Najbardziej rozbudowane Free MMO

Jaka gra wg was jest najbardziej rozdbudowana? Jaka gra stwarza najwieksze pole do popisu? Ktora pozwala naprawde spersonalizowac postac?

Juz na poczatku mozemy zalozyc ze nie jest to Tibia ^_^

Zapraszam do Dyskusji ^_^

Wiesz mi się wydaje, że Perfect World

Pod względem dopasowywania wyglądu swojej postaci do jakichś tam upodobań chyba nie ma mocnych ;-)

Zgadzam się z RmK, dodałbym jeszcze do tego requiem: bloodymare, ponieważ jest tam kilka nie spotykanych w innych grach rozwiązań.

Czemu nie? Tibia też ma swoje buildy gdybyś napisał o metinie to rozumiem. Jeśli chodzi o personalizacje postaci to nie trudno się domyśleć - World of Warcraft. Jest w czym wybierać. Ale to niestety nie jest gra darmowa.

w Tibii buildy ? na Knighta jest Taki build ze trenujesz shielding i Sworda xD to wszystko xDDD

A w jakiej grze jest najbardziej wg. was rozbudowany system klas ?

Ok Dico ale w WoWie masz określone już stworzone gęby do wyboru itd... a w PW możesz ukształtować twarz swojego bohatera rodem jak z Simsów :D

@UP

WoW/Lineage2

//Jakbym nie przeczytał drugiego zdania, to do teraz nie wiedziałbym co to są "gemby" >.>

//Ty sie drugiego j.adma nie czepiaj ok? ja robie 1 błąd na 100 błędów innych osób -.-" - RmK

Lineage 2 pod tym względem nie ma równych. Łowienie, składanie armorów i broni, miliardy różnych questów różnego typu, ogromny świat który warto czasem po prostu pozwiedzać :) Do tego zdobywanie zamków, bycie królem terenów podległych, zdobywanie twierdz i ogłaszanie niepodległości bądź lennictwa... długo wymieniać... pety (w tym dwa na których można jeździć a kolejne już w drodze), sadzenie nasion w potworach które kiełkując dają wartościowe przedmioty, instancja dla największych PRO, Raid Bossy nie mieszczące się w ekranie nawet po maksymalnym oddaleniu. Mogę tak jeszcze długo :D

Ale podobno najbardziej rozbudowaną grą ma być... Darkfall? Tam w ogóle będzie masakra, budowanie własnych miast np. :)

//Wiesz w Tibii też da się rybki łowić! xD No a co do reszty... To np Druid może summonować monka xD No i to by było na tyle :P - RmK

Knight ma kilka buildów nie pamiętam wszystkich ale jest jeszcze siła many czy jakoś tak. Hmm no to co można robić w Wow:

- Łowienie rybek - polega na refleksie tzn. trzeba wcisnąć prawy gdy spławik zacznie wibrować.

-Gotowanie- zaczynając od prostego chleba, kończąc na daniach które nawet Simsy przebijają.

-Kowalstwo- nie trzeba chyba nic tłumaczyć.

-Krawiectwo- szycie "zbroi" typu Leather najlepszych dla Rouga.

-Zdejmowanie Skór- zbieranie materiałów potrzebnych do krawiectwa.

-Górnictwo- zbieranie materiałów potrzebnych do kowalstwa.

Wszystko w jednej wielkiej kupie bo powinno się dzielić na pracę, specjalizację i umiejętność. To wszystko to jeden wielki Build do czego dochodzą jeszcze bronie tarcze, obrona itp.

// Rmk w metinie też :-P

Personalizacja postaci to na 100% Perfect World nie spotkalemnawet platnego tytułu który dałby takie mozliwosci zmiany wyglądu. Co do gry z najwiekszą ilością buildow , to niemam pojecia wiem ze napewno nie Lineage 2:)

W Project Entropia też był edytor postaci rodem z Simsów :)

Zalezy co rozumiesz przez pojecie personalizacje? Bo jezeli chodzi o wyglad postaci to chyba faktycznie PW. A jezeli mowa o tym co sama postac bedzie soba reprezentowac podczas kolejnych lvl up.... to juz PW odpada.

Z darmowych postawie na Archlorda a w szczegolnosci na Requiem: Bloodymare za system mieszania genow. Dosc nowatorskie rozwiazanie.

Jak mowa juz o L2 i WoWie. one niby sa p2p. Ale mozna w nie grac na prywatnych serverach. I choc skillowanie w L2 jest linniowe to wplyw otoczenia na nasza postac jest OGROMNY. A same postacie sa naprawde roznorodne. tu przytocze slowa Kozaka i dodam ze postac ktora wybierzemy bedzie innaczj oddzialywan na nasze otoczenie(klan, alliance) bo albo gramy tankiem albo niukerem to tez czystymi supportami bez ktorych w wielu momentach party bez nich jest poprostu cienke na maxa.

Co do WoWa... trzeba przyznac jezeli chodzi o buildy blizzard jest mistrzem w tworzeniu ich wiec tu sprawa nie podlega dyskusji. Tak mysle. :)

BTW: fajny topic :D

//No i nawet ja pisze do rzeczy xD Bo w większości tematów robie to pod koniec tzn. Temat Closed xD - RmK

Requiem Bloodymare... Lineage2 no i WOW oczywiście dla mnie to najlepsze gry mmo sa mocno rozbudowane

Co się będe rozpisywał... WoW. Kto wątpi niech zagra.

dla mnie bardzo rozbudowane jest phoenix dynasty online-2D

jest system craftu,mounty,mozna skakac,system tytułów, bardzo rozbudowane kłesty...

nie jestem pewny co do miningu

ogolnie gra jest baaardzo rozbudowana pod wzgledem expa i skilli.

trzeba zabijac moby ze swoim zywiolem itp. nie potrafie wyjasnic dokladniej bo krótko grałęm,ale broda recenzował,więc moze potwierdzic.

Co do gry z najwiekszą ilością buildow , to niemam pojecia wiem ze napewno nie Lineage 2:)

I ty mówisz że grałeś? a DYE to od czego są, od zabawy? Odpowiednie dye to podstawa :D

PS. DYE to barwniki którymi rysujemy znaki na postaci by zmienić jej staty.

PS2. WoW... niby Bulidy mają znaczenie, ale z drugiej strony chodzi po prostu o dopalanie skilli :) Co to za gra w której muszę wybrać skille tak jak trzeba, a nie tak jak chcę bo przegram?

Kozak chyba se jaja ze mnie robisz. buildy polegają na statach i skillach a tu w Lineage niemasz wielkiego wyboru. Staty rosną same a skilli uzywasz najlepszych i basta. Dye w buildach nic nie zmieniaja chyba ze uznasz ze tank w robie to nowy build. Bez jaj.

wg mnie w L2 na build składa się też Ekwipunek postaci..(statystyki w broniach i armorkach, wazna jestt tez dobra bizu z raid bossow xD)

No nie mogę ... rozkład statystyk+skill= build postaci. Ekwipunek jest tylko dodatkiem do tego =/

W Sumie przemcio ma rację bo na każdy lv są różne armory dające różne bonusy, i trzeba wybrać ten który da nam najbardziej przydatny bonus... dalej - DYE dużo mieszają w bulidzie, i np. dwóch łuczników na tym samym lv i z tym samym EQ ale z różnymi DYE jest zupełnie różnych od siebie.

No to zwracam honor...