Pendulum<3
Najbardziej lubię kawałki Plasticworld, The Fountain, Witchcraft i Propane Nightmares.
Oprócz tego to lubię posłuchać Breaking Benjamin.
Pendulum<3
Najbardziej lubię kawałki Plasticworld, The Fountain, Witchcraft i Propane Nightmares.
Oprócz tego to lubię posłuchać Breaking Benjamin.
Ozzy Osbourne - Crazy Train, Iron Maiden - Wasted Years, Europe - The Final Countdown, Quiet Riot - Come on Feel the Noise. Uwielbiam te zespoły, a w szczególności te kawałki, które przed chwilą wymieniłem. Po prostu mają w sobie to "coś" co sprawia, że mogę 1 utwór słuchać przez cały dzień .
!!!ROCK!!! i !!!METAL!!!
Z rocku oczywiście
Nirvana-breed
Foo Fighters-Pretender
Red Hot Chili Peppers-Monarchy of Roses
Linkin Park-Bleed it Out
Rooster-Gniew
Green Day-American Idiot
A z metalu
Lordi-Hard Rock Hallelujah
Sabaton-Price of Mile
Zastanawialiście się kiedyś, czemu internauci tak rocku i metalu słuchają?
Ale co do tematu - nieco gust muzyczny mi się zmienił.
Po pierwsze, przestałem słuchać nu-rockowych zespołów pokroju Green Day'a, czy Linkina.
Po drugie - Tolerancja muzyczna. Nie wiem, chyba trzeba do tego dorosnąć. Wcześniej zamykałem się w gatunkach (pare lat temu Gangsta Rap, nieco później rock/metal), obecnie słucham po prostu tego, co lubie. Obecnie jednak głównie jest to Melodic (death) Metal, lub zespoły grające podobnie jak Machine Head, czy Trivium. Nie gardze jednak Dupstepem czy Rapem, jestem otwarty, jednak zespołu nu-rockowe nie wchodzą.
Hejcenie takiego Biebera, czy innych nowoczesnych gwiazd popu, jest moim zdaniem cholernie dziecinne, i dowodzi niskiej inteligencji osób hejcących. Nie wiem właśnie, co osoby mają do takiego JB. Chyba tylko to, że w tak młodym wieku, dorobił się takiej fortuny. Przyznam, głos ma orginalny, i dobry, z treścią wiadomo - no ale w dzisiejszych czasach kariery raczej nie zrobisz w innym gatunku.
Miało być jeszcze po trzecie, ale za cholere nie moge sobie przypomnieć, o co mi chodziło . Z edytuje, jak sobie przypomne.
No to teraz ja
PUNK ROCK (głownie polski stary tylko ten NOT DEAD):
-Sedes - WSZYSTKJO
-Dezerter - WSZYSTKJO
-Siekiera - Idzie wojna, Czy zjedli tu murzyna, Fala
-The Analogs - WSZYSTKJO
-Jubel - Zapytaj Boga ile ma lat, Może jest ktoś
-Post Regiment - Kolory, Wstyd
-Farben Lehre - WSZYSTKJO
Dobra w chu* tego jest a nie mam tyle czasu
REGGAE:
-Bob Marley - WSZYSTKJO
-Al Borosie - WSZYSTKJO
-Bakshish - B3, Gangstars
-Habakuk - Rozczochrany łeb, Rasta trans
-Mesajah - WSZYSTKO
-Vavamuffin - WSZYSTKO
METAL ITP. :
-Skillet - Hero, Monster, Rebirthing, Better than drugs
-Skindred - WSZYSTKJO
-Helloween - WSZYSTKJO
-Metallica - WSZYSTKJO
-Athrax - WSZYSTKJO
-Van Halen - Eruption
-Hendrix - WSZYSTKJO
Mógłbym tak godzinami, ale mi się nie chce
Evanescence - lubie jej glos oraz przeslanie piosenki
Evanescence - Lithium - umila mi caly dzien:) |
Evanescence - Bring me to life | jej piosenki
Lubie tez POP, hejtujcie mnie smialo Bo nie wstydze sie tego czego slucham:)
Hejcenie takiego Biebera, czy innych nowoczesnych gwiazd popu, jest moim zdaniem cholernie dziecinne, i dowodzi niskiej inteligencji osób hejcących. Nie wiem właśnie, co osoby mają do takiego JB. Chyba tylko to, że w tak młodym wieku, dorobił się takiej fortuny. Przyznam, głos ma orginalny, i dobry, z treścią wiadomo - no ale w dzisiejszych czasach kariery raczej nie zrobisz w innym gatunku.k sobie
Mi tez sie nie podoba, kiedy ludzie uprawiaja ten hejt, szczegolnie ze wchodze na YT na jakis kawalek zespolu HM, chce posluchac dobrej muzyki i przy tym poczytac komentarze jej dotyczace, a tam zamiast postow zwiazanych z danym zespolem czy utworem, same teksty o tym, ze bieber jest taki albo sraki. Bogowie, nie nasza sprawa, kto czego slucha, wiec ten najazd na biebera jest glupi i nudny. Ile mozna? Nie slucham go i mnie on kompletnie nie obchodzi, a internetowi twardziele lubia sie wywyzszac i zamiast skupic sie na swojej muzyce, wypisuja jakies hejterskie teksty gdzie sie tylko da.
Swoja droga, przesadziles troche o jego ORYGINALNYM (tak spiewa co drugi popowy wokalista) i DOBRYM (jest slaby, nie ma w sobie sily, jednostajny, itp) glosem. To nic szczegolnego. Bieber jest wytworem marketingowcow... I poki co nie pokazal niczego szczegolnego. A ze ludzie go sluchaja? Ich sprawa, nic mi do tego.
Evanescence - lubie jej glos oraz przeslanie piosenki Evanescence - Lithium - umila mi caly dzien:) |Evanescence - Bring me to life | jej piosenkiLubie tez POP, hejtujcie mnie smialo Bo nie wstydze sie tego czego slucham:)
Mamy Cię hejtować za to jaka jesteś ? chyba pomyliłaś nasze forum z jakimś innym. To co dana osoba słucha jest tylko i wyłącznie jej sprawą . Dajmy na to ja nie cierpię rapu i wszystkich rzeczy z tym wiążących ale jak ktoś to lubi to nie będę go odrazu wyśmiewał , słucha to słucha.
Ode mnie - Metal oraz parę piosenek z innego gatunku tam może z 1 dubstep i parę klubowych
Metal:
-BFMV
-Soad
-Trivium
-BMTH
-GnR(chociaż to nie metal )
-Billy Talent
- Trochę Disturbed i Slipka
k sobieMi tez sie nie podoba, kiedy ludzie uprawiaja ten hejt, szczegolnie ze wchodze na YT na jakis kawalek zespolu HM, chce posluchac dobrej muzyki i przy tym poczytac komentarze jej dotyczace, a tam zamiast postow zwiazanych z danym zespolem czy utworem, same teksty o tym, ze bieber jest taki albo sraki. Bogowie, nie nasza sprawa, kto czego slucha, wiec ten najazd na biebera jest glupi i nudny. Ile mozna? Nie slucham go i mnie on kompletnie nie obchodzi, a internetowi twardziele lubia sie wywyzszac i zamiast skupic sie na swojej muzyce, wypisuja jakies hejterskie teksty gdzie sie tylko da. Swoja droga, przesadziles troche o jego ORYGINALNYM (tak spiewa co drugi popowy wokalista) i DOBRYM (jest slaby, nie ma w sobie sily, jednostajny, itp) glosem. To nic szczegolnego. Bieber jest wytworem marketingowcow... I poki co nie pokazal niczego szczegolnego. A ze ludzie go sluchaja? Ich sprawa, nic mi do tego.
No może troche przesadziłem, ale zauważ, że Bieber w przeciwieństwie do takiej Gagi, nie robi z ciebie (aż takiego) idioty, jak na dzisiejsze czasy przystało, i dla tego mam dla niego troche szacunu... No ale ta dyskusja to chyba i tak offtop
A mi ostatnio bardzo przypadł do gustu zespół, który podpada pod pop-rocka - Daughtry. Poza tym cenię wiele zespołów, chociaż nie w 100% - przykładowo bardzo lubię starsze albumy Nickelbacku (chociaż na każdym albumie jest coś co mi się nie podoba), ale już najnowszy przyprawia mnie o ból zębów. I szczerze mówiąc nie wiem czemu ktoś miałby mnie hejtować (albo ja kogoś innego) za muzykę. Okej, lubię powtarzać że 95% HH i techniawy to crap, ale to wśród osób które wiedzą że lubię dogryźć w żartach (zaznaczę tylko, że nie chcę obrazić ludzi słuchających tych gatunków - sam przykładowo lubię WWO, a każdy może słuchać czego zechce. Po prostu nie potrafię znieść tej muzyki
)
Co do listy czego słucham... Daughtry już było, Nickelback też... Guano Apes, Hoobastank, 12 Stones, Goukisan, Bon Jovi, Dover (My secret people), Fall Out Boy, Ira, Kings of Leon, Myslovitz, Papa Roach, RHCP, Stone Sour, System of a Down, Three Days Grace i wiele innych (nawet to co wymieniłem często stosuje się do pojedycznych piosenek, tak jak w przypadku Dover). Ogólnie - co wpadnie w ucho, najczęściej rock.
Percival - Oj Dido, Jomsborg
The Dreadnoughts - Goblin Humppa
Alestorm - Wolves Of The Sea
Drake - Wicher Statek Gna
Heidevolk - Het Gelders Volkslied
Korpiklaani - Pellonpekko
Scissorfight - Lamprey River
Sepultura - Itsari
Turisas - One More
ZZ Top - Mexican Blackbird
JRM - Return to Milltown & Lads of Laios
gdzie zjawi się chociażby odrobina folku w dobrej formie nie potrafię przejść obojętnie, uwielbiam mieszanki, które podałem wyżej, zaledwie garść zespołów, ale są w pełni znakomite, nie mają słabych stron. Niektóre zdarzyło mi się poznać dopiero w łódzkiej tawernie Również nie stronię od popularniejszych zespołów grających bez udziwnień jak Motorhead, Accept, czy AC/DC.
Ja uwielbia Rock&Rolla, Rocka psychodelicznego, folk rocka. Lubię też czasem posłuchać bluesa,jazzu czy starego popu czy rapu.
Do moich ulubionych zespołów należą:
- The Beatles
- The Doors
- Led Zeppelin
- Pink Floyd
Po za tym lubię też:
- Boba Dylana
- Elvisa Presleya
- Louisa Armstronga
- Franka Sinatra
- Tupaca (okazjonalnie).
A ja lubię reggae i rap ;p Słucham zespołu Natural Dread Killaz. Ulubione utwory "Nielegalna" i "Good Sensi"
Aschelos, polecam ci kanal tego pana http://www.youtube.com/user/darublues
Ma wiele ciekawych psychodelicznych kawalkow.
A ja powiem, że słucham od września czegoś cięższego, coś z gatunku screamo, deathcore, post metal, metalcore etc. Jednym z zespołów, których słucham jest np. Bring me the horizon. Na dodatek powiem, że sam gram w zespole i jestem takowym wokalistą
Aeth dawaj jakieś kawałki!
Ja grałem w zespole Punk Rockowym jako gitarzysta, ale rozlatał sie ;/
Teraz kminimy coś bardziej hard rockowego.
Evanescence - lubie jej glos oraz przeslanie piosenki Evanescence - Lithium - umila mi caly dzien:) |Evanescence - Bring me to life | jej piosenki
BRAWO! W Polsce jakoś mało fanów Evanescence, ale zawsze się ktoś znajdzie ^^
słucham jeszcze LP, Offspring
Co do rapu to OSTR, Rahim i Fokus oraz Parias
Mój gust zmienił się znacznie od momentu napisania poprzedniego posta w tym temacie (w marcu 2011), więc pora napisać kolejny.
Moim zdaniem najlepszym zespołem w ogóle nadal jest Overkill - mam do niego ogromny sentyment, uwielbiam ten styl grania, jak i bardzo charakterystyczny wokal. Nieco niżej plasują się zespoły: Metallica, Iced Earth, Hammerfall, Sabaton (ten umieszczam tu raczej tylko sentymentalnie), Edguy, Pink Floyd, Alice in Chains, Slayer, Blind Guardian, Iron Maiden, Judas Priest. Jak widać, dominuje heavy, power i thrash metal z niewielkimi akcentami grunge i klasycznego rocka.
Last FM: http://www.lastfm.pl/user/MacKordian
a ja lubie muzykę Od punk/nu/death itd. metalu, rocka przez reggae, klasykę, rap aż po dubstep, electro, techno. Jedynie nie trawię POP'u i Disco Polo.
No a z zespołów hymm to mimo wszystko najlepszy dla mnie jest System Of A Down. Coś innego to moze Slayer, Metallica, Korn, Tokio Hotel, Megadeath, Linkin Park, Slipknot, Judas Priest, dalej to będzie Vavamuffin, Jama, Gentelman, Bob Marley, John Lenon, The Beatles, KSU, Habakuk, RasLuta no i aż po Łone, Pezeta, Małpę, Eldo, Moleste, VNM, O.S.T.R., Całe PFK, Kaliber 44. Jest tego trochę, po prostu słucham wszystkiego prawie
Rise Against, The Offspring, i niektóre R.A.T.M'a. Nie trawię dubstepu, dnb, ogólnie żadnej techniawy, metalu prawie każdej maści.
A tu kilka moich ulubionych:
No i to by było na tyle
@Down, a no racja, moja wina , dzięki za poprawkę.