No, teraz ciezko o dobry serwer PvP
Mu Online vs MU Rebirth
No, teraz ciezko o dobry serwer PvP
Setki serwerów MU pvp, więc nie wierzę, że nie ma przynajmniej dwóch dobrych na których gra masa ludzi i nie ma problemów z cziterami, a wersja z s6 conajmniej. Spam.
MU R jest jeszcze w fazie CB, więc exp jest taki jaki jest, ustawienia też bardzo ułatwiającę grę. Podejrzewam, że na OB wszystko może się zmienić- może nie będzie resetów, a exp będzie o wiele mniejszy. Oczywiście pirackie serwery nauczyły fanów MU, że to gra już stara i nie warto się męczyć na low exp, więc może zostanie tak jak jest na CB.... ale to byłby fail (max statów w parę dni, prawie najlepsze itemy też za chwilę itp.)- gdzie tu rywalizacja, zdobywanie dobrych setów miesiącami. Walka na max staty to żadne PvP.
Nadzieje robi mi fakt, że będzie jakiś turniej o "poważne" nagrody. Pożyjemy zobaczymy.
Nie spamuje, jezeli tak to sorka. CO do mu rebirth to prawda, wszystko sie moze zmienic(oby) A co do PvP serverow, to szukam szukam i nic fajnego nie widze, jezeli cos masz to PW. Jak narazie gram na globie (370 xD)
W przeciwieństwie do MU klasycznego, Webzen zwrócił całą swoją uwagę na MU R. Najciekawsze jest to że stworzyli ten temat, gdzie pytają graczy oto jaki powinien być MU R ich zdaniem http://forums.webzen.com/Topic990954.aspx Polecam nie spamować i podawać konkretne propozycje, najlepsze ze znanych wam serwerów PvP, a dostaniemy wymarzonego Globa PvP.
Troszkę wprowadzanie czytelników w błąd, podając aktualności sprzed kilku lat. Obecnie zrobienie 400lvl to kwestia kilku dni, mnóstwo eventów z całym zestawem seali na 15/30dni, bost expa 200%, łącznie można osiągnąć wówczas nawet 50x, wystarczająco by zrobić 550lvl. Znam osoby, które wbiły maks bez inwestycji w wcoin, zebranie seta wymaga jednak większej aktywności niż gra na eventach.
Ja przed chwilą w MU R wbiłem w max 7 min 60 lvl na pierwszo-levelovych pająkach ;_; . Jeżeli będę mniej więcej tyle expa dostawał ciągle to jutro dojdę do end-game'u xD
Ja dzisiaj "zasysłem" z sentymentu. 400 wbiłem i nie odczuwam satysfakcji, takie typowe napierdzielanie for fun, to nie to co global ale można popykać czasami tak dla odmiany, szkoda że już do szkoły nie chodzę bo tam było by to idealne zajęcie.
mi tam pol dnia starczylo na wbicie 50 rr 1 rr 5-10 min sie bije wiec fast.
WIdze dosc ciekawa debate. Z gory przepraszam za brak ortografi, etc. lecz spowodowane jest to english klawiaturka.
Odnosnie tematu.
Dobry serwer PvP ? Nie znajdziesz ; ) Gram w Mu juz od bardzo dlugich lat. Byly serwery godne uwagi, lecz.. wymarly.
Global vs Rebirth, hmm...
Global niesie za soba klimat, logiczne. Lecz posiada jedna cholerna wade.. mianowicie " bot " ktory jest legalnie wbudowany w gre. Wg. mnie, to psuje urok.
Rebirth jest teraz w CBT, mam nadzieje ze po oficjalnym starcie, raty serwera bd. zmniejszone kilku krotnie. End game w 1 dzien ? Nie dziekuje.
na pvp bedziesz musial zlozyc eq z full opcjami a za kazde 50 rr czyli jeden GR dostajesz 5k creditow do IS wiec na full eq troche sie ich narobi
Niby racja, zrozumiale.
Ale w ten och pseudo " balans " ciezko uwiezyc.
Z tego co bylo widac dzisiaj przykladowo, postac z setem Fo+socety full DD, nie ruszysz. Walka w nieskonczonosc.
nie kłam BK jak walnie Ci 4-5 razy z combo to padasz przynajmniej ludzie nie sa na 2 hity i walka jest wyrownana tylko sie zdziwilem w walce z elfem jak bilem go po 100 jak byl na swoim buffie i na tym od npc
wiec elfa nie zabijasz nie ma bata bo sie wyhealuje
Jak wyglada sprawa z summonerem ktos wie?
Witam, Chciałem zapytać czy jest jakiś sposób aby zagrać w MU REBIRTH na windows 8? nie zamierzam przeinstalowywac systemu;p
Witam, Chciałem zapytać czy jest jakiś sposób aby zagrać w MU REBIRTH na windows 8? nie zamierzam przeinstalowywac systemu;p
Staram się to rozkminić od dnia otwarcia CB. Jeden sposób podobno jest tutaj (też zaraz będę ogarniał)
A ja mam inny problem gdy klikam w Launcherze STart Game to nic sie nie dzieje... oczywiscie wczesneij rpzez strone wcisnalem Play i wyskoczyl lancher a wnim wcisnalem Play game i nic sie nie dzieje ! moze ktos pomoc?
Przed chwilą odpaliłem Mu na W8 64- odpalasz zgodnośc z win 7 pliki takie jak main.exe i Mu.exe w folderze z grą, a stronkę Webzenu odpalasz poprzez IE. Przedtem jeszcze ściągałem jeszcze raz klienta ale to chyba nie miało specjalnego znaczenia, chociaż warto spróbowac.
Aha i grę odpalam w oknie.
Okej dzięki wielkie za pomoc, wieczorkiem sprawdzę czy to u mnie działa:) Miłego dnia
@EDIT:
Dobra klucze już sobie załatwiłem, teraz tak zainstalowałem grę, i gdy włączam przez internet explorer jak kolega proponował, wchodzi mi do menu gry i wymaga że by była gra włączona przez oficjalną strone webzenu. A przecież właśnie tak robie... co jest? wiecie może? prosił bym o pomoc:)
jaka jest maksymalna wartość dd jaka może mieć postać ? i czy ref dmg ma taka sama wartość ?
jaka jest maksymalna wartość dd jaka może mieć postać ? i czy ref dmg ma taka sama wartość ?
Jak dobrze pamiętam to około 50-60k, a odbicia masz w % więc możesz policzyć w zależności od tego ile masz itemków z tym 5% refem. (proszę poprawić jak się mylę).
Poza tym teraz na MU R większość stałych graczy wykoksała prawie (albo już) maksymalne staty/itemy i już latają po mapakch, gdzie tylko PK-owanie im w głowie. Ale to dalej lepsza zabawa niż na pierwotnym Globcu.