Nowe seriale

1.Breaking Bad - serial nad serialami , król jest tylko jeden:)

2.Orphan Black

3.Sons of Anarchy

4.Spartacus

5.Sherlock

6.Banshee

7.Luther

8.American Horror Story - pierwszy sezon beznadziejny

9.Hannibal

10.Arrow

11.Lost

12.Homeland

13.Continuum

14.Person of Interest

Z najnowszych które maja kilka odcinków:

True Detective

Black Sails

Z najnowszych ,których nie oglądałem ,ale zbierają dobre oceny:

Blacklist

The Originals

Dracula

Almost Human

Helix

Mob City

South Park

Breaking Bad

Raising Hope

Może Doctor Who?

Nieee. Nie rozumiem fenomenu tego Anglika. Obejrzę tylko w wypadku desperacji, tj. braku czegokolwiek do oglądania ('doktorek' będzie nawet za modą na sukces tak sądzę..).

1.Breaking Bad - serial nad serialami , król jest tylko jeden:)2.Orphan Black 3.Sons of Anarchy4.Spartacus5.Sherlock6.Banshee7.Luther8.American Horror Story - pierwszy sezon beznadziejny9.Hannibal10.Arrow11.Lost12.Homeland13.Continuum14.Person of InterestZ najnowszych które maja kilka odcinkówTrue DetectiveBlack Sails

Sporo z tego co piszesz było, albo może byś tak trochę napisał o każdej pozycji cokolwiek, o czym to jest i dlaczego warto zainteresować się danym tytułem ? (daj edycję posta który cytuję, bo śledzę ten temat, bez obaw)

South ParkBreaking BadRaising Hope

O czym jest to ostatnie i dlaczego jest spoko, i może od czego jest lepsze albo do czego można porównać ten serial. Bo wiecie, jeżeli ktoś mi nic nie napisze, to gdy zacznę oglądać daną pozycję, to po 3 odcinkach daruję sobie całą serię, a może się okazać, że dopiero potem akcja się rozkręca, albo w 2 sezonie jest coś co nakręca całą akcję. Podobnie było z Arrowem, gdzie pierwsze odcinki były dość senne ale potem (a zwłaszcza w 2 sezonie) pojechali konkretnie. Dlatego szkoda aby za pierwszym podejściem tracić wenę do oglądania i już nie wrócić do czegoś co może być dobre, dlatego chcę abyście napisali coś o danym serialu, okiem kogoś kto oglądał i się spodobało.

Vilczy chodzi ci o serial z tego roku tylko czy w ogóle ? Animowane wchodzą w grę też ?

Zdecydowanie polecam ci (2014):

True Detective (Bardzo miłe zaskoczenie dla mnie, powiem tak. Jak oglądasz godzinny odcinek i pod koniec myślisz "Co? Już koniec?" to znaczy, że bardzo dobrze się bawiłeś) :Dhttp://www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010

Sherlock (Mini Serial na ocenę 10/10, wciągający, klimatyczny, genialni aktorzy, idealne uwspółcześnienie Sherlock'a Holmes'a ;) W styczniu zaczął się sezon 3) http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992

Inny rocznik:

Supernatural (Naprawdę ciekawy serial z zacięciem horroru, jak nie widziałeś zerknij :rolleyes:)

Arrow (Świetna, trzymająca w napięciu adaptacja komiksowa DC Uniwersum B))

Mentalist (Hmm... świetnie się bawi człowiek przy oglądaniu tego serialu, Jane jest trochę pokręcony pozytywnie :D)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit:

Black Sails (Niestety... nie wykorzystany potencjał, troche zawidziony przestałem w połowie sezonu oglądać, może obejżę dalej jak będzie czas :ph34r:)

Grimm (Mogę ci polecić jeszcze :) pierwszy sezon mam za sobą i pozytywnie mnie zaskoczył :D Lekkie zacięcie horroru jak w Supernatural, mniej ratowania świata ;) Wszystkie odcinki są w jednym mieście praktycznie, Portland. http://www.filmweb.pl/serial/Grimm-2011-624920)

Od siebie polecę serial akcji(?), brytyjski, Misfits. Dla mnie pierwsze trzy sezony Fenomenalne!! Barwni bohaterowie, ostro zarysowani. Serial wulgarny, pełen niestosownych żartów i czarnego humoru. Na skutek dziwnej burzy niektórzy mieszkańcy Londynu otrzymują super moce. Brzmi liniowo? Jasne, niewidzialnośc czy super siła to coś pospolitego w serialu, ale władza nad przetworami mlecznymi, brzmi co najmniej absurdalnie ;)

Nie wiem czy ktoś wymienił ponieważ nie przeglądałem tematu. Polecę ci "Pod Kopułą" :) Jest tylko 1 sezon dostępny w internecie.

Od siebie polecam House of Cards,Arrow i Breaking Bad.

Falling Skies jest spoko.

Polecam Firmę. The Firm na podstawie powieści Johna Grishama o tym samym tytule. Czytałem kilka jego książek widziałem również ich ekranizację. Czas Zabijania pewnie większość z Nas zna. Naprawdę polecam, ostatnio na AXN zacząłem oglądać i jakoś się wkręciłem, warto ;)

#edit#down

Po co piszecie 10x te same tytuły beż żadnego opisu, nawet nie czytacie postów osób powyżej, a Doc. Who widziałem 2-3 razy w postach, co więcej sam vilczy napisał że jemu to nie pasuje, ale Ty nadal twierdzisz że to najlepszy serial. f*ck logic!

Doctor Who, Sherlock - gwarantuje, że lepszych seriali nie ma! ;D

Ok, więc ja polecę Ci 3 seriale, które są jedyne w swoim rodzaju.
Breaking Bad - Według mnie najlepszy serial 2013 roku. Cały czas utrzymuje swój klimat i porusza temat jaki do tej pory nie pojawił się w żadnym serialu.
House of Cards - Jestem dopiero po 6 odcinku, ale zapewniam cię, że warto ;) Wciągnął mnie jak żaden inny serial.
Supernatural - Serdecznie polecam. Porusza tematy biblijne i świetnie pokazuje potwory z różnych folklorów. Można powiedzieć, że główne postacie Sam i Dean są jak Wiedźmini XXI w. . spoiler >

Genialne przedstawienie aniołów i demonów w ich "prawdziwym" świetle. Jednak nie są tacy grzeczni jak to się o nich mówi

Suits - bardzo fajny serial, podchodziłem sceptycznie, ale wciągnął na maxa. Polecam

Ostatnio pojawił się w telewizji nowy serial pt. "Vikings". Jeśli interesujesz się średniowieczem to serdecznie polecam ;).
http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055

Witam , chciałbym się coś dowiedzieć o Witches Of East End . Warto się brać za ten serial ? Jest dużo akcji i klimatu ?

Ostatnio pojawił się w telewizji nowy serial pt. "Vikings". Jeśli interesujesz się średniowieczem to serdecznie polecam .http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055

2 sezon Wikingów nie ma już tego kopa. Nie mam pojęcia o co chodzi, ale cały klimat prysł. Może chodzi oto, że jeden sezon wystarczył albo to tylko ja ten kolejny sezon odczuwam (w sumie zacząłem go tylko oglądać, ale już po pierwszym odcinku, jakieś takie... na drugim skończyłem). Po prostu nie chce mi się go oglądać gdy widziałem kolejne Game of Thrones, wszystkie Breaking Bad, Homeland S1 czy teraz S1 Hannibala. I właśnie, ten ostatni serial...

Polecam wszystkim Hannibala i jednocześnie ostrzegam o niezłych wariactwach w tym serialu. Taki detektywistyczno - psychologiczny klimat z 'ludojadem' niby to z boku, a jednak odgrywa dość ważną rolę, która narasta wraz z kolejnymi odcinkami. Aktor, który zagrał dr Hannibala to strzał w samą dziesiątkę. Jak zaczniecie to nie skończycie. Serial daje do myślenia cały czas i nie jest wcale oczywisty do samego końca (to jest mocna strona tej pozycji).

Teraz przymierzam się do 2 sezonu i podobno jest jeszcze bardziej niepewny i pogmatwany. Eh, polecam fanom True Detective, na pewno nie pożałują.

hannibal1_2553735b.jpg

(serial kulinarny)

Ostatnio oglądam nowy serial "Salem". O czarownicach w tytułowym mieście. Póki co jest 8 odcinków(odcinki są co tydzień), ale mi i żonie już się podoba, oglądamy na bieżąco. Polecam :)

PS Przepraszam jeżeli już ktoś go wymienił wyżej, ale nie chciało mi się czytać trzech stron, a bardzo chciałem napisać Ci o tym serialu.

Pozdrawiam

Zbyt dużo postów żeby wszystko czytać, nie chce mi się. Polecam Game of Thrones w każdy poniedziałek (teraz jest koniec sezonu i kilkumiesięczna przerwa), Falling skies (nie wiem kiedy wychodzi, jestem na początku 3 sezonu), Lost jeżeli nie widziałeś, bardzo wciągające seriale, cała trójka wystarczy co najmniej na dwa tygodnie ;d

Kilkumiesięczna ? Chyba roczna przerwa :D

Ja polecam Arrow - na jesień rusza 3 sezon.

True detective jest kozacki czekam na drugi sezon

Jestem chętny do rozpoczęcia przygody z jakimś nowym serialem. Co jest teraz na topie ? Gatunek w sumie nie ma znaczenia, bo dobry serial w każdym klimacie może być ciekawy. Kiedyś oglądałem Doktorka Housa, Walking Dead, Dextera (dalej oglądam), Vikings, Friends, Gra o Tron, True Blood (dalej oglądam), Big Bang Theory, The IT crowd czy Teen Wolf (dalej oglądam) i to były bardzo ciekawe pozycje, gdzie na niektórych kontynuacje dalej czekam, ALE ostatnio słyszę, że chyba coś mnie teraz omija...

Nie zacznę nawet "How I Met Your Mother", "Chirurdzy" czy cokolwiek z CSI w tytule. Poza tym, zamierzam się zabrać za The Office (nie wiem czy dalej wydają nowe seozny) i może Glee (to leci dalej ? jak tam z nowymi sezonami, daje radę ?).

Proszę o komentarze do proponowanych seriali.