Dobra, masz tutaj odpowiedź "człowieka z branży". Sam od dwóch lat nagrywam let's playe, więc myślę że mam o tym pojęcie.
1. Do nagrywania polecam trzy programy - standardowo Fraps, Dxtory które jest niezłą alternatywą, ale według mnie jest trudniejsze w obsłudze, a poza tym przy nagrywaniu nim spadki fpsów są bardziej widoczne. Polecam też Action!, naprawdę niezły program do nagrywania, stosunkowo prosty w obsłudze, nagrywający filmy w mniejszym rozmiarze niż taki miejscożerny fraps, no i przede wszystkim jest tani i z Polski, a warto wspierać to co nasze, jeśli jest dobre.
2. Jeśli nie wiesz o czym mówić to nie nagrywaj
Komentarz nagrywa się po to, żeby coś przekazać, opowiedzieć itd. Ogółem mówisz o tym co ślina Ci przyniesie na język, ale pamiętaj że lepiej milczeć niż pieprzyć głupoty ;] Trudno odpowiedzieć na to pytanie, mów to, na co masz ochotę, w ten sposób z czasem sam wypracujesz swój styl komentarza i stwierdzisz o czym chcesz mówić.
3. Nazwa dla serii powinna być przede wszystkim oryginalna, prosta i chwytliwa. Konkretnej nazwy Ci nie podam, wysil się, wymyśl coś ![:P]()
a tutaj chamska reklama, jak może wyglądać film z komentarzem do LoLa. Osobiście jestem z niego całkiem zadowolony, chociaż gdybym mógł to poprawiłbym parę niedociągnięć w komentarzu.-
Pozdrawiam.