Muzyka jaką lubicie

Hip-Hop Chada Phi Pezet itp

klubowa np david guetta Tiesto Zoot itp

mod_ico.png
Dobra rada - pamiętaj o interpunkcji. Cree

"Słucham" tylko rzeczy po Których nie mam Zgagi i niestrawności ... wszystkie tanie Jabole w Plastykowych opakowaniach mijam szerokim łukiem. No More Plastic ! !

Dużo byłoby wymieniać co słucham, więc wymienię czego nie słucham...

- (do 41 sek. może być, później brzmi jak wprowadzenie do piekła...), no i jeszcze ostrego techna ;p

bo ja wiem, słucham jakiejś mieszanki Rocka i Popu :

Lady GaGa - Telephone, Judas

Alesha Dixon - Boy Does Nothing

Linkin Park - In The End, Faint, Numb

Evanesence - Bring Me To Life

Rihanna - S&M

Eldrine - One More Day

Carpark North - Shall We Be Grateful, Just Human

Zoe Badwi - Freefallin

no i muzyka z anime ;p

Głównie rock, punk, grunge i odmiany wyżej wymienionych. Zespoły: Nirvana, Guns and Roses, AC/DC, Green Day, My Riot, Brygada, Rzeźnik, SOAD i wieeeele innych.

ja preferuje polską muzykę jak choćby:

republika(z mego rodzinnego miasta:*****)

kobranocka(również)

lady pank

perfect

no i czasem "dobrego południowego" sqadu PFK

Głównie Eminem i wszystko co z nim związane. 2pac, dr.dre etc.

Również różnego rodzaje nowe didźejki wpadające w ucho.

Ja słucham głównie hardstyl'u, rocka i wszystkich jego odmian.]

Lubię zespoły/wokalistów takich jak:

Linkin Park

Green Day

The Pitcher

d'Stylerz

Skillet

RED itp:)

Ja od dawna ! Zakochałem się w APB & Tiff Lacey - My everything . <3

To ja Slasha (Wydał płytę z wokalistami)

Guns' N Roses

Ozzy

All That Remains

Kult

Dżem

Acid Drinkers

Rammstein

SOAD

i wiele wiele innych metalowych i Rock'owych (bardziej lata 80te, lub zespoły w tym stylu)

Już mnie d2131 znawcy na drugiej stronie: jest następująca kolejność:

Na początku był pieprzony heavy metal (koniec 60'), poniekąd 'wyewoluował' z hard-rocka - jednak w zasadzie różnił się wszystkim oprócz instrumentów; byli to ludzie, którzy inaczej myśleli i inaczej grali - nie grali 'come on baby' w lateksach, tylko byli buntowniczo nastawieni do świata.. [black Sabbath, Led Zeppelin]

Później był THRASH (nie TRASH) (lata 80') [rywalizował z ówczesnym heavy; np. Iron Maiden], gdzie wytworzyła się 'Big Four': Metallica, Anthrax, Megadeth i Slayer, a w polsce, w tych latach powstała wielka trójka heavy metalu: TSA, Turbo i KAT [chodź jednak TSA i Turbo to bardziej hard-rock]. Praktycznie w tym samym czasie wytworzył się DEATH metal (komercyjnie nazwany darciem mordy) nie zyskał jednak wtedy popularności. W latach 90' metallica zeszła do lamusa i od tamtego czasu nagrywa płyty nie przypominające starszych nagrań.. co najgorsze za nią poszedł niedawno anthrax.. W tym czasie prym wiódł DEATH, BLACK, DOOM i METALCORE [które wyewoluowały z death]. Pod koniec lat 90' powstały zespoły grające coś na styl metalu, chodź jednak mało podobne [tj. Slipknot, SOAD itd.] - zyskały one wielką popularność i trzymają ja do dziś; komercyjnie nazwane nu, alternatywny, rapmetal itd.. Jednak zaczynają wypierać ją klasyki.. W międzyczasie powstały inne gatunki; mniejznaczące [np. folk, gothic]. Oczywiście wszystkie gatunki ciągle się rozrastają, z czego powstają np. melodyjny death, czy techniczny thrash.

Klasyfikacja generalna [ogólnie]:

Metal (heavy): THRASH, DEATH, DOOM, BLACK, FOLK, GOTHIC

Prawie metal: METALCORE

Półmetal: nu, alternatywny, rapmetal itd.

A jeżeli chodzi o to czy metal to muzyka to powiem tak: zależy od waszego słownika - co definiuje słowo muzyka. Dla mnie ciężkie brzmienia to coś więcej niż dla przeciętnego kowalskiego. To słowa życia, styl bycia itd.

Dziękuje, dobranoc

Avei

Ja słucham mongolskiej muzyki etnicznej

Ja lubię jak mi Pani Małgosia z warzywniaka pogrywa na lutni .

warn_ico.png
Bluzgi na SB i SPAM. Myślę ,że warn należy się Tobie. - crracked

Ja za to słucham Reggae.:)

hmmm....

Jamal(troszkę stare ale co tam)

NDK

Vavamuffin

HIFI Banda, k44, PFK

SoaD , Serj Tankian , Foo Fighters , Nirvana , evanscene i wiele wiele innych

grubson, shellerini, słoń, wsrh, ry23, rr brygada, ostry, łona

z innej beczki:

linkin park, limp bizkit, soad, pitbull, nirvana, korn, marilyn manson

:)

linki park , Grubson , DonGural i czasem disco polo jak się bawić chcę ; dd

power metal/heavy metal

Sabaton

Ja ogólnie słucham muzyki , jaka mi się spodoba :D.W nawiasach najlepsze piosenki od wykonawców.

1.Papa roach (last resort)

2.Peja (rap jest moją kokainą)

3.Grubson (pędzi pociąg pełen przygód)

4.Slipknot (psyhosocial)

5.Hardstyle (muzyka headhunterz , ale podoba mi się jeszcze Jean Elan - Where's Your Head At Klaas Remix)

6.Linkin park (by myself)

7.Dragonforce (through the fire and flames)