zaczynam mieć wrażenie, że to wygląda jak z rozmową do ściany, Ja piszę jak jest, a Ty dalej coś próbujesz osiągnąć tekstami: nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, żałosne nie ma z kim sensownie podyskutować. -Revolutio

Najlepiej samemu złożyć podanie na moderatora i samemu działać. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Może poglądy się zmienią bo jednak było wszystko ok, a może okazało się, że ci którzy widza problemy mieli rację i zmienią forum na lepsze.

Po części zgadzam się z Magar'em a po części z Modami. Prawdą jest, że Moderatorzy nie banują bez powodu (Zazwyczaj...), jeżeli nawet zrobią to z głupiego powodu, to jednak w większości przypadków nie jest to ich własne widzimisię tylko z góry ustalony regulamin. Z drugiej strony znowu, nie mogę zapomnieć jak raz napisał do mnie Salek, że "jego kolega", który wypowiedział się w tym samym temacie co ja, ma większą ilość postów więc jemu coś wolno a mi nie, wtedy już miałem tak wyrobione o nim zdanie, że lepiej nie przestawiać go publicznie a zachować dla siebie... Ale nigdy nie widziałem nieuczciwych zachowań od strony Cree. czy Cracckeda (kiedy jeszcze był modem), więc nie powinieneś pisać ogólnie o Moderatorach, tylko o poszczególnych przypadkach, bo to sprawa osoby a nie rangi, każdy robi tak - jak on uważa za stosowne. Tak więc poziom Moderatorów wcale nie jest taki zły jak to przedstawiasz, chociaż niektórzy (Cześć Salek ;D) mogliby czasem zastanowić się pare razy zanim dorzucą coś od siebie :P

P.s

Nawet jeżeli zamykają/usuwają tematy, które nie zasługują na to, to jednak czasami jest to robione w dobrych celach, rozumiem, że jakiś koleś założył sobie temat o Sataniźmie - jednak większość Polaków nie chciałaby czytać takich wywodów, nawet w Hydepark'u. Ale nie było sytuacji kiedy ktoś NIEUCZCIWIE dostał warn'a/ban'a. Sam mam jednego warna (miałem 2, z czego jeden był nieuczciwy) i dobrze wiem, że na niego zasłużyłem, wszyscy w tamtym feralnym temacie go dostali, ale jednak usunięto mi drugiego, najwyraźniej ktoś jednak zauważył, że był bezsensowny :) Jedynym problemem jest to, że jeżeli moderator zrobi coś źle, to kar nie dostaje... wg. mnie to jedyny poważny problem z moderatorami, nie widzę niedociągnięćw ich pracy :P

mod_ico.png
Z chęcią bym zobaczył ten mój post, bo jakoś nie chcę mi się w to uwierzyć - Saluś

Ja zapytam tak : o co ta cała dyskusja?

Moderatorzy z posad nie zrezygnują.

Admini nie powołają z powodu głupiego tematu nowych.

Jeżeli Ci coś nie pasuje wystarczy alt + f4.

Ten temat i dyskusja może nie mieć końca ale na pewno niczego to nie zmieni także uważam że jest bezsensowny.

Ja zapytam tak : o co ta cała dyskusja?Moderatorzy z posad nie zrezygnują.Admini nie powołają z powodu głupiego tematu nowych.Jeżeli Ci coś nie pasuje wystarczy alt + f4.Ten temat i dyskusja może nie mieć końca ale na pewno niczego to nie zmieni także uważam że jest bezsensowny.

Popieram. Nie wierzę, że przeczytałem 3 strony bezsensownych postów ...

Ktokolwiek jeżeli dostanie warna lub zostanie zamknięty jego temat odbiera

to jako atak w jego osobę.

Są osoby, których i ja nie lubię, ale nie zakładam żałosnych tematów i nie szukam na te osoby "haków".

Jeżeli ktoś czuje sie przez kogoś urażony PM do niego. Forum nie jest od "zbiorowego płaczu" bądź

nagonki na userów z innym kolorem nicka. Ja tu widzę tylko zazdrość, że moderatorzy są tym kim są.

Błagam ludzie dorośnijcie. Nawet administrator się tutaj wypowiedział, ale popełnił 1 błąd.

Drogi R3m4ke. Zamiast pozwolić userom na dalsze zaśmiecanie forum powinieneś Ty lub, któryś z moderatorów

zamknąć ten temat. Rozumiem, że moderatorzy nie chcą zamknąć tematu ponieważ nie chcą dać satysfakcji hejterom

, którzy uważają, że zamykanie tematów i warnowanie to potężna broń modów. Wywalcie ten temat do kosza...

Pozdrawiam

Tak właśnie zrobię. Każdy następny tego typu temat będzie lądował w koszu. Jeżeli macie jakieś skargi, zbierzcie argumenty i piszcie pma do odpowiedniej osoby.

a wiec tak po 1sze modowie na forum wykorzystują swoja pozycje za bardzo, jak głupie dzieci posiadające serwery w grach "zabiłeś mnie to ban"

-po 2gie to co was boli jest od razy zamykane (nie jeden moj PW czy temat) np moje komenty typu "nie grałeś to nie mów że coś ssie bo to kretynizm oceniać po filmiku nie grając w gre" zostały 2 razy skasowane ale jak ktoś w grze np GW2 pisze "diablo ssie" co jest debilne i off topowe i pomimo zgłaszania takie komenty zostają !

-po 3cie tematy (glupie ale) http://mmorpg.org.pl...ow/page__st__20 sa zamykane a czemu? nie wiem sam... cala sprawa o "satanistyczny" temat w hydeparku gdzie z tego co wiem można pisać co się chce

-po 4te po mimo ze mamy rootadmina skargi nie są przyjmowane... czemu? "portalowa władza" też powinna komuś podlegać !

TEN PORTAL JEST ROBIONY DLA NAS ! WY ROBICIE SOBIE CO CHCECIE! a MY jesteśmy ograniczani...