Mój mmorpg-narazie tworze

No tak sobie ...teraz aktualnie już mi się dziś nie chce nic robić :-p ale chyba jeszcze wyskrobie pasek hp i mp ;-)

//Cyryl

Zawsze chciałem zrobić gre po Niemiecku ale moge ci obiecać że ta będzie w pełni po polsku :-)

Dżień i noc raczej nie chce zrobić tylko że na np mapce o nazwie ble ble ble jest noc a na innej ranek ... w sumie moge to zrobić zobaczymy ci inni userzy będą chcieli cuś takiego ....

Tak npc będą podzieleni nawet na rasy (ba jak wkradniesz sie do miasta ludzi bestią ohrona bedzie cie lać :-) )

Muszę powiedzieć ,że jestem pod wrażeniem ambicji .Teraz muszę Cię prosić żebyś jak najwięcej czasu spędzał przy grze aby nie zawieść moich ( i chyba innych ) nadziei . Od dawna szukam czegoś co mogłoby zastąpić mi Tibie i po raz pierwszy zaczynam dostrzegać światełko w tym bardzo długim tunelu ...

Nie no raczej zrobie tą gre ja się tak szybko nie nie chęcam zresztą serwer i klijenta pisałem tak se bez projektu aż założyłem ten projekcik do zrobienia jest nie wiele wiec się nie wy cofie ... ;-) chyba że ktoś mi zapłaci żebym nierobił bo pobije wowa i wszyscy zbankrutują :mrgreen:

Dobra nieco podbudowany waszymi opiniami robie paskek hp ....

Zrobienie dnia i nocy to banał, także to można spokojnie odłożyć na później. Pisze się "klient" nie "klijent", już mi się nie chce tego poprawiać :P

Taa dobra jeden dziad każdy wie o co chodzi aha i co dnia i nocy to nie powiedział bym czy łatwe bo jak bym miał zrobić to tylko z odpowiednim cieniowaniem :->

Mógłbyś dodawać jakieś nowe screeny z gry :?:

Chce to zrobić w poniedziałek bo jak na razie wiele sie nie zmieniło ;-)

Ja uwielbiam takie gierki i na pewno zagram tylko że ten screen co pokazałeś mnie zabił,tak jakiś wtórny i w ogóle.

No mam i następną gre na którą czekam (oprócz LaTale,polecam,chyba gdzieś za tydzień wyjdzie pełna wersja).

To rozdzielczość w poniedziałek ładny screen będzie obiecuje ...

A tak a propo to będą 3 serwery 1-w pełni darmowy (pacc też ale słaby lagi będą nie złe) 2 -darmowy pacc płatny (serwer juz lepszy) i 3 rejestacja płatna pacc darmowy najszybszy serwer.

To ciekawe ale zależy co będzie w tym PACCu.A co do screena to wiadomo rozdzielczość ale w pierwszej kolejności uderzyła mnie wtórność grafiki,dokładnie coś a la Gaia Online czy coś co np. i nie tylko ja mam w sygnaturce.

Wątpie żeby ktoś chciał płacić za PACCA w grze. Narazie to zaczekaj na graczy a nie od pierwszego dnia wyskakujesz z nim :-) mam nadzieje że to nie będzie gra, która będzie odstraszać płatnością...

Heh no grafikem nie jestem więc jak narazie z darmowych graf korzystam to się zmieni oczywiście (mam nadzieje) a co do tych płatnych serwerów to 1 sponsoruje ja wy nie musicie nic płacić ale ja nie mam dużo kasy by kupić jakiś dobry i sponsorować,Drugi będzie w półowie sponsorowany przez was a 3 będzie w 100% przez was i jak bedzie duzo graczy chcących grać bez lagów to ten 3 sewerek będzie najlepszy ...

A możesz coś powiedzieć o cenach. Bo jak będą takie jak w Tibii to wątpie ,żebyś dużo graczy znalazł

Oj nie wiem ale ceny będą tanie a opłaty będą raz na 1 miesiąc jeżeli chodzi o 3 serwer i o pacc'a na 2 serwie

Dobra pokaż Screeny miały dziś być w końcu :mrgreen:

Masz u mnie + za chęci... Na pewno będę grał w tą grę :-D Tylko daj te screeny ! Chce zobaczyć jak z grafą stoisz ;-) Heh... A i właśnie ! Mam rade dla Ciebie - popracuj nad elementami uzbrojenia, czyli pancerz i bronie, bo jak takie elementy są dopracowane to wtedy robią wrażenie w grach 2d :mrgreen: I jeszcze jedno, jaka będzie waga instalki ? i wymagania sprzętowe ?

Argh, ludzie. Zrozumcie że grafikę zostawia się na sam koniec! Najpierw trzeba skodzić core gry, grafiki jakieś darmowe i kiepskie zassane z Internetu, na szybko wrzucone do gry aby zobaczyć jak to działa. Poza tym programista nie musi być żadnym grafikiem >.<

Mr.Hania ma racje...A co do wagi instalki to nie wiem znając życie za lekka nie będzie zależy jak będe stał z grafiką i muzą bo sama aplikacja dużo nie waży .A wymagania sprzętowe będą niske bo mój pc'cik jest słaby a na nim pisze (wymieniam go ale gre będe pisał na strarych podzespołach) No więc minimalne wymagania sprzętowe to ok.:

Amd duron :-P

Karta graficzna nie słabsza od Nividia Geforce 2 mx/mx 400

1.29 Ghz

1 Gb Ramu

A foto dam za chwilke oto ona :

http://img356.imageshack.us/my.php?image=wojoskikath6.png

Jsk bym starego wwalił to pisać !

1 Gb Ramu

literówka tak?

Eee Ty chyba żartujesz ? 1 gb ram ?! Ta gra jest 2d !