Nowi gracze - seria pytań

ja wbiłem z 100 energi do 300 w 4 dni :) ale biegasz biegasz i biegasz od npc do npc od noda do noda i czasem wybijasz jakieś mobki około 40 godzin mi to zajęło :P

Energia to wiedza, wiedzę masz po "H" :)

Mam pytanie dotyczące postaci. Aktualnie mam Rangera 38lvl i zatrzymałem się, żeby poznać trochę grę. Chodzę pozbierać itemy, zatrudniłem workersów, gotuje itp, ale to nie o to chciałem zapytać.

Czy warto robić teraz nowa postać czy lepiej najpierw zrobić tego rangera na max lvl ( o ile jest xd ), jakies eq itd a dopiero potem alt czy może teraz warto zrobić alta?

Słyszałem też, że jak mamy np 2 postacie i jedna ma np 50lv a druga 1lvl to mają jakaś wspólna statystykę? Jest tak?

alty warto zrobić z marszu, ale tylko ich zrobić, chodzi o to że postacie będące afk zarabiają energię, jak mają energię to możesz pozbierać roślinki i inne, możesz pójść do vendora nocnego i coś potem kupić. 1 energia na 1h bycia offline. I tyle z wymogów na alcie. Potem warto alty pociągnąć i zrobić taki turorial od duszka, dzięki temu altami będziesz mógł robić enchant co da Ci możliwość wbijania FailStacków.. ale to trochę późniejszy etap.

Pytanie z gatunku nietypowych:

Czy da się wyłączyć oczojebne błyski przy używaniu umiejętności "lightning" i "residual lightninh" u witch'a/wizard'a? Proszę o konkretne i precyzyjne odpowiedzi, a nie coś w stylu "posprawdzaj sobie w opcjach".

Pytanie z gatunku nietypowych:

Czy da się wyłączyć oczojebne błyski przy używaniu umiejętności "lightning" i "residual lightninh" u witch'a/wizard'a? Proszę o konkretne i precyzyjne odpowiedzi, a nie coś w stylu "posprawdzaj sobie w opcjach".

Dajesz Opcje i all camera effect na 0 - Tylko tyle mogę pomóc xD

Jak to jest z tymi world bosami, czy do ich ubicia potrzebny jest jakiś quest ? Podobno "spownują" się na lokacjach raz na kilka godzin, ale skąd mam znać dokładny czas i czy spown będzie na wszystkich chanelach ?

Pytanie z innej beczki czy można zagłodzić swojego peta ? jak długo go nie karmie mryga mi na czerwono jego ikona.

Jak to jest z tymi world bosami, czy do ich ubicia potrzebny jest jakiś quest ? Podobno "spownują" się na lokacjach raz na kilka godzin, ale skąd mam znać dokładny czas i czy spown będzie na wszystkich chanelach ?

Pytanie z innej beczki czy można zagłodzić swojego peta ? jak długo go nie karmie mryga mi na czerwono jego ikona.

Co do pierwszego pytania polecam ten filmik masz tam wszystko wyjaśnione po polsku https://www.youtube.com/watch?v=5bl3PLCgw5s

aa petów chyba nie da się zagłodzić :D aa możesz je karmić np na innej postaci

jak pet będzie głodny to nie będzie zbierał dropu.. tyle ;)

Dlaczego nie mogę ulepszyć przedmiotu?

Mam 31lvl, przywołuję black spirita, daje tam ulepszanie i mam moją broń (gram wizardem) na szaro oraz black stone też jest na szaro, nie mogę nic zrobić. Staff jest na +0, kupiłem go w marketplace.

Ze względy na przydługi i najprawdopodobniej przesadzony tekst użytkownika @Dreedzik postanowiłem dać BDO szansę ;p Mam jednak parę pytań, na które potrzebuję odpowiedzi, mianowicie:

1. O co chodzi z tym całym Awakeningiem?

2. Jak długo +/- trzeba byłoby farmić aby móc kupić sobie peta za walutę w grze, a nie z IS?

3. Czy są serwery/gildie RolePlay ?

4. Pamiętam, że było coś takiego kiedyś, że niektórzy NPC po zaprzyjaznieniu się z nimi mogli dawać czy tam sprzedawać jakieś itemy. Czy można dzięki temu systemowi przyjazni zdobyć coś ciekawego, czy to tylko taki bajer "byle by był"?

5. Musa czy Ninja ? ;p

Dlaczego nie mogę ulepszyć przedmiotu? 

Mam 31lvl, przywołuję black spirita, daje tam ulepszanie i mam moją broń (gram wizardem) na szaro oraz black stone też jest na szaro, nie mogę nic zrobić. Staff jest na +0, kupiłem go w marketplace.

Może dlatego że nie da się jej enhantować jak to broń

Ze względy na przydługi i najprawdopodobniej przesadzony tekst użytkownika @Dreedzik postanowiłem dać BDO szansę ;p Mam  jednak parę pytań, na które potrzebuję odpowiedzi, mianowicie:

1. O co chodzi z tym całym Awakeningiem?

2. Jak długo +/- trzeba byłoby farmić aby móc kupić sobie peta za walutę w grze, a nie z IS?

3. Czy są serwery/gildie RP ?

4. Pamiętam, że było coś takiego kiedyś, że niektórzy NPC po zaprzyjaznieniu się z nimi mogli dawać czy tam sprzedawać jakieś itemy. Czy można dzięki temu systemowi przyjazni zdobyć coś ciekawego, czy to tylko taki bajer "byle by był"?

5. Musa czy Ninja ? ;p

1 Nic po prostu na 56 lvl dostajesz drugą broń która daje więcej możliwości

2 Nie problem jest zdobyć silvera bo pet kosztuje do 6mil a to grosze są tylko problem zaczyna się zeby kupic go na Markecie market w tej grze jest inny niż w innych grach

3 nie wiem co to znaczy XD ale server jest jeden tzn NA/EU

4 Kiedyś było must hew teraz nie bawiłem się tym ale podejrzewam że warto niektórym nabijać amiti

5 Powiem ci tak graj tym co ci się podoba podkreśle tylko że Ninja jest trudną postacią i trzeba mieć dobrego koma netta i dobrze wyginać paluchy XD

Dodam od siebie jak będziesz grał w BDO porządnie się zastanów czym chcesz grać bo zmiana klasy boli i to mocno.

Czy ja wiem czy boli mocno, watpie zeby ubral postac w boss set i po chwili zmienil klase. Nawet gdyby, jestes w stanie odzyskac 85% hajsu z VP, najgorzej tu wysnajpij itemy na AH, szczegolnie Dande. Najlepiej robic "maina" do 56, nastepnie alty do 56 i wtedy podjac decyzje ktora postac po awku najbardziej nam przypada do gustu. Jako pierwsza postac polecam jakiegos grindera, sorca, wizarda/witch, rangera, czy gianta. Ninja bez dobrego eq ssie, ludzie dopiero gdy sie drobia ubieraja ninje i mainuja ;)

da sie jakos sprawdzic od kogo pozyczylem jakis przedmiot?

da sie jakos sprawdzic od kogo pozyczylem jakis przedmiot?

nie ma to znaczenia, oddajesz gdziekolwiek ;]

Jestem hipokryta...

tak sie naczytalem o zmianach ze sobie wrocilem, expie :D

jak ktos grac chce aktywnie w godz weekend+16-24 w tyg w tych godzinach to niech sie odezwie na skype matt.ashton89

Jestem hipokryta...

tak sie naczytalem o zmianach ze sobie wrocilem, expie  

jak ktos grac chce aktywnie w godz weekend+16-24 w tyg w tych godzinach to niech sie odezwie na skype matt.ashton89

dlaczego hipokrytą... ?

dlaczego hipokrytą... ?

xD bo trulem, ze ble gra a w sumie sobie wrocilem do niej nic lepszego nie wyszlo, tymczasem widze ze dodali sporo contentu/poprawili wiele rzeczy/p2w nie taki straszny/nie ma spadku xpo oprocz jak cie moby zabija=wiec lzy tez juz nie p2w ;)

xD bo trulem, ze ble gra a w sumie sobie wrocilem do niej nic lepszego nie wyszlo, tymczasem widze ze dodali sporo contentu/poprawili wiele rzeczy/p2w nie taki straszny/nie ma spadku xpo oprocz jak cie moby zabija=wiec lzy tez juz nie p2w 

hahahaah to tak dużo ludzi zrobiło nie jesteś jedyny każdy topił nadzieje w innych tytułach a się okazuje że większe g... powychodziło niż BDO

Rengar 42lvl

1. Jakie EQ kupić na tym lvlu? Myślałem nad Grunilem, tylko nie wiem czy zrobić samemu i ulepszać, czy kupić ulepszony ( np. teraz jest Grunil Armor +15 za 20mln ). Co do łuku to myślałem nad Liverto ( zwykły kosztuje około 9mln, ale są też jakieś DUO, TRI, TET, o co z tym chodzi?) i znów kupić i ulepszać czy kupić ulepszony? Kolczyki mam aktualnie Witch's Earning i Blue Coral Earnings ( oba +0 ), pierścionki mam Jarette's Rings, naszyjnik też. Co tu zmienić?

2. Czy warto mieć gildię? Często widzę jak lidzie z Zakonu piszą, że przyjmą ludzi. Warto dołączyć do nich?