Nowi gracze - seria pytań

Xom nie napisał żadnych większych słów prawdy i tyle a nie jakiś ból czegokolwiek.

Nawet jeśli jesteś graczem nowiutkim i myślisz o konkretnym graniu to zakup wszystkiego z tej listy na maxa da Ci... e nic. Wpierw gracz musi sobie zadać pytanie "ile mam czasu na grę" a dopiero po tym myśleć o, jak to nazwał Xom kompetytywnej grze. Gra jest bardzo wymagająca względem czasu i tyle.

Wszystko o czym piszecie to udogodnienia i tyle. Osoba, która chce sobie czerpać przyjemność z gry i po prostu sobie grać, potrzebuje tego tyle z IS co nic. Zawsze mówię by ludzie wpierw zaczęli grać normalnie jak każdy z nas, poczuli grę i zobaczyli co i jak chcą grać.

Osoby które chcą ostro crafcić itd. muszą zająć się mozolnym zdobywaniem CP powyżej 300 punktów, a tego nie robi się w jeden dzień. Osobiście śmiech mnie ogarnia jak widzę nowe 57/58 a mają po 100 energii i poniżej 100CP ;] . Potem pojawiają się problemy, bo nie ma czym getheringować - nie idzie zarobić Sharpów i Hardów - nie ma miejsca, nie ma nodów połączonych itd. . Ludzie o takich rzeczach nie myślą i lecą jak barany z lvlem do przodu... oczywiście można sobie wbić szybko ten lvl i potem siąść i ogarnać wszystko ale bankowo nikt z osób, które do gry podchodzą w taki sposób nie płacze, że Sharpa nie mogą dostać by zrobić broń na PRI.

Bajeczka o wbijaniu petów na t4 mnie po prostu rozśmiesza.. mam 9 petów na t4 i na żadnego nie wydałem więcej niż 6 szt. ale to jestem ja i sobie robię co chcę i jak chcę. Sam też zaczynałem, petów nie było można rozmnażać i można było je mieć max 3 szt wyciągnięte.. zanim cokolwiek człowiek mógł minęło sporo czasu a pety nie nadążały ze zbieraniem i jakoś żyliśmy i graliśmy.

Sami sobie robicie tonę problemów i narzucacie tonę wydatków, jednocześnie mając pretensje że nic nie idzie kupić na markecie bo mało ludzi wystawia i mając pretensje, że ludzie wydają realną kasę by zarobić silver. Do czasu jak cena nie podskoczy co najmniej o 100% do góry na wszystkim tak to będzie wyglądało.

BID jest prosty ale na jeden item rzuca się pół serwera w tym problem. Myślałem, że ten VP na 90dni umożliwią do sprzedaży na AH ale cóż... .

Nowy gracz chcący konkurować z tymi z topek musi wpierw uzbroić się w jakieś 12godzinne codzienne granie ... wbicie lvlów, wiedzy, life skilli, CP o gearze na poziomie 400+ (Suma AP i DP) nie wspomnę. Jeśli taka opcja go nie rajcuje, nie ma na to siły, czasu i zdrowia do tego w ogóle go nie kręci to niech zacznie sobie NORMALNIE grać, robić Q, zwiedzać świat, zajmować się wieloma innymi rzeczami a nie tylko ślepy i pusty grind - chyba że komuś to odpowiada, to potem proszę nie płakać że czegoś się nie ma). A dopiero potem myśleć o wydatkach. Normalny gracz nie potrzebuje mieć ogroma slotów w inv a udźwig i tak nie starcza, gdyby nie koń musiałby ze spotów po 1h gry schodzić a mając konia siedzę do czasu aż się popsuję.

Ludzie przestali używać głowy i kombinować, wszystko w jednej chwili obracają - no muszę to kupić... - a sprzedawcy zacierają rączki, nie tylko w grach.

Czy brak różnych itemów, spowalnia grę? TAK

Czy IS ułatwia nam niektóre sytuacje? TAK

Czy IS jest niezbędny do swobodnej i luźnej gry? NIE

Czy BEZ ISa jestem w stanie konkurować z innymi? TAK ale wymaga to od Ciebie dużo większego poświęcenia czasu w grze.

Jedyną najważniejszą rzeczą dla mnie jest fakt, że itemy są jednorazowe do kupienia i działają na cale konto - chyba, że ktoś sobie robi po 12 postaci i nie wie kim grać :P .

Specjalnie ominąłem rzeczy związane z VP z prostego powodu.. ludzie narzekają, że już od pierwszych lvli przydaje się on - co jest gówno prawdą ale nie będę o tym mówił. Kwintesencją gry nie jest ślepe wygrindowanie do 57-58 co robi obecnie ogrom ludzi, ale spokojne i konkretne dojść do tego poziomu nie pomijając przy tym chociażby tak prostych rzeczy jak Combat Q, Story i duszka. Nie dość iż zyskuje się sporo to przy okazji uczy się gry. Zajmie Ci to może i miesiąc ale lepsze to niż po kilku dniach wbicia lvlu mieć problem, bo wszystko dookoła okupują koksy, które pierdną i Was nie ma. Oczywiście w późniejszym etapie fajniej jest zarabiać o 30-60k więcej na itemie, ale do czasu kiedy nie macie porządnego gearu i lvlu to expienie odchodzi w PT.. jak nie Sausany to i Piraty, akcje solo .. oczywiście spoko, ale spowalnia się wszystko. W momencie gry w PT nie działa VP ... a solo to 90% zarobek ze spota ma się z Trash Lootu, na który nie działa VP.

Ludzie się mnie pytają to dlaczego gram z VP, raz mam go za free ... kupiłem jeden w życiu, to raz, dwa jestem na etapie że sprzedaje itemsy czasami nawet po miliardzie, a to już nie strata 50k a w grubych milionach.

Pamiętajcie, że w każdej grze jeśli nie zaczynasz od początku to zawsze masz pod górkę w takich grach, gdzie limity nie zatrzymują graczy jest jeszcze trudniej .... nikt tego nie zmieni... jeśli masz ochotę grać .. graj tak jak lubisz... jeśli Twoje pragnienia, aspiracje i ambicje wymagają by zainwestować... to to po prostu robisz i tyle.

Loyalki oczywiście, ze jest ich mało, taka ich rola... pytanie dlaczego chcecie w tydzień nadgonić 10 miesięcy mojej gry :P. I tak każdy nowy i powracający gracz ma 2 kalendarze a nie jeden jak starzy gracze.

Nie chcę nikogo obrazić, ale gra nie jest dla tłumoków, jest ogólnie prosta ale posiada ogrom różnych mechanik i możliwości, które wymagają od ludzi smykałki do kombinowania by z tych rzeczy korzystać. Co najważniejsze wymaga myślenia... dziwne nie :P . Czasami jak czytam pytania i problemy nowych graczy to ręce mi opadają. Ludzie robią zestawienie stron z poradami, filmikami i innymi a ludziom się po prostu nie chce tego ruszać.. dzizz... no trochę pracy nad sobą. Sam przestałem dawać wszystko na złotej tacy, bo przez takie działania wychowujemy pokolenie idiotów nie potrafiących znaleźć i zinterpretować informacji.

Bez urazy chłopie, ale skończ pier.... Miejsce w plecaku? Z questów dostajesz i ich wszystkich nie wykorzystasz, bo prędzej się udźwig odezwie.

Co do udźwigu już się mogę zgodzić

Miejsca storage i miejsca dla workerów? Po kiego grzyba? Masz to za CP, a nawet jak już, to możesz to kupić jak dobrze pamiętam za LP, które masz za granie.

Value Pack był poruszany niejeden raz, się nie będę odnosił, ale można kupić IN-GAME za 1h grindu.

5 petów na 4 tier trzeba 30? No to niezły masz niefart albo jaja sobie robisz. Lista breedowa petów:

T1 + T1 = T2 or T3

T2 + T2 = T2 or T3 

T2 + T3 = T3 or T4

T3 + T3 = T3 or T4

T3 + T4 = T3 or T4

Jak łatwo można zobaczyć musisz mieć niesamowitego niefarta. Bo z t1+t1 t3 wychodzi bardzo często. A na początek tier 3 x5 już mu wystarczy, a potem może kupować z Marketplace.

Stroje dodające bonusy, no popatrz, ja jakoś nie mam(co prawda szukam Karlstein, ale dlatego, że chcę fajnie wyglądać), a gra mi się bardzo dobrze. Do 56 lv nie potrzebuje, a potem znowu - jak już koniecznie chce, to wyfarmi sobie na nie kasę i kupi in-game. Więc skończ chrzanić odnośnie tych Twoich rzeczy, bo tylko udźwigu się nie mogę przyczepić. 

-Z questow dostajesz bardzo malo miejsca w plecaku przez co nie mozesz nawet normalnie pofarmic bo co chwile musisz biegac do miasta sprzedawac loot, a jak sie dokupi limit wagi to normalnie mozna caly plecak zapelnic, wiem bo wydałem z 300€ na te gre.

-storage i workerzy za kase zwalniaja twoje punkty kontrybucji co pzowala na wykorzystanie ich gdzie indziej co pozwala na zwiekszenie predkosci farmienia itemow pasywnie i aktywnie

-jesli chodzi o VP to rzeczywiscie, mozna kupic z grindu jesli dalej sie zyje z portfela mamy i nie ma sie wlasnych pieniedzy.

-z petami to niepamietalem ile uch trzeba nakupic by miec 5 na tier 4 ale nie zmienia to faktu ze pety sa konieczne do gry bo strasznie przyspieszaja farmienie

-stroje dodaja bonusy, widze 0 kontrargumentow

a o tym ze sama gre jest singleplayerowka udajaca mmo to juz nie wspomne

-zablokowane ceny w markecie, market dziala jak zwykly NPCek ktoremu sprzedajesz smieci

-brak mozliwosci interakcji z innymi graczami np w postaci zwyklego trade

-nudne pvp bez ryzyka i nagrody

-gra nastawiona na solowanie, wszystko mozna zrobic samemu, party nigdy nie jest potrzebne

Dreedzik

jest prawdą to co napisałeś ale tyczy się tylko nowych graczy do miesiąca gry max. potem zaczynasz się zastanawiać czy wydać kasę czy przestać grać bo wszystko cię irytuje. Może i by tak nie było gdyby każdy grał 12h dziennie, ale ludzie mają swoje życie a gra jest tylko rozrywką. Itemy z PS nie są sprawiedliwe i wpływają na rozgrywkę w znaczący sposób.

Gra ma duży potencjał ale albo obniżą ceny w IS o połowę albo wprowadzą abonament (a na to szans nie ma) albo najzwyczajniej w świecie ostatni hype i eventy dla nowych graczy nie wystarczą, żeby mydlić ludziom oczy.

Grałem od Open Bety, teraz zacząłem miesiąc temu. Niestety na lepsze nic się nie zmieniło. A skoro masz takiego farta z petami to może powinieneś w totka zacząć grać.

-Z questow dostajesz bardzo malo miejsca w plecaku przez co nie mozesz nawet normalnie pofarmic bo co chwile musisz biegac do miasta sprzedawac loot, a jak sie dokupi limit wagi to normalnie mozna caly plecak zapelnic, wiem bo wydałem z 300€ na te gre.

-storage i workerzy za kase zwalniaja twoje punkty kontrybucji co pzowala na wykorzystanie ich gdzie indziej co pozwala na zwiekszenie predkosci farmienia itemow pasywnie i aktywnie

-jesli chodzi o VP to rzeczywiscie, mozna kupic z grindu jesli dalej sie zyje z portfela mamy i nie ma sie wlasnych pieniedzy.

-z petami to niepamietalem ile uch trzeba nakupic by miec 5 na tier 4 ale nie zmienia to faktu ze pety sa konieczne do gry bo strasznie przyspieszaja farmienie

-stroje dodaja bonusy, widze 0 kontrargumentow

a o tym ze sama gre jest singleplayerowka udajaca mmo to juz nie wspomne

-zablokowane ceny w markecie, market dziala jak zwykly NPCek ktoremu sprzedajesz smieci

-brak mozliwosci interakcji z innymi graczami np w postaci zwyklego trade

-nudne pvp bez ryzyka i nagrody

-gra nastawiona na solowanie, wszystko mozna zrobic samemu, party nigdy nie jest potrzebne

wiele problemów stwarzają sobie sami gracze...

- slotów z Q jest bardzo dużo, trzeba je zrobić wszystkie, dlaczego tak mówię, ponieważ w późniejszym czasie spoty nie sypią milionem itemów do zbierania, też to przechodziłem, wcześniej człowiek latał co chwila do miasta i sprzedawał shit.. teraz z 2-3h expa ma tak mało że zastanawia się czy dalej nie siedzieć..

-co do przyspieszenia farmienia, mówimy tutaj o totalnym speed grindzie... a jeśli osoby nie planują dużo grindować, zając się handlem itd.... nie uogólniajmy wszystkiego... poza tym jak wspomniałem, speed grind jest dla speederów i ludzi, którzy spędzają tutaj sporo czasu..

-o strojach zapomniałem... sorki... powiem tak, osoba w ogóle nie musi się strojem przejmować, sorki 10% expa to jedyny boost jaki cokolwiek może zmienić, aczkolwiek osoba nie zauważa czy expi z czy bez ;] ... PS: jeden strój wystarczy na całą grę, jeśli ktoś chce się bawić w rewie mody...cóż....

Co do singla... o tym wspomniałem już wiele razy i wspomniałem to w pierwszym zdaniu wypowiedzi.. sami gracze robią sobie z gry singla.. bo się nie opłaca, bo szybciej, bo lepiej, bo więcej... wszędzie personalne korzyści only... zapominają jednak o tym iż:

- siedząc w PT możesz dłużej,

- siedząc w pt zarabiasz za itemy bez podatku,

- siedząc w pt możesz dzielić się dropem,

- siedząc w pt ciężej cię ze spota wygonić

Sousany i Piraty to najczęściej spotykane miejsce gdzie expi PT, chyba że wpada tam 60 na farmie z gearem 230AP :P

Od 57 lvla expie w PT jak jest taka okazja i nie narzekam.. ludzie się zgrywają i milej spędza się czas... wtedy 6-7h grindu non-stop nie jest problemem.

- zablokowane ceny są elementem kontroli rynku i zapobiegającemu monopolowi i sztucznemu wbogaceniu się ludzi, dzięki temu gra panuje nad inflacją,

- trade jest, można przekazać poty jedzenie...

- zapraszam na pustynię z odpalonym PK :P, a cóż PVP to nod-war i siedge, nie masz nagrody za to ... cóż wiń za to gildię nie grę...

- Zrób questy w Akhman i Hysteria ;).. a za niedługo zrób Kamasilve... GZ !!

Dreedzik

jest prawdą to co napisałeś ale tyczy się tylko nowych graczy do miesiąca gry max. potem zaczynasz się zastanawiać czy wydać kasę czy przestać grać bo wszystko cię irytuje. Może i by tak nie było gdyby każdy grał 12h dziennie, ale ludzie mają swoje życie a gra jest tylko rozrywką. Itemy z PS nie są sprawiedliwe i wpływają na rozgrywkę w znaczący sposób.

Gra ma duży potencjał ale albo obniżą ceny w IS o połowę albo wprowadzą abonament (a na to szans nie ma) albo najzwyczajniej w świecie ostatni hype i eventy dla nowych graczy nie wystarczą, żeby mydlić ludziom oczy.

Grałem od Open Bety, teraz zacząłem miesiąc temu. Niestety na lepsze nic się nie zmieniło. A skoro masz takiego farta z petami to może powinieneś w totka zacząć grać.

I tak i nie, dopiero na wyższym poziomie problem się rozwiązuję, nikt grindując na terenach Valencji nie ma problemu ze slotami, bez powozu lub pt zapomnij o Sausanach a bez 2 statków problem jest na piratach... i nie mówię tutaj o ludziach co maja po 700 wagi a o ludziach co mają po 1400 wagi. To początkowe lvle sypią itemami a nie końcowe... a dzięki olivi ludzie pędzą z tym lvlem jak porąbani.

Dla Ciebie się nic nie zmieniło dla mnie sporo.. ale nie zmieni się cena marketu i cena IS do czasu wersji B2P.. proste. Ludzie płaczą, że nie ma itemów z IS na AH ale nie będą zadowoleni jak kowalski kupi 5 strojów i zarobi na nich np. 250mln... a to sprawia, że właśnie jest tak a nie inaczej. nie ma dobrej ceny względem IS a AH.. nikt nie będzie tonami sprzedawał itemów za grube € jak cena jest taka jaka jest i nie ma się temu co dziwić.. nie da się zadowolić wszystkich. Jeśli gra przejdzie kiedyś na f2p to faktycznie ceny zapewne się pozmieniają na te zbliżone w KR... rynek będzie nasycony ale też będzie płacz i lament za to, że inni zarabiają :P. To samo widać odnośnie wielu innych itemów, nie ma producentów a jest tona konsumentów... ludzie nie getheringują tylko grindują... szczególnie nowi.. Sharpów i Hardów jest jak na lekarstwo...

Powiem to w sumie jeszcze raz... zanim gra była w rosji czy u nas wszyscy dookoła znali wersję KR, mieli info, widzieli sklepik itd. NIKT nie marudził na jego zawartość ani na informacje o tym, ze wszystko ląduje na AH... w wersji rosyjskiej od samego początku serwera itemsy poszły na AH.. u nas po długim czasie i jeśli wersja f2p przyjdzie to będzie to wyglądać bardzo podobnie do systemu w KR. Ciekawe ile osób wtedy zrezygnuje i zacznie psioczyć, że tydzień czasu musi farmić na strój a kowalski sobie zarabia po xxxx mln tygodniowo ;].

Dawno temu podali na forum informacje o tym ile Koreańczycy płacą za IS... bo każdy z WAS widzi tylko różnice w cenach pereł itd... to wam powiem, by koreańczyk kupił sobie Outfit Premium - czyli ten do Awakeningu musi wydać 1100 pereł, maksymalna paczka daje 1400 Pereł i kosztuje 80.000 KRW. W obecnym przeliczeniu jest to cena .... około 280zł, u nas za zakup personalnie takiego stroju gracz musi zapłacić 3400 pereł, niestety trza kupić paczkę za 40€, to u nas około 174zł. Widać różnicę?

Ceny Pereł niezmienna od 2014 roku!!!!

http://bbs.black.game.daum.net/gaia/do/black/notice/read?articleId=81&bbsId=BN001

nasza wersja to nie tylko różnica w sklepie, różnica w samych itemach w Sklepie lub wywalenie pewnych itemów czy bonusów.. to też fakt, że startowy gracz ma 8 slotów więcej w inv czy zwiększoną wagę początkową.

Odkąd gram gra dała wiele petów, 2 pingwiny, psa, sokoła. teraz nowi/powracający mają chyba znów jakieś pety w kalendarzu..

Abstrachując, za gry się płaci tak czy siak, czy jest to f2p, czy b2p, p2p... jeśli osoba siada do gry i chce się bawić to zawsze gdzieś wydaje pieniądze, oczywiście wszystko zależy od typu samej gry, ale np. denerwowało mnie przy grach p2p, że jedyne co było do roboty to rajd 1-2x w tygodniu, przeliczając czas spędzony miesięcznie in-game traciłem 80% z abonamentu.. w grach f2p coraz częściej pojawiają się sztuczne wyciągacze pieniędzy od ludzi dające realne itemy albo po prostu czystą kasę za wydanie €.

Zaraz mi tutaj wyjadą z PoE, GW2 itd... w PoE by farmić itd. robić "hajs" i itemsy.. trza też wyłożyć kasę, zobaczcie ile streamerzy maja zakupionych zakładek i innych dodatków z tym związanych.. normalny kowalski tak nie ma i farma itemów i kolekcja tego jest uciążliwa i problematyczna bez wydania pieniędzy. Czy realnie wpływa to na grę.. no cóż można by polemizować, bo przecież jak ktoś zbiera więcej, może więcej sprzedać itd. ale i tak wszystko rozbija się o czas.

Mam gro znajomych grających w BDO jak w pół afk grę, na spocie są 1-2h i to nie codziennie, posiadają 3-4 pety t1/t3 zależy co się trafiło, jeden strój na krzyż lub wcale bo nie zdołali jeszcze kupić na AH, niektórzy od miesiąca bez VP grają ... i żyją. Realizują swoje założenia, cele, grają dla własnej przyjemności a nie by konkurować z ludzmi, którzy nie mają pracy, domu na głowie, dzieci itd.

Nie ma takiego elementu w życiu by za darmo i zerowym kosztem piąć się w górę... jeśli masz takie aspirację to trza ciężko na to pracować.

....... a gry... gry już coraz mniej - szczególnie te online- są dla zabawy, to czysta rywalizacja i dominacja ludzi, wyścigi... zawody.. nic więcej.

No ja nie mam nic do dodania, bo @Dreedzik odpowiedział za mnie ;) ogółem post nade mną to 100% prawdy, łapka w górę.

90% czasu w bdo to solo grind, polecam klasy nastawione na szybki wpierdo*.

tj. Ranger, moze sorcer(z kosa). Chcesz przedewszystkim moc kogos zabic 1v1, na mass pvp bdziesz I tak mial jakas funkcje.

Poniewaz serwery maja juz prawie rok a co za tym idzie ludzie maja gear o ktorym mozecie tylko snic....

nie rushujcie, znudzi sie wam w ten sposob dajcie spokoj z poradnikamki na xpo....

Robcie all questy I w ten sposob budujcie contri, w pewnym momencie I tak bdziecie musieli zrobic Te Q chyba ze dodali jakies daily Q...

Ja olalem wbilem w 2 dni 50 potem 55/56 I tak sie nie chcialo wracac....

J/w Grunil na 5 I zbierajcie na gotowy sprzet. Potem bedziecie min. Pare mln/h zarabiac I szybko sie uzbiera.

Zbierzcie tez na ten premium pack, zwiekszy wam zarobek/h zmniejszajac taxy.

drugs sprawa jak najszybciej ogarnijcie min. 2 pety, na 10lv powinny wyrabiac ze zbieraniem loota potem dokupicie reszte, ale to juz po jakims gearze na 15+.

Bossy sumonuje sie ze scrolli, masz np. 5 wiec chcesz pt zebrac 5os I wtedy zabic 25 bossow a nie tylko 5.

Dredzik ma racje.
Lvl w BDO to taki dodatek a nie cel.

BDO to nie jest Jakis Wow.

To jest skomplikwana gra. Jej trzeba sie uczyć. Poświecać czas.

BDO to jest przygoda.

Tylke opcji co w tej grze jest - jako MMORPG - nie zasluguje na miano Grindownika.

Zauważyłem że gracze powyzej +18 tutaj zostaja.

Kakao MUSI wyciagnac w jakis sposb kase, a bez stalego dochodu nie dostaniemy kolejnych kontentow.

IS jest najbardziej oplacalnym systemem dla wydawcow - wiec nie wiem dlaczego to was dziwi ?

Wszystko z IS mozna kupicw Market Place - ale trzeba miec szczescie i silver coins.

Wszystko  z IS mozna kupicw Market Place - ale trzeba miec szczescie  i  silver coins. 

Tylko to naprostuję.

Kupić z IS można:

Value Pack 30 dni - może dodadzą ten na 90 dni

Outfity - stroje dla postaci ale bez niektórych kostiumów

Pety

Stroje dla Konia/wielbłąda.

Reszty itemów nie można sprzedawać.. nie kupisz slotów na postać, udźwigu itd.

ktora klasa jest najmobilniejsza? czy awk. ranga jest serio slaby?(spodobal mi sie bo przypomina nw xd)

i czy dark knight bedzie mial ancient luhren family avek?

ancient luhren family avek

CO TO JEST?

Chyba najszybciej poruszającą się klasą w trybie ciągłym to Musa i Mahewa.

Co do rangera... tylko kompletny ciućmok nazywa jej aw słabym i po prostu nie umie tym grać.

ancient luhren family avek

CO TO JEST?

Chyba najszybciej poruszającą się klasą w trybie ciągłym to Musa i Mahewa.

Co do rangera... tylko kompletny ciućmok nazywa jej aw słabym i po prostu nie umie tym grać.

20160504233146a0eedu3yjxr5zed2.jpg

ten avek

skąd nazwa na ubranko "avek" ... dzizz.. piszta po ludzku.

Nie wiadomo czy będzie, nie wiem jakie outfity zostały dane do DK i jak szybko uzupełniają listę.

skąd nazwa na ubranko "avek" ... dzizz.. piszta po ludzku.

Nie wiadomo czy będzie, nie wiem jakie outfity zostały dane do DK i jak szybko uzupełniają listę.

</blockquote>

W wielu grach costume nazywa sie avatar, tak po prostu

ktora klasa jest najmobilniejsza? czy awk. ranga jest serio slaby?(spodobal mi sie bo przypomina nw xd)

i czy dark knight bedzie mial ancient luhren family avek?

Rendzerów jest najwięcej na KR ma mobilność, damage, aoe skille, coś jakby grappla tylko primo trzeba tym umieć grać i mieć odpowiednie eq

Bless to chlam bez przyszlosci, gorsze od 50. Lvling dla casuali, brak contentu, balansu. Silnik I optymalizacja tragiczna. S. Walki drewniany.

bdo ma spoko pvp, jezeli pasuje ci grind solo. Grind godzinami bo Na competitive pvp musisz miec min 1lvl ponad soft cap. Zwlaszcza ze inni silvera od roku farmia.

Z csa:

premium

min 2 potem 4 pety.

stroj pvp I pvp

udzwig

sloty

majtki

kolczyki

okulary

.

I ew pozniej paczki lez zeby Na pvp expa nie tracic.

poza tym min Te 4h srednio online, a takze mocny komputer

jedyna rzecza must have sa pety, waga i ewentualnie value pack reszta jak kostiumy sloty i inne duperele nie maja az dak duzego impacktu.

najlepsza mobilonosc ma musa (maehwa nie ma jeszcze koreanskich buffow ktore zrownuja jej chase z musowym)

do teraz nie wiem po co pvp suit komu? na warach nic nie daje a do random pvp o spota to nie warto wydawac 30 euro

Bless to chlam bez przyszlosci, gorsze od 50. Lvling dla casuali, brak contentu, balansu. Silnik I optymalizacja tragiczna. S. Walki drewniany.

bdo ma spoko pvp, jezeli pasuje ci grind solo. Grind godzinami bo Na competitive pvp musisz miec min 1lvl ponad soft cap. Zwlaszcza ze inni silvera od roku farmia.

Z csa:

premium

min 2 potem 4 pety.

stroj pvp I pvp

udzwig

sloty

majtki

kolczyki

okulary

.

I ew pozniej paczki lez zeby Na pvp expa nie tracic.

poza tym min Te 4h srednio online, a takze mocny komputer

Dopóki nie wejdzie system anty Karma Bombing to na spotach można biegać ile się chce

System anty Karma Bombing? :D

jak dokladnie zwieksza sie energie? gdyz mam 59 i czuje sie tak jakby sie jej nie dalo zwiekszyc

jak dokladnie zwieksza sie energie? gdyz mam 59 i czuje sie tak jakby sie jej nie dalo zwiekszyc

Zwiedzaj, gadaj z każdym npc, zabijaj moby i zdobywaj wiedzę o nich..