Może tak radio?

Wawrzyn, nie lepiej by było zorganizować to tak, aby newsy były równocześnie nadawane na wszystkich stacjach? Wyelimowałoby to jeden z problemów, o którym mówiłeś.

A co do problemu ze znalezieniem prezenterów - spokojnie, mogę się założyć że chętnych będzie aż za dużo. ;)

Tak jak na newsmanow? Połowa się nie nadaje a druga połowa zrezygnuje po tygodniu?

Zakładając, że do każdego kanału byłyby potrzebne 3-4 osoby myślę, że nie byłoby żadnego problemu, a zresztą - nie przekonamy się póki nie ruszymy z inicjatywą.

A ja jestem szczerze mówiąc przeciw. Pakowanie zbyt wielu bajerów bez powodu nie ma sensu. To jest forum (i wortal) o grach MMO, a nie muzyce! Z reguły jeśli ludzie chcą słuchać muzyki, to słuchają własnej, a jeśli mają ochotę na radio to słuchają jakiegoś internetowego. Po co mielibyście bawić się w "zatrudnianie" kolejnych osób do rzeczy bez których strona mogłaby się obyć? Zajmijcie się tym co wam wychodzi naprawdę dobrze, czyli MMO, a robienie radia zostawcie komu innemu. Zobaczcie jak wygląda poparcie GG obecnie, a za dawnych czasów (obecnie słyszę o wiele więcej głosów o korzystaniu z AQQ, Mirandy czy jakichś innych alternatyw niż dawniej, najczęściej z powodu setek bezużytecznych i niepotrzebnych gadżetów).

Krótko mówiąc: szkoda waszego czasu na zabawę w radio. Zostawcie to innym, takim którzy muszą chwytać się takich rzeczy by łapać popularność. Wy nie musicie.

Dla mnie to jest świetny pomysł. Szczególnie podoba mi się to z nadawaniem newsów ;D Na zasadzie wiadomości ze świata gier mogłoby być raz dziennie :)

Może faktycznie jakby zrobił jedną stację z cyklicznymi audycjami to niegłupio by wyszło np: 13-14 rock 14-15 electro itd jak komu by odpowiadało, a po 10 kiedy newsy już są, jeden z redaktorów mógłby nagrać te informacje w pigułce na adacity i nadawał je co jakiś czas między audycjami. Na początek to najlepsze rozwiązanie aby jakoś sprawdzić działanie tego pomysłu.

ja tez chętny na prezentera.Kanał Club i nawet newsy mogę czytać ale panowie !!! ustawa się zmieniła i nie wiem czy można grac nawet w 48 kbps :(

Wszystko ładnie, są chętni, którzy jeszcze nie wiedzą ile czasu i pracy to zajmuje. Ale przecież wasz pomysł nawet nie jest zatwierdzony.

stworzenie radia nie jest trudnym zadaniem ;)

Zaczekajmy na wypowiedź Chmarusa.

Postaram mu się ten projekt jak najszybciej przedstawić.

Pracy na pewno zajmie sporo, jednakże da się to zrobić jeżeli znajdą się ludzie, którzy będą chcieli się tym zajmować i będą to potrafili. Z tymi newsami i audycjami to będzie kupa roboty, więc trzeba by je było w miarę sensownie porozdzielać między ludzi i może nawet już wtedy części ludzi od audycji nie kazać zajmować się muzyką.

I Z przemieszaniem muzyki nie chodziło mi o to, że o 14 jakiś rock, o 15 jakiś house, tylko normalnie puszczać piosenki tak jak w radiach typu RMF czy inne Złote Przeboje, gdzie to wszystko się w miarę miesza, bo np. ja słuchający rocka bardziej nie chciał bym odpalić radia np. i 13.45 i nagle o 14 zaczyna mi napieprzać jakiś inny rodzaj muzyki, który niezbyt mi leży i będzie to trwało godzinę. Wtedy na pewno był wyłączył to radio i rzucił je w pizdu i pewnie nie tylko ja ;p

Skoro tak to pozostają jedynie kanały.

Wow, nie wiedziałem, że takim problemem jest granie różnorodnej muzyki na jednym kanale, że trzeba od razu robić ich parę. Ale ok, jak chcecie sobie robić nadmierną ilość roboty, która w takim wypadku padnie na pewno to zapraszam ;p

Wawrzyn dobrze mówi, nie róbmy wiele kanałów tylko puszczajmy muzykę z każdego gatunku.

Jak dla mnie puszczanie muzyki z każdego gatunku to zły pomysł - wtedy może i każdy znajdzie coś dla siebie, ale w ilościach za małych, aby móc do siebie przyciągnąć - osobiście takiego radia bym nie chciał słuchać (i na pewno nie jestem jedyny), więc jestem mocno za kanałami.

Prowadziłem już jedno radio, gdzie puszczałem każdy gatunek, który nadesłali mi słuchacze itp. jakoś nikomu to nie przeszkadzało i liczniki biły setke :)

Jeżeli by to wszystko wyszło to fajnie by to wyglądało, duży prestiż jak na portal o tematyce mmo. Jak najbardziej za!

Watpie, aby takie radio wystartowalo pod bandera mmorpg.org.

Dla mnie pomysl poroniony, ale to tylko moje zdanie, a tak czytajac wasze super optymistyczne wypowiedzi, to wydaje mi sie, ze nie zdajecie sobie sprawy na co sie porywacie. Prowadzenie takiego radia to spore poswiecenie, a to z tego wzgledu, ze czas, ktory bedziecie musieli mu oddac, bedzie liczony w godzinach. I to na dobe.

Kanały to najlepszy sposób by każdy znalazł coś dla siebie. Może być tak, że ktoś nie ma już ochoty słuchać rapu, to się przenosi do clubu albo metalu. Dlatego myślę, że jest to najlepszy pomysł.