Głos na Heroesów. Inne strategie są dla mnie za trudne ;/ Wymagają myślenia
Najlepsza strategia
A Praetorians? szkoda że go tutaj nie ma, bo to najlepsza strategia w którą grałem... Głos na AoE po prostu często w niego gram.
Ja stawiam głos na Warcraft. Moim zdaniem najlepsza strategia
Tylko Age of Empires zawsze mialo to cos i moglo przyciagnac nawet graczy nie lubiacych strategi.
Nie jestem wielkim fanem gier strategicznych, ale Heroes a zwłaszcza III jest moją ulubioną tego typu serią gier, więc na Herosów też oddałem głos.
Mi tutaj brakuje Discliples i Twierdzy, ale szczerze to mi to wisi i powiewa
Z tego co sie orientuje to Heroes i Disciples to sa gry Turowe a nie RTS.
Disciples i Heros to owszem gry turowe z elementami Strategii bo trzeba po myśleć co w danej chwili zrobić no a jak chodzi o strategię to najlepsze z nich to Red Alert 2 oraz Właśnie Heros & Disciples
Mówcie sobie co chcecie najlepszy jest HEROES
Kurde jego mać! Nie wiem na co zagłosować!! Warcraft, starcraft i c&c powinne być w jednym podpunkcie.. . Brakuje mi tu Totala Anihilation.... Mogę się założyć nie ma strategii z taką napierdzielanką!(Tam jest taka rozpierdziucha, że patrzy się jedynie na minimapę by zobaczyć kto wygrywa
). Hmmm Najbardziej się wacham między c&c, a starcraft... A niech tam. Głosuję na c&c. Bo strasznie mi się podoba Generals: Zero Hour. Świetnie się gra na lan party.
PO pierwsze mieszanie rts ze strategiami to pomyłka , a głos i tak na serie Total war( jeśli chodzi o strategie!)
Ja swój głos oddaje na legendarne (i chyba jako jedyne z tej listy mi znane ) Age of Empires [AoE].
Ale twórca mógł dodać Paraworld [strategiczny RTS*]; Dragonshard [*]. TO są te najbardziej mi znane fajne gierki strategiczne (RTS). Ale gdybu możnabyło oddawać dwa głosy to bym dał jeszcze na Heroes of Might & Magic [HoM&M].
To jest Paraworld (ci wściek;e biegnący wojownicy )
A to (to bez wściekle biegnacych wojowników ) to Dragonshard.
Uboga ta ankieta bez The Settlers...
Postawiłem na "Age of Empires" dlatego iż chyba najdłużej grałem w tą strategie:)
Ale pamiętam też te początki co się grało w "Heroes of M&M"
Pozdrawiam
warcraft 4ever ahh to były czasy jak sie w to zagrywało a teraz to z kolei mmo ciągle
Pora na wstępne podsumowanie:
1. Warcraft (16 głosów)
2. Heroes of Might & Magic (8 głosów)
3. Age of Empires (6 głosów)
4. Kozacy (4 głosy)
5. Total war (3 głosy)
5. Starcraft (3 głosy)
6. Dungeon kepper (2 głosy)
7. C&C (1 głos)
7. Earth 21XX (1 głos)
7. Myth (1 głos)
8. Panzer general (0 głosów
8. Close combat (0 głosów)
8. Blitzkrieg (0 głosów)
8. Ground control (0 głosów)
Nieco zaskoczyły mnie wyniki tej ankiety. Moim zdaniem Warcraft powinien znaleźć się wysoko, ale raczej w okolicach 3-4 miejsca. Poza Warcraftem w/g mnie za wysoko stoją Kozacy. HOMM dostał 2 miejsce w pełni zasłużenie, podobnie jak Age of Empires ze znakomitą 3 i nie gorszą 1 i 2 na czele. Total War i Starcraft również są na odpowiednich miejscach. Dungeon Keeper jednak powinien się znaleźć 1 miejsce niżej. Żałuję także, że jedna legenda została niedoceniona- C&C- przecież ta gra jest wymieniana jako pierwszy prawdziwy RTS! Nieco wyżej powinna się także znaleźć seria Earth choćby za genialną 2150 niewiele gorszą 2160. I to na dodatek tą grę stworzyli Polacy! Widziałbym ją na 3-4 miejscu. Mało głosów otrzymały gry: Myth, Panzer General, Close Combat, Blitzkrieg i Ground Control. I myślę, że są na odpowiednim miejscu, nawet Mythowi odjąłbym punkt- nie znalazłem w tej grze nic ciekawego. Pamiętajcie, że to tylko moje spostrzeżenia.
ja bym dodał do tej ankiety jeszcze Supreme Commander jest to wspaniała strategia czasu rzeczywistego która jest klasyfikowana bardzo wysoko na roznego rodzaju forach poswieconym grą komputerowym głównie za akcje oraz widowiskowe bitwy
Nie ma jednak tego tytułu na liscie wiec głos na herosa
Szczerze mówiąc, to SC jest grą dobrą, ale nie przełomową i moim zdaniem z tego powodu nie zasługuje na umieszczenie. jeśli już, Total Anhilation jako przedstawiciel serii.
Grzesznicy:
1)Imperatora-jak mogło zabraknąć Warhammer'a 40k (jako serii)??
2)Bogów Chaosu- gdzie się podział "stary świat"??
btw. oddałem głos na WC3 bo nie było powyższych
Ja jako cholerny Blizzardowiec powiem, że najlepszymi RTS'ami są Warcraft i Starcraft, przy czym to pierwsze ma lepszą fabułę a to drugie jest po prostu wyrąbanąwkosmosuberstrategią w którą gram po dziś dzień i tylko czekam aż wypuszczą SC2
przepraszam bardzo a gdzie jest Tzar ? nie moge sie go dopatrzec : < ani Polanie : < nie zaryzkowales i nie wpisales polskich (?) strategi ; <