Nowi gracze - seria pytań

Trochę już pograłem w tą gre i uważam , że jest troche bez sensu , mam 56 lvl ale mam staty 107/158 co nie pozwala mi na normalne expienie np na takim pirate island , jedynie ciągle muszę zarabiać żeby ulepszyć swoje eq , które jest wielkim RNG. To moje przemyślenia , chyba jak sie grało 10 lat w wowa to trudno polubić jakieś inne mmo :P

Trochę już pograłem w tą gre i uważam , że jest troche bez sensu , mam 56 lvl ale mam staty 107/158 co nie pozwala mi na normalne expienie np na takim pirate island , jedynie ciągle muszę zarabiać żeby ulepszyć swoje eq  , które jest wielkim RNG. To moje przemyślenia , chyba jak sie grało 10 lat w wowa to trudno polubić jakieś inne mmo 

56 ? Serio ? i ty na piraty ? Wbij se 57 i 130/210 wtedy juz dasz se radę.. idź se lepiej na erliki - tam cię od razu nie zabiją.. pff..

To tak jak się rzucic samemu na word bossa xD

no właśnie musze nadal na afku fishować żeby coś osiągnać a jest to bardzo żmudne :D

no właśnie musze nadal na afku fishować żeby coś osiągnać a jest to bardzo żmudne 

Jakie community taka gra... niestety gdyby twórcy spasowali trochę z tych catchup systemem to może grałoby się nowym lepiej... poza tym hmm... kto każde Ci siedzieć na piratach... lol .... Helmy, Erlicki, Sousany... owczy pęd w tej grze jest niebywały... ludzie kompletnie tracą jakikolwiek własny pogląd i pomyślunek ... ktoś im powiedział i już lecą tak robić.

Co do tego catchup.. za szybko wbijacie lvle, za wolno się bogacicie... problem.. cóż niech jeszcze więcej Wam zwiększą expa itd... to jest problem.. ludzie marudzili, że nowy mają źle itd... a problem jest taki, że nowy za szybko ma lvl względem gearu i skilli co rodzi największe problemy.

PS: jeśli musisz ciągle łowić na afku by coś osiągnąć to poważnie nie wróżę Ci przyszłości ...

Trochę dobrze wrozysz bo takich nowych graczy jak ja ta gra odpycha

Dred pitolisz :D

Każualować w tej grze również się da i daje dużo frajdy. Spójrzmy prawdzie w oczy ilu jest tych hardocorowców, którzy będą grać w tą grę przez pełny rok non-toper by trzymać poziom ? Odpowiedź - Mało, w końcu nastaje czas kiedy dochodzi do zjawiska zwanego wypaleniem. Człowiek staje się zmęczony i powoli odpuszcza bo nikt nie jest wstanie wytrzymać presji. Oczywiście są odstępstwa czyli tzw. wyjątki potwierdzające regułę. W BDO ważne jest aby pojawiać się codziennie, coś tam zrobić mniejszego lub większego i jest już progres. Systematyczność to klucz ! Gram 10 - 11 miesięcy tylko w BDO z mała przerwą na Civilizacje :D ostro grinduje ale kiedy mam dość to idę robić coś innego ostatnio alchemia przynosi mi wiele frajdy z cookingiem włącznie.

Reasumując to gra dla hardcorowców ale nie razi w takich gra widziałem że Ci hardcorowcy wypalali się szybko i zmieniali grę na inną bo tutaj znalazł się ktoś lepszy i takiej osoby nie mogą już dogonić.

Mam problem, utknąłem na quescie od duszka. Jestem z Glish i mam 2 questy, których nie potrafię wykonać 

-Awakening of the Black Spirit 4/4

i pod tym jest Awakening - Bree Tree Cave

- Glish Ruins and the Mudsters 2/4

The Living Mud!

Gdy klikam na ten przycisk, który pokazuje drogę do celu to pojawia się duszek, ale nie ma żadnych nowych opcji. Co trzeba zrobić?

minuta w google leniu
http://bddatabase.net/us/quest/122/4/
http://bddatabase.net/us/quest/110/2/
Jesli dalej nie wiesz jak zrobic quest, to google translator. Bez przesady, jest to napisane prostym jezykiem.

Dred pitolisz  

Każualować w tej grze również się da i daje dużo frajdy. Spójrzmy prawdzie w oczy ilu jest tych hardocorowców, którzy będą grać w tą grę przez pełny rok non-toper by trzymać poziom ? Odpowiedź - Mało, w końcu nastaje czas kiedy dochodzi do zjawiska zwanego wypaleniem. Człowiek staje się zmęczony i powoli odpuszcza bo nikt nie jest wstanie wytrzymać presji. Oczywiście są odstępstwa czyli tzw. wyjątki potwierdzające regułę. W BDO ważne jest aby pojawiać się codziennie, coś tam zrobić mniejszego lub większego i jest już progres. Systematyczność to klucz ! Gram 10 - 11 miesięcy tylko w BDO z mała przerwą na Civilizacje   ostro grinduje ale kiedy mam dość to idę robić coś innego ostatnio alchemia przynosi mi wiele frajdy z cookingiem włącznie.

Reasumując to gra dla hardcorowców ale nie razi w takich gra widziałem że Ci hardcorowcy wypalali się szybko i zmieniali grę na inną bo tutaj znalazł się ktoś lepszy i takiej osoby nie mogą już dogonić.

Wyczuj ironie w słowie pisanym a zapewne umili Ci to życie.

Porównujesz swój okres czasu w grze do człowieka, który gra od tygodni, może miesiąca... od czasu promocji i wprowadzeniu kanałów Olivia jest jeden wielki problem. Ludzie w ten sposób przy 200% booście robią szybko lvl, wychodzą z 56+ mając ~100 energi i >100 contrybution, minimalną liczbę sp, zerowej wiedzy o grze, problemy z udźwigiem, slotami, mechanikami gry :P... dalej mam mnożyć. Ludzie nie zbierają, nie crafcą, nie inwestują czasu w elementy poza grind.. co jest mega wielkim problemem ekonomicznym - konsumentów dużo a nikt nie dostarcza materiałów na AH, co zapewne doprowadzi do eventu i kolejnego zalamania cen rynku ;/ - i jednocześnie wielkim błędem - wszystko po to by dorównać tym co grają od początku :D.

Gra jest hardkorowa, ale nie ze względu że wymaga grania non stop po 12h dziennie na spocie ale wymaga systematyczności, poziom gry zależy od tego czego człowiek chce i jakie ma swoje własne personalne cele.

Stwórz sobie Ristofer nowe konto, idź na kanał Olivia i zobacz co tam się kufa dzieje :P

widze wow ladnie wypaczyl co niektorych. tydzien gry (ah sry 56 to godziny gry) i juz chca miec sprzet na jaki inni gracze robili miesiacami :)

w tej grze akurat trzeba sie niezle napracowac a nie jak w wowie po tygodniu bisy siedza :D

widze wow ladnie wypaczyl co niektorych. tydzien gry (ah sry 56 to godziny gry) i juz chca miec sprzet na jaki inni gracze robili miesiacami 

w tej grze akurat trzeba sie niezle napracowac a nie jak  w wowie po tygodniu bisy siedza 

Nie tylko WoW, bo wiele wiele gier w ostatnich latach działa tak a nie inaczej..

Obecnie mam grunil seta + 15 , yuria sworda +15 , vangertz shielda + 15 a akcesoria ,,Jarette" prócz pierścienia jednego (posiadam Ring of Crescent Guardian ) mam 108 ap i 176 dp , lvl 56 , co ulepszać żeby mieć wyższe statystyki , nie posiadając ulepszaczy na PRI , jest w ogóle to możliwe ?

bez ulepszaczy na pri możesz jedynie akcesoria robić ale nie Jarreta ... poza tym iść wydobywać drzewa, skałki, roślinki i sam sobie zdobądź lepsze ulepszacze... tak trudno chyba po itemy chyba nie jest się schylić...

Kilka pytań.

Jak odebrać te itemy? http://screenshooter.net/102682116/oduyxsf

Mam 33lvl i po 25 AP i DP, dużo na ten level czy mało? XD

Na tym levelu powinienem robić questy i expić czy jakoś zarabiać? Jeśli zarobek to w jaki sposób?

Itemy musisz być w dużym mieście Safe Zone

na 33lvl trochę mało

Powiem ci tak bez spiny (tu liczy się systematyczność i dobre rozpracowanie planu działania nie tylko grind ) rób sobie questy bo ci ładują Kontrybucje co będzie ci potrzebna exp niektóre questy dają ci sloty do inventory itp. itd. polecam robić zbieractwo bo ze zbieractwa i tylko z niego lecą shardy potrzebne do robienia armoru i broni na pri tri itd. a 1 shard do armoru kosztuje 1,6 mil do broni 3,6 mil a schodzą jak ciepłe bułeczki a tobie dadzą lekkiego kopa finansowego na początek żeby się ubrać choć z samych questów i za dzienne logowania idzie uzbierać ze 100mil ^^

Mam jeszcze 1 pytanie. Co stąd mogę wywalić, co sprzedać, co użyć a co zostawić na przyszłość?

http://screenshooter.net/102682116/qsqulet

Monety sprzedajesz u treidera gemy (te co masz to śmieci) przerabiasz na powdery (L) reszta robisz jak uważasz

Znalazłem ciekawy wpis na redicie także polecam każdemu !!!

"Every class have pros and cons and they are NOT balanced for 1v1s." - no i balans wyjaśniony xD

Co mam zrobić w sytuacji gdy zignorowałem questa od duszka ?

Co mam zrobić w sytuacji gdy zignorowałem questa od duszka ?

wziąć go jeszcze raz ;]

"Every class have pros and cons and they are NOT balanced for 1v1s." - no i balans wyjaśniony xD 

Nikt nigdy nie mówił, że balans klasowy w 1v1 istnieje. Przez balans rozumiem równe szanse każdej z klas przeciwko każdej z klas. Tutaj tak nie ma, do tego dochodzą różnice w buildzie i gearze... Cały balans i pvp jest skupione na grupowym PVP.