Nowa karta graficzna gainward gtx 275

Witam. Otóż jak w temacie zakupiłem sobie tą kartę, ale gdy ją założylem było no signal detected. Zasilacz mam 450W (taktowny jest minimalny wymagany). Screen po przełożeniu kabla na kartę zintegrowaną: http://www.picshot.pl/public/view/full/194582 Co mam teraz zrobić? Czy coś poszło? Nic się nie dymiło, ani nie było żadnych oznak, że coś poszło..

Z góry dzięki :)

Nie widzę screena, więc nie wiem czy Ci działa na zintegrowanej czy nie. Jeśli działa, to spróbuj wpierw wyłączyć zintegrowaną kartę w biosie.

Jeśli nie działa, to całkiem możliwe, że coś poszło. GTX275 ma prawie 200W TDP (zużycia mocy), a w niereferencyjnym układzie Gainwarda jeszcze więcej, bo oni zawsze podkręcają karty (zakładam, że masz tą dużą czerwoną wersję z dwoma wentylatorkami).

Jeśli ta zasiłka 450W to no-name, to w ogóle nie wkładaj na to tej karty graficznej. A może już być za późno...

A jaką miałeś , wcześniej kartę ??

Widze że ktoś się zainteresował tym co mu napisało w dosie: case open warning.

Czyli otwarta obudowa. wejdz do biosa i może masz opcje sprawdzania czy obudowa jest zamknieta. Podobno niektóre biosy tak mają. To może być własnie w zakładce HW monitor.

Dodatkowo sprawdz napięcia i temperatury.

Miałem wcześniej ati radeon 4650HD, ale miałem do tego jeszcze podłączony dysk 1TB a teraz mam 200Gb, zmniejszyłem taktowanie procesora, zmniejszyłem częstotliwości ramów, a zasilacz mam firmowy Radix (mam gware na 2 lata).

Tak gainward gtx 275 to wersja karty graficznej posiadająca 2 wentylatory.

Podpiąłeś dodatkowe kable zasilające? Z tego co się orientuję GTX275 wymaga dwóch wtyczek 6pin i nie wystarczy mu samo podpięcie do płyty głównej. A Radix to seria zasilaczy Tacens. Taki masz zasilacz: http://www.ceneo.pl/11404509 ? Jeśli tak oznacza to, że nie masz ani jednej wtyczki 6pin przy zasilaczu, więc pozostaję jego wymiana, lub przejściówki np. z Molex'ów.

No nie wiem. Mam jakieś przejściówki i normalnie to podłączyłem, tylko nie wiem czy dobrze, ponieważ jeden kabel zasila kartę graficzną i dysk twardy, a drugi kartę graficzną i stację dysków ;( Nie wiem co dalej....

Rozumiem, że podłączyłeś jedno złącze 6-pinowe bezpośrednio z zasilacza, a jedno taką przejścióweczką z 2 molexów?

adapter-2x-molex-6pin.jpg

Tym lepiej, że oba molexy nie są na tej samej linii, więc jeśli tak zrobiłeś to zasilanie powinno być w porządku.

Powiedz co się dzieje, jaki błąd dostajesz, czy komputer się w ogóle włącza? Bo jeśli dalej masz błąd "case opened", to oznacza tyle, że masz otwartą obudowę i musisz ją wpierw zamknąć bądź wyłączyć w BIOSie sprawdzanie, czy jest otwarta. Zresztą, powinno wystarczyć F1 i resume.

Właśnie mój zasilacz nie posiada złącza PCI-e, i zamówiłem sobie nowy, lepszy i silniejszy zasilacz (Tacens Radix 650W). Tylko zastanawia mnie waga, ponieważ 450W tej samej firmy ważył 2,6 Kg a ten waży 1,3 Kg. Na dodatek teraz, gdy wyjąłem tą kartę, to komp mi się wiesi i sam się wyłącza :(

Możesz jeszcze odwołać zamówienie? Ja bym brał coś pokroju: http://www.ceneo.pl/14670723 , albo http://www.agito.pl/zasilacz-xfx-core-550w-80-sli-psu-221-452787.html?attr=2239-278637,cena-0+300 . Po wymianie grafiki odinstalować sterowniki po poprzedniej? Najlepiej wejdź do trybu awaryjnego i użyj programu, np. Driver Sweeper. Potem zainstaluj świeże

Nie instalowałem żadnych sterowników do karty graficznej. A dlaczego ten zasilany jest zły? Mam zamiar jeszcze sobie dokupić nowszy procesor, więc 550W nie wystarczy..

wystarczy 550, a ten zasilacz nie jest zly, teacen to dobre zasilacze za dobra cene

Po zamontowaniu nowej karty nie instalowałeś ŻADNYCH sterowników?

tak twój zasilacz nie posiada złącza PCI-e. Kurde ale szmelc kupiłeś. teraz każdy zasilacz posiada to złącze. tam się wpina karty graficzne. Stary jak ty nie potrafisz czegoś nazwać a do tego zamontować, nie potrafisz szukać w google to może oddaj komuś kompa niech ci zamontuje karte? Bo jeszcze coś zepsujesz.

A co do zasilacza to 550 to takie minimum. Ja mam 750. Karty graficzne biorą coraz więcej. Kiedyś włożysz dwie i znowu będziesz nowy zasilacz kupował?

na przyszłość- jak urzadzenie ma jakieś wejscia do podpinania kabli i instrukcje to zapewne należy je podłączyć zgodnie z instrukcją.

Jak już podłączysz nowy zasilacz i odpowiednio kable do wszystkiego to napisz czy nadal masz jakieś błędy.

@up 750W to już lekka przesada. Markowe 550W powinno wystarczyć spokojnie. Tak samo jak montowanie dwóch kart graficznych. Wzrost wydajności niewielki i lepiej po prostu wymienić na jedną, ale mocniejszą. Z tym, że pobierają coraz więcej prądu to też naciągane. Nowe technologie pozwalają na budowę układów wydajniejszych, mniej prądożernych i chłodniejszych.

Zacznę od tego, że mam teraz problem z samowyłączającym się komputerem. Gdy włączał go to wszystko chodzi ładnie, a gdy oglądane jakiś filmie na youtube, to po prostu zaczyna klatkowac, i komputer się wyłącza. Co do podpinania karty, to wszystko zrobiłem dobrze, tylko nie chciałem przyjmować do informacji, że mam zbyt słaby i nie tegest zasilacz. Np ale cóż poradzić :-(.

Masz teraz podpiętą jakąkolwiek kartę graficzny, czy tylko zintegrowana?

Zintegrowaną

Przy wyłączaniu wyskakuję jakiś komunikat, blue screen, czy po prostu się wyłącza bez niczego?

Włącza się bez niczego...Siedząc na YT, tzn. oglądając jakieś filmiki, albo grając w jakąś grę. Wtedy się wyłącza, natomiast gdy siedzę spokojnie na kompie, to nic się nie dzieję. Może jest odłożone napięcie na kartę graficzną, którą wyjąłem, a ustawienia nie zmieniły się na domyślne?