Muzułmańskie patrole w Londynie

Jak ostatnio wyczytałem, na londyńskich ulicach zaczęli chodzić muzułmanie i egzekwować od zwykłych ludzi zasady ich "religii"..

Te patrole to coś chorego.. no, ale dziwić się ? Ich tam jest więcej niż każdej innej narodowości religijnej ( tak się pisze ? - narodowość religyjna czy inaczej to się zwie ) wśród emigrantów.

Na szczęście do Europy Wschodniej nigdy nie wkroczą. Szczerze, jakby mi jakiś muzułmanin czegoś zabraniał w moim kraju, to bym go wyśmiał.

A Wy co o tym wszystkim sądzicie ?

Sądzę, że powinieneś trochę ograniczyć bezsensowne tematy.

Religijnej.

Z rasistami czy tam innymi ludźmi ograniczonymi nie piszę.

@Verenko

Rasista ? Nie mam nic do tego, czy ktoś jest rasy czarnej, białej czy innej.. bo to TYLKO KOLOR skóry, po którym nie można oceniać.

Co do tego "ograniczenia":

Hmm.. jesteś chrześcijaninem, a muzułmanin podchodzi do Ciebie, gdy np. pijesz alkohol ( za który zapłaciłeś pieniędzmi na które ciężko zapracowałeś ) i Ci go zabiera, bo mają np. szabat i NIE WOLNO!

Co byś zrobił ? I do tego biorąc pod uwagę to, że nie jesteś w ich kraju, tylko w Swoim bądź jakimś, gdzie ich prawa Cię nie sięgają.

Rasistami?

Rasistami to są czarni, muzułmanie, żydzi itd.

Oni wykorzystują swoje religie, kolor skóry do wymuszania pewnych rzeczy.

Poczytajcie jak wygląda dzisiejszy Paryż, tak już rodowitego francuza ciężko spotkać, spitalaja na południe gdzie czarnycha z afryki na socjalu nie stać by mieszkać.

Nie chodzi o to, że ich nie akceptuje. Nie akceptuje ich zachowania. Przyjezdzają do europy, nie asymilują się, nie uczestniczą w życiu publicznym. Zakłądają getta i tam nie szanują lokalnych praw, i egzekwuj je.

Anglia ma już ten problem. W każdym wiekszym miescie jest getto pakistanskie, cyganskie, itp.

Powinni ich wypierdzielać na zbity ryj. Ale my mamy wszechobecną tolerancje i poprawnosc polityczną.

A muzułmanie narzucają swoją religie i będa to robili. Głosno było o przypadku w Danii gdzie radni muzułmanscy w pewnym miasteczku nie wyrazili zgody na choinke w miescie bo brak kasy ale 2 tygodnie wczesniej na ich świeto wydali w ciul hajsu.

Niestety zachód europy tonie. Paradoksalnie to co u nas jest zbyt mocne tam tego brak doprowadza do tego co widać. Brak religijnosci.

Nacjonalizm musi wrócić. Nie może być poprawnosci politycznej. Ma być: chcesz przyjechać do naszego kraju? ok, pracuj, ucz sie jezyka, szanuj prawo, dopasuj się albo wypierdzielaj.

Polska mentalność przez długi czas nie pozwoli obcym religiom zadomowić się na tyle, jak to się dzieje na zachodzie.

Na szczęście :)

Podobne rzeczy dzieją się również w Norwegii.

To niech wtedy ssie faję, i niech tak upomina sobie swoich "braci". Mi bardziej chodziło ze mi nie przeszkadzaja jak sobie chodzą. Jedynie nie cierpie tego syfu- cyganów ;D

@Verenko

Cyganów nikt nie lubi xD

Wracając do tematu, oni upominają tam każdego.. chyba nawet nie przeczytałeś tematu :D

Oni między Sobą strasznie przestrzegają zasad religijnych, mimo, że w Anglii nie mają prawa wymierzać kar za ich łamanie, jak to się dzieje w krajach muzułmańskich.

Hmmm, według mnie, to w każdym kraju jest narzucona jakaś religia. Raczej nie powinno się tego zmieniać, bo jak się zmieni religie to zmieni się również kulturę tego kraju (sorry za tyle "zmieniania" ), a nie wiem czy to dobrze wpływa na dobro ludzkie. Każdy powinien żyć tak jak chce i żaden np. muzułmanin tego zmienić nie może.

PS. Jak by mi zabrał piwo, to zasadziłbym mu kopa i wydupcyłbym gnoja za drzwi :D

PS. Jak by mi zabrał piwo, to zasadziłbym mu kopa i wydupcyłbym gnoja za drzwi

I by Cię zgarnęli za napaść, mimo tego, że on Twoje mienie zabrał/zniszczył :D

Powinno być prosto:

Masz szanse pracy i zycia w kraju lepiej rozwiniętym który da ci szanse rozwoju więc:

1. masz znalezc prace w ciągu 6 miesiecy od przybycia albo wara do domu, nikt cie nie bedzie utrzymywał skoro masz swoj kraj ojczysty.

2. masz przestrzegać prawa. Wyrok i wypad, kilka przewinien drogowych i wynocha.

3. masz sie asymilować, uczyć jezyka, dzieci do szkoły. Nie? to nara

I co 6 miesiecy test czy pracuje, jak go oceniają wwspółpracownicy i szefowie itp.

Do tego ograniczenie socjala tylko dla tych co przepracowali minimum rok i to socjal na tylko pół roku.

I by odrazu mniej ich było.

Sam jak pracowałem w Londynie w sklepie miałem spięcie z jednym ciapatym islamistą , nie podobało mu się że mam krzyżyk na szyi bo jak to on określił rani to jego uczucia religijne powiedziałem mu żeby spier****ł a ten zaraz pobiegł do menagerki żeby się poskarżyć ta przyszła powiedziała żebyśmy rozwiązali to między sobą bo ona się nie miesza w spory religijne. Kończyliśmy o tej samej porze i zaraz po wyjściu z firmy ten się na mnie rzucił z łapami efekt ja chodziłem z limem pod okiem przez tydzień a on stracił dwa zęby i został wyrzucony z roboty bo wszystko się działo w miejscu monitorowanym. Także jak widzę turasów lub innych ciapatych to z miejsca podnosi mi się ciśnienie. Wiem że mój post brzmi rasistowsko ale wynika to z mojego doświadczenia w kontaktach z tymi ludźmi , nim ich poznałem miałem inne zdanie i starałem się być tolerancyjny ale po pobycie w Anglii i Holandii mówię stanowcze nie dla wszystkich ciapatych.

Hmm.. jesteś chrześcijaninem, a muzułmanin podchodzi do Ciebie, gdy np. pijesz alkohol ( za który zapłaciłeś pieniędzmi na które ciężko zapracowałeś ) i Ci go zabiera, bo mają np. szabat i NIE WOLNO!Co byś zrobił ? I do tego biorąc pod uwagę to, że nie jesteś w ich kraju, tylko w Swoim bądź jakimś, gdzie ich prawa Cię nie sięgają.

W momencie gdy on zabiera ci ten alkohol narusza twoją prywatność i masz prawo czuć się atakowanym oraz masz prawo do samoobrony czyli uderzając go wtedy nie popełniasz wykroczenia gdyż to on zaatakował cię pierwszy (ale mimo wszystko najlepiej mieć jakiegoś świadka zdarzenia). Masz również prawo obezwładnić go i zadzwonić po policję a następnie wytoczyć sprawę sądową o napaść na twoją osobę (szkoda tylko że mało kto zdaje sobie sprawę z posiadania tych praw :/ )

Ja mam szwagra Palestyńczyka i złego słowa o nim nie powiem ,przyjezdza do nas na wakacje ,pali fajki ,pije piwo ale jak jest ramadam to od świtu do zachodu słońca nie jje i nie pije ,nie można uogólniać -każdy inny - wszyscy równi.

@piana.

Bo islam ma to do siebie, że jest zróznicowany. Kiedys pani arabistka powiedziała ładnie, że tam jest tak, że idąc miastem widzisz ubrane od stóp do głow kobiety, kawałek dalej ubrane normalnie jak nasze kobiety, za chwile kobieta niesie torby za faceta.

Islam to religia jak religia ale koran jest mocno naginany przez radykalnych islamistów. oni sami miedzy sobą walczą ci radykalni z tymi mniej.

A że w europie mamy taka fest tolerancje to się tu plaga tego robi. przyjedzie, narobi 10 dzieci i siedzi z zasiłków.

W niemczech z turasami jest tak, że jeden na 100 zna niemiecki żeby socjale załatwiać. reszta siedzi w gettcie.

Patologia.

Nie wiem ja nie jestem tolerancyjny religijnie i dla mnie muzumani powinni iść do siebie i tam se nawoływać ludzi a nie w europie.

Co tu dużo mówić, wyplenić to gówno z europy, tyle.

Jestem osobą tolerancyjną ale w islamistach a zwłaszcza radykałach spostrzegam zagrożenie dla całej europy niestety nikt nic z tym nie zrobi do momentu aż dojdzie do jakiegoś linczu bo to nie poprawne politycznie.

Peelen - pani arabistka dobrze ci zoobrazowała różnice religijne wśród muzułmanów ,jeden drugiemu nierówny ,piszesz o 'turasach" w niemczech -to zwykła mniejszość narodowa jak każda inna która bezczelnie korzysta z benefitów społecznych tego akurat państwa -czyt Niemcy, angole to samo mogli by powiedziec np o Polakach.

Kiedyś w moim mieście grasowali sobie tacy radykani skini-boneheadzi i było 3 braci - lysych narodowych hojkow ,czatowali pod osrodkiem dla uchodzcow zeby jakiemus murzynowi przywalic i spierd .. :D -teraz ci 3 bracia jak jeden siedzą w Belgii - nie wiem moze pracują u jakiegos murzyna a pod nosem mruczą :..Polska dla Polaków... A ZIEMIA DLA ZIEMNIAKÓW hahaha,a moze teraz jakis belg czai sie gdzies zeby ktoremus wjeb hahah

Jestem osobą tolerancyjną ale w islamistach a zwłaszcza radykałach spostrzegam zagrożenie dla całej europy niestety nikt nic z tym nie zrobi do momentu aż dojdzie do jakiegoś linczu bo to nie poprawne politycznie.

Kruszyn fajny masz avatar i po nim spodziewałbym sie czegos innego ...ale to juz inna historia i inna bajka pewnie, kiedys katolicy wyruszali z takim zapalem jak niektorzy radykalni muzulmanie obecnie na wyprawy krzyżowe - po co i dla kogo one byly to tez juz inna bajka ,co do muzułmanów ,co mi mówił szwagier to jest tak jak z atakiem na wtc -zrobilo to paru ludzi a cierpia miliony,ci radykalni islamisci to max 5-10 % -blizej 5 raczej calej populacjii ale tylko o nich sie mowi tylko slyszy sie o zamachach itd - to jest medialne i sie spzredaje a masy wychowane na popkulturze lapią to i zrą jak swierze buleczki ..

@Warcraft947 Ma racje