Nigdy nie potrafiłem odróżnić Wielkiej Brytanii od Anglii czy Szkocji.
W takim razie czas najwyzszy. Dzisiaj Dojcze graja.
Nigdy nie potrafiłem odróżnić Wielkiej Brytanii od Anglii czy Szkocji.
I dlatego kibicuje kangurom... Z resztą ogólnie kibicuje Australii, często kibicuje egzotycznym krajom.
I dlatego kibicuje kangurom... Z resztą ogólnie kibicuje Australii, często kibicuje egzotycznym krajom.
Ahh ta nienawisc PL-GER. Ja szanuje dojczow bo graja ZAWSZE do konca(jakby to czytal jakis reprezentant polski w pilce noznej to napisze inaczej 'walcza')
Ahh ta nienawisc PL-GER. Ja szanuje dojczow bo graja ZAWSZE do konca(jakby to czytal jakis reprezentant polski w pilce noznej to napisze inaczej 'walcza')
Nienawiść to za duże słowo.. ja tam tylko nie przepadam za Nimi, ale przyznaje, ze grają do końca. Ogólnie mówiąc, nie podoba mi się ich futbol, mimo, że jest na światowym poziomie
Nie będę nikogo faworyzował, ale uważam, że Anglia może nieźle zamieszać. : )
Chociaż wczoraj z USA straciła frajerską bramę.
MUndial już wygrały........ wuwuzele
MUndial już wygrały........ wuwuzele
hah, sam lepiej bym tego nie ujął xD. Pomysł by tego w Polsce zakazac był fenomenalny. Nawet na hymnach słychać te buczenie. Jakby moża było, to bym wszystkich ,,kipicuf'' zbanował na perm... Żałosne sa mecze przez to. Trąbki mogą mniec wpływ na komunikację i nerwy piłkarzy. Ah, ta Afryka...
No i to rozni kopaczy od pilkarzy. Kopaczom wszystko przeszkadza, pilkarz skupia sie tylko i wylacznie na grze. Dobrze, ze sa te wuwuzele bo chociaz slabo slychac darka szpakowaskiego i ekipe 'znafcow'
Ale to irytuje i kopaczy i piłkarzy.... nie sa ,,przyzwyczajeni'' do tego, bo już dawno wycofano te badziewie z Europy. A Szpaka i tak nie słychac, bo on teraz nie komentuje ;p
Co do wuwuzeli, to się wypowiem na podstawie tego, co powiedział Sepp Blatter. Na EURO2008 kibice często używali różnych, dziwnych dzwonków. I to nie brzmiało za przyjemnie, ale na to zezwolono, więc trzeba być sprawiedliwym. To jest fragment kultury tych państw, więc nie powinniśmy tego zakazywać.
Mi te wuwuzele nie przeszkadzają, a nawet mi się dość podobają, bo w pewnym sensie dodają specyficznego klimatu. Trzeba szanować obce kultury i tradycję.
Mowilem, ze dojcze beda walczyc.
Hiszpania, Argentyna, Anglia tych bym widział
Hiszpania
Niemcy
Angole nic nie zdzialaja.
Czemu tak sądzisz? Argumenty proszę.
Czemu tak sądzisz? Argumenty proszę.
Bo widze to po ich grze. Media z nich robia mistrzow swiata, niestety ja tu nie nie dostrzegam walki i atmosfery.
Według mnie szanse ma wygrać Holandia, Anglia(coś słabo jej idzie), (niestety)Niemcy (skurczybyki mają młody skład). Nie wiem czemu, ale nie czuję dużo emocji z tych mistrzostw I wątpię, by mnie zaskoczyło, gdyby te mistrzostwa wygrała Japonia, czy Algieria.
Argentyna wygra i pokaze wszystkim, ze nie tylko Messi tam gra. Nie rozumiem co z ta Anglia. Jeden jedyny raz cos osiagneli w 1966 i w dodatku u siebie. Za\wsze jak gdzies graja to robi sie z nich wielkich faworytow, a jak wychodzi ? Widzimy sami. Sadze, ze odpadna w 1/8
Argentyna wygra i pokaze wszystkim, ze nie tylko Messi tam gra
Ale to jest od dawna oczywiste/ Messi nigdy dobrze nie gral w reprezentacji.
Ale to jest od dawna oczywiste/ Messi nigdy dobrze nie gral w reprezentacji.
Tylko dlatego, ze nie strzela bramek ? Zapewne mowisz tak bo kibicujesz realowi, ale tak to juz jest. Nie osmieszaj sie mowiac takie rzeczy. Messi gra kapitalnie i to glownie przez niego wszystkie bramkowe sytuacje sa organizowane, ale ktos kto nie przepada za tym zawodnikiem nie potrafi dostrzec jego geniuszu.