Jakie waszym zdaniem morpegi sie nie starzeją ?
Z 2d można by było wymienić większość, a 3d ?
Jakie waszym zdaniem morpegi sie nie starzeją ?
Z 2d można by było wymienić większość, a 3d ?
oczywiscie nasuwa sie jedna odpowiedz
WoW
Jak dla mnie ragnarok, chociaż teraz powstaje ragnarok 2
World of Warcraft.
Z darmowych to, Requiem Bloodmare i Rohan Online.
O diablo nikt nie zapomni.
Ale tu mmorpg chodzi(chyba) jak nie to masz racje w diablo siedem lat sie pogrywało.
WoW sie nie starzeje? Przecież już cierpi na demencje starczą , liczba graczy nie rośnie lawinowo jak kiedyś , wręcz powoli sie zmniejsza , Blizzard sie wypalił nie wprowadzając żadnych innowacji ( tak , tak misie pysie , 95% "nowości jakie dostaliśćie w WoTL zostało perfidnie zerżnięte z LOTR ) . żyje tylko z odcinania kuponów od dawnej sławy.
Co do nie starzejącego sie MMO tak naprawde dogłowy przychodzi mi tylko jeden tytuł : Ultima online
Z gier 3d.... ciezko powiedziec.... chcialem napisal Lineage2... ale on tez juz ledwo zipie. Prawda jest taka ze co chwile wychodzi cos nowego i dzieki temu zapominamy o innych hitach i jak broda powiem moze Ultima?
Ragnarok Online... I chyba tyle, cała reszta kiedyś odejdzie w niepamięć ^^
Każde MMO się starzeje i nikt nie może nic na to poradzić. Nawet mocne tytuły jak WoW, L2 czy GW w końcu się zestarzeją i padną na zawał czy inne rozwolnienie żołądka. Nadejdzie czas, gdy będziemy patrzeć jak świetne tytuły odchodzą wraz z upływem lat, a nasze dzieci raczą się kolejnymi MMO. (Mnie to nie dotyczy, mam 15 lat )
Wystarczy popatrzeć jakie gry mają wyjść w przyszłości... Takie tytuły jak Blade&Soul, Mabinogi Heroes, Darkfall czy nawet Warlord Online przyćmią wszystki obecne gry... Poprostu tak jak teraz patrzymy na ultime kiedyś będziemy patrzeć na wowa czy lineage coż technika idzie do przodu ciekaw jestem tylko ile jeszcze tibia pociągnie, choć trzeba zauważyć że w przeciwieństwie do wszystkich innych gier ta chociaż rozwija sie graficznie (co nie znaczy że ma dobrą grafike ale z roku na rok lepszą)
Chcesz mi powiedzieć że za dziesięć lat tibia będzie 3d?!
Tak na serio to tylko tibia się nie starzeje, a ma już z dziesięć lat.
Tibia się nie starzeje, ona się po prostu stacza. Dla gry lepiej by było gdyby zostawili ją na 7.6 i wtedy miałaby szansę stać się tym nieśmiertelnym MMO. No, ale niestety CIPsoft postanawia ulepszać swój produkt...
Nom, 7.6 było najlepsze z wszystkich wersji Tibii..
Ciężko znaleźć grę, która by się nie starzała. Nawet największe hity, kiedyś się wypalają. Ale może postawie na Maple Story.
Poprostu tak jak teraz patrzymy na ultime kiedyś będziemy patrzeć na wowa czy lineage coż technika idzie do przodu
Co ty pier.. o lineage'u !
Gra się wypala to fakt, ale powinien to byc temat dla darmowych lub płatnych mmo, nie uważacie?
Lineage ma cały czas nowe update'y, ostatnio spore, no i wychodzi Lineage 3, czy nazwa Lineage sie starzeje?
Nie! Ponieważ Lineage, Lineage 2 cały czas `zarabiają` a Lineage 3 według mnie będzie dużym hitem.
Stawiam na samo Lineage (1,2 i wkrótce 3)
Lineage 3 przycmi te wasze Blade&Soul.
Dumnie czekam na wypowiedz kozaka pff.
Edit:
Przydałaby się ankieta z dobrymi tytułami.
Czy się to komuś podoba czy nie Lineage 2 się wypala, i to w zastraszającym tempie. Jeszcze 2 lata temu gra była często wymieniana obok WoW'a i Guild Wars jako czołówka gier MMORPG. Dziś już mało kto o niej mówi. Moim skromnym zdaniem gra żyje tylko dzięki serwerom prywatnym. Chcąc uratować grę trzeba by było zmienić całą mechanikę, która - nie ukrywajmy - jest już trochę przestarzała. Faktycznie, Lineage 3 ma szansę odnowić wizerunek tej gry, ale paradoksalnie będzie przysłowiowym gwoździem do trumny części drugiej. Bo kto będzie płacił za stare kanapki, jak przed nim będzie leżał przepyszny kotlet
To samo tyczy się WoW'a. Coraz więcej źródeł podaje że liczba graczy diametralnie spada z każdym dniem. Wydanie WotLK paradoksalnie zamiast zwiększyć popyt na grę, zmniejszyło go przez masę niedoróbek i błędów (nowa klasa jest stanowczo za silna na PvP, większość "ficzerów" zerżnięto z innych gier - głównie LotRO itd.). Według statystyk liczba graczy WoW spadła od czasów wydania WotLK m/w o tyle, o ile wzrosła w ciągu ostatniego roku. Potwierdzeniem tego stanu rzeczy są coraz częściej pojawiające się informację o produkcji nowego MMORPG przez Blizzard'a. Widać panowie z Zamieci też widzą że ich gra powoli dobiega końca i trzeba się zająć czymś nowym
Taki stan rzeczy. Coraz więcej hitów zostaje zastąpionych przez nowe gry takie jak np. AoC. Do tego zbliża się coraz więcej tytułów które ustanowią nową jakość w MMORPG.
A co do gry nieśmiertelnej to na myśl przychodzi mi jedna gra: Mu Online. Nim zabijecie mnie śmiechem/obelgami/kamieniami itd. pozwólcie mi uzasadnić. Gra jest jedną z najstarszych gier powszechnie dostępnych. Sam grałem w nią ok. 2002 roku, a mimo to ma się dobrze. Serwery ciągle są pełne graczy (niekiedy w godzinach szczytu ciężko wejść do gry), do tego dochodzi mnóstwo serwerów prywatncyh, które wciąż istnieją i zrzeszają sporą liczbę graczy. Każda nowa informacja powoduje gorące dyskusje na forach internetowych (tak jak np. ostatni news o powrocie praw do gry do firmy Webzen i otwarcie nowego globala na sezonie 4). Skoro już jestem przy tym newsie - sam fakt że Webzen postanowił jeszcze raz zająć się hostowaniem golobalnego świata MU świadczy o tym że gra musi się opłacać. No i przede wszystkim gra wciąż jest pełna graczy, a i nowych z każdym dniem przychodzi sporo . Jak dla mnie gra absolutnie nieśmiertelna
Ostatnio czytałem, że twórcy WoW'a oceniają żywotność tej gry na jeszcze 25 lat.
Taaaa? a co twórca może powiedzieć... to wszystko zależy od graczy równie dobrze wow może upaść za rok i równie dobrze za 10 lat... nie da sie tego oszacować to będzie zależeć od tego jakie będą te mmo które wyjdą bo jak będą niewypałem to raczej gracze przy wowie zostaną...
BTW sorry za offtop ale global Mu chodzi już na season 4? bo może sie skusze
To, że liczba graczy WoW'a się zmniejsza nie znaczy wcale że gra nie jest nieśmietelna. Blizzard od zawsze robił nieśmiertelne gry, WoW to po prostu kolejna pozycja na ich nieśmiertelnej półce. Ciągle odgrzewać stary kotlet też nie jest dobrze i oni o tym wiedzą, dlatego robią coś nowego. Ot, cała filozofia.