Klasyczny rap zza oceanu - Gangstarr, NAS, Royce 5'9, Blaq Poet, Phil Ade, Notorious B.I.G, Run DMC, Rakim i paru mniej znanych raperów przy których produkcji maczał palce Dj. Premier. Z Polski to tylko Ortega Cartel, parę kawałków Fabuły i trochę Dioxa. No i soul z połowy ubiegłego wieku, np. Marlena Shaw - California Soul.
Muzyka jaką lubicie
Polski hip hop PROSTE. Peja, Bonus RPK, DDK, ZDR, HTA, CS.[http://www.youtube.com/watch?v=1a3fgeLA230]
Grubson, DGE(donguralesko), Firma, Sobota, Prosto, Peja,
Trance, techno, house,
Ja lubię prawie każdą muzykę, jedynie super popularne hity z radia typu Lady Gaga do mnie nie przemawiają. Staram się nie ograniczać do jednego gatunku
rock i tylko rock
Ogólnie uwielbiam prawdziwy amerykański rap - 2pac, Eazy-E, dawny Ice Cube, N.W.A, Busta Rhymes, dawny Dr. Dre, dawny Snoop Doog, dawny Eminem, WC, kadafi i pełno innych których nie chce mi się wymieniać. Z polskiego hip-hopu lubie tylko Paktofonikę.
Ja slucham muzyki gotyckiej jak i takze celtyckiej np Celtic Women,Nirvana itp. oraz speed rock: Dragon Force,Rhapsody,Sonada Arctica
Grubson < 3
no to teraz ja wymienię ulubione zespoły : the Prodigy, Girugamesh, Linkin Park, Rob Zombie, Rise Against, Drowning Pool, Benny bennasi i Jean-Michel Jarre
Rock, Hardcore.. I ostatnio reggae
DJ Geru Summer Of 2011 London The Ibiza
Polska klasyka Sokół, Paktofonika, VNM, Eldo, Grammatik, Chada i wiele innych
Drum 'n' bass, breakbeat, drumstep, uk garage, IDM
Gangsta Rap, Hard Rock , PoP
-2pac
-Snoop Dogg
-Ice Cube
-Dr.Dre
-Notorius B.I.G
-Old school
->PoP:
-Selena Gomez (śmiejcie się, ale mi się podobają jej utwory ;D.)
-Michael Jackson
-->Hard Rock:
Lordi ;D
Ostatnio wpadł mi w ucho Sitek ( szczególnie nutka Ból ).
A it's mine ;D:
Gatunek: Rock, Słaby Metal, Trance, Electro.
Wykonawcy: Linkin Park, Metallica, Prodigy, Ac/Dc, Mirrored Theory
Tytuły na wyrywki(czyli od wykonawców, których namolnie nie słucham): Ghost K - Stop, Dj Champion - No Heaven, Cage the Elephant - And There Ain't No Rest, Mission Impossible 2 Theme (), Paktofonika - Telewizor.
Gatune: rock, metal itp. Ze zespołów to:
> System of A Down
> Linkin Park
> Limp Bizkit
> Crossfade
> Nightwish
> Metallica
> Disturbed
Dużo by tu wymieniac. Słcuham też utworów z lat 70-80. Bardzo sobie cenię The Beatles.
Normalnie to :
- Bullet For My Valentine
- Nirvana
- Ac/Dc
- Guns 'n Roses
- Billy Talent
- Three days greece
- RHCP
- Metallica
Ewentualnie dla rozluźnienia R.E.M lub bon jovi
Dance, House, Elektro, czyli wszystko co związane z muzyką klubową, remixy etc.
metal (i jego odmiany), rock, blues.