Wlasnie wszystkie PLuginy przeslalismy na glowny server . jeszcze kilka usterek i poprawek i pod koniec tygodnia bd Server.
ToDo: NPC by dawaly Questy.
Warpy
Drogi (jak bd czas)
Napisac na spawn, Rules, list Komend!
Sugestie??
Wlasnie wszystkie PLuginy przeslalismy na glowny server . jeszcze kilka usterek i poprawek i pod koniec tygodnia bd Server.
ToDo: NPC by dawaly Questy.
Warpy
Drogi (jak bd czas)
Napisac na spawn, Rules, list Komend!
Sugestie??
Czekam na start servera, ponieważ zapowiada się na prawdę świetna zabawa. ;]
Domena zakupiona, dziś zajmę się stroną. Link zapodam poniżej.
Domena zakupiona, dziś zajmę się stroną. Link zapodam poniżej.
Domena , opłacona, 366 dni.
Teraz tylko serwer i spodziewajcie się startu, oficjalnie zapowiedź będzie na naszej stronie, a jak się postaramy to na newsie (mmorpg.org.pl)
Jeszcze musimy się naradzić czy będą zamknięte/otwarte testy.
doradzam zamknięte testy dla 8 graczy albo 10.
Ja za to polecił bym otwarte. Im więcej ludzi będzie, tym szybciej odnajdą błędy, niedociągnięcia itp.
Jestem w sumie sceptycznie nastawiony co do testów serwera. Nie wiem co by to miało mieć na rzeczy. To nie jakaś nowa gra MMO, która potrzebuje testów, a serwer na sprawdzonym silniku, tym słowem mówię o Minecrafcie.
please streszczajcie się w robieniu serva nie mogę się doczekać !
Jak wiecie gra bedzie w Stylu RPG to moge wam dozucic fajny pack co zmienia wyglad potworkow i zwierzad cala instrukcja na stronce.
no to teraz kilka dni i bd mozna grac
Edit: dzis znalazlem bardzo dobry mod. ale czy ktos wie jak dodac go na bukkit czy sie da wgl. oto on http://www.minecraftforum.net/topic/211517-173-balkons-weaponmod-v60/
Jak wiecie gra bedzie w Stylu RPG to moge wam dozucic fajny pack co zmienia wyglad potworkow i zwierzad cala instrukcja na stronce. no to teraz kilka dni i bd mozna grac Edit: dzis znalazlem bardzo dobry mod. ale czy ktos wie jak dodac go na bukkit czy sie da wgl. oto on http://www.minecraftforum.net/topic/211517-173-balkons-weaponmod-v60/
Jeszcze kilka dni, jak się kristal ogarnie z domeną i serwerem :/
Dodalem Cauth plugin. z uwagi nato ze bedzie mozna wejsc na server z premium lub bez, zeby nikt nie wszedl na wasz nick.
Przed chwila zostal dodany plugin Towny. prosze obejzyjcie ten TUTORIAL bez niego nieogarniecie plugina!
Zanim wy postawicie serwer to wejdzie nowy patch, jak wejdzie nowy patch to pluginy będą nieodpowiednie do wersji, jak będzie nieodpowiednia wersja to nikt nie wejdzie, a nowe patche wychodzą co tydzień więc...
To się poczeka i zaktualizuje, a ponadto 1.8 wyjdzie pod koniec sierpnia. Lepiej zrobić dokładnie niż na odp... prawda!?
@anubis : dość, że udostępniają swój serwer to Tobie jeszcze coś nie pasuje. ps autorzy pluginów bardzo szybko je "apdejtują" więc nie wiem czym się martwisz
@co do towny mod'a : więcej się dowiedziałem gdy gość tłumaczyć a nie puszczał napisy(tak tak, wersja PL sux)
@ten weapon mod... "u mnie" działa prawie wszystko prócz blowgun'a. Może coś źle zrobiłem, nie wiem(single player)
@anubis : dość, że udostępniają swój serwer to Tobie jeszcze coś nie pasuje. ps autorzy pluginów bardzo szybko je "apdejtują" więc nie wiem czym się martwisz@co do towny mod'a : więcej się dowiedziałem gdy gość tłumaczyć a nie puszczał napisy(tak tak, wersja PL sux)@ten weapon mod... "u mnie" działa prawie wszystko prócz blowgun'a. Może coś źle zrobiłem, nie wiem
tak tak weapon mod. nie testowalem go na Singlu bo niemam czasu. ale oon dziala tylko na zwyklym multi od minecraft.net niestety nie na Bukkit.
bardzo dobrze wczoraj jak sie bawilem towny to tez duzo se dowiedzialem
przez ang wiersje.
tak tak weapon mod. nie testowalem go na Singlu bo niemam czasu. ale oon dziala tylko na zwyklym multi od minecraft.net niestety nie na Bukkit. bardzo dobrze wczoraj jak sie bawilem towny to tez duzo se dowiedzialem przez ang wiersje.
Zrobiliśmy razem z Devanzo, krótkie oprowadzenie po mieście + głos.
Postaram się dziś wrzucić na YT.
No, to czekam na wasz serwer, zapowiada się bardzo ciekawie. Powodzenia ;p
Zapowiada się fajny serwer.Nie mogę się doczekać
Chetnie wbije na server kiedy bedzie online.
Prosze o dzialke :PP
Też chętnie wbiję na serva. Kto wie, może przyciągnie mnie na dłużej. tylko towny trochę zaplątane mi się wydaje i strasznie tego dużo, no ale jakoś da się radę ;]