Morele i 3k

Witam Was i odrazu przechodzę do konkretów :

1.Co sądzicie o sklepie morele i w ile dochodzi przesyłka do punkt odbioru oraz czy dostawy maja caly tydz. czy bez weekendow lub tylko niedzieli ?

2.Złożyłem PC za 3k czy wszystjo "gra" ?

I czy pozniejsze dokupienie chlodzenia i podkr. proc ma sens.

3. Czy kod z pclab podajrze na darmowa wysylke i zlozenie jaka przesylke obejmuje i zlozenie dod. do zestawu by pozniej cena sie odjela?

http://forum.pclab.pl/topic/785647-Zestawy-Polecane-zestawy-komputerowe-17112012-Promocja-od-morelenet-dla-pclabowicz%C3%B3w/

post-10952-0-37279700-1359011242_thumb.p

1.Dni robocze pon-pt , do 7 dni,kupiłem tam tylko ramki ale nie jest źle ,taki ogólny standard.

2.Spytaj FlashGordona xd

3.?

Uwaga nie polecam klikania w w zdjęcia jakie przesyła użytkownik "swiatloplis". Znam go z forum tibii i tam robił dokłanie to samo. W jego zdjęciach są zakodowane znaki morfologiczne beta c, które w dużych ilościach mogą wywołać reakcję hipoalergiczną będącą przyczyną śmierci wielu osób w wieku 11-27 lat. Ma to związek z kodowaniem hiplofetanonicznym im w kontekście roztwóru z którego ubywa z rozpuszczalnika nazywa się hipotonicznym, tego w którym przybywa nazywa się hipertonicznym. Gdy roztwory pozostają w równowadze osmotycznej, mówi się że są wzajemnie izotoniczne względem siebie.

Jeśli kliknęłeś w zdjęcie, to spokojnie jeszcze nie koniec. Możesz się uratować za pomocą leczenia kanałowego. Jak to zrobić obrazują kolejne kroki.

• Otwarcie komory zęba i usunięcie martwej lub żywej miazgi (żywą usuwa się w znieczuleniu miejscowym).
  • Opracowanie kanału lub kanałów korzeniowych przy użyciu narzędzi kanałowych z obfitym płukaniem kanałów. W trakcie opracowywania kanałów korzeniowych następuje całkowite usunięcie miazgi kanałowej z kanału korzeniowego oraz toksyn bakteryjnych z kanalików zębinowych, dzięki czemu poszerzony kanał staje się odpowiednio przygotowany do wypełnienia. Do przepłukiwania kanałów stosowany jest m.in. podchloryn sodu
  • Osuszenie kanałów.
  • Wypełnienie kanałów materiałami biozgodnymi. Czynność ta ma na celu szczelne zamknięcie światła kanału na całej długości do otworu fizjologicznego, aby uniemożliwić przenikanie bakterii z jamy zęba do tkanek okołowierzchołkowych. Wypełnianie kanałów korzeniowych wymaga zastosowania różnych materiałów i technik. Materiały wypełniające możemy podzielić na stosowane czasowo i stosowane na stałe do ostatecznego wypełnienia. Najpopularniejszym materiałem do wypełniania kanałów korzeniowych na stałe jest gutaperka, która stosowana od blisko 100 lat, mimo wielu nowych materiałów, jest najlepszym wypełniaczem kanałów, który daje doskonałe efekty lecznicze.
  • Wypełnienie zęba. Najczęściej prawidłowo przeleczony ząb kanałowo wypełnia się materiałami kosmetycznymi, do których należą materiały kompozytowe, kompomerowe i nowe materiały ormocerowe

Powtarzam - jeśli zobaczyliście to zdjęcie to musicie samodzielnie wykonać leczenie kanałowe.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Po kolei.

1. W parę dni powinna ci dojść wysyłka. Jak po 5 dniach dostałem ale tylko dlatego, że części sprowadzali z kilku sklepów/magazynów.

2. Powiedz ile kasy chcesz na to przeznaczyć oraz do czego ma on głównie służyć oraz co ma się w nim znaleźć.

@Edit Nie zauważyłem w temacie, że masz na to 3000zł.

3. Wkładasz do koszyka usługę montażu a przy wyborze płatności itd. podajesz ten kod W3FHN58JFW i automatycznie zmienia ci, że płacisz za montaż 1zł oraz likwiduje koszty wysyłki.

@UP Jesteś idiotą?

dodaj do koszyka montaz komputera i uzyj kodu promocyjnego W3FHN58JFW i dostaniesz rabat na montaz i przesylke.

Przy okazji, mam pytanie - "Nie trzeba przypadkiem dolozyc tam kabli?"

@swiatloplis

Podkręcanie zawsze ma sens. Na twoim miejscu zmieniłbym:

- Mobo na MSI Z77A-G45 (nie polecam Asusa bo robi nie najlepszy sprzęt a jego serwis to żart)

- Zasilacz na BeQuiet L8 530W (bardzo mocny, cichy i modularny zasilacz)

- Ram na 2x4GB A-Data DDR3 1600MHz CL9 Gaming Series (tańszy o te 40zł i dobry, kingston wcale nie robi dobrych DDR3).

- Dysk na Western Digital Caviar 500GB SATA3 WD5000AAKX (szybki i nieawaryjny).

Nie polecam serwisu morele, ich serwis robi nie złe przekręty. Można o tym poczytać na różnych forach (odsyłają uszkodzoną przez nich śrubokrętem płytę i twierdzą, że taka przyszła i z tego powodu gwarancja jest nie ważna).

dzieki wszystkim temat do zamkniecia ostatecznie wybrałem i kupiłem to cudo :

http://www.morele.ne...ry/info/jYh5vS/

edit: z kodem montaż 1zł i dodałem wiatraczek

Poczytaj jak jak wygląda serwis asusa i sklepu morele.net a potem zastanów się jeszcze raz, czy na pewno chcesz kupić sprzęt Asusa i czy chcesz kupić na morele.net, tak na start powiem tylko, że:

- Morele wiele razy nie chciały naprawić sprzętu, czasem nawet został on uszkodzony w ich serwisie (np. gość wysyła płytę bo nie działa PCI-E a oni odsyłają ją z głęboką rysą śrubokrętem i twierdzą, że taka doszła i jej nie przyjmą).

- Asus uważa swoich klientów za debili. Po pierwsze z jego sprzętem są problemy (miałem 2 mobo od Asusa i nigdy nie byłem zadowolony, np. Asus P7P55D nie obsługiwał i7 860 nawet po aktualizacji BIOSu mimo, że miał go obsługiwać od pierwszej wersji). Po drugie w cenie jego płyt głównych można znaleźć lepsze. Po trzecie jego serwis to porażka, opisze pewne zdarzenie: Gość wysyła laptopa do serwisu (laptop padł i nie działa) Ci go odsyłają twierdząc, że jest ok. Po 3 wysłaniu postanawiają wreszcie go naprawić jednak odsyłają laptopa z mniejszym dyskiem (chyba z 320gb zamiast 500gb) i twierdzą, że przecież wszystko jest ok, bo laptop działa. Odmawiają zamontowania odpowiedniego dysku. Rzecznik praw konsumenta stwierdza, że to pogwałcenie prawa i ich obowiązkiem w takiej sytuacji jest wymiana sprzętu na nowy (całkowicie nowiutki laptop) a Ci odmawiają i twierdzą nawet, że mogą iść do sądu.

Obie historię znalezione stosunkowo niedawno na innym forum. Tego typu zdarzeń było oczywiście więcej.

Obawiam się, że na tym Asusie co wybrałeś może być problem z podkręcaniem. Ja bym brał Asrocka Z77 Extreme4 albo MSI Z77A-GD55.

MSI Z77A-G45 jest świetna, nie wiem czy opłaca się kupować 55. Za 3k spokojnie dostaniesz 3570k tą płytę 8gb ram i HD7870 o ile masz dysk.

Nawet i G43 jest bardzo dobra. Można na niej spokojnie OC do 4,5GHz zrobić.

No coz jak za pare dni odbiore sprzet to sie okaze wszystko ;-) acz kolwiek dzieki za rady i napisze za pare dni

Kubas już nie jezdzij tak po tym asusie. Sam mam płyte głowną asusa i jakos nie mam z nia problemów. W kazdym serwisie znajdą sie czarne owce. Nie tylko Asusa.

@peelen

Czemu mam nie przedstawiać jak wygląda serwis Asusa? Jakoś nie zauważyłem aby ludzie tak skarżyli się na serwis innych firm. To nie jest jeden przypadek, ale opisanych tego typu spraw było trochę. Nie każda płyta Asusa jest zła, ale i tak odradzam ich wybór bo w tej samej cenie można dostać sprzęt lepszy. Gigabyte i Asus lecą ostatnio na marce.

@peelenCzemu mam nie przedstawiać jak wygląda serwis Asusa? Jakoś nie zauważyłem aby ludzie tak skarżyli się na serwis innych firm. To nie jest jeden przypadek, ale opisanych tego typu spraw było trochę. Nie każda płyta Asusa jest zła, ale i tak odradzam ich wybór bo w tej samej cenie można dostać sprzęt lepszy. Gigabyte i Asus lecą ostatnio na marce.

Wiesz nie dostaniesz super produktu za 300 zł czy 200. Wiadomo, że trzeba wymagać ale np taki asrock kiedys ciulowa firma a teraz dobre płyty robi. A kto przeją asrocka???? Asus właśnie.

Różne są serwisy, ale ja z tego powodu bym nie rezygnował z dobrej płyty.

Dobrze, ze mamy troche firm robiących MB wiec mamy co wybierać. Chociaż ja sam mam asus rampage 3 extreme płyte i sobie ją cenie. Ale to juz troche kasy poszło.

Co? ASRock był filią firmy ASUS. Po prostu ASUS stwierdził, że skoro inni robią słaby sprzęt (low-end i na rynek OEM) i to róbmy to samo, ale nie psujmy sobie marki i będzie taki ASRock. ASRock zaczął robić dobry sprzęt po uzyskaniu niezależności od ASUSA (sami decydują co i jak robią oraz w jakiej cenie to sprzedają). ASUS niczego nie przejął...

Tylko, że obecnie płyty Asusa ani nie są specjalnie dobre, ani w atrakcyjnej cenie a do tego serwis do bani. Dlaczego więc zakupić ich płytę z powodu tego, że to Asus skoro np. MSI w tej samej cenie zaoferuje płytę tak samo dobrą lub lepszą? Sam ostatnio (jakiś miesiąc albo dwa temu) przeglądałem płyty na LGA1155 do 450zł to nie znalazłem niestety nic ciekawego i konkurencyjnego względem tego co oferowała firma ASRock czy MSI. Płyty Gigabyte to był żart (mobo za 400zł i tylko połowa sekcji zasilania ma radiator), Asus też mnie nie zainteresował. Jedynie MSI swoimi płytami G43 (zależało mi na PCI), G45 i GD55 oraz ASRock płytami Extreme4 i Extreme6 zwróciły moją uwagę.

No Nie wiem dokladnie jak to z tym asrockiem było. Wiem, że cos tam z asusem miał wspólnego. Nie będę się sprzeczał.

Prawda jest taka, że wychodzą nowe chipsety i jedne firmy radzą sobie z nimi lepiej inne gorzej. Dla większości wystarczy płyta za max 400 zł. Wyżej to już płyty pod OC, wiekszą ilość kart grafiki, itp.

Zawsze kupując kompa trzeba spędzić x godzin na czytaniu benchmarków, testów, porównań, opinii. Często mozna przepłacić za MB.

Dziś asus moze miec słaby serwis, jutro asrock. To bardzo zmienny rynek. Niedawno jeszcze MSI się nie liczył na rynku.

Słaby ten swój zestaw po co Ci obudowa za 200zł jak masz więcej niż wystarczającego brutusa 410 za 145zł do kręcenia,

płyta też taka sobie najlepsza z tej półki cenowej będzie asrock p67(b3).

Pamięci to weż goodarama 1333mhz cl9 za 80zł 4gb ram albo 160 8gb, w grach nie ma różnicy czy to 1600mhz czy nie

zasilacz tez zle dobrany wez xfx 550 core (tanszy i wystarczajaco dobry)

do tego silentiumPC fortis he1225 i krecisz do 4.3/4

a i karte bym bral bym radeona, karty maja lepsze.

warn_ico.png
Warn za Double Post. - crracked

No cóż każdy ma swój gust i zdanie ile osób tyle opinii, ale

na zasilaczu nie raz się przejechałem więc wole na nim nie oszczędzać chodź super drogi nie jest w dodatku

różnica na ramach to tylko 30zł a w przyszłości może okazać się w grach znaczniej pożyteczniejsza oraz

ta twoja obudowa brutus 410 ma tylko 2 miejsca na dodatkowe wiatraczki i 2x na usb a ta droższa o 50 zł ma miejsce na 5 wiatraczków i 4x usb w dodatku ta Zalmana ma na górze że tak ujmę ,,interface" więc jest wygodniejsza i nie bd jej kopać odruchowo żeby włączyć :D

co do płyt głównych nie jestem ekspertem ale ta co wybrałem jest chwalona i spokojnie mogę do 4,5 podkręcić z dod. chłodzeniem co zapewnia mi obudowa Zalmana :)