Jestem przeciwny tworzeniu 4 kanałów. Nie jesteśmy polskąstacją i nie ma co fantazjować. Jak najbardziej jestem za uruchomieniem radia dla graczy MMO. Co rozumiem przez takie radio? Ano to, że będą różne audycje i muzyka różna. Można np. podzielić, że w środe gramy mocną muzykę metal/rock, a w czwartek nieco większy mix. Zanim jednak zajmę się załatwianiem i stawianiem serwera radia musimy się porządnie do tego zabrać. Boje się, że będzie tak jak zwykle z podobnymi inicjatywami. Najlepiej wyznaczmy już osoby, które zdecydują się jakiego dnia, kto co będzie robił. Podejdźcie do tego poważnie, bo już widzę oczyma wyobraźni scenę gdy w środę o 20:00 zamiast ustalonej audycji będzie cisza w eterze.
Może tak radio?
Ja codziennie w godzinach 15-16 swobodnie jestem dostępny i mógłbym się zająć graniem w tych godzinach muzyki klubowej, popu, electro, house bo to mam na stanie, prosto z mixera wiec tym bardziej audycje byłby żywe. Jakaś konwersacja z słuchaczami też oczywiście za pomocą mikrofonu
to tak bardzo nie wypali ;DD jestem na nie tym bardziej, że w powijakach jest już kolejny, "multimedialny" projekt dla strony - lepszy niż radio imho i mniej angażujący.
@up, więc jako inicjator i główny pomysłodawca projektu jesteś zdolny do poświęcenia AŻ CAŁEJ JEDNEJ GODZINY w ciągu całego dnia? kozak.
Jeśli można też pisze się na audycje ale to w godzinach wieczornych od 20 do 24 na loozie mogę grać.
A co bym puszczał to już wam pisze.
Peter Gabriel
The doors
Flower travelling band
The Cure
Tool
King Crimson
X Japan
Vangelis
Black Sabath
Pink Floyd
U.F.O
Radiohead
Portishead
Bjork
Armia
Kult
Pearl Jam
Burzum
To tylko niewielki procent wszystkiego czego posiadam i będę mógł wam zapodać na audycjach :]
Radiohead
Tak! Radiohead!
A tak na temat: moim zdaniem zawsze można spróbować. Wypali - to dobrze, a jak nie, no to trudno i żyje się dalej. Osobiście nie słucham radia, ale na pewno znajdą się ludzie, którzy posłuchają.
Takie pytanie do Xaorusa: Rozumiem, że grasz muzykę Trance i House i raczej zarezerwowałeś sobie tę płaszczyznę graniaw "radiu" tylko dla siebie?
Tak! Radiohead!
Widzisz jak trafiłem ;] ostatnio spodobała mi się ich piosenka "Radiohead - All I Need" ;] ale całą ich płyte posiadam ;]
Zgłaszam się na DJ'a.W playliście będzie rock,metal,może czasem opening pokemonów (Haters Gonna Hate).
Cwieq.. no trance nie koniecznie. Jestem bardziej posiadaczem dużej ilości House, Electro, Dirty, Dance i produkcji bardziej żywych. Raczej zarezerwuję to dla siebie bo z tego co zauważyłem ludzie są do tej muzyki nie za bardzo nastawieni pozytywnie wiec chyba godzina takiej muzyki powinna wystarczyć lub dwie. Jest jednak możliwość załatwienia kilku prezenterów do danej muzyki aby było bardziej różnorodnie oczywiście, więc jeżeli chcesz to też możesz i może każdy. Plain będę grał na lajfie ze wszystkimi przejściami prosto z mixera a to nie to samo co puszczanie muzyki z winampa czy Virtual DJ. Całość jest znacznie bardziej męcząca, bo to ja kontroluję jakość jak i efekty. Będę na radiu częściej, ale grał będę raczej tylko godzinkę-dwie bo jak już mówiłem ludziom nie za bardzo z tego co zauważyłem ta muzyka odpowiada.
Ogólnie co do listy prezenterów będziemy organizować pewnie odrębne zapisy bo tutaj to się wszystko miesza, lecz myślę że będzie nas naprawdę sporo potrzeba, ze względu że audycje to jednak jest trochę czasu aby coś przygotować i żeby to ładnie wyszło. Jeżeli będzie nas sporo to każdy będzie grał co dwa dni, co zmniejszy wysiłek a zwiększy różnorodność
Cwieq.. no trance nie koniecznie. Jestem bardziej posiadaczem dużej ilości House, Electro, Dirty, Dance i produkcji bardziej żywych. Raczej zarezerwuję to dla siebie bo z tego co zauważyłem ludzie są do tej muzyki nie za bardzo nastawieni pozytywnie wiec chyba godzina takiej muzyki powinna wystarczyć lub dwie. Jest jednak możliwość załatwienia kilku prezenterów do danej muzyki aby było bardziej różnorodnie oczywiście, więc jeżeli chcesz to też możesz i może każdy. Plain będę grał na lajfie ze wszystkimi przejściami prosto z mixera a to nie to samo co puszczanie muzyki z winampa czy Virtual DJ. Całość jest znacznie bardziej męcząca, bo to ja kontroluję jakość jak i efekty. Będę na radiu częściej, ale grał będę raczej tylko godzinkę-dwie bo jak już mówiłem ludziom nie za bardzo z tego co zauważyłem ta muzyka odpowiada.Ogólnie co do listy prezenterów będziemy organizować pewnie odrębne zapisy bo tutaj to się wszystko miesza, lecz myślę że będzie nas naprawdę sporo potrzeba, ze względu że audycje to jednak jest trochę czasu aby coś przygotować i żeby to ładnie wyszło. Jeżeli będzie nas sporo to każdy będzie grał co dwa dni, co zmniejszy wysiłek a zwiększy różnorodność
Ja to raczej się w to nie bawie , ale mój brat i owszem.
Xao mylisz się że mało osób interesuje się electro, house itp. Całkiem sporo tylko tego nie mówią bo byliby zjechani przez słuchaczy metalu. Nie umniejszając nikomu. Jestem jak najbardziej za!
Sam nie słucham radia, ale jeśli można legalnie puszczać muzykę to coś ze swojej dyskowej kolekcji i ja mogę czasem zapodać.
No właśnie ja nie wiem dlaczego tam mało osób sie do tego przyznaje, każdy słyszał Guettę czy inne kawałki np LMFAO. Przecież to jest ten typ muzyki. Po prostu będę puszczał remixy ciągle i tyle.. nic strasznego
Ciekaw jestem ilu z tych chętnych faktycznie będzie przy tym pracować (o ile pomysł wypali) .
Pomysł wypali na 90% bo ankieta na stronie głównej mówi jednoznacznie o chęci słuchania czegoś takiego. Co do chętnych będziemy ich zbierać kiedy tylko przetestujemy działanie radia.
Co do jechania Electro przez metali trochę się nie zgadzam.Ja i moi koledzy słuchamy dużo Rocka/Metalu a Electro też nam nie obce.LMFAO jest spoko,Guetta też.Tylko coś dubstep mi nie odpowiada.
Co do jechania Electro przez metali trochę się nie zgadzam.Ja i moi koledzy słuchamy dużo Rocka/Metalu a Electro też nam nie obce.LMFAO jest spoko,Guetta też.Tylko coś dubstep mi nie odpowiada.
To działa też w drugą stronę... Ogólnie to ja słucham muzyki a nie gatunków . Przy okazji, jeśli to "radio" by się jakoś rozwinęło, to można też robić jeszcze coś prócz muzyki i newsów.
Nie mam nic do żadnej muzyki o ile zawiera więcej "muzyki" w sobie prócz ciągłego "buc, buc, buc, bam, bam, jeb, jeb".
To np. jest spoko http://www.youtube.com/watch?v=1iojGGiW-dQ. Co też nie oznacza że nie lubię tego
Na tę chwilę pracuje nad nowym wyglądem strony i najszybciej sprawa z radiem ruszy gdzieś w środku kwietnia. Muszę dokładnie się podowiadywać jak wygląda sprawa z ZAIKSem. Druga sprawa to hosting radia, potestuję czy da się to zrobić na naszym obecnym serwerze.
Czyli mam sporo czasu na to żeby uporać się z problemem mojego sprzętu do grania ;d jak już ruszymy to pełną parą ;p
posiadacie portalowy serwer na nim spokojnie mozesz postawić shoutcast bardzo prosta sprawa . ja bym grał techno minimal house tribal reggae i oczywiscie czytanie newsów codziennie od 19