Mój mmorpg-narazie tworze

Retrun of [shadow=red:701d1c8de0]hell[/shadow:701d1c8de0] - online

Witajcie tworze mmorpg'a który będzie podobny do Maplet Story (chyba tak się to pisze) Ale tylko ze względu graficznego ! questy itd.Będą zupełnie inne (w mapleta nie grałem więc spokojnie :-P )

Ok a teraz po krótce o nim:

Silnik będzie mój własny autorski mam już napisany serwer i klijenta :-) aktualnie pracuje nad fizyką a potem będe robił graficzke ,strzelanie z łuku eq itd..

W sumie pomysłu na gre nie mam chce zrobić taki tam otwarty świat w którym w sumie możemy wszystko a życie nam umilają questy ...Tak jak już pisałem grafika będzie 2D i i... i i nie wiem co dodać może nie długo zarzuce grafiką

Prosze o komentowanie

Darknes Thief't !

Nie chcę Cię znechęcać ale raczej nikt w to nie będzie grać..

Hymmm,czemu ? :-> ,Aha daje 1 fotke : http://img204.imageshack.us/my.php?image=scren1kw7.png sorry za rozdzielczość (grafika będzie zmieniona itd...)

A co do tematu grania to mym zdaniem lepiej jest grać w cuś takiego niż gre w jakimś tam silniku typu elysium ...

Fizyka w MMO? Raczej nie da rady... Co do samego projektu - w końcu coś innego niż Naruto stojące na Elysium Diamond. Tak więc tematu nie wyrzucam, zamieszczaj tutaj na bieżąco informacje o projekcie ;)

Czemu nie da rady ? jak na razie to będzie ona na niskim poziomie czyli grawitacja itd... Aha dzięki że choć komuś się spodobało wiec ide robić ..Aha dodać tryb listy serwerów czy że będzie można robić serwer jak i kto se chce ??(czyt.Klikamy wybierz serwer i wbijamy ip czy że wyświetla się lista oficjalnych serwerów i tylko z nimi da się połączyć -jak zrobić ?)

No jeżeli ma to być prawdziwe MMO to ta pierwsza opcja raczej odpada. Co do fizyki - nie wiem jak chcesz obsłużyć fizykę w grze MMO. Jak będzie kilu(nastu) graczy to jeszcze okej, ale przy tysiącu czy więcej nic tego nie uciągnie.

A czy wszystko musi być wysyłane na serwer ? :-> można to zrobić metodą odgrywania na własnym pc'cie a na serwer wysłać tylko najpotrzebniejsze rzeczy (czyt.położenie objektów...) Na tej zasadzie zrobie bagaż w grze samo otwieranie i przeglądanie bedzie nie wysyłane na serwer tylko wsadzanie i wyrzucanie itemów będzie wysyłane ;-)

odnośnie grawitacji, wiecie że jedynie w ''max payne'' udało się uzyskać prawie idealną

realną grawitację.

Dlaczego nie będzie grywalna :?: , jeśli korporacje nie potrafiom zadowolić graczy,

i szybko muszą zamykać server, to tymbardziej ty nie znajdziesz zainteresowania..

może jakieś tam nikłe..

Czasy tworzenia ciekawych gier przez kilunasto osobową ekipe mineły kiedyś tam w latach 90',

sam nie jesteś wstanie stworzyć drugiej tibi która nie byłaby kopią, a co dopiero jakieś sensowne 2D..

Pozatym że pewnie nikomu się nie będzie jej chciało testować, raczej napewno bydło woli

gówno dobrze wyreklamowane, inne kończą szybko pod szyldem ''miniclipa''..

A kto tu mówi o jakiejś liczbie graczy 1000+ :roll: no ale nie będe się kłucić jak zrobie i nie będe miał graczy to tudno serwer gry opublikuje wtedy w necie i niech sie z nią dzieje co chce ...

Mógłbyś powiedzieć coś więcej o świecie , w którym będzie się rozgrywała gra . Klasach postaci ( o ile w ogóle będą ). I generalnie na czym to będzie polegać :)

Ok ok

Klasy postaci - będą one zróżnicowane a w ich skład wchodzą:

Rasa ludzi:

-Wojownik

-Mag

-Druid

Rasa ''Bestie''

-Smok

-Wilkołak (czyt.Bestia)

-Gnooro (wygląd psa[spasłego ,z długą sierscią pokrytą liśćmi] lecz stoi na 2 nogach i robi za maga .)

-Przeklety (taki tam druid...Został wygnany za okultyzm na terenie świata ludzi wiec go wyrzucono i przeklęto na wieki )

Ok świat gry:

Będzie wiele map do przechodzenia pomiędzy nimi będą słuzyć teleporty lub też zwoje runiczne teleportujące do wybranych światów (aktualnie ciężko mi powiedzieć jakie to będą mapy )

Gameplay- Powiem prosto siekanka połączona z rpg + nie co logiki oraz dużym kopem grywalności ;-)

A na jakim jesteś etapie tworzenia gry? Grafą nie ma co się przejmować, zrobisz kod to graficy sami się zlecą. Rasy/klasy dosyć innowacyjne więc z tym będzie ok. Siekanka... Dodaj do tej siekanki zadania rodem z Tibii, stwórz ciekawą historię i masz już pierwszego gracza - mnie.

Znaczy się na siłe już by można grać klijent łączy się z serwerem i wysyła mu dane które są wysyłane do innych graczy...Teraz fizyka troche kuleje no ale co wymagać dziś ją zaczełem pisac (bochater po skoku upada na ziemie ale po dłuższej zabawie odkryłem że jest możliwość lotu więc musze poprawić).Po zatym chce jutro zrobić eq i itemy ...(tzn.itemy czyli coś co do eq będzie wchodzić , nie same itemy które chce stworzyć już w grze) a pozatym kilka tak oczywistych opcji jak czat ... ;-)

Wątpię żeby ci się to udało bo chyba najtrudniej będzie załatwić server gry i wykonać wszystkie testy. Trudno ocenić ile ci to zajmie ale może za miesiąc coś ci wyjdzie :-) No i w jakich programach robisz grę, może gdybyś zmienił painta na coś płatnego to by ładniej wyglądała grafika. Miałem kiedyś e-painta (miałem 2 programy z nazwą paint i nie pamiętam czy to ten napewno taK sobie cenie) jest za darmo na jakiś czas ale kod możesz przecież ściągnąć z jakiejś stronki tak samo z photoshopem, bo w tym paincie nie zrobisz raczej żadnego wrażenia ;-)

Tyle że ja używam gimpa do grafiki.A co do serwera to jestem na to przygotowany bo tworzenie serwera na prywatnym pc'cie jest bez sensu więc odrazu po wydaniu kupił bym jakś słaby serwer (jak narazie słaby nie chce tracić kasy tylko dla tego żeby prez 1 tydzień ludzie grali a potem nic :-P )

Kup na 1 miech server 30 slotów i powinno wystarczyć :-P

Zapowiada się ciekawie ! Mogę obiecać ,że na 100% zagram

Heh Dico tak pewnie zrobie ale po woli najpierw gre zrobie

Cyryl Polski - spoko bete chce wypuścić na serwerze domowym (ale znajomego ma lepszy transfer) i każdy będzie mógł testować :-) (Szkoda mi kasy na beta testerów a wy napewno ją równie dobrze sprawdzicie :-> )

no właśnie jak idzie?

Jeszcze kilka pytań :)

Czy gra będzie po polsku ?

Czy jest przewidziany cykl dnia i nocy

Czy NPC będą się dzielić na grupy ( gildia kupców , złodziei itp ?)