Nowa karta graficzna gainward gtx 275

kurde ziomek. ale miałes zapamietac temp procka przy obciązeniu 100% a nie 20 czy 3 %.

I miałeś uruchomić prime 95 bo on obciąża max wszystkie rdzenie.

Możliwe, że ta zintegrowana nie daje rady z takimi grami. Jak grasz to płynnie walka w street fighterze i nagle scinki i wyłącza się czy menu ok a jak wbijasz do walki to wywala?

Co do odsyłania karty to jesli używana jest, to to tylko dobra wola sprzedającego czy ja przyjmie spowrotem.

Tak więc na stress teście 115 stopni. Pisząc właśnie tego posta komputer mi się po prostu wyłączył. :(. Grając w street fightera, to przeważnie podczas walki, ale zdarzało się, że podczas wybierania postaci, albo nawet szperania opcji w menu. Co mam teraz zrobić? Czy jest to wina zasilacza?

Wątpie. chyba, że daje dziwne napięcie na procesor.

Mamy winowajce. twoj procesor sie przegrzewa i wyłącza awaryjnie kompa.

Proponuje kupić paste termoprzewodzącą, poczekać na nowy zasilacz a nastepnie wymienić paste na procesorze, zamontować dobrze radiator i dopiero montować reszte. i monitorować temp procesora.

Włącz kompa, nie włączaj niczego, zadnych programów tylko real temp i zacznij robić zwykłe czynności. Zobacz do ilu się nagrzewa. Jeśli poniżej 80 stopni to możesz spokojnie go używać do czasu dostarczenia zasilacza nowego i pasty wymienienia.

To ekstremalnie dziwne, że taką temp ma twój procesor.

Nie radze używać kompa do grania itp. Bo pewnego razu może mu się coś stać mimo awaryjnego wyłączania.

EDIT WAŻNE:

Odkryłem twój problem. Alem ja głupi. Twój i3-550 ma zintegrowaną grafike. Ale w procesorze. Wiec dlatego tak się grzeje. Wsztstko ok z pastą.

Poprostu ta grafika nie nadaje się do gier.

Nie rozumiem... Z pastą na 100% wszystko ok, ponieważ od czasu kiedy ją kupiłem nie tknąłem ją nawet palcem. Wytłumacz mi dlaczego podczas oglądania filmów (w HD, a przy normalnych to nie) się wyłącza? Wcześniej się tak nie wyłączał...

eh.

od jakiegoś czasu wpadli na pomysł by jakąś słabą grafike integrować z procesorem(w celu szybszej komunikacji). Do zwykłego oglądania filmów wystarcza, ale jeśli tylko jak ty chce się uruchomić jakaś wymagającą grę to nie grzeje się tylko sama grafika ale cały procesor, i kończy się awaryjnym wyłączeniem kompa.

A przy filmach HD może się wyłączać bo to też dla niej zbyt wiele. wyczyść kompa w środku i poczekaj z filmami HD do przyjazdu zasilacza i aż będziesz miał normalną karte graficzną.

Ta zintegrowana to do takich zadań biurowych była wymyslona. Wiesz kupujesz kompa taniego, nie kupujesz karty grafiki bo do office wystarcza ci zintegrowana.

Witam. Otóż jak w temacie zakupiłem sobie tą kartę, ale gdy ją założylem było no signal detected. Zasilacz mam 450W (taktowny jest minimalny wymagany). Screen po przełożeniu kabla na kartę zintegrowaną: http://www.picshot.pl/public/view/full/194582 Co mam teraz zrobić? Czy coś poszło? Nic się nie dymiło, ani nie było żadnych oznak, że coś poszło..

Z góry dzięki :)