Najlepszy RPG

Gratuluje Kozak dzieki tobie h'n's to RPG jakies inne teorie?

ja osobiscie h&s tratuje jako osobny gatunek, dlatego z checia bym wywalil z listy diablo:)

Gratuluje Kozak dzieki tobie h'n's to RPG jakies inne teorie?

A myślisz że nie? Skąd takie teorie czerpiesz? Z CDA?

Czym jest h'n's? Klikaniem na przeciwników? Nonsens. W każdym RPG klika się na przeciwników. To może chodzi o to że trzeba na nich klikać ciągle? Ok, no to wywalamy The Elder Scrolls, Gothica, Fable prawdopodobnie też. Bo trzeba klikać na przeciwników. Widzisz chyba że Wiedźmin bronił się przed zaklasyfikowaniem do grupy h'n's. Bo w Wiedźminie nie klika się ciągle, a tylko co kilka sekund. Mała różnica, a jednak. Więc powiedz ty mi broda czym jest h'n's, że można do niego wstawić Diablo, a podanych przeze mnie serii nie? I nie wykręcaj się fabułą. Titan Quest też był h'n's, a miał całkiem fajną fabułę.

Hack and slash lub hack'n'slash (z angielskiego hack - rąbać i slash - ciąć, siekać) - termin stosowany jako nazwa gatunku gier komputerowych lub stylu grania w RPG

Tako rzecze Wikipedia.

Albo lepiej, podaj mi definicję RPG.

kozak, tyle, ze z definicji ktora podales, wlasnie wynika, ze H&S to osobny gatunek gier komputerowych:). wiec wiki mowi inaczej niz ty hrhrhr

Diablo a dokladnie 2 odslona

Ja już po prostu nie mogę patrząc na wasze posty -.-" Czy wy k**wa nie umiecie skapować, że Diablo, Titan Quest i inne tego typu gry są H'N'S - Hack And Slash - One nie są rpg - ich cała fabuła opiera się na wycięciu jak największej ilości monsterów! A nie uratowania pięknej dziewicy ;-)

jak podal w definicji kozak: H&S to osobny gatunek. wywalcie z ankiety diablo -.=

-.-

Podgatunki [edytuj] * Hack and slash (Diablo II, Sacred) - fabuła została znacznie uproszczona, ilość wątków pobocznych mocno ograniczona, a najważniejszą częścią gry stała się walka.

Również z wikipedii.

Czy wy k**wa nie umiecie skapować, że Diablo, Titan Quest i inne tego typu gry są H'N'S - Hack And Slash - One nie są rpg - ich cała fabuła opiera się na wycięciu jak największej ilości monsterów! A nie uratowania pięknej dziewicy ;-)

To powiedz mi na czym polega Oblivion. Tak, na wycięciu jak największej ilości monsterów, po czym zabiciu demona. Nie kojarzy ci się to z Diablo? Oczywiście. Nazwał byś Obliviona hack'n'slash'em? A Gothica?

Umówmy sie tak - h'n's to gatunek Rpg czyli tym rpgiem nie jest (w pewnym sensie)... Pasuje?

To powiedz mi na czym polega Oblivion. Tak, na wycięciu jak największej ilości monsterów, po czym zabiciu demona. Nie kojarzy ci się to z Diablo? Oczywiście. Nazwał byś Obliviona hack'n'slash'em? A Gothica?

nie. chodzi o gry, w ktorych dominujaca role odgrywa zabijanie potworow i expienie, a interakcja z npc, poznanie fabuly, glebia swiata, schodza na 2 plan. dlatego takiego obliviona do H&S nie zaliczamy i powinnismy oddzielac crpg od h&s, bo to dwie rozne bajki.

No to załóżmy tak:

RPG dzieli się na

cRPG (RPG z naciskiem na fabułę)

H'n's (RPG z naciskiem na walkę)

jRPG (PRG z japonii, duży nacisk na fabułę i walki zazwyczaj turowe)

Dla mnie gra RPG to taka kiedy kierujemy stworzoną przez siebie fikcyjną postacią, razem z Nią przemierzamy fikcyjny świat, walczymy lub wykonujemy określony przez grę scenariusz. W Gothic mamy za zadanie zniszczenie bariery tak? W Diablo mamy uwolnić świat od panowania Trójcy tak? A czy mamy tego dokonać za sprawą rozmowy z NPC-kami, czy zabijaniu chmary mobków to dla mnie bez różnicy. Dla mnie Diablo II, Titan Quest, Sacred są pełnoprawnymi przedstawicielami gatunku RPG. Pozdrawiam.

Rety :lol: . Ja tu chciałem zrobić ankietę o najpopularniejszych, najlepszych grach MMO, a tu z tego wyrosła dyskusja na temat tego, czy Hack'n slach to RPG. Proszę pisać na temat.

Ja zagłosowałem na Gothic'a, dlaczego?

Dlatego iż z tych wszystkich wymienionych gier, w gothic'a przekatowałem najbardziej Hehe: P

Pozdrawiam!

Głos na Gothica mam sentyment do tej gry ;)

Zagłosowałem na Diablo. Dlaczego? Żadna gra, nie dała mi tyle rozrywki co Diablo, pierwszy boss, pierwszy kefar:) cóż to były za emocje.Teraz po blisku 5 latach od ukończenia gry, Diablo wydaje Mi się z bezsensownym klikaniem w mysz, jednak sentyment pozostał. Pozdrawiam.

Hmm... z tego, co widzę, prowadzi Gothic, potem jest Baldur's gate, na 3 miejscu Diablo, a potem z 2 punktami- The elder scrolls, Fable, Final fantasy oraz wiedźmin.

Jutro pora na 3 część moich ankiet- tym razem przyjdzie pora na- zgadnijcie, a potem odsłońcie spojler:

Strategie

Oddaję swój głos na Fallout-a, bowiem gra jest przecudna. Nie ma wywalonej w kosmos grafy ( fallout1 i fallout2 ) ,lecz ma niesamowity klimat, oprawę muzyczną i fabułę.

Polecam także Fallouta 3, na którym się nie zawiodłem i przechodzę go już 3 raz inaczej wykreowaną postacią. ;)

Pozdro all.

I głos leci na Wiedźminia chyba jedyną grą która mnie wciągnęła tak jak Gothic (chociaż Fable też dobra gra)Ale jednak Wiedźmin lepszy chyba jedyna gra która wyszła polakom

Nie zapomnij o Painkillerze, bo to chyba najpopularniejsza obok Witchera "polska" gra. Paradoksem jest fakt, że PK jest bardziej popularne w USA niż u nas:). Widać więcej uroków odkryli za nas amerkańce niż my sami.