Z kolei ja od siebie dodam : Zetsuen no Tempest i Stein's Gate. Zafascynowały mnie swoją fabułą i kreacją bohaterów. Polecam je każdemu!
Najlepsze Anime jakie w życiu widzieliście
Jak dla mnie to Ergo Proxy, Eureka Seven i NANA. Jeśli miałbym z tego wybrać to pewnie powiedziałbym, że NANA najbardziej mi się podobała.
One Piece zdecydowanie.
Killer625 w takim razie dluuuga droga przed toba.
Wracajac do tematu. Ciezko jest oceniac anime w jednej katergorii. Moim skromnym zdaniem jest to nawet niemozliwe.
A wiec..
Akcja: // nie przepadam za tym gatunkiem
Afro samurai
Higashi no Eden
Horror:
Another
Drama:
Tokyo Magnitude 8.0
Rainbow: niisha rokubou no shichinin
Romans:
Tonari no kaibutsu kun
Ao haru ride
myself;yourself
kimi ni todoke
Komedia:
Gintama
Nichijou
Danshi kokou no nichijou
Outbreak company
Hataraku maou sama
Inne:
Bakuman (zawiera kilka gatunkow, wiec ciezko przypisac :/)
Oj troszke mi sie wymienilo ;P
Zero No Tsukaima, Bleach, One Piece.
Neon Genesis Evangelion - Najlepsze anime jakie do tej pory widziałem. Monologi, genialnie opisane aktualne stany bohaterów oraz duszący klimat jaki panuje tam od około 10 odcinka sprawia, ze oglada sie zacnie. Warto doswiadczyc tego animca : )
Moge tez szczerze polecic Mirai Nikki.
Jak miałbym wymienić jedno anime które kocham najbardziej byłoby to Gintama, ma dla mnie po prostu wszytsko, ale w pewnych kategoriach są anime które są lepsze od niego.
Tengen Toppa Gurren Lagann najbardziej epickie anime ever, gdy myślisz, że osiągneli już największą epickość oni wyj***ją epickość w kosmos.
One Piece, uwielbiam za klimat przygody i za bohaterów ze świetną osobowością i relacjami w załodze.
Zetsuen no Tempest i Stein's Gate. Code Geass oraz Death Note za klimat i ciarki na plechach gdy kolejne karty zostają odkryte.
Clanned oraz Kanon za największy wyciskacz łez
GTO czyli Great Teacher Onizuka za chyba najglenialniejszą komedie wśród anime.
Ze sportowych Kuroko no Basket, Major, Giant Killing oraz teraz wychodzące Haikyuu
Bakuman za epicką historie (choć mange czyta się zdecydowanie lepiej, więcej emocji dostarcza).
Wakfu za świetną historie i kreske.
Arakawa Under the Bridge jako jedna z najdziwniejszych komedi.
Beck i K-On świetne muzyczne anime
Welcome to NHK za klimat który miażdży.
Durarara również za świetny klimat, dostarcza ciarkó na plecach i zostawia szczęke na podłodze z każdym odcinkiem. To anime trzeba zobaczyć.
Usagi Drop i Mitsudomoe za niesamowicie ciepły klimat.
Black Lagoon jest świetny po prostu jest świetny.
Soul Eater za kreske klimat, walki i bohaterów.
Ergo Proxy - ciężki klimat ale dające do myślenia.
Densetsu no Yuusha no Densetsu - jedno z moich ulubionych anime szczególnie za głownego bohatera, choć wielu nie lubi tego anime ja je pokochałem.
C: The Money of Soul and Possibility Control podobny w klimacie trochę do Death Nota
Mój gust do anime z tego co zauważyłem bardzo pokrywa się z Leman, więc 2 anime które on podał Texhnolyze, Lain do tego Noein ~mou hitori no kimi he~, Bokurano, Nodame Cantabile, Level E, Ergo proxy, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora i Kara no Kyoukai: The Garden of Sinners.
One Piece i Fairy Tail
Hej, nie widziałam nigdzie takiego tematu, więc postanowiłam go założyć.
Jako wybredna fanka anime chciałabym znaleźć jakieś ciekawe anime.
Dla mnie najlepszym anime jakie dane mi zobaczyć było zdecydowanie Shingeki no kyojin i mogę polecic je każdemu- no może ze względu na drastyczne sceny proszę, aby dzieci omijały je szerokim łukiem
Rzeczy, które podobają mi się w anime:
-poważne historie
-brak(lub bardzo mało) ckliwych wątków
-brutalność mnie nie odrzuca
Rzeczy, których unikam:
-anime z głupim żartami
-emanowania seksualnością
-beznadziejnych wątków miłosnych.
Ostatnio postanowiłam odkurzyć Naruto i początku są naprawdę ciężkie. Całe szczęście, że potem przestało być bajeczką.
A Wy co lubicie/czego nie lubicie w anime? Może jakieś polecicie ?