Moja gra :)

Siemanko od kilku tygodni pracuję nad własną grą przeglądarkową nawiązującej do wszystkim dobrze znanej gry "Civilization

" ogólnie polegać ona będzie na tym iż każdy gracz moze stworzyć swoje panstwo.. zarządzac nim, tworzyć nowe technologie, produkować różnego typu silniki, komputery itd ( każdy gracz może tworzyć swoje parametry danego przedmiotu ) postaram się wam opisać na kliku screenach [:)]

445602936.png

Powyżej widzimy panel "Ratusz" w ktorym umieszczone są podstawowe informacje na temat naszego państwa - sojusze ( chyba drugi po technologiach najbardziej rozbudowany skrypt który pozwala nam rozwijać nasze technologię oraz walczyc z innymi sojuszami, ale jak wyglądać będzie walka? każde państwo należące do sojuszu może zakceptować wojnę wyznaczoną przez liderów sojuszu oraz przeznaczyć swoje wojska. Sojusz który wygra otrzymuje po 10% powierzchnim, 5 % ludności, 5 % minerałów od państw przegranych. Kolejne to Organizacje które m.i.n umożliwią międzynarodowy podbój kosmosu [:)]

287529225.png

Lecimy dalej... następne to technologie które możemy opatentowtywać a następnię dzięki nim tworzyć coraz to nowe części, przedmioty w zakładce produkcja. technologie posiadają naprawdę dużo KATEGORII.

4555158517.png

Powyższy screen ukazuje technologię "Mechanika" są to tylko napędy ktorych będzie aż 7 oraz inne podkategorie ktorych będzie az 12 [:)]

Na bieżąco bede uzupelniaj ten temat i przedstawial prace [:)]

Moje pytanie brzmi "Czy byl bys chętny zagrać w tą grę", "czy Nie jest ona zbyt skompilowana", "czy był byś chętny pomóc mi przy niej" [:)]

Ogólnie chciał bym poznać waszą opinię.

Stary, rozwijaj swój projekt. Nie patrz na hejterów.

Może nie jestem miłośnikiem takich gier ale życzę aby gra wypaliła :)

Szczerze ? Ta gra już jest lepsza od Kiedyś popularnego Ogame czy grepolis :) .

Wygląda świetnie, im bardziej skomplikowana tym lepiej. Jakbyś szukał testerów to pisz.

Bardzo czysty interface - to się ceni :D

Do testów jeszcze troszkę czasu pozostało ale jeśli ktoś chciał by się przycznić do powstania tej gry jak najbardziej szukam osób - pomysłodwaców. którzy pomogli by mi rozbudować skrypt swoimi pomysłami :)

Wygląda fajnie, jak byś jeszcze rozwinął wchodzenie w nowe epoki i kiedy by się wchodziło w nowe epoki interface jak w Civilization zmieniał by swój wygląd (np. w średniowieczu wszędzie nawiązania do rycerstwa, w renesansie do człowieka i sztuki)

Wygląda fajnie, jak byś jeszcze rozwinął wchodzenie w nowe epoki i kiedy by się wchodziło w nowe epoki interface jak w Civilization zmieniał by swój wygląd (np. w średniowieczu wszędzie nawiązania do rycerstwa, w renesansie do człowieka i sztuki)

Pisałem o tym na innym forum dlatego skopiuje swoją wypowiedź :P

Gra startuje od roku 1990 jeden rok w grze to w 60 dni naszego czasu w przybliżeniu w ciągu roku rzeczywistego w grze upłynie ok. 6 lat ( gra cały czas będzie się rozwijać.. nowe opcje, technologie itd ) Jeśli chodzi o ustrój jeszcze nie obmyśliłem dzialania skryptu ale podejrzewam że w grze będzie tylko jeden ustrój ( specjalnie dopasowy pod grę ) ale wiadomo nadal pracuje więc wszystko może się zmienić.Może i wg niektórych jest to bardzo długi okres czasu ale rozwijanie technologi nie jest priorytetem gry. Zawsze możemy skupić się na imporcie towaru zza granicy lub eksporcie zza pomocą technologi ( np technologia spalinowa pozwoli na budowę silnika spalinowego oraz ulepszania jego parametrów (( prędkość maks. liczba koni mech. )) a następnie umieszczenie go na giełdzie ) co napewno będzie dużo bardziej dochodowe niż import. wiadomo że to nie jedyny przychód ( Podatki, Rolnictwo )

Tak więc na technologi będą mogły sie skupić np. największe mocarstwa na serwerze lub można się ukierunkować tylko w tej jednej technologii :) zakładka technologia to tak naprawdę "przepustka" do własnego tworzenia produktów.

Mam do ciebie dwa pytania

1 Czy ta gra będzie f2p?

2 Kiedy przewidujesz rozpoczęcie?

fajnie się zapowiada, życzę powodzenia w tworzeniu gry

@Kacper515 mimo że nie znam twórcy tej gry mogę ci odpowiedzieć na twoje pytania:

1. to ma być gra przeglądarkowa czyli f2p na 100%, pytanie raczej brzmi czy gra nie będzie p2w?

2. jak autor gry napisał, że nie wie kiedy będą testy to na pewno nie wie kiedy będzie premiera, takie rzeczy jak data premiery ustala się pod koniec tworzenia gry

Dostałem wiele pozytywnych opinii na temat projektu oraz kilka uwag dotyczących tego, iż mój może zostać nie zrealizowany.

Dlatego postanowiłem, iż na bieżąco będę was informował o postępie prac oraz stopniowo będę was wprowadzał do gry.

4201952705.png

Na zdjęciu widzimy możliwości jakie daje nam panel produkcyjny, a podzielony jest on na 6 kategorii takich jak Informatyka, Mechanika, Medycyna, Militaria, Chemia, Rolnictwo, Architektura, Kosmos czy np. Genetyka. Oraz każda z nich posiada swoje podkategorie. Mechanika - Napędy, Układy Elektroniczne itd. Następnie trzeba to wszystko złożyć w kupę dzięki czemu powstawać będą Samochody, Samoloty, Statki Kosmiczne, Satelity kosmiczne i wiele innych. Jak wiadomo jeden gracz nie jest w stanie okiełznać sam tego procesu. Dlatego do dyspozycji mamy Giełdę na której będziemy mogli sprzedawać oraz kupować, a następnie składać nasze cacuszka [:)] O Giełdzie poświecę swój następny post ( co 2-3 dni ).

Zagram na 100%, wygląda strasznie ciekawie. Interface przyciąga, mam nadzieję że rozwiniesz projekt w stronę strategii 4X. :)

Prawdę mówiąc, to byłaby jedyna gra via www, w którą chciałoby mi się zagrać. :)

P.S

W 3 screenie od góry w 1-szym poście jest napisane 5 rat - 3 lata- 1 rok, ale to tylko mały błąd :P

Też bym chętnie zagrał :) jakbyś szukał testerów to ja się piszę. Zmień ikonkę mleka bo taka sama biała to nie pasuje :) Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym tworzeniu :)

No mleko można zmienić. Np. na takie

http://americanpreppersnetwork.com/wp-content/uploads/2012/12/milk-71.jpg

Kiedy przewidujecie bete lub otwarcie.

Śmiało piszę się na testera :D

Kiedy przewidujecie bete lub otwarcie.

Ciężko mi sie okreśłić ale jeśli projekt cie zainteresował - zapraszam do odwiedzenia tego tematu a napewno nie bawem się dowiesz :)

Śmiało piszę się na testera

Za niedługo wybiorę parę osób do pierwszych testów :)

Jak szybko będzie tam upływał czas (np. 1 rok?)

hętnie zagram i pisze się na testera:D