mam też taką misję jak http://bddatabase.net/us/quest/1001/70/ ale podchodzę do npc i nie ma on takiej misji :/ co w takiej sytuacji robić ?
Nowi gracze - seria pytań
musisz mieć zaznaczone questy typu LIFE by ci się ten Q pokazał.
no mam to zaznaczone i nie pokazuje :/
no nie :/ a skąd ja mam to wiedzieć XD ?
Ten quest jest zbugowany jak połowa tej gry. Musisz mieć 20 lvl i zaznaczone wszystkie rodzaje questów w menu pod litrą "O" gdzie masz dostęp do questów. Pogadaj z chłopcem o imieniu Abelin. Nastepnie wyloguj się i zaloguj ponownie. Pogadaj z nim jeszcze raz i teraz pojawi się menu "Quests" w interface rozmowy i quest. Zrób go i potem Crio da ci questa na sloty.
Witam ja mam pytanie z innej beczki. A mianowicie co jest lepsze outfit czy może kostium, jakie zalety niesie posiadanie ww. przedmiotów.
Pozdrawiam.
Garść rzeczy koniecznych do kupienia by być kompetetywnym w black desert online
>Miejsce w plecaku
>Limit udźwigu postaci
>miejsce w storage w miastach
>dodatkowe miejsca dla workerow w miastach
>Premium Pack
>5 petów na 4 tier (a to trzeba z 30 tych petów kupic by je wytierowac, pety zbieraja za ciebie drop oszczedzajac ci czas i maja inne fajne funkcje jak detekcja graczy czy gatheringu)
>stroje dodajace bonusy
dodatkowo tworcy gry co pewien czas zwiekszaja limity by co chwilke dokupowac te same itemy.
ja juz bym wolał miesieczny abonament
Ale BDO nie jest P2W. Jest tylko Pay to Convenience Dodam tylko, że żadnych z powyższych nie kupisz na markecie, tylko za euraski.
Może ktoś pomoże kupiłem liverto staff i chciałem wzmocnić kamieniami i mi broń przyblokowało 0 duratibility?
Trzeba czytać opis przed daną czynnością. Teraz, żeby przywrócić durability potrzebujesz "x" Liverto staffów i "x" artisan memory (co mnoży przywrócenie x3). O ile się nie mylę to potrzebujesz 30 liverto staffów i 10 artisan memory żeby durability do 90 przywrócić. Jeśli się mylę w obliczeniach to niech ktoś poprawi. Ja zazwyczaj kupuję gotowe itemy, nie bawię się w enchant.
Nie, nie, nie ;p.
Rare itemy, typu liverto, boss eq naprawiamy tylko memorkami. Jeden przywraca 1 dura dla zoltej broni, 2 dura dla niebieskiej. Mozna wzmocnic efekt artisan memorkami, wtedy zawsze jest x3. Memorki zdobyway ze scrolli, relics, cartian, pile pe
Mylisz się. Naprawianie ekwipunku ekwipunkiem zwraca 10dura, z Artisan 30. Czyli potrzeba 3Liverto z 3Artisan by przywrócić do 90.
Pewnie da sie, nie wiem, nie probowalem, jednak zamiast wydawac 24kk, wole 11kk i 15artisanow badz 33kk bez nich. Zalezy kto co woli i ile ma hajsu
Nie pisałem w odpowiedzi na Twój post, tylko Sensero.
A co się bardziej opłaca jest pytaniem ile $$$ jesteś gotowy wrzucić w IS na Artisany. Bo 15 Artisanów to 6000 LP, co jest równoznaczne z 2 miesiącami grania.
Liverto + Artisan jest tańszy niż 15Memorek, a naprawi tyle samo dura i nie spali LP.
W każdym innym przypadku naprawianie Memorkami jest bardziej opłacalne.
Bosz.... Kupujesz jedno liverto i 1x artisan memory za loyability - czyli prawie za darmo... i przywraca ci to 30 dura..
Memorki tylko i wyłącznie do Boss Geary i tyle... używanie ich do innych celów to czysta strata pieniędzy!
Garść rzeczy koniecznych do kupienia by być kompetetywnym w black desert online >Miejsce w plecaku >Limit udźwigu postaci >miejsce w storage w miastach >dodatkowe miejsca dla workerow w miastach >Premium Pack >5 petów na 4 tier (a to trzeba z 30 tych petów kupic by je wytierowac, pety zbieraja za ciebie drop oszczedzajac ci czas i maja inne fajne funkcje jak detekcja graczy czy gatheringu) >stroje dodajace bonusy dodatkowo tworcy gry co pewien czas zwiekszaja limity by co chwilke dokupowac te same itemy. ja juz bym wolał miesieczny abonament
Dziękuję za odpowiedź uzyskałam obszerniejsza, bardziej kompletną odp niźli oczekiwałam.
Pozdrawiam.
Garść rzeczy koniecznych do kupienia by być kompetetywnym w black desert online >Miejsce w plecaku >Limit udźwigu postaci >miejsce w storage w miastach >dodatkowe miejsca dla workerow w miastach >Premium Pack >5 petów na 4 tier (a to trzeba z 30 tych petów kupic by je wytierowac, pety zbieraja za ciebie drop oszczedzajac ci czas i maja inne fajne funkcje jak detekcja graczy czy gatheringu) >stroje dodajace bonusy dodatkowo tworcy gry co pewien czas zwiekszaja limity by co chwilke dokupowac te same itemy. ja juz bym wolał miesieczny abonament
Bez urazy chłopie, ale skończ pier.... Miejsce w plecaku? Z questów dostajesz i ich wszystkich nie wykorzystasz, bo prędzej się udźwig odezwie.
Co do udźwigu już się mogę zgodzić
Miejsca storage i miejsca dla workerów? Po kiego grzyba? Masz to za CP, a nawet jak już, to możesz to kupić jak dobrze pamiętam za LP, które masz za granie.
Value Pack był poruszany niejeden raz, się nie będę odnosił, ale można kupić IN-GAME za 1h grindu.
5 petów na 4 tier trzeba 30? No to niezły masz niefart albo jaja sobie robisz. Lista breedowa petów:
T1 + T1 = T2 or T3
T2 + T2 = T2 or T3
T2 + T3 = T3 or T4
T3 + T3 = T3 or T4
T3 + T4 = T3 or T4
Jak łatwo można zobaczyć musisz mieć niesamowitego niefarta. Bo z t1+t1 t3 wychodzi bardzo często. A na początek tier 3 x5 już mu wystarczy, a potem może kupować z Marketplace.
Stroje dodające bonusy, no popatrz, ja jakoś nie mam(co prawda szukam Karlstein, ale dlatego, że chcę fajnie wyglądać), a gra mi się bardzo dobrze. Do 56 lv nie potrzebuje, a potem znowu - jak już koniecznie chce, to wyfarmi sobie na nie kasę i kupi in-game. Więc skończ chrzanić odnośnie tych Twoich rzeczy, bo tylko udźwigu się nie mogę przyczepić.
Bez urazy chłopie, ale skończ pier.... Miejsce w plecaku? Z questów dostajesz i ich wszystkich nie wykorzystasz, bo prędzej się udźwig odezwie. Co do udźwigu już się mogę zgodzić Miejsca storage i miejsca dla workerów? Po kiego grzyba? Masz to za CP, a nawet jak już, to możesz to kupić jak dobrze pamiętam za LP, które masz za granie. Value Pack był poruszany niejeden raz, się nie będę odnosił, ale można kupić IN-GAME za 1h grindu. 5 petów na 4 tier trzeba 30? No to niezły masz niefart albo jaja sobie robisz. Lista breedowa petów: T1 + T1 = T2 or T3 T2 + T2 = T2 or T3 T2 + T3 = T3 or T4 T3 + T3 = T3 or T4 T3 + T4 = T3 or T4 Jak łatwo można zobaczyć musisz mieć niesamowitego niefarta. Bo z t1+t1 t3 wychodzi bardzo często. A na początek tier 3 x5 już mu wystarczy, a potem może kupować z Marketplace. Stroje dodające bonusy, no popatrz, ja jakoś nie mam(co prawda szukam Karlstein, ale dlatego, że chcę fajnie wyglądać), a gra mi się bardzo dobrze. Do 56 lv nie potrzebuje, a potem znowu - jak już koniecznie chce, to wyfarmi sobie na nie kasę i kupi in-game. Więc skończ chrzanić odnośnie tych Twoich rzeczy, bo tylko udźwigu się nie mogę przyczepić.
Xom kilka słów prawdy napisał i już ból d*py się odezwał.
oczywiście można grać i bawić się dobrze bez wszystkich udziwnień. Ale jak ktoś mi powie, że value pack nie daje przewagi w grze to jest chyba...nie będę się wyrażał. Nie wiem też jak dokładnie działa RNG przy bidowaniu na markecie, ale przy ponad 100 bidach nie kupiłem ani jednego value packa w grze...peta nie ma szans kupić w ogóle bo nikt ich nie sprzedaje, są po prostu za tanie ingame a za drogie w pearl shopie. Jedyną rzeczą którą można kupić dość szybko jest kostium, oczywiście sprzedają tylko najnowsze. Pety na t4? to chyba jakiś sen. Szansa jest tak mała że ktokolwiek będzie miał 5 petów na t4, że chyba trzeba się w złotym czepku urodzić żeby nie wydać tysięcy eurasów. Fakt, że wystarczą tylko t1 x4 póki co. Czasami są z eventu a teraz w nowym dodatku jako drop z chestów, więc jakaś szansa dla nolifów jest Udźwig to katorga w tej grze a slotów z questów na wyższych lvlach ciągle brakuje, nie wspominając już o miejscu w storage jak ktoś na serio craftem się zajmuje.
Loyality jest za mało, żeby cokolwiek kupić - zrekompensować brak funduszy na pearl shop. Do tego dochodzą artisan memory za rl kase i takie udogodnienia jak np. maid który może wysyłać itemy do depo podczas grindu a drugi wystawiaćna markecie co 20 min.
Da się grać bez tego ale przewaga kogoś kogo stać na takie marnowanie kasy jest ogromna.
Najlepiej samemu spróbować i ocenić czy się podoba czy nie.