Nominacja dla moderatora miesiąca dla

30492959377729138036.jpg

BLAUMRO

Gratulacje Mistrzu:)

Nie ma to jak doszukiwanie się wszędzie spamu - pewnie musisz mieć nudne życie prywatne. Miałem nie wygłupiać się z tymi zażaleniami ale nie wytrzymałem po tym wygłupie z Twojej strony.

Temat dotyczył zoomu w TERA. Otóż drogi modzie właśnie dostosowuje się go przez pokrętło na myszce! :) Gram w nią od dwóch lat i jeszcze nigdy nie dostosowywałem zbliżenia w inny sposób. Gdzie tu spam? No ja się pytam?

PS. Może ktoś łopatologicznie mi wytłumaczyć za co tego warna dostałem bo ten absurd mnie przerasta?

JYgLOBZ.jpg?1Tak to jest jak na modów mianuje się tępaków żyjących z kołkiem w d*pie

JYgLOBZ.jpg?1

JYgLOBZ.jpg?1

JYgLOBZ.jpg?1

/thread

JYgLOBZ.jpg?1JYgLOBZ.jpg?1

Nie stoję po żadnej ze stron niemniej jednak zamiast napisać "Podkrętłem w myszce" powinieneś walnąć coś w stylu "Jedynym narzędziem na maksymalne oddalenie widoku w Terze jest rolka myszki, inaczej i dalej się nie da." yeahu prosił o sposób na "oddalenie kamery bardziej niż jest to w standardzie", a ty w krótkiej, dość ironicznej formie stwierdziłeś coś co już pewnie wie. Warn jak dla mnie może i przesadzony, ale na swój sposób słuszny. Pozdro.

Nie stoję po żadnej ze stron niemniej jednak zamiast napisać "Podkrętłem w myszce" powinieneś walnąć coś w stylu "Jedynym narzędziem na maksymalne oddalenie widoku w Terze jest rolka myszki, inaczej i dalej się nie da." yeahu prosił o sposób na "oddalenie kamery bardziej niż jest to w standardzie", a ty w krótkiej, dość ironicznej formie stwierdziłeś coś co już pewnie wie. Warn jak dla mnie może i przesadzony, ale na swój sposób słuszny. Pozdro.

Ale jaki irobiczny sposób? Co, miałem rozpisywać się na pół strony o tym? Może chłopak nie ma podkrętła w myszce, albo rzeczywiście nie wie tego? Jaki "słuszny" warn? Za spam? A czy ja zaspamiłem czymś w temacie? Napisałem krótko i na temat. Bez ironi i zbędnego rozpisywania się.

Polowanie na czarownice.

Witam.

Przekaz był jasny, mimo, że mocno ironiczny. Żyjemy w takich czasach, że ciężko stwierdzić, czy to błąd ustawień, czy bezmyślność gracza.

Absolutnie nie widzę tutaj powodu do warna, więc go ściągam. Jakby co jest to na mnie.

Pozdrawiam

Tak jak kiedyś wspomniałem... Poziom moderacji jest jeszcze niższy niż na MP**orum :)
Oczywiście punkty dodanie niesłusznie ;)

No i wszystko cudownie się rozwiązało niczym w bajce, ciekawi mnie tylko to czy osoba która ten warn wystawiła poniesie jakieś choćby nawet minimalne konsekwencje :3

Mam nadzieję, że nikt moderatorom nie płaci. Śmiech na sali.

No i wszystko cudownie się rozwiązało niczym w bajce, ciekawi mnie tylko to czy osoba która ten warn wystawiła poniesie jakieś choćby nawet minimalne konsekwencje

W co Ty wierzysz?

W co Ty wierzysz?

Nie wiem, na portalu konkurencyjnym gdzie kiedyś pełniłem funkcje administratora/newsmana za niesłuszny warn, ban czy nadmierne chełpienie się swoją "władzą" miałbym co najmniej rozmowę z kimś wyżej postawionym ode mnie i ostrzeżenie na przyszłość : D Tutaj najwidoczniej panują inne warunki.

Nie wiem, na portalu konkurencyjnym gdzie kiedyś pełniłem funkcje administratora/newsmana za niesłuszny warn, ban czy nadmierne chełpienie się swoją "władzą" miałbym co najmniej rozmowę z kimś wyżej postawionym ode mnie i ostrzeżenie na przyszłość : D Tutaj najwidoczniej panują inne warunki.

Tutaj bogami jest administracja, a Ty jako szary użytkownik możesz im...

Wszystko fajnie, błąd, błędem, ale po co ta ironia, sarkazm i wyśmiewanie moderatora. Nie można takich rzeczy na spokojnie robić?

Może powinien jeszcze rozprawkę napisać?

@up Nie można, sami się zachowujecie w podobny sposób dając warny na lewo i prawo.

Zabawne jest jak dużo o forum i jego przeszłości wiedzą w miarę świeże konta. I nie, rozdawanie ostrzeżeń w żaden sposób nie wyśmiewa użytkownika. Wystarczy podejść na spokojnie i napisać na PW, ale po co jak można tak jak zawsze dosrać prześmiewczym tematem. Wy chyba dalej nie rozumiecie że ostrzeżenie/warn jest subiektywny i każdy moderator wystawia go w oparciu o regulamin i swoje własne odczucia. Nie da się być obiektywnym w tej sprawie, dlatego w wypadku w którym nam się dana rzecz nie podoba to jak człowiek się rozmawia, a nie od razu naśmiewa i wytyka

c6CoaN7.jpg

Dostałeś warna za to, że napisałeś coś oczywistego, co w żadnym stopniu nie odpowiada na zadane pytanie, a na dodatek zrobiłeś to w taki sposób, iż wygląda na naśmiewanie się z OPa. Moim zdaniem warn słuszny, ale niestety już zdjęty...

Tutaj bogami jest administracja, a Ty jako szary użytkownik możesz im...

No cóż takie są wady monopolu. Aktualnie nie ma większego, znanego i bardziej rozwijanego polskiego portalu o grach MMO więc mmorpg.org.pl nie musi się w ogóle starać żeby mieć te wyświetlenia i użytkowników, zatem te niesłuszne warny itd. w ogóle mnie nie dziwią. Choć oczywiście szkoda, że jest tak, a nie inaczej... Zresztą kij z tym bo ktoś jeszcze walnie mi warna za podburzanie do buntu i psucie opinii tego portalu : D

Może powinien jeszcze rozprawkę napisać?

Mógłby sformułować swoją wypowiedź bardziej przyjemną w odbiorze. Ależ oczywiście z drugiej strony mógł jeszcze bardziej ją streścić. Wystarczyło napisać "Rolką." Praktycznie na to samo wychodzi. Ja gdy odpowiadam staram się swoje wypowiedzi rozbudowywać do takiego stopnia aby były w pełni zrozumiałe i wyjaśniały wystarczająco autorowi danego posta na który odpowiadam. Dla mnie jest to standardem, jak widać jednak nie dla każdego.

ja za każdą moją odzywke na tym forum dostaje bana, tak więc sie przyzwyczaiłem, czy ktoś prosi o pomoc i mu pomogę, czy jest jakiś owarty temat i tam napisze, dostaje bana za spam, offtop itp. ale to nasza genialna administracja, btw. nie zdziwcie się jak po tym poście nie bede sie odzywał na forum przez dwa tygodnie bo dostane bana za "spam" :) pozdro dla modów

Dostałeś warna za to, że napisałeś coś oczywistego, co w żadnym stopniu nie odpowiada na zadane pytanie, a na dodatek zrobiłeś to w taki sposób, iż wygląda na naśmiewanie się z OPa. Moim zdaniem warn słuszny, ale niestety już zdjęty...

Jasne. Czy już zostałem mianowany jakimś oficjalnym władcą zła na forum? Tylko dwa wyrazy a tyle szyderstwa, że aż mod prawie wlepił mi bana za to. Nawet nie próbuj usprawiedliwiać tego warna bo to dziwny tok myślenia.

Nie ma jednego moderatora, każdy jest inny i działa tak a nie inaczej. Robisz problem, jakbyś dostał bana. Mogłeś wyjaśnić sprawę po ludzku, napisać do

do Blaumro. Poczekać na odpowiedź, nie robiąc błazna z siebie.

Ale jeśli to co napisał pomogło osobie potrzebującej to eee? Nie rozumiem twojego toku myślenia. Na siłę próbujesz usprawiedliwić warna. Na prawdę strach pisać na tym forum. Btw nie zdziwcie się jak po tym poście dostanę permanentnego bana.