Nowi gracze - seria pytań

kupiłem Lodging w Behr i pytanie jak tam zatrudnić workera ? bo nie mam tam takiej opcji :/

kupiłem Lodging w Behr i pytanie jak tam zatrudnić workera ? bo nie mam tam takiej opcji :/

Jak wykupiles loading dla workerow - za cotribution - to musisz miec workera. a jak masz to trzeba go zatrudnic do jakiejs akcji. Do miasta (w tym miescie co masz workerow ) musisz miec polaczone Nody - w nodach - w srodku nodow - sa surowce tam za contribution potions musisz wynajac np. kukurydze, iron ore, czy cokolwiek, potem jak to wynajmiesz klikasz na to i wysylasz tam workera z STAMINA ktorego wynajoles.

Mógłby mi ktoś podać skill builda na wizarda, czyste PVE? Oraz czy opłaca się robić tylko pod PvE czy przy wacle o spoty nie będę miał szans?

Na poczatek na 56 bierzesz tylko skille pod Pve, bo nie bedziesz mial duzo SP, chyba ze bedziesz robil all questy. Co polecam jak masz czas. Chociaz pierwszy miesiac moznna spedzic na grindzeniu, a potem zrobic przerwe i wrocic do questow, jak Ci sie dostep do olivii skonczy.

Wejdz na forum BDO, tam w kazdym dziale masz tzw. Discord for class, i sciagasz discorda i wchodzisz na Wizz Disca ;) i tam pytaj, elo.

Idziesz do gościa u którego możesz zatrudnić workera - w każdym mieście jest, ale nazwy nie pamiętam ;)

Wyszukaj go, koło mapy masz opcje.

Zastanawiam się nad zrobieniem alta na world bossy (red nose/karanda/tree spirit) jaka klasa byłaby najlepsza i do jakiego poziomu ją wylevelować ?

i jakieś argumenty :)

Przeczytałem wszystkie 16 stron, sporo o grze się dowiedziałem, mam w sumie jedno pytanie nie do końca związane z rozgrywka. Gram teraz na trialu 7 dni, postepy normalnie przejdą jak startera kupię ? Pytanie może i głupie ale wolę być pewny :D

witam,

pytanie do doswiadczonych graczy.

Gram warriorem i chcialbym pojsc nim w full DP.

Oplaca sie taki rozwoj?

Przeczytałem wszystkie 16 stron, sporo o grze się dowiedziałem, mam w sumie jedno pytanie nie do końca związane z rozgrywka. Gram teraz na trialu 7 dni, postepy normalnie przejdą jak startera kupię ? Pytanie może i głupie ale wolę być pewny 

Wszystko zostanie ;)

witam,

pytanie do doswiadczonych graczy.

Gram warriorem i chcialbym pojsc nim w full DP.

Oplaca sie taki rozwoj?

W full może nie ale u warriora lepiej jest mieć więcej Dp ;)

Zastanawiam się nad zrobieniem alta na world bossy (red nose/karanda/tree spirit) jaka klasa byłaby najlepsza i do jakiego poziomu ją wylevelować ?

i jakieś argumenty 

ranger/witch - 52-56 na 56 masz bost do Ap iż avakening

Ale jak ktoś chce można zrobić kogo się chce :D

Jakieś 100ap starczy. Chociaż im więcej tym lepiej.

dlaczego co przerwe techniczna trzeba pobierac 1gb?

ranger/witch - 52-56 na 56 masz bost do Ap iż avakening

Ale jak ktoś chce można zrobić kogo się chce 

Jakieś 100ap starczy. Chociaż im więcej tym lepiej.

Bylo juz wielokrotnie debunkd.... w TOP 25 osobach on i tak sie nie znajdzie, bo tam chodza koksy z tetami/trio. Takze nie ma co expic alta do 56, alty starcza Ci do 49.99 z bronia na +15/Pri za 20-40mln i tyle. Co do klas to j/w dystansowe.

Ofc jak ktos moze kupic trio/tet gear pod ap, itd i chce setki mln (powyzej 0.5 miliarda) inwestowac w 1 alta to mozna, ale czy warto?

1.4 czy tam 1.7% wiecej szansy ma postac w top 25 dps, a z tym to gl ;)

dlaczego co przerwe techniczna trzeba pobierac 1gb?

Dodają coś, eventy ,poprawki i takie tam.. ;)

Pytanie może z d*py ale nie znalazłem nigdzie rozwiązania, a moze ktoś miał ten problem. Chodzi o quest od ducha The Living Mud, niby go dostałem i mam w aktywnych ale nie da się go zrobić, widziałem na streamach ze goście mają 0/3 do zabicia mudsterow a u mnie jest tylko że mam ich zabijać, dodam że wyrznalem ich niezliczoną ilość. Byłem oczywiście na bdo database i wszystkie questy poprzednie i requirements spełniam, jak pozbyć się tego "Buga" ? Może ktoś się z tym już mordował ??

EDIT: poradziłem sobie, po prostu myślałem że zrobiłem ten storyline w glish bo na O suggested quests miałem complete, a potem zobaczyłem że mam complete nawet questy na lvl 55 i myślę coś nie halo, poszedłem do glish do npc który zaczyna storyline okazało się , że nie był zrobiony co za tym idzie O jest zbugowane. :D tak się rozpisalen dla nowych graćzy jakby ktoś też tego nie zauważył

Pytanie na szybko. Pewnie było tego multum ale i tak nie zakładam nowego tematu więc nie zaśmiecam forum, a może ktoś na szybko odpowie.

Na czym polega end game w BDO. Wiem, że to grindownik i, że nie ma (chyba) lvl capa. Więc pewnie bicie mobów i bicie mobów. Spoko z racji tego, że naszło mnie ostatnio na hack n slashe. a temu MMORPG chyba najbliżej do takiego hnsa. Ale co jeszcze? No i czy trzeba na BDO poświęcać mnóstwo czasu? Czy grając do 3h tygodniowo będzie ok? Potrzebuję gry wymagającej minimalnego zaangażowania.

Pytanie na szybko. Pewnie było tego multum ale i tak nie zakładam nowego tematu więc nie zaśmiecam forum, a może ktoś na szybko odpowie.

Na czym polega end game w BDO. Wiem, że to grindownik i, że nie ma (chyba) lvl capa. Więc pewnie bicie mobów i bicie mobów. Spoko z racji tego, że naszło mnie ostatnio na hack n slashe. a temu MMORPG chyba najbliżej do takiego hnsa. Ale co jeszcze? No i czy trzeba na BDO poświęcać mnóstwo czasu? Czy grając po +- 7h tygodniowo będzie ok?

End game ? Grind,craft,node war,word boss,life skill - wszysko możesz robić ;)

Jak chcesz być jakimś pro koksem to tak, sporo czsu - jak grać dla zabawy to nie ;)

Elo.

Czy da rade zrobić takie coś, żeby wyciągnąć ustawienia, na których gram normalnie do jakiegoś pliku i wymieniać z innym plikiem? Już tłumaczę o co mi chodzi.

Gdy gram normalnie to używam swoim ustawień graficznych, na których gra mi się najlepiej (bez lagów, dropów), a gdy ustawiam coś afk (fishing, bieganie, zeby zwiększyć strength czy coś innego) to chciałbym ustawić jak najniższe ustawienia graficzne, żeby jak najmniej obciążyć komputer, żebym mógł coś na nim robić. No i teraz jest ten problem bo jakbym miał ustawiać to manualnie to by trochę zeszło bo ustawień jest sporo, a jakbym miał np. te pliki to tylko wyłączam gierkę, podmiana plików i jazda. Wie ktoś jak takie coś zrobić?

Elo.

Czy da rade zrobić takie coś, żeby wyciągnąć ustawienia, na których gram normalnie do jakiegoś pliku i wymieniać z innym plikiem? Już tłumaczę o co mi chodzi.

Gdy gram normalnie to używam swoim ustawień graficznych, na których gra mi się najlepiej (bez lagów, dropów), a gdy ustawiam coś afk (fishing, bieganie, zeby zwiększyć strength czy coś innego) to chciałbym ustawić jak najniższe ustawienia graficzne, żeby jak najmniej obciążyć komputer, żebym mógł coś na nim robić. No i teraz jest ten problem bo jakbym miał ustawiać to manualnie to by trochę zeszło bo ustawień jest sporo, a jakbym miał np. te pliki to tylko wyłączam gierkę, podmiana plików i jazda. Wie ktoś jak takie coś zrobić?

Wystarczy, że spokojnie zminimalizujesz grę do tray'a, dzięki temu nie pobiera ona już zbytnio CUP i GPU i utrzymuje tylko zużycie ramu na poziomie około 4bgb oraz minimalnie CPU, obecnie jestem AFK, minimalizacja obciążenie jest na poziomie 4% cpu a GPU to zero.

@Dreedzik ,

Ja ja teraz mam zminimalizowanego to CPU skacze do 60%, a RAM jest na poziomie 5,55GB.

Co robię źle? XD

@edit

Dobra udało mi się.

Teraz CPU jest na poziomie 10-30% z włączonym chromem, ale RAM wciąż na tym poziomie 5GB

@Dreedzik ,

Ja ja teraz mam zminimalizowanego to CPU skacze do 60%, a RAM jest na poziomie 5,55GB.

Co robię źle? XD

@edit

Dobra udało mi się. 

Teraz CPU jest na poziomie 10-30% z włączonym chromem, ale RAM wciąż na tym poziomie 5GB

To coś masz z kompem zrób dla pewności skana anty wirusem znajomy informatyk tak maił też grał w bd, zrobił skan wyszło mu że miał wirusa co podkręca z użycie jako źródło podało mu stronę kakao.

To coś masz z kompem zrób dla pewności skana anty wirusem znajomy informatyk tak maił też grał w bd, zrobił skan wyszło mu że miał wirusa co podkręca z użycie jako źródło podało mu stronę kakao.

Zmiana opcji to 3 kliknięcia myszka osobiście stwierdzam że gra chodzi gorzej na słabych ustawieniach graficznych niż na np. High

Jeśli chcesz łowić czy ćwiczyć siłe lub konia trenować polecam wchodzić na chanele gdzie potencjalnie jest mało ludzi i nie siedzieć bezpośrednio w mieście typu Heidel drastycznie tam spadają fps i zwiększa się obciążenie PC