ja wbiłem z 100 energi do 300 w 4 dni ale biegasz biegasz i biegasz od npc do npc od noda do noda i czasem wybijasz jakieś mobki około 40 godzin mi to zajęło
Nowi gracze - seria pytań
Energia to wiedza, wiedzę masz po "H"
Mam pytanie dotyczące postaci. Aktualnie mam Rangera 38lvl i zatrzymałem się, żeby poznać trochę grę. Chodzę pozbierać itemy, zatrudniłem workersów, gotuje itp, ale to nie o to chciałem zapytać.
Czy warto robić teraz nowa postać czy lepiej najpierw zrobić tego rangera na max lvl ( o ile jest xd ), jakies eq itd a dopiero potem alt czy może teraz warto zrobić alta?
Słyszałem też, że jak mamy np 2 postacie i jedna ma np 50lv a druga 1lvl to mają jakaś wspólna statystykę? Jest tak?
alty warto zrobić z marszu, ale tylko ich zrobić, chodzi o to że postacie będące afk zarabiają energię, jak mają energię to możesz pozbierać roślinki i inne, możesz pójść do vendora nocnego i coś potem kupić. 1 energia na 1h bycia offline. I tyle z wymogów na alcie. Potem warto alty pociągnąć i zrobić taki turorial od duszka, dzięki temu altami będziesz mógł robić enchant co da Ci możliwość wbijania FailStacków.. ale to trochę późniejszy etap.
Pytanie z gatunku nietypowych:
Czy da się wyłączyć oczojebne błyski przy używaniu umiejętności "lightning" i "residual lightninh" u witch'a/wizard'a? Proszę o konkretne i precyzyjne odpowiedzi, a nie coś w stylu "posprawdzaj sobie w opcjach".
Pytanie z gatunku nietypowych: Czy da się wyłączyć oczojebne błyski przy używaniu umiejętności "lightning" i "residual lightninh" u witch'a/wizard'a? Proszę o konkretne i precyzyjne odpowiedzi, a nie coś w stylu "posprawdzaj sobie w opcjach".
Dajesz Opcje i all camera effect na 0 - Tylko tyle mogę pomóc xD
Jak to jest z tymi world bosami, czy do ich ubicia potrzebny jest jakiś quest ? Podobno "spownują" się na lokacjach raz na kilka godzin, ale skąd mam znać dokładny czas i czy spown będzie na wszystkich chanelach ?
Pytanie z innej beczki czy można zagłodzić swojego peta ? jak długo go nie karmie mryga mi na czerwono jego ikona.
Jak to jest z tymi world bosami, czy do ich ubicia potrzebny jest jakiś quest ? Podobno "spownują" się na lokacjach raz na kilka godzin, ale skąd mam znać dokładny czas i czy spown będzie na wszystkich chanelach ? Pytanie z innej beczki czy można zagłodzić swojego peta ? jak długo go nie karmie mryga mi na czerwono jego ikona.
Co do pierwszego pytania polecam ten filmik masz tam wszystko wyjaśnione po polsku https://www.youtube.com/watch?v=5bl3PLCgw5s
aa petów chyba nie da się zagłodzić aa możesz je karmić np na innej postaci
Jak to jest z tymi world bosami, czy do ich ubicia potrzebny jest jakiś quest ? Podobno "spownują" się na lokacjach raz na kilka godzin, ale skąd mam znać dokładny czas i czy spown będzie na wszystkich chanelach ? Pytanie z innej beczki czy można zagłodzić swojego peta ? jak długo go nie karmie mryga mi na czerwono jego ikona.
jak pet będzie głodny to nie będzie zbierał dropu.. tyle
Dlaczego nie mogę ulepszyć przedmiotu?
Mam 31lvl, przywołuję black spirita, daje tam ulepszanie i mam moją broń (gram wizardem) na szaro oraz black stone też jest na szaro, nie mogę nic zrobić. Staff jest na +0, kupiłem go w marketplace.
Ze względy na przydługi i najprawdopodobniej przesadzony tekst użytkownika @Dreedzik postanowiłem dać BDO szansę ;p Mam jednak parę pytań, na które potrzebuję odpowiedzi, mianowicie:
1. O co chodzi z tym całym Awakeningiem?
2. Jak długo +/- trzeba byłoby farmić aby móc kupić sobie peta za walutę w grze, a nie z IS?
3. Czy są serwery/gildie RolePlay ?
4. Pamiętam, że było coś takiego kiedyś, że niektórzy NPC po zaprzyjaznieniu się z nimi mogli dawać czy tam sprzedawać jakieś itemy. Czy można dzięki temu systemowi przyjazni zdobyć coś ciekawego, czy to tylko taki bajer "byle by był"?
5. Musa czy Ninja ? ;p
Dlaczego nie mogę ulepszyć przedmiotu? Mam 31lvl, przywołuję black spirita, daje tam ulepszanie i mam moją broń (gram wizardem) na szaro oraz black stone też jest na szaro, nie mogę nic zrobić. Staff jest na +0, kupiłem go w marketplace.
Może dlatego że nie da się jej enhantować jak to broń
Ze względy na przydługi i najprawdopodobniej przesadzony tekst użytkownika @Dreedzik postanowiłem dać BDO szansę ;p Mam jednak parę pytań, na które potrzebuję odpowiedzi, mianowicie: 1. O co chodzi z tym całym Awakeningiem? 2. Jak długo +/- trzeba byłoby farmić aby móc kupić sobie peta za walutę w grze, a nie z IS? 3. Czy są serwery/gildie RP ? 4. Pamiętam, że było coś takiego kiedyś, że niektórzy NPC po zaprzyjaznieniu się z nimi mogli dawać czy tam sprzedawać jakieś itemy. Czy można dzięki temu systemowi przyjazni zdobyć coś ciekawego, czy to tylko taki bajer "byle by był"? 5. Musa czy Ninja ? ;p
1 Nic po prostu na 56 lvl dostajesz drugą broń która daje więcej możliwości
2 Nie problem jest zdobyć silvera bo pet kosztuje do 6mil a to grosze są tylko problem zaczyna się zeby kupic go na Markecie market w tej grze jest inny niż w innych grach
3 nie wiem co to znaczy XD ale server jest jeden tzn NA/EU
4 Kiedyś było must hew teraz nie bawiłem się tym ale podejrzewam że warto niektórym nabijać amiti
5 Powiem ci tak graj tym co ci się podoba podkreśle tylko że Ninja jest trudną postacią i trzeba mieć dobrego koma netta i dobrze wyginać paluchy XD
Dodam od siebie jak będziesz grał w BDO porządnie się zastanów czym chcesz grać bo zmiana klasy boli i to mocno.
Czy ja wiem czy boli mocno, watpie zeby ubral postac w boss set i po chwili zmienil klase. Nawet gdyby, jestes w stanie odzyskac 85% hajsu z VP, najgorzej tu wysnajpij itemy na AH, szczegolnie Dande. Najlepiej robic "maina" do 56, nastepnie alty do 56 i wtedy podjac decyzje ktora postac po awku najbardziej nam przypada do gustu. Jako pierwsza postac polecam jakiegos grindera, sorca, wizarda/witch, rangera, czy gianta. Ninja bez dobrego eq ssie, ludzie dopiero gdy sie drobia ubieraja ninje i mainuja
da sie jakos sprawdzic od kogo pozyczylem jakis przedmiot?
da sie jakos sprawdzic od kogo pozyczylem jakis przedmiot?
nie ma to znaczenia, oddajesz gdziekolwiek ;]
Jestem hipokryta...
tak sie naczytalem o zmianach ze sobie wrocilem, expie
jak ktos grac chce aktywnie w godz weekend+16-24 w tyg w tych godzinach to niech sie odezwie na skype matt.ashton89
Jestem hipokryta... tak sie naczytalem o zmianach ze sobie wrocilem, expie jak ktos grac chce aktywnie w godz weekend+16-24 w tyg w tych godzinach to niech sie odezwie na skype matt.ashton89
dlaczego hipokrytą... ?
dlaczego hipokrytą... ?
xD bo trulem, ze ble gra a w sumie sobie wrocilem do niej nic lepszego nie wyszlo, tymczasem widze ze dodali sporo contentu/poprawili wiele rzeczy/p2w nie taki straszny/nie ma spadku xpo oprocz jak cie moby zabija=wiec lzy tez juz nie p2w
xD bo trulem, ze ble gra a w sumie sobie wrocilem do niej nic lepszego nie wyszlo, tymczasem widze ze dodali sporo contentu/poprawili wiele rzeczy/p2w nie taki straszny/nie ma spadku xpo oprocz jak cie moby zabija=wiec lzy tez juz nie p2w
hahahaah to tak dużo ludzi zrobiło nie jesteś jedyny każdy topił nadzieje w innych tytułach a się okazuje że większe g... powychodziło niż BDO
Rengar 42lvl
1. Jakie EQ kupić na tym lvlu? Myślałem nad Grunilem, tylko nie wiem czy zrobić samemu i ulepszać, czy kupić ulepszony ( np. teraz jest Grunil Armor +15 za 20mln ). Co do łuku to myślałem nad Liverto ( zwykły kosztuje około 9mln, ale są też jakieś DUO, TRI, TET, o co z tym chodzi?) i znów kupić i ulepszać czy kupić ulepszony? Kolczyki mam aktualnie Witch's Earning i Blue Coral Earnings ( oba +0 ), pierścionki mam Jarette's Rings, naszyjnik też. Co tu zmienić?
2. Czy warto mieć gildię? Często widzę jak lidzie z Zakonu piszą, że przyjmą ludzi. Warto dołączyć do nich?