Najlepszy RPG

ja moge wymienic jescze wiecej gier, ktore wyszly polakom

wg gothic ale kotor tez fajny a zwaszcza jak ktos lubi sw

fable tez jest dobre ale nie ma

Oczywiście najlepszy i niedościgniony jest "Knights of the Old Republic". Genialna fabuła, świetny klimat, wciąga (oj, wciąąąga). Jednak myślę, że w dużej mierze przekonać się mogą do niej ludzie, którzy znają Star Wars i mają jakieś, przynajmniej minimalne, pojęcie o tym uniwersum. Kompletnie zieloni w tej dziedzinie mogą się nie wczuć, ale podkreślam, że jest trochę wyjątków (między innymi - Ja, póki jeszcze za bardzo nie znałem SW)

Na drugim miejscu postawię całą sagę "Baldur's Gate". Mimo, że gra jest już pradziadkiem innych podobnych tytułów, to z całą pewnością można powiedzieć że "stary ale (bardzo) jary".

Żadne RPG nie przyciągnęło mnie na tyle godzin co Gothic. Część 1 i 2 ofc :P Wciągająca fabuła i nie najgorsza grafika ;)

Stawiam na Wiedźmin bardzo fajna i wciągająca gra naprawde polecam! :P

Co to za ankieta bez Might and Magic VI-IX?

Hmm.. >Zagłosowałem na Wiedźmina jako iż jest to świetna gra ojczystej produkcji< ;P

Do listy mozna również dodac polskie Two Worlds, choc gra nie uzyskała dużej popularności wśród polskich graczy - to tylko taka dygresja ;)

Neverwinter Nights, Gothic , SW: Kotor bardziej I niz II oraz ... Arcanum.

Najlepszy jest Gothic i na niego oddaje mój głos. Najbardziej podoba mi sie jedynka. Chociaż głupio wygląda to, że czasem przez siebie przenikają i robią wciąż takie sae ryuchy (mała różnorodność). :ph34r:

Oddałem głos na Gothica. Cała seria jest niesamowita. Gothic bardzo wiele wniósł do świata gier RPG,

to tyle jeśli chodzi o lidera.

Gdybym miał wybierać spośród standardowych RPG'ów pewnie wygrałby NWN.

Fable dostałby wyróżnienie, za oryginalność i wyśmienitą fabułę.

@pokuszę się o mały offtop, gdyż zżera mnie ciekawość.

jak wygląda multi w KoTOR i KoTOR2 ? gra w to sporo ludzi?

Oczywiscie gothic moja pierwsza gra na kompie ,no i fable bo fabula faktycznie super tylko niestety krótka jak nie wiem i dodam jeszcze gre z swietna fabuła i zagadkami (nielatwe) neverwinter night a oczywiscie jedynka .

Widzę, że mój poprzedni temat się bardzo spodobał społeczności forum mmorpg.org.pl, więc prezentuję kolejną, 2 już część serii sond "Najlepszy...".

Tym razem przyszła pora na RPG. Postarałem się wymienić wszystkie najważniejsze tutuły RPG. Każdy może wybrać tylko 1 odpowiedź. Zapraszam do głosowania!

Ja osobiście wybrałem oczywiście The Elder Scrolls (największym sentymentem darzę Morrowinda, ale Oblivion jest bardziej grywalny)