Pamiętajcie, że zawsze jak kupujecie na allegro to przed kupnem napiszcie do sprzedającego czy jest w stanie wysłać wam skan klucza.
Jeżeli nie to znaczy, że wkręt Miałem to samo z BF3
Pamiętajcie, że zawsze jak kupujecie na allegro to przed kupnem napiszcie do sprzedającego czy jest w stanie wysłać wam skan klucza.
Jeżeli nie to znaczy, że wkręt Miałem to samo z BF3
Na szczęście pan sprzedawca odpisał i otrzymam spowrotem swoje pieniądze. ^^
A napisał może coś, że to tylko Twój klucz był "wadliwy" ?
Ja tam nie widzę sensu by napalać się na Pre-Purchase, po co grać AŻ 3 dni wcześniej, jeśli GW2 będzie istniał pare dobrych lat? 3 dni różnicy nie zrobi. Ja tam kupię w Media Markt, bo na polskiej stronie GW2 ludzie piszą, że będzie za mniej niż 200zł. CD-Projekt zamierza ją u nas wydać chyba za 179zł. Wszystko się jeszcze okarze. Lepiej pójść do sklepu i tam zakupić pewniaka, niż bać się, że kupi się u oszusta.
A napisał może coś, że to tylko Twój klucz był "wadliwy" ?
oto co mi odpisał:
Witam, dziekuję za screenProszę o podanie numeru rachunku bankowego na który mogę przesłać pieniądze z powrotem, będę tę sprawę dalej wyjaśniał z dostawcąPozdrawiam i przepraszam za problem
Nie napisał nic, że mogę dostać następny klucz ani nic z tych rzeczy. Nie wnikam co tam takiego jest z tymi kluczami ale troche mi żal osób które zakupiły klucze u tej osoby/firmy.
/edit
W odpowiedzi na mail chciał screena z rozmowy z supportem GW2. Myśle, że podaruje już sobie tą wersje Deluxe i poczekam do dnia startu
Ja tam nie widzę sensu by napalać się na Pre-Purchase, po co grać AŻ 3 dni wcześniej, jeśli GW2 będzie istniał pare dobrych lat? 3 dni różnicy nie zrobi. Ja tam kupię w Media Markt, bo na polskiej stronie GW2 ludzie piszą, że będzie za mniej niż 200zł. CD-Projekt zamierza ją u nas wydać chyba za 179zł. Wszystko się jeszcze okarze. Lepiej pójść do sklepu i tam zakupić pewniaka, niż bać się, że kupi się u oszusta.
Pre -purchae nie daje ci tylko 3 dni head startu ale takze dostep do bwe a z pre oderem tego nie masz no ale w czasie kiedy premiera znana to mozna poczkeac te 2 miesiace.
co to jest bwe? (w ogole w tym pre-purchase nie ma nic ciekawego)
a i preorder daje dzieni przed headstartem
do tego w empiku jest za 170zł (przynajmniej slepie internetowym)
Preorder GW2 to klucz do tzw. Head Start'u - nie jest to pełna wersja gry. Zakup preordera gwarantuje dostęp do Guild Wars 2 na dzień przed premierą oraz do 2 dni pełnego dostępu po premierze, dając Ci możliwość gry w oczekiwaniu na kuriera z paczką.
BWE = beta wekend , raz w miesiacu arena robila takie beta weekndy 3-4 dni i kazdy kto zakupil pre - purchase mogl w nich uczestniczyc + w stres testach. Prt-order nie dawal dostepu do nich i tak jak napisales , kupujesz pre order w dniu premiery masz 2 dni na granie , jezeli w tym czasie nie przyjdzie ci paczka z gra , musisz na nia czekac i wtedy dopiero masz kluczyk do pelnej wersji.
Zakupiłem klucz 6 dni temu na tej aukcji: http://allegro.pl/gu...2453624700.html
Dziś dostałem e-mail od Supportu:
This is an important message regarding your recent Guild Wars 2 registration.The Guild Wars 2 serial code you registered has been disabled as of July 3, 2012. Your account will be unable to connect to the Guild Wars 2 servers at launch and during any future beta events.If you've recently requested a refund of your Guild Wars 2 purchase from our support team, please disregard this message. This is only part of the refund process.Other possible reasons why your code has been disabled are:The code was purchased fraudulently from us or one of our authorized digital retailers.The code was purchased from an unauthorized retailer that has been identified as selling fraudulently obtained codes.A chargeback or dispute for the purchase of this Guild Wars 2 serial code was received.The code was disabled per your request due to a support issue.You requested a refund of your Guild Wars 2 purchase from one of our partner digital retailers.If you purchased Guild Wars 2 from an official retailer or from an unofficial reseller, then you must contact them with any questions about your code. If you wish to pursue a refund, only the vendor that sold you the serial code can refund your payment.If you would like to regain access to Guild Wars 2, be sure to purchase your new code from one of the appropriate authorized retailers listed here: https://buy.guildwar...om/en/retailersIf you have further questions, or if you believe that you received this email in error, please contact support at http://support.guildwars2.com/ and provide the serial code in question.Thank you,The Guild Wars Support Team
Zobaczymy co odpowie Pan który sprzedał mi ten kluczyk.
***EDIT***
Pieniądze otrzymałem z powrotem. Być może był to jednorazowy problem. Nie bujcie się kupować kluczy na Allegro . Szczególnie od osób/firm które mają 2k+ pozytywów. Zawsze można ten problem wyjaśnić
.
Mi pan odpisał że ten kluczyk powinnien działać i jak nie bd mógł grać w bete albo po premierze to odda pieniądze także jest git
Witam, mam pytanie : gdzie można kupic pre-purchase tak, żebym po premierze mógł dostac wersję pudełkową gry ? empik ?
To może powtórzenie małej instrukcji dla osób, które także kupowały w innych miejscach niż te zalecane, a nie są pewne na 100%, iż posiadają właściwy klucz (jako, że jest praca innej osoby pozwolę sobie jedynie wstawić odnośnik):
ponawiam pytanie, gdzie mogę kupic w 100% dobry klucz standard pre-purchase ?
Z oficjalnej strony ^^ 100% koszt 225-230 zl o 20 -30 zl drozej ale masz pewnosc ( normalan cena pre -purchase w PL 199)
54.99 Euro czyli na kurs dzisiejszy okolo 232 zl
a jeśli zamówie z empik.com
http://www.empik.com...88,multimedia-p
to po premierze dostane pudelko za 169 czy sam klucz, jak to jest ?
Nie wiem na jakiej zasadzie dziala sprzedaz w empiku ... najlepiej udaj sie do odzialu jak masz obok siebie lub zadzwon / napisz maiala wypytaj
Mój kolega kupował z raju, ciekawe kiedy mu zablokują
Co do skanu klucza, to nie zawsze można go zrobić...
No chyba, że ktoś kiedyś zrobił skan elektronicznego klucza.
Ja też kupowałem z allegro, od strusiaki123 (coś takiego), który sprowadzał wszystko z UK (nie tylko gry, jakieś kremy, duperely też) i wszystko (jeszcze) ładnie chodzi. Zaliczony już BWE i stress test
Allegro ma to do siebie, że jest taniej, ale zawsze kupno wiąże się z ryzykiem. Dlatego zawsze trzeba wszystko na aukcji dokładnie doczytać. Później jak coś jest niejasne lub czegoś nie ma, to zadawać pytania do sprzedawcy (jak mail'em, to podsyłać linki do aukcji i wyraźnie pisać, czy "ta aukcja pozwala mi na to na to i na to", żeby później mieć na sprzedawcę haka.
Zawsze można założyć jeszcze spór, gdy ktoś nie chce oddać kasy.
Na allegro od każdego kto nie ma dużego sklepu klucze są na 100% lewe i prędzej czy pózniej bedą blokowane. Sam dostawałem propozycje o wystawienie paru aukcji z kluczami od szemranych typków. Deluxe kupiłem na fabrykakluczy. Ze sklepów jeszcze mogę polecić, gamecodes. Keye nie bo mi pudełka z Diablo nie przysłali do dzisiaj;p Jeszcze jest inexus i monqq ale u nich nie kupowałem.
Z tego co wiem to nie jest wina tego pana od rajdlagracza a wina dostawcy , także problemy są tylko z gw 2 i gdy się sprawdzi ten allegrowicz odrazu odpisuję że w przypadku nie działania gry odda pieniądze także kontakt jest i jest uczciwość
Uczciwy moze i jest ale pomysl ile ludzi z tych co kupili bedzie sprawdzalo klucze i pisalo do ArenaNet. Czesc nie sprawdzi i jest gosc zarobiony. Ale, że to wina dostawcy to bym nie wierzyl. Gosc wczesniej sprzedawal po 165zł deluxe potem zmienil. Napewno wie, że te klucze sa lewe.