Nowi gracze - seria pytań

Mam pytanie odnośnie marketplace`u.

Dlaczego jeżeli rejestruję jakiś przedmiot za cenę w przedziale np. 25k-20k, to jeżeli ten przedmiot zostanie sprzedany to mogę wybrać np tylko 12k?

Mam pytanie odnośnie marketplace`u.  

Dlaczego jeżeli rejestruję jakiś przedmiot za cenę w przedziale np. 25k-20k, to jeżeli ten przedmiot zostanie sprzedany to mogę wybrać np tylko 12k?

System z automatu daje minimalną cene jaką ktoś wystawił czyl np. wystawiasz item warty 25k ale ktoś wcześniej wystawił go za 23k i potem ty wystawiasz to system wystawi go za 23k a nie za 25k ale ręcznie możesz ustawić cene lub użyć przycisku max min obok ceny za którą chcesz wystawić ;)

Rengar 42lvl

1. Jakie EQ kupić na tym lvlu? Myślałem nad Grunilem, tylko nie wiem czy zrobić samemu i ulepszać, czy kupić ulepszony ( np. teraz jest Grunil Armor +15 za 20mln ). Co do łuku to myślałem nad Liverto ( zwykły kosztuje około 9mln, ale są też jakieś DUO, TRI, TET, o co z tym chodzi?) i znów kupić i ulepszać czy kupić ulepszony? Kolczyki mam aktualnie Witch's Earning i Blue Coral Earnings ( oba +0 ), pierścionki mam Jarette's Rings, naszyjnik też. Co tu zmienić?

2. Czy warto mieć gildię? Często widzę jak lidzie z Zakonu piszą, że przyjmą ludzi. Warto dołączyć do nich?

1 Wszystko zależy ile kasy masz i jakiego skilla masz na klasie jak jestes dobrym rendzerem to grunil jak nie to mieszany (nie pamiętam jaki)

2 Jak zaczynasz i nic nie wiesz o grze to polecam dołączyć do jakiejś gildi w celu informacji co gdzie i jak i siedząc w gildi np na ts grind ci się tak nie nudzi i szybciej czas leci co do wymienionej gildi słyszałem że w porządku gildia ale nie wiem zawsze możesz wyjść ;)

Nie wspominając o bonusach co daje rozwinięta gildia np. Ap+5 DP+5 itp.

Bardziej chodziło mi o takie zjawisko, wystawiłem ten przedmiot za jakieś ~90k a mogę odebrać tylko 67k.

Jak widać można ten przedmiot wystawić za 85-94. Zobacz na screena

https://zapodaj.net/ec6499ed178e2.png.html

Bardziej chodziło mi o takie zjawisko, wystawiłem ten przedmiot za jakieś ~90k a mogę odebrać tylko 67k.

Jak widać można ten przedmiot wystawić za  85-94. Zobacz na screena

https://zapodaj.net/ec6499ed178e2.png.html

bo płacisz podatek 35%, od ceny wystawionej musisz go odliczać, cena kasa jaką zarabiasz to 65%. Chyba że masz Value Pack, wtedy cena końcowa jest zwiększana o 30%.

No dobra, to set Grunil. A łuk i reszta ( ulepszać czy kupić ulepszone itd )? Dodam, że ze skrzynki wypadły mi Witch's Earnings, czyl imam 2 Witch's Earinings

Rengar 42lvl

1. Jakie EQ kupić na tym lvlu? Myślałem nad Grunilem, tylko nie wiem czy zrobić samemu i ulepszać, czy kupić ulepszony ( np. teraz jest Grunil Armor +15 za 20mln ). Co do łuku to myślałem nad Liverto ( zwykły kosztuje około 9mln, ale są też jakieś DUO, TRI, TET, o co z tym chodzi?) i znów kupić i ulepszać czy kupić ulepszony? Kolczyki mam aktualnie Witch's Earning i Blue Coral Earnings ( oba +0 ), pierścionki mam Jarette's Rings, naszyjnik też. Co tu zmienić?

standard dla każdej klasy MW Yuria > Liverto >Kzarka OH-to już różnie pod grind na moby pod ap steel dagger >nover pvp acc Bronze dagger > Kutum Aweking wepon niebieski >złoty Dandelion

oczywiście ktoś może się nie zgodzić :) lub bardziej szczegółowo opisać XD

Pri duo itd. to polepszenia powyżej 15+ eq czy broni

Jak ciebie stać to możesz kupić a wyenhantowanie Liverto Kzarki itp to dużo silverów idzie tak więc twoja dezyzja czy kupisz czy zrobisz sam tak czy siak obie drogi są takie że duzo czasu poświęcisz zanim je zdobedziesz i zrobisz czy kupisz ;)

Biżu rob sobie pod AP witch + Mark of shadow bo tanie ale nie polecam wbijać ich wyżej na początku dopuki eq i broni nie zrobisz co najmniej na tri bo bizuteria jest strasznie droga do zrobienia

Polecam dołączyć do jakiejś gildi tam ci podpowiedzą jak składać bulid

Na start sie skup Na grunilu Na 5, uzbieraj Na gotowe party na15

yuria Na start Na 15 bo liverto to 3x yuria, potem czyste ringi, earingi pod ap.

bares neck Na tri I belt pod ap I dp jakis tani Na razie.

potem awak wep blue Na 15 I dopiero mozesz zaczac farmic

calosc to 180m

Ja mam pytanie mam peta tier3 i teraz żeby go wbić na tier4 to muszę wbijać tier2/3 czy tak jak wcześniej wystarczy tier1 ? :)

Level nody podobno podnosi szansę na drop a jak jest z wiedzą na S czy o na tylko sprawia że łatwiej się bije moby czy też daje jakąś szansę na drop :) ?

Pytanie do osób ktore farmią na piratach. Ile na godzinę +/- dopiliście tych bandan

1 Nie mam pojęcia nie robiłem petów

2 Wiedza daje ci bonusy akurat S zmniejsza damage moba zwiększa twój dps i podobno zwieksza szanse na drop

3 Za dużo tu zmiennych trochę wszystko zależy jak szybko mielisz moby czy farmisz sam czy z kimś jaki spot masz ile ap jaka klasa ja tak średnio na godzinke wychodzę 1,5k tylko na piraty nie chodzi się po drop tylko po expa

• C Rank – Allows you to see the monsters HP
  • B Rank – Increases your defenses against the monster
  • A/A+ Rank – Increases your damage against the monster
  • S Rank – All above + Increases experience gained from the monster, and loot drop chances

Opłaca się robić wszystkie questy? Bo robię wszystko po kolei a jest ich pierdyliard.

opłacać się opłaca ale zajmuje to w hu!!!!! i życia Ci nie starczy.

C Rank – Allows you to see the monsters HP
B Rank – Increases your defenses against the monster
A/A+ Rank – Increases your damage against the monster
S Rank – All above  +  Increases experience gained from the monster, and loot drop chances

wiem że męczę ale pytanko jeszcze mam do ciebie czy te informacje są potwierdzone czy to są przypuszczenia ? bo wiele żeczy to tylko spekulacje graczy z tego o słyszę :)

Pozdrawiam i dziękuję wam za odpowiedź :) a co do petów to może Dreedzik się wypowiesz

to jest informacje która ma lata a nie dni czy miesiące :)

żaden devs nie odpowie Ci na pytanie strukturalne gry ... to jest kwestia dedukcji, testów graczy

fakt jeden zdobywając lepszą wiedzę lepiej się bije mobki, łatwiej i łatwiej przeżyć a loot jest faktycznie lepszy ale nie tak jak to sobie wszyscy myślą... oo wbije S i będzie mi wszystko lecieć z 2-3x większą siłą..

Loot table jest tutaj podzielony, wypada SHIT i coś... to coś to zazwyczaj jeden item, im więcej tych itemów tym więcej kombinacji... i np. Ska na mobach które dropią x itemów okazuje się problemem a nie ulepszeniem.

Opłaca się robić wszystkie questy? Bo robię wszystko po kolei a jest ich pierdyliard.

Tak, robisz region po regionie najpierw all do haidel potem all do muru z harpiami.

Rob, rob a w weekendy tylko grind. Bo dzieki temu bdziesz mial wiecej tytulow-> luck -> wiekszy drop I

rozwiniete contri -> craft, body I duza czesc gry, nie patrz ze grind to top/silver Na ah bo Na dluzsza mete po 60' lvl nie bedzie Ci sie chcialo non stop grindzic, a tak bedziesz mogl robic craft Na zmiane itd.

Wyjdziesz w long term Na tym duzo lepiej.

Kolega zrobil all Questy od poczatku wlacznie do mediah w 5 dni po 12h dziennie. Tj 60h

Jak to zrobisz to juz masz olbrzymia czesc za soba mozesz pogrindzic na Susanach... A potem Dalej robic Q Na valencji, pustynia it's.

Ja osobiscie robie tak dobijam 56, robie all Q od ducha I all Q w suggested(item sloty od razu, reszte po trochu dziennie) I grindze bo prez 1sze 30 dni masz dostep do 3 channeli Olivia a tam jest wlaczony 100% bonus exp caly czas. Na innych serwerach obecnie tylko w weekendy I do 28 lutego tj(piatek wieczor do 9/10) rano w pon.

Jak sie skonczy Olivia przy moim tempie gry tj po 30 dniach Bede mial all Q w suggested zrobione moze I cala velie I od heidel do muru wszystko I pewnie sobie wtedy reszte zrobie a w weekendy Bede grindzil.

Mozesz tez tak jak ja zrobic, zeby wykorzystac Te 100% bonus xpa

Ja mam pytanie mam peta tier3 i teraz żeby go wbić na tier4 to muszę wbijać tier2/3 czy tak jak wcześniej wystarczy tier1 ? :)

</p>

</p>

Mógłby mi ktoś podać skill builda na wizarda, czyste PVE? Oraz czy opłaca się robić tylko pod PvE czy przy wacle o spoty nie będę miał szans?

nie ma czegoś takiego jak build pve i pvp ;]

Chodzi mi o skille, myślę, że jest różnica w rozdawaniu punktów

jest tego pełno na databasie wystarczy sobie wejść w kalkulator i przeglądnąć buildy ludzi jakie robili.