MultiGaming nowego wymiaru?

Witam, chciałbym przedstawić swój pomysł założenia MultiGamingu, który będzie prezentować nowy wymiar rozgrywki. Wszelkie zasady oraz projekty będziemy tworzyć we własnym zakresie, dlatego nigdzie indziej nie spotkasz takich pomysłów.

O co w skrócie chodzi:

Wiele gier wychodzi oraz w każdej z nich znajduje się spora entuzjastycznych graczy chętnych do wspólnej gry. Zawsze tutaj na forum powstają tematy typu poszukiwania grupy do gry lub tworzenia Gildii. Czemu nie połączyć wszystkiego w sprawnie działającą organizację? Wymaga to na starcie sporo pracy i zaangażowania, zwłaszcza ze strony założycieli, jednak owocuje bardzo fajną, sporą społecznością.

W tej grupce moglibyśmy już wewnątrz na serwerze Teamspeak dogadywać się co do nowych grup lub wspólnej gry w coraz to inne nowości. Oczywiście przewiduję także stworzenie stałych grup właśnie w wybranych tytułach, które nastawione będą na rywalizację w różnego typu turniejach.

Żeby wszystko miało ręce i nogi bedzie specjalny system, gdzie każdy określi , w którą grę będzie z nami chciał grać jako główną. Osoba ta będzie mogła przynależeć do dwóch grup jednocześnie, z tym, że druga będzie typu 4FUN, nie turniejowa. Kompanów do nowych gier przy takim systemie nie zabraknie, a też nie zapomnimy o genezie z jaką założyliśmy MulgiGaming, czyli miejsce dobrej zabawy dla graczy jak i możliwości wykazania się ambitnych, chcących coś osiągnąć. Oczywiście poza grupami (w których będą osobne regulaminy i zasady) będzie można swobodnie przemieszczać się po kanałach Teamspak i grać z resztą ekipy.

To tylko pomysł, proszę nie traktować tego jako reklamy. Oczywiśnie jeżeli projekt się rozwinie nie zabraknie konkursów, koszulek i innego typu społecznościowych ciekawostek. Blog + Forum na domenie.pl podstwą. Również serwer Teamspeak3.

Proszę zgłaszać się jeżeli jesteś chętny do uczestniczenia lub jeżeli chciałbyś wspomóc projekt i zostać jednnym z oficerów. Dodatkowo sponsorzy (serwer Teamspeak) itp. z chęcią będa mile widziani. Na początek nie mogę sporej ilości wyświetleń reklamy, lecz gdy projekt się rozwinie - owszem.

Jedyny wymóg co do oficerów to 17+ lat.

AKTUALIZACJA:

Link do wstępu:

https://docs.google....dit?usp=sharing

http://makemore.hekko.pl/forum/

( Forum w stanie beta, dlatego jest możliwość, że coś nie działa jak trzeba. Hosting już jest, trzeba dobrać domenę, oczywiście po wymyśleniu nazwy )

Teamspeak3: 31.6.70.17

( Dzięki uprzejmości użytkownika Orzecho )

Trzy pierwsze gry:

League of Legends, Guild Wars 2, Counter Strike 1.6,

Pomysł jak najbardziej mi się podoba !

Jeśli znajdą się u Was jakieś "dywizje" z gier ligowych (tych z ESL'a) i drużyna będzie ogarnięta, to poproszę tylko o passy do ftp i mergingu domeny, a cały wortal powstanie w tydzień ;).

Ludzi chętnych do takich projektów jest masa ;)

to kiedy spotykamy sie na Tsie żeby obgadać sprawę? ;]

Proponuje jutro wieczorem :D

Ja chetnie bylem juz w klanie multi gaming ale czy wam nie bedzie przeszkadzal wiek ? bo wiem ze sa ludzie ktorzy odarazu oceniaja nawet jak nie znaja

MultiGaming w ogólnym znaczeniu nie będzie kładł nacisku na wiek. Oczywiście niech to będzie te 15+ , wyjątki mogą obowiązywać. Jednak trzeba liczyć się z tym, że do poszczególnych Dywizji będą wymagania wiekowe, dlatego też nie wszędzie można się dostać. Jednak chcę, by nasza społeczność była otwarta dla wszystkich, nawet młodych. Czemu? Ponieważ niestety większość z nas ma styczność z nowym wychowaniem oraz "gimbusami". Trzeba wziąć sprawy w swoje ręce oraz jak możliwie najlepiej postarać się ogarnąć młodzież.

Jutro czyli środa, od wczesnych godzin postaram się ogarnąć wszystkie sprawy. Proponuję spotkać się o godzinie 19:00, adres jakiegoś Teamspeak podam jutro tutaj w temacie. Nadal proszę pisać i się zgłaszać również na Prywatnej Wiadomości tutaj na forum.

Jednak spotkanie to będzie tylko luźne, bo należy zrozumieć, że jeżeli w jednym czasie zbierze się 8-10 osób i każdy będzie mieć pomysł, to do niczego nie dojdziemy. Chciałbym, by w miarę możliwości realizowany był mój główny projekt i pomysły. Oczywiście w projekt każdy włoży coś od siebie.

Niestety nie mogę przyznać na samym początku do sztabu oficerskiego groma ludzi, bo się zrobi chaos.

Co do projektu, głównym założeniem będzie stworzenie na początek maksymalnie 3 dywizji w 3 różnych grach. Jest to spore wyzwanie, bo każda z tych dywizji będzie posiadać oddzielne teamy. Jednak sądzę, że podołamy. W chwili, gdy te drużyny będą działać sprawnie, uruchomimy nowe tytuły.

Co do drużyn gier ligowych, oczywiście na to będzie kładziony nacisk, chcemy być rozpoznawalni oraz tworzyć sprawnie działającą organizację. Na 100% pierwszym tytułem będzie League of Legends, reszta wyjdzie w rozmowach.

Ps.

Może za wcześnie na takie sprawy, lecz jednym z punktów mojego projektu jest stworzenie oraz prowadzenie sieci serwerów minecraft i counter strike. Czemu? Genialna reklama oraz możliwość zarobku na potrzeby Gamingowe.

Nie wiem czy dam rade mam inna strefe czasowa ;/ najszybciej bede okolo 21-22 polskiego czasu

Nie ma problemu, ja będę jutro do nocy. Jeżeli ktoś nie może o tej godzinie jeżeli pojawi się później lub wcale nic się nie stanie. To jak już pisałem, luźne spotkanie.

-----------

Edytowałem pierwszy post, dodałem link do dokumentu jak to wygląda w skrócie, wstęp. Nie trzeba nic pobierać czy się logować.

ok dzieki za info : D

Myślałem trochę, jako drugi tytuł postawimy na klasykę, gdzie raczej nie będzie ligi turniejowej. Jednak niech to będzie Guild Wars 2. Trzecim już musi być gra, gdzie istnieje sfera turniejowa.

Dodatkowo, jeżeli ktoś nie chce dołączyć bądź nie wspieramy danej gry, można wejść na forum i z porozmawiać. Będzie ono zawierać sporo społecznościowych działów również otwartych dla wszystkich.

Do gw2 zostaly wprowadzone prywatne serwery ( narazie w testach dostepne dla top temow ) i juz odbywaja sie turnieje to tak btw :) Wiec mozna to zaliczyc jako gre turniejowa 5vs5 . Wczoraj odbyl sie pierwszy turniej wlasnie ( dowod http://binarybeast.com/xGW21304240 )

Dobry pomysł, tylko trzeba wziaść się a to porzadnie , a nie upadnie po 2 dniach :P

Do serwerów prywatnych raczej sceptycznie podchodzę.

Jak na razie czekam na ten 3 tytuł który będzie u was grany. Lol czy GW2 wg mnie są nudne, rzecz gustu. Ja bym polecił Rifta bo będzie f2p w czerwcu. Ale to juz wasz wybór.

Jeśli chodzi o aktualizacje w pierwszym poście to litoman powiem Ci tak... Masz bajer :-] każdego byś zachęcił takimi słowami do wspólnej gry. Szacun:]

Myślę, żę serwery prywatne nie powinny wchodzić w skład gamingu ;] przydały by się jeszcze jakieś fpsy.

czyja wiem czy bajer ;p jest ogarnięty i wie co chce zrobić :)

Skoro 3 gry na wejście to powinny być 3 rodzaje jak moba, rpg i strzelanka. Privy fakt są 4fun ale raczej sławy nie przyniosą :-]

Chętnie się przyłącze (oczywiście do CS'a) ;) Proponuje zrobić dywizje Counter-Strike 1.6 no i można też zrobić dywizje Diablo III, ale to później myślę.

Pozdrawiam.

Trzeci tytuł to będzie strzelanka, jeszcze nie ustalone jaka. Chcę otworzyć na starcie własny serwer, by mieć gdzie trenować, prowadzić sparingi.

Na serwerach prywatnych pograć będzie można wspólnie, jednak nie będzie to wspierane jako dywizja. Chyba, że tak jak kolega wyżej poinformował, bądą tylko tam turnieje, wtedy można otworzyć grupę w dywizji GW2, która również będzie się tym zajmować.

Ps.

Jako, że wspaniały tytuł wychodzi F2P, również postaram się o otwarcie dywizji w RIFT. Oczywiśćie nie w ramach tych 3 pierwszych.