Nagrywanie filmików z Lola

Chciałbym coś nagrać z Lola,jako że konkurencja jest spora to prosiłbym o kilka porad.

1.Jaki jest prosty w obsłudze program o montażu i nagrywania?

2.O czym można gadać?

3.Jaka nazwa serii?Poza ,,Podróż do Złota'' nic ie mogę wymyślić.

W sumie tyle na razie mam wątpliwości.Jak mnie coś najdzie jeszcze to dopiszę.Planuję grać rankedy,czasem sam,czasem z kimś.Jak się uda to nawet 5vs5 z teamem utworzonym na tej stronie.Celem jest złote elo.Startujmy z IV brązu i spróbuje wyccarować ludzi za pomocą supportów.

Co do pierwszego to nie polecę Ci żadnych programów bo się w to nie bawię.

Jeśli się pytasz o to o czym masz mówić podczas nagrywania i jaką nazwę wymyślić to wybacz, ale się nie nadajesz. Tutaj trzeba mówić dużo rzeczy z ooogromną ilością charyzmy :)

1.Do nagrywania LoL Recorder , fpsy nie spadają itp itd .. do montażu nie znam

2.Nie wiem

3.Też nie wiem :C

nagrywanie - bandicam, a do edycji, to nei tak latwo, windows movie maker, sony vegas, adobe afterefects ( z tego co wiem najprostszy)

gadaj o czym chcesz, mozesz nawet o d*pie maryni :D

Gramy z R3dem ?

Jak masz słabego pcta to nie nagrywaj podczas gry, tylko rób powtórki w lol recorder i później na spokojnie je "filmuj". :D

1.Mirrilis Action! - Tylko i wyłącznie.A program do ,,obróbki'' jeśli chcesz naprawde łatwo to Windows Movie Maker a jeśli lepiej ale trudniej to Adobe Premiere najlepiej Premiere Pro.

2.Gadaj sensownie o różnych sprawach a jeśli ci to nie wyjdzie to sie nie nadajesz.

3.Wysil to co masz we łbie a nie pytasz się nas jak idiota żebyśmy ci wymyślili nazwe dla twojej własnej serii.

@Frosty Adobe After Effects? Chyba ci się pomyliło z Adobe Premiere :)

1Actiona firmy Mirrilis tak jak mówi kapec bo sam go używam i go zakupiłem.(Do montażu mam zakupioną camtasie ale jak łatwe w obsłudze to windows live movie maker)

2 zależy czy chcesz śmiesznie czy profesjonalnie.

3 tutaj też tak jak mówi kapec sam wymyśl.

Mozliwe, wiem ze adobe :D

1. Nie polecam Action(Obraz sie rozjerzdża). Najlepszy do tego oczywiscie Fraps do obróbki to vegasa albo adobe after effect.

2. GAdaj najlepiej na temat gry co robisz w taki sosób aby zachęcić słuchacza do oglądania i słuchania.

3. Ehh no z nazwą serii to sam musisz pokombinować.

1. Bez zbędnego gadania. FRAPS

2. Na początku przedstaw się, potem troszkę o grze ( co robisz, do czego AKTUALNIE dążysz w grze np. zmusić do tf-u pod własnym turretem.

- i spróbuj grać agresywnie. bo inaczej to będzie lipa.

- zacznij od wrzucenia z 3 filmów(same urywki) penty. fajne akcje etc

3. nw...

-Od 0 do lol-bohatera.

-Podróż do złota.

-Od lamera do proO gamera.

@Pawlikgk może tobie się obraz rozjeżdża bo mi jakoś nie a wątpię że twórca tematu dzięki frapsowi chce mieć urywki filmów ważące po 30 gb a w action ma to po 500 mb nawet mniej.

@Pawlikgk

Po 1. Jak widze to gówno się na tym znasz więc po cholere tutaj piszesz? Adobe After Effects? Człowieku wiesz do czego to służy? Obraz się rozjeżdza w Actionie? Wiesz od czego są ustawienia video? Musisz ustawić bitrate mądralo. Vegas najlepszy do obróbki? Kolego to jest baaardzo słaby program wiesz dlaczego ludzie go polecają? Bo jest to program ,,sławny'' tak naprawde jest to słabizna sama w sobie nie dość że zamula system to dłuuugo konwertuje pliki video czego nie można powiedzieć o Premiere Pro.

1. Fraps nie jest taki zły.

Montaż... nie wiem czemu każdy poleca produkty Adoba, on na początek taki prosty nie jest. Z kolei windows movie maker jest zbyt ubogi, chodź żeby potrenować podstawowe myki to droga otwarta. Później możesz się przerzucić na Ulead Video Studio (jest po polsku) jest prosty w obsłudze. Ja osobiście używam cały czas Magix Movie Edit Pro 15 plus (aktualnie jest chyba 18 albo 19 nie pamietam) Tutaj trochę czasu będziesz potrzebował aby go ogarnąć, ale później efekty są bardzo przyjemne.

2. Byle nie o kotletach. Tutaj przydała by się sztuka improwizacji i w zabawny sposób komentować to co się dzieje na ekranie. I są dwie możliwości... albo wyjdzie Ci to dobrze, albo będzie totalna "żenua"

3."Mamo patrz jak wymiatam"

A tak na serio to nie mam pojęcia, mam zastój ^^

A sory faktycznie chodziło mi o Premiere Pro,

kapec09

Sokojnie "ogarze". mówie po własnych doświadczeniach i chce aby twórca trematu nie żałował wyboru. A jeśli się myle to powiedz normalnie a nie rzucasz sie jak "świnia do koryta" -_-

2@UP

Fraps był dobry dopóki nie wyszedł Action! :)

@UP jak widać doświadczenie masz małe.

@Up. Actionem się nie bawiłem, dlatego przystałem przy frapsie. Tutaj nie będę się kłócił co jest lepsze, bo pewnie masz racje :P

Większość programów co poleciliście jest albo dla weteranów, albo dla zawaansowanych monterów. Ciężko się na tych programach uczyć podstaw. Osobiście zabawę z montażem zacząłem od Ulead'a którego też na początek polecam. Prosty przejrzysty no i jest po polsku, a to na początek dodatkowy plus.

@UP

No tak co do Ulead to łatwy i niezły program i polecam ci się ,,pobawić'' w actionie :)

Według mnie najlepsza jest camtasia :P ,do montażu.(ale to dlatego że już ją kupiłem i nie zamierzam innych programów kupować :D i teraz myślę czy te 1200 zł było dobrze wydane ) A na action masz 30 dni darmowe a później za 75 zł kupujesz jak chcesz ,ja jadę jeszcze na trialu :D.

Dobra, masz tutaj odpowiedź "człowieka z branży". Sam od dwóch lat nagrywam let's playe, więc myślę że mam o tym pojęcie.

1. Do nagrywania polecam trzy programy - standardowo Fraps, Dxtory które jest niezłą alternatywą, ale według mnie jest trudniejsze w obsłudze, a poza tym przy nagrywaniu nim spadki fpsów są bardziej widoczne. Polecam też Action!, naprawdę niezły program do nagrywania, stosunkowo prosty w obsłudze, nagrywający filmy w mniejszym rozmiarze niż taki miejscożerny fraps, no i przede wszystkim jest tani i z Polski, a warto wspierać to co nasze, jeśli jest dobre.

2. Jeśli nie wiesz o czym mówić to nie nagrywaj :P Komentarz nagrywa się po to, żeby coś przekazać, opowiedzieć itd. Ogółem mówisz o tym co ślina Ci przyniesie na język, ale pamiętaj że lepiej milczeć niż pieprzyć głupoty ;] Trudno odpowiedzieć na to pytanie, mów to, na co masz ochotę, w ten sposób z czasem sam wypracujesz swój styl komentarza i stwierdzisz o czym chcesz mówić.

3. Nazwa dla serii powinna być przede wszystkim oryginalna, prosta i chwytliwa. Konkretnej nazwy Ci nie podam, wysil się, wymyśl coś :P

a tutaj chamska reklama, jak może wyglądać film z komentarzem do LoLa. Osobiście jestem z niego całkiem zadowolony, chociaż gdybym mógł to poprawiłbym parę niedociągnięć w komentarzu.-

Pozdrawiam.

Co do pierwszej i ostatniej wypowiedzi:Wiem o czym będę gadać ale chciałem zapytać o dodatkowe tematy by nie milczeć podczas jakiś spokojnych momentów.Co do nazwy to miałem już więcej pomysłów w szkolę ale Gramy z Redem brzmi najlepiej bo prosto,zwięźle i na temat.Co do programu to po testuję sobie,ale nie mam atomowego komputera więc trzeba mi czegoś mniejszego.Za wszystkie porady serdecznie dziękuję.Prawdopodobnie dzisiaj zagramy z kumplem,postaram się to nagrać i opublikować w dziale Pochwal się.

EDIT: Fail.Materiał nagrany,odpalam a tu czarny ekran przez cały czas.Chyba jednak spróbuje Action zamiast Bandicama.