Nieoczywisty MMORPG na stary sprzęt

Witam, poszukuje MMORPG nie z topki i na słaby sprzęt. Mam starego lapka z geforcem 960, więc nowsze produkcję na pewno odpadają.

Poszukuję tytułu w którym dużo rzeczy idzie zrobić samemu a aktywności grupowe nie wymagają dostosowania się do konkretnych godzin. Mam małe dziecko i gram jedynie jak ono śpi. P2W może być, z moim czasem na grę ścigać się o topke nie mam szans, więc mogę na spokojnie poklikać bądź czasem nawet coś tam włożyć, oczywiście nie po kilka set zlociszy miesięcznie.

Fajnie jakby to nie były żadne privy i trochę ludzi grało w grę która polecicie, wiadomo nie będzie tyle co w WoWie czy FF14.

Proszę tylko nie pisać że mam pograć w single playera jakiegoś bo od tego mam PS5 i na nim single ogrywam. Zawsze lubiłem MMORPGi i w przerwie od plejki pograłbym w coś online.

Ze starszych tytułów (bo takie pewnie tylko wchodza w grę na moim sprzęcie) dobrze wspominam:

Tibie
Last chaos
Nostale
Metin 2
Rappelz
Dragon nest

Pewnie parę jeszcze bym wymienił jakbym pamiętam tytuły w co grywałem jeszcze za dzieciaka.

atlantica online

1lajk

Powiesz coś więcej o tej grze? Cos tam na YT obczailem ale to tylko z grubsza system walki.
Jakieś info by się przydało czy to grindownik coś o aktywnościach z innymi itp

Turowa taktyczna, fajna na chwilę, ogółem kiedyś trochę grałem, to multum P2W było. Jakieś 10 lat temu jak nie więcej. W necie sprawdziłem, podobno hakują strasznie konta i grę non stop, game guard dziurawy jak sito, chociaż gry z tamtych czasów tak miały.

Margonem - Przeglądarka jedna z lepszych gier jaka obecnie istnieje w systemie “farm do usranej śmierci i z każdym dniem rozwijaj swoją postać” idealnie wpasowuje się w gry jakie wymieniłeś, najlepsza itemizacja jaka istnieje obecnie w grach na każdy lvl masz po kilka itemków jakie możesz na sobie nosić od wyboru do koloru, bossy tzw “elitki” walczysz o nie z graczami (ludzie klikają walke z bossem i roluje kto z nim będzie walczył) bardzo dobrze rozbudowana i gra multum ludzi

Broken ranks - to samo co margonem tylko że itemizacja w mojej ocenie chujowa, zmieniasz itemy co 10lvli i to tylko na takie same tylko lepsze o 20% ogólnie słabo w mojej ocenie, bossy są instancjonowane więc nie trzeba “walczyc” o nie z innymi a reszta bardzo podobna do margonem łazisz zabijasz masowo moby, farmisz, ulepszasz się

Warframe - mimo iż jest non stop ulepszany bardzo możliwe że będzie działać na minimalnych, a skoro masz konsole to możesz grać na konsoli. Farma, farma i jeszcze raz farma, zdobywasz nową broń/postać ulepszasz ją na tyle by zabijać wszystko na hita i odkrywasz że jest to najlepsze uczucie które napędza cię by grać coraz więcej i więcej i by dosłownie spróbować KAŻDEJ broni i postaci w grze.

o więcej tytułów raczej trudno, metin2 i tibia to obecnie bardzo dobre tytuły, w metinie obecnie dodano tyle bardzo dobrych rozwiązań że jest milion razy lepszy niż kiedyś przynajmniej w mojej ocenie gdyż ja lubię jak gra się rozwija a nie stoi w miejscu więc więcej=lepiej, to samo tibia obecnie kupujesz premium i bawisz się niesamowicie jak masz mniej czasu to wybierasz 3-5 zaludniony serwer i masz praktycznie zawsze wolne spoty i nie musisz się przejmować że nie będziesz miał co robić.

Dobry rozwój metina to według ciebie wbudowany płatny bot? xdd

1lajk

Polecam obczaić Ultima online na Outlands jak nie grałeś nigdy.
Ostatnio zacząłem grać ze znajomymi i nigdy wcześniej nie grałem w to.
Grafika wygląda jak wygląda ale polecam obczaić i dać szanse bo jest bardziej rozbudowana niż większość mmorpg jeżeli chodzi o buildy i możliwości i przy tym daje sporo frajdy.
Możliwości progressu postaci masz conajmniej 3 poziomy - zaczynająć od zwykłego eq, skille twojej postaci, pozniej masz codexy, aspecty i na koniec jakies linki ale nie wiem jeszcze nic na ten temat.

Margonem raczej odpada nigdy nie mogłem się przekonać do tej gry.

Broken ranks w sumie do przemyślenia, kiedyś trochę grałem i nawet z początku siadło. W sumie nie pamiętam czemu przestałem grać nawet xd (może przez itemizację właśnie?)

Warframe ogrywałem kiedyś na tym lapku, później na plejce i z początku fajnie się gra. Odrzuciło mnie właśnie to dążenie do czyszczenia wszystkiego na hita, po osiągnięciu tego dla mnie gra nie ma sensu bo jest zbyt łatwa.

W tibie jak najbardziej bym pograł nawet próbowałem, ale przy małym dziecku ciężko, wieczorami wiecznie wszystko zajęte no i jak mała się przebudzi to od kompa trzeba szybko odejść a tam śmierć boli strasznie xd

Metina próbowałem ale najzwyczajniej się nie da bo ceny kosmos a nie mam czasu robić milion dropkow którymi i tak ciężko było by metka zbić bo wszystkie dropy co latają mają full bon eq +9 z milion speeda. Ludzie chyba tę grę traktują jak pracę… Legalne multi konta i boty dla mnie zniszczyły fun z gry.

Na razie Broken Ranks na liście ale poczekam dzień albo kilka na więcej propozycji :slight_smile:

prosta odpowiedz jak się gra w gry z pasji i dla przyjemności to masz w dupie co jest w IS masz w dupie co robią inni, ja gram w gry dla siebie i korzystam w grach z tego co mi pasuje i co chce robić, ty se możesz wmawiać że nie grasz w coś bo jest coś w ISie przez co nie masz szans z innymi, problem jest taki że nawet jak by tego nie było to i tak byś nie miał szans z innymi bo twoje podejście jest takie a nie inne i wymyślił byś sobie coś innego, patrzenie komuś na ręce to najgorsze co można zrobić w drodze do dobrej zabawy.

Sprawdź sobie Thang Global to oldschool MMO gdzie możesz spokojnie grać sam lub dołączyć do jakieś gildii która pomoże i wytłumaczy jak grać :stuck_out_tongue:

Gra polega na rozbudowanym ulepszaniu przedmiotów do +12 z masy różnego syfu i to może być ciekawym elementem rozrywki

Rozwijaniu czarów które expimi uderzeniami np. 1tys trafień i wbijamy poziom 2 aż do lvl10. Czary nie są przepisane na stałe do postaci także możemy nimi robić co się chce

Są trzy postacie jak wojownik który ma łuk, bumerang(niezdatny) i miecz(najlepsza broń)

Ciężka do expenia Amazonka która ma dzidę, rzutki(najlepsza broń) i sztylet

Najłatwiejsza postać to Mag który posiada różdżki różnego rodzaju (każda przydatna)

Systemy brzmią świetnie ale nie wiem czy będę wstanie się przełamać co do gameplayu, wygląda strasznie przestarzale. niby lubię starsze gry, ale to chyba głównie z sentymentu. Może jak nic nie siadzie innego to spróbuję.

Grafika z 2004 niby niedługo przechodzą na lekko nowsza wersję silnika / klienta ale nie liczył bym na zmiany grafiki. Kluczowe jest że elementy uzbrojenia łatwo odróżnić dzięki różnym kolorom poświaty.

Tutaj link do gif z zbroja od 180+10
https://forum.mmorpg.org.pl/uploads/default/original/2X/4/46f163648bc3751ee428c42e6f86890c01b51739.gif

Ogólnie da się polepszac sporo uzbrojenia
Tarcza
Hełm
Korpus
Nadgarstki
Buty
Spodnie
Maska

No i szkoda że mantli nie chcą dać :confused:

Koleś ma nazwę tego badziewia w nicku. Nawet nie kryją się z reklamowaniem tego guano :rofl:

Chyba mało kto w to gra ciężko cokolwiek znaleźć na necie o aktualnej wersji, nawet na YT jak już są aktualne filmiki to chyba telefonem nagrywane :confused:

wow spokojnie pójdzie, wszystko na low i grasz

Dlaczego miałbym się kryć? Jeśli ktoś lubi stare MMO to warto również żeby sprawdził gre która w swoich latach nie miała reklam i dobrego zaplecza. Podejrzewam że byłby równie popularna co Mu online.

Ja nie gram w to obecnie ale z innej przyczyny że mi się nie chce.

Nie ma sensu szukać. Kiedyś miałem kanał ale to była inna wersja także już dawno go skasowałem. W tej wersji na full ekranie nie da się nagrywać filmów albo coś mój PC już za stary.

Tutaj jakiś oficjalny kanał ale słaby film bo nie ukazuje ulepszanie / lurowania mobow w dużych ilościach

PS gra bardzo mało waży, najlepiej przetestować ja samemu wchodząc do mapy shopping czyli nus ( Nusmanta - przycisk po lewej na samym dole obok tych suwaków ataku / tarczy / many ) i dostać pomoc stamtąd. Najwięcej ludzi gra na 1 serwerze ale każdy server jest jednością

Tutaj jakiś film z ulepszania(obecnie materiał się stackuja do X15) https://youtu.be/-IT8nN00180?si=ZYtoryDYp63dQrsN

ja tam polecę Chronicles of Arcadia. niestety to prywatny serwer Runes of Magic. Ale na plus dodam że poprawiono i dodano wiele rzeczy w stosunku do oryginału. Oryginał to niestety nadal brak możliwości przebycia trasy z logar do Varanas bez crasha, tutaj można grać przez 12h bez crasha.

Zobacz może Pantheon Rise of the Fallen

wynncraft