Tak jak w temacie, potrzebuję około 1500zł. Czas mam do maja
Na jakiej grze można zarobić?
Na grze wstępnej

~Leman
szybciej zarobisz na rozdawaniu ulotek niż na grach od 0, we wszystkich popularnych grach rynek jest już zajęty przez profesjonalistów, a oni dają takie ceny, że na tym nie wyrobisz
Miałem kolegę na studiach, który podobno sprzedał konto w WoWie za kilka tysięcy, ale grał w tą grę ponad 4 lata. 1500 zł do maja ? Moim zdaniem nierealne. Swoją drogą miesiąc pracy i masz to co chcesz. Wystarczy chcieć, chyba, że jeszcze chodzisz do szkoły, ale wtedy jak znajdziesz czas na zarabianie na grze?
Masa ludzi teraz handluje itemami z CS:GO. Sam zarobiłem na tym ostatnio ponad 20 euro na steamie, ale niestety nie można tych pieniędzy wypłacić. Udało mi się za to zgarnąć kilka ciekawych tytułów Ceny głupich skórek w tej grze sięgają nawet 100-200+ euro. Nigdy tego nie zrozumiem jak ktoś może wydać tyle pieniędzy na coś takiego, ale to temat na inną dyskusje.
Pozdrawiam.
Miałem kolegę na studiach, który podobno sprzedał konto w WoWie za kilka tysięcy, ale grał w tą grę ponad 4 lata. 1500 zł do maja ? Moim zdaniem nierealne. Swoją drogą miesiąc pracy i masz to co chcesz. Wystarczy chcieć, chyba, że jeszcze chodzisz do szkoły, ale wtedy jak znajdziesz czas na zarabianie na grze?Masa ludzi teraz handluje itemami z CS:GO. Sam zarobiłem na tym ostatnio ponad 20 euro na steamie, ale niestety nie można tych pieniędzy wypłacić. Udało mi się za to zgarnąć kilka ciekawych tytułów Ceny głupich skórek w tej grze sięgają nawet 100-200+ euro. Nigdy tego nie zrozumiem jak ktoś może wydać tyle pieniędzy na coś takiego, ale to temat na inną dyskusje. Pozdrawiam.
Jak się nie da wyciagnąć jak się da. Sprzedajesz itemki z gierek na rynku potem z portfela steam kupujesz klucze do gier i sprzedajesz na allegro/ebay.
Z tego co wiem to teraz na PoE można dobrze zarobić.
Zaloz 7 kont w Tibii, kup na nich pacca i zacznij bocic gdzies. Wydaje mi sie ze to jest najbardziej realna mysl.

Btw. mam 14lat więc raczej z pracy nici.. a prostytuowanie się nie wchodzi w gre
po co ci taka kasa ?
Musiałbyś siedzieć 24/7 i zainwestować swój własny kapitał, więc nici z tego.
Jak masz jako-tako umiejętności wokalne (nie chodzi mi o śpiew, co o dykcję), umiesz nagrywać oraz mówić do siebie, to mógłbyś spróbować na youtube. Jakbyś umiał coś takiego robić, i zdobyłbyś wystarczającą liczbę subskrybentów, to uważam, że byłbyś w stanie zarobić tyle do maja. Hajs z youtube'a się zgadza
Graj w CS:GO albo Dota2 może dropniesz kilka itemków po 100-200€ i je sprzedasz a potem za kase na portfelu steam kupisz innym gry za które ci zapłacą.
Btw. Zły temat.
Poważnie? Nie widzę jakiejkolwiek szansy, że do maja sobie od tak zarobisz 1500 na grach*. FFS nawet jak idzie wycisnąć jaki grosz z gry to nie jest to odpowiednie źródło zysku, zwyczajnie nieopłacalne. I masz 14 lat, cmon. Sam teraz mając 16 powoli mogę kołować lżejszą pracę z delikatnym zarobkiem. Nie masz raczej zbytnio na co liczyć, bo to tak nie działa.
*Chyba, że dropniesz megauberhipersuperepickimiecz +3
@Mroczny Prochy.
A po co ci 1500 zl?
Pierwsza sprawa. "potrzebuję 1500 do maja" zabrzmiało to jak przymus oddania długów mafii Dwa jeśli chodzi o gry to jest dość ciężko zarabiać na klasycznych RPG. Osobiście celowałbym w itemy z Team Fortress 2 albo Dota 2. Zakupujesz jakiś boost do dropu i lecisz z meczami. Itemki mają różną wartość ale zawsze lepszy rydz niż nic. Mimo wszystko wymagana jest mimo wszystko ostra farma, może nie aż tak ostra jak w RPG ale również wymagająca poświęcenia czasu. Pomysł z YT odpada, od stycznia wprowadzono zmiany w zarobkach odnośnie gier więc byłoby piekielnie ciężko to raz, a dwa żeby zarabiać 1500 zł w takim tempie trzeba mieć niezłą ilość widzów i naprawdę spory talent, chyba że masz jakiś prywatny pomysł, ale z tym będzie ciężko bo albo w takim wypadku robisz albo za komika i przygłupa albo za naukowca. Gdybyś pobrał sobie Gimpa albo jakiś inny program graficzny to zawsze można troszkę skilla złapać i robić grafikę na plakaty itp itd. Zleceniodawców nie interesuje wiek tylko wykonanie. Na tym jesteś w stanie te 1500zł wyrobić bo jeden dobry plakat to 300zł. Przynajmniej ja tyle brałem i nikt nie powiedział "ale drogo". Ulotki to kupa a nie biznes... więcej biegania niż tych pieniędzy. Nie bój się pisać do ludzi, proponować im usług.
Sorki kolego ale ciezko zarobic 1500 zl w kilka miesiecy. Jesli jestes mocno zdeterminowany, masz czas i checi to polecam popatrzec na allegro na itemki/gold/postacie z roznych mmo i zobaczyc w co sie najbardziej oplaca pograc aby zarobic. Ja np. gralem kiedys 2 lata w Silkroad'a z malymi przerwami i po tym czasie konta + golda sprzedalem za 1300 zl. Ale jak mowilem gralem dlugo. A pozatym gralem dla przyjemnsci bo w innym wypadku nie gral bym tyle czasu.
Jesli masz jakies dlugi to poradzilbym tobie abys poprosil rodzine o pomoc. A jesli sa to pieniadze na twoje wlasne potrzeby/zachcianki to bedziesz musial uzbroic sie w cierpliwosc i powoli zbierac/odkladac fundusze. W kazdym badz razie jesli masz czas aby dlugo grac to mozesz sprobowac ale mysle ze realna kwota do zarobienia poprzez granie do maja to moze jakies 500zl. (wszystko w zaleznosci od gry i gracza) Tak czy tak powodzenia dude
Polecam Ci sprawdzić grę GoldenTowns mozesz to polaczyc z innymi grami. Przegladarkowa gra 1 gold w tej grze sprzedajesz za 5$. Po czym pieniadze mozesz sobie wyplacic normalnie na konto 1500 zl nie zarobisz raczej do maja ale widze polakow ktorzy co 2-3 dzien sprzedaja gold o wartosci 20-30$ tylko nie powiem ci ile juz grali bo tez dopiero zaczynam sie w to bawic.
Kolega pisał, że lajtowo zarobie na metinie (botowaniu). Zarobił tak na kompa, w dość krótkim czasie. Drugi mówi, że na cashfile.org można też dorobić się w dośc szybkim czasie. Nie wiem sam co mam myśleć, a czas leci.. Kasa jest mi potrzebna na osiemnastke siostry, chce jej kupic IPhone5, dużo dla mnie zrobiła w życiu i chce jej się bardzo odwdzięczyć - dla tych ciekawskich
Btw. mam 14lat więc raczej z pracy nici.. a prostytuowanie się nie wchodzi w gre
Pogadaj z rodzina, wyjasnij im, ze potrzebujesz pieniedzy do maja, a w zamian mozesz wyprowadzac psy/sprzatac kuwety kotom/myc samochody itp. Nie musisz wyjasniac na jaki cel, ale na pewno Cie zrozumieja. Jak nie rodzina, to ew sadziedzi jak sa spoko . Na grach raczej nie zarobisz, a jak juz ktos zarabia to jest to osoba, ktora nie pyta "jak zarobic na graniu?".
Natomiast jak chcesz sie odwdzieczyc siostrze to uwierz mi - bardziej ja ucieszy jak bedziesz mial dobre oceny w szkole + Twoje wsparcie dla niej niz jakis Iphone.
W kazdym razie - nie nastawiaj sie na latwy zarobek z gier. Gdyby bylo latwo zarobic jakas latwa kase na graniu to nie mialbys nawet wpisow w tym temacie, bo kazdy by "bil kase" .
Poproś siostrę żeby się w galeriankę pobawiła, 17 lat to idealny wiek i spokojnie zarobi, ona Ci pożyczy Ty jej kupisz prezent i jeszcze sobie dorobi - wszyscy szczęśliwi
Piszę poważnie, biorąc pod uwagę, że 14 latek przez gry chce zarobić dla kogoś kto zrobił dużo w jego życiu, pozdro >.>

Zarabiać się da na wowie jeszcze ale :
a) bot
raczej "boty"
c) jest już coraz cięzej po 5.3 coraz gorzej, rafy nie działają
d) bez inwestycji i dobrej znajomości rynku mechaniki to zapomnij.