Mój mmorpg-narazie tworze

(Mam nadzieje że nie dostane warna) A co pip! bozia ramu nie dała ?i co z tego że 2D co 3d górą a 2d niech najlepiej działa pod dosem co nie ? a nie wpadłeś na to na jakim silniku robie gre hee ? 512 ramu może nie wystarczyć Asz pip! nie widzisz że gry jeszcze nie zrobiłem wiec nie wiem czy styknie to 512 ? ja pierr...

//Pierwsze i ostatnie słowne ostrzeżenie, wiem że można się zdenerwować i tylko wulgarne wyrazy mogą oddać emocje, ale zachowujmy się jak ludzie na poziomie - Mr. Hania

Weź pod uwage, że nie wszyscy mają 1 gb ramu...

[ Dodano: 2008-09-15, 18:23 ]

Ja mam np. starego kompa i mam 512 ram... czyli sobie na nim nie pogram w gre 2d hahahahahaha xD

Widzisz jaki masz złom ? nawet 2d nie chcą działać a co dopiero 3D...Aha i wkońcu nigdy nie grałeś w gre tylko dla tego że miała napisane więcej ramu niż jest masz ? raczej wątpie ...Moją gre odpalisz tylko będziesz mniewał zawieszki

O, to szkoda.. Se nie pogram z powodu RAMU, ale znając mój komp to jakbym miał 3 ramu to by weszło. :)

Kurcze szkoda że tak ram ssie dla mnie to nie problem ale fajnie by było gdybyś zrobił tą grę jako via www tak od razu się inaczej patrzy ;p miałbyś tyle graczy co runescape albo sherwood

1 gb ramu? to jakis zart. musisz zoptymalizowac to. zauwaz, ze wiekszosc graczy, wybiera gry 2d, ze wzgledu na slabsze osiagi swojego kompa. gracze, ktorzy maja to 1 gb ramu, wola pograc w cos full darmowego, 3d z dobra grafa. wiesz, mi osobiscie to nie przeszkadza, bo wymagania spelniam, no ale popatrz na innych.

Stary nie wierze w to, że Gothic 3 mi poszedł a gra 2d nie haha :mrgreen: Ale zobaczymy jak będzie :P

[ Dodano: 2008-09-16, 13:08 ]

A na kiedy szacujesz premiere gry ? :-D

troche to dziwne taka gra 2d powinna miec jakies 64 mb ramu wymagania :/ przeciez to bedzie mialo wymagania jak assasin...

Tak ? Nie wiedziałem że assasin pójdzie na geforce 2 ...

A co wy się tego ramu uczepiliscie ? na 512 też wam pójdzie ale nie obiecuje że będzie dobrze ja mam 1 Ram'u i mi chodzi płynie więc mam pewność że wam z 1 ramu treż pójdzie płynnie ...Co do premiery jak skończe to wam powiem ... Nie jestem wstanie oszacować czasu bo niemam grafików i będe musiał ich szukać a to troche czasu zajmnie ...

Widzisz jaki masz złom ? nawet 2d nie chcą działać a co dopiero 3D...Aha i wkońcu nigdy nie grałeś w gre tylko dla tego że miała napisane więcej ramu niż jest masz ? raczej wątpie ...Moją gre odpalisz tylko będziesz mniewał zawieszki

Daj se spokój z tą grą dziecko.

Na 512mb ramu pójdzie Ci elegancko 50% mmo, np. Archlrod Lineage2 WoW itp.

a te Twoje "coś" żeby nie pisać wulgarnie wymaga 1gb ramu (bo np na 512mb nie pojdzie?) żal mi Cie... amatorsko tworzysz gre, myslisz ze bedzie best mmo ever i nawet zoptymalizować silnika graficznego (choć grafa od tibii gorsza) nie potrafisz.

PS. nie ma Maplet Story tylko MapleStory noobku O_o

Pewnie mnie teraz za to zjedziesz ale mam to gdzieś. Musiałem to napisać.

Aquendan, spokojnie...nie podniecaj sie tak.

ja mam 1 Ram'u i mi chodzi płynie więc mam pewność że wam z 1 ramu treż pójdzie płynnie ...

czyli, nie wiesz, jakie sa wymagania minimalne, bo testowales, tylko na sprzecie z 1gb ramu. wyjmij jakas kostke (chyba , ze masz jedna) i sprawdz jak dziala.

On ma 1 ramu a nie jeden giga :D

Hmm...Gra wydaje się być ciekawa.Podaj strone skąd będzie można pobrać klienta jak skończysz gre.

Taa od razu 'Naplet Story' haha xD Wiem, że większość mmo mi pójdzie ale ta gra wydaje się fajna ;-) Ejj stary jeszcze jedno- ta gra będzie jak platformówka ? widok od boku ? Bo takie screeny...

Kamilek na takie pytania nie będe odpowiadał dałem screeny z gry a ty się pytasz .... :roll:

Marchol W ostatnim tygodniu tworzenia gry dam linka strony głównej na strone tą ! :-)

Omg, wszyscy piszecie niesamowite głupoty. Co ma do tego że gra jest 2D czy 3D. Nie można nawet wstępnie szacować ile RAM będzie wymagać gra dopóki nie ma się grafiki... Jeżeli gra 2D będzie miała same tekstury wielkości tapety (a chyba wiecie ile jedna tapeta waży) to będzie strasznie "RAMożerna". Jeżeli weźmiemy grafiki rodem z Pokemonów na GameBoy to będzie to ważyć kilka kilobajtów. Optymalizacja silnika graficznego nie da nic, bo optymalizacja ma za zadanie PRZYŚPIESZYĆ. Fakt, można to zoptymalizować pod kątem jakiejś kompresji tych plików w pamięci. ALE! Zawsze jest jakieś ale. Jeżeli chcecie mieć coś co kosztuje mało pamięci to będzie to wolne. Jeżeli chcecie mieć coś szybkiego (dużo FPS i te sprawy) to będzie to żarło dużo pamięci. Tak po prostu jest, każdy szybki algorytm potrzebuje dużo pamięci (QuickSort) a te najprostsze i zarazem najwolniejsze nie potrzebują ogromnych jej ilości (BubbleSort). Tak jest zawsze, było i będzie.

@DarknesThieft - odpal swoją grę, włącz "Menedżera zadań" (pod warunkiem że piszesz to pod Windowsem), daj zakładkę "Procesy" i popatrz na "Użycie pamięci". Będziesz wiedział ile RAM potrzebuje Twoja gra... To jest w kilobajtach podane of kors...

Popieram ale skoro stworzysz własną grę to musisz wynając jakąś firmę za forsę żeby chroniła serwery przed hakerami i muszisz też zrobić jakieś płatne itemki... :D żeby zarobic na ochronę i interes się kręci :D

Takich ludzi jak DarknesThieft to ze świeca szukać, w przeciwieństwie do innych to coś robi, niektórzy tylko zbierają ekipy i myślą, ze wszyscy za nich cos zrobią :P naprawdę podziwiam takich ludzi jak DarknesThieft...

A ty Aquendan jeśli jesteś taki mądry to pokaz nam swoją grę, na pewno równo się z takimi jak World of Warcraft czy Lineage 2

Poza tym na pewno będę grał, gra jest dosyć oryginalna, takie znam tylko trzy (Gost Online, Maple Story i GrandeChase czy jakoś tak) jedyne co bym zmienił to ogólny zarys gry wojowników, magów itd. mamy praktycznie w 98% tego rodzaju gier, to musi być coś innego.

Mam nadzieje, iż nie będzie to kolejny projekt który upadnie, bo masz naprawdę wielki potencjal.

Z chęcią bym pomógł, jakoś przy grze choć niezabardzo się na tym znam, ale szybo sie uczę, choćby coś wymyślać, questy zarys itp., albo troszeczkę z grafiką.

Zycze powodzenia przy tworzeniu...

Popieram Ritchsera , DarknesThieft ma pasję i zacięcie do tego co robi i to jest najważniejsze . Nikt nie mówi żeby od razu robił 2 WoWa

i jak? kiedy bedzie ta gra? bo z chęcią w nią zagram... a tak w ogóle to nie maplet story tylko maple story!!! :mrgreen: i wlasnie jak juz bedzie gra to podaj linka do sciagniecia... :)