po co sie tak wlasciwie expi zbieractwo? czy pozniej sa jakies rosliny/rudy ktore mozna zbierac od wyzszych poziomow?
@Dreedzik btw. wbiłem 40 poziom, mozesz byc ze mnie dumny .=.
po co sie tak wlasciwie expi zbieractwo? czy pozniej sa jakies rosliny/rudy ktore mozna zbierac od wyzszych poziomow?
@Dreedzik btw. wbiłem 40 poziom, mozesz byc ze mnie dumny .=.
Tak jak mówisz, do tego dochodzi większa szansa na zebranie pobocznych elementów, np. liści, patyczków i innych.
Powiedziałbym, że gratulacje, gdyby nie fakt, że to osiąga się w 2-3h gry sorrrki ;P
A ja mam takie pytanie być może stwierdzenie lub post do dyskusji. Ciągle widzę te same wiadomości, że trzeba robić questy , trzeba miec contribution points, trzeba mieć energie. Zauważyłem że wszystko sprowadza się do craftingu. A co jeżeli ja chcę tylko i wyłącznie grindowac, farmic i na tym zarabiać , bo po prostu to lubię, nigdy nie lubiłem craftingu. W wowa grałem 8 lat ale crafting na main i altach robił mi brat lub ktoś z gildii bo nie lubię tego robić, więc jeśli w d*pie mam crafting workersow itp to czy dalej potrzebuje cp ?
A ja mam takie pytanie być może stwierdzenie lub post do dyskusji. Ciągle widzę te same wiadomości, że trzeba robić questy , trzeba miec contribution points, trzeba mieć energie. Zauważyłem że wszystko sprowadza się do craftingu. A co jeżeli ja chcę tylko i wyłącznie grindowac, farmic i na tym zarabiać , bo po prostu to lubię, nigdy nie lubiłem craftingu. W wowa grałem 8 lat ale crafting na main i altach robił mi brat lub ktoś z gildii bo nie lubię tego robić, więc jeśli w d*pie mam crafting workersow itp to czy dalej potrzebuje cp ?
Oczywiście możesz tylko grindować możesz olać wszystko inne oczywiście tylko akurat w przypadku grindu ułatwiają sprawę pety.
Ale musisz brać pod uwagę że osoba która zapuszcza workerów odblokowuje nody więcej zarabia od ciebie bo też może grindować na mobach plus zarabia na tym co workerzy poznoszą no i jak nie może być przy kompie odpala afka i nadal zarabia przerabiając surowce a ty jako że 24h nie będziesz siedział to w ten czas nie zarabiasz nic dlatego każdy pisze że warto robić questy craft bo masz dobry profit z tego też ale kto co lubi ^^
Oczywiście możesz tylko grindować możesz olać wszystko inne oczywiście tylko akurat w przypadku grindu ułatwiają sprawę pety. Ale musisz brać pod uwagę że osoba która zapuszcza workerów odblokowuje nody więcej zarabia od ciebie bo też może grindować na mobach plus zarabia na tym co workerzy poznoszą no i jak nie może być przy kompie odpala afka i nadal zarabia przerabiając surowce a ty jako że 24h nie będziesz siedział to w ten czas nie zarabiasz nic dlatego każdy pisze że warto robić questy craft bo masz dobry profit z tego też ale kto co lubi ^^
gram z kolezka w ta gre i on caly czas buduje jakies lodki, kupuje jakies domy, ja tego nie kumam, bo nie potrafie usiedziec pare dni w grze np na 20 lvlu, ja musze wbic ten wysoki lvl, a do tego kocham grindowac. Może pozniiej jak znudzi mi się już grindowanie to się tym zajmę, ale niestety crafting itp jest dla mnie najnudniejszym aspektem gry, niestety.
gram z kolezka w ta gre i on caly czas buduje jakies lodki, kupuje jakies domy, ja tego nie kumam, bo nie potrafie usiedziec pare dni w grze np na 20 lvlu, ja musze wbic ten wysoki lvl, a do tego kocham grindowac. Może pozniiej jak znudzi mi się już grindowanie to się tym zajmę, ale niestety crafting itp jest dla mnie najnudniejszym aspektem gry, niestety.
Tak jak piszesz ale craft nie jest trudny wystarczy znać przepis polecam http://bddatabase.net/us/ masz wszystkie receptury i nie tylko
Dzięki, dobijam 56 już na drugiej postaci i być może się tym zajmę, zobaczymy
Osoby, które tylko grindują muszą być tego pewne, bo potem pojawiają się problemy jak chcemy sobie odpocząć bo ciężko cokolwiek zrobić, brak rozwiniętych life skilli, contrybucji i energii prowadzi do białek gorączki :P.
jesli ja odpoczne od BDO to przy innej grze takze raczej bez problemu ale zobaczymy, narazie tak luzno rzucilem ttym tematem. W wielu grach ludzie mowili ze trrzeba robic to i tamto i sramto a ja zawsze tytlko grindowalem i predzej czy pozniej i tak sie ma ten end gejmowy gear
Wszystko się da, trzeba do tego tylko podchodzić z głową !!
Witajcie, pogrywam już chwilę w bdo i mam pytanie dotyczące summon scrolli, o co chodzi z ludzie szukają pt 5 osób jak te bosy można solo zjechać to po raz , po dwa te boundle dostaje się od ducha i dostaje je tylko party leader ? O co z tym chodzi, bo jak tylko party leader to jaki jest sens szukania grup na to itp
bardzo mi sie spodobal efekt 3 czesci z setu agerian(+2 atk i cast speed), jaka czesc zbroi powinienem przeznaczyc na grunila?(tylko jedna czesc, bo uwazam ze branie 4 czesci agerian nie ma sensu, gdyz oferuje mi nic i mam jedynie 1 slot na kamyk, zamiast dwoch jak w przypadku grunila)
edit
w tym wyborze czesci zbroi chodzi mi o przydatnosc kamykow na dana czesc
Witajcie, pogrywam już chwilę w bdo i mam pytanie dotyczące summon scrolli, o co chodzi z ludzie szukają pt 5 osób jak te bosy można solo zjechać to po raz , po dwa te boundle dostaje się od ducha i dostaje je tylko party leader ? O co z tym chodzi, bo jak tylko party leader to jaki jest sens szukania grup na to itp </blockquote>
Potem bossy sa trudniejsze.
Potem bossy sa trudniejsze.
Mi jednak chodzi o co innego, ludzie zbierają się w kupę bo że niby jak jest 5 osób to leci 5 paczek, na jakiej to jest zasadzie, byłem z kolegą w pt przywolalem tam jakiegoś śmieciowego bossa i tylko ja dostałem paczki, jakoś to musi być zrobione inaczej ??
Kazde konto dostaje daily questa i week questa- tj dziennego i tygodniowego questa, do zrobienia aby otrzymac scrolla na bosa. Mozna wybrac czy chcesz odebrac zwyklego scrola czy aweking scrola - aweking scrole musisz skladac tzn. codziennie pobierasz scrola na Np. Red Nosa Aweking zeby zlozyc scrola aweking potrzeba naprzyklad 5 scrolow aweking red nosa - czyli 5 dni zbierania. Sam go nie polozysz wiec szukasz osob ktore ci pomoga - ale na krzywa twarz sie nie oplaca to szukasz osob ktore tez uzbieraly Red Nosa aweking. Wszsycy jestescie w party razem macie do pokonania 5 bossow aweking.
Z bossow Awe(tk. Aweking) sa wieksze szanse na dropniecice rzadszych przedmiotow. Nie jest powiedziane ze kazdy dostanie po przedmiocie, co wiecej moze dostac go jedna osoba albo wcale. Dla kazdego dropi osoby Random number Generate - tak unikatowy system Losowego przydzielania ktory to definijuje Blac Desert. Wiec naprzyklad Ty dostanie Memory Fragment x2 a kolega z PT x5 a ktos inny tylko x1 - I nie macie na to wplywu. Robienie w kilka osoba boso nawet zwyklych Podobno Zapewnia ziekszone szanse dropu - tj im wiecej osob w PT tym wieksza szansa z bosa zwyklego czy tez Awekingka. Nie potwierdzam, aczkolwiek zawsze wolem ludzi do PT.
Czyli nawet jak jest zwykły bos np witch na cmentarzu to żeby każdy dostał z niej paczkę, każdy musi mieć scroll i tak jakby otworzony quest
Nie,
Scroll daje Questa jednej osobie, druga osoba nie może odpalić scrolla, także scrole robi się po kolei.
Witajcie, pogrywam już chwilę w bdo i mam pytanie dotyczące summon scrolli, o co chodzi z ludzie szukają pt 5 osób jak te bosy można solo zjechać to po raz , po dwa te boundle dostaje się od ducha i dostaje je tylko party leader ? O co z tym chodzi, bo jak tylko party leader to jaki jest sens szukania grup na to itp
Podejrzewam, że kolega miał scrolla z questa przy lvlowaniu, za tego bossa dostajesz tylko Ty itemy.
Na end-game jak dostaniesz srolla to każdy z party dostaje coś, dlatego nawet na proste bossy ludzie szukaja innych ludzi ze scrollami. Przynajmniej tak to działało przed pierwszym rozszerzeniem.
Czy o to chodziło?
Podejrzewam, że kolega miał scrolla z questa przy lvlowaniu, za tego bossa dostajesz tylko Ty itemy. Na end-game jak dostaniesz srolla to każdy z party dostaje coś, dlatego nawet na proste bossy ludzie szukaja innych ludzi ze scrollami. Przynajmniej tak to działało przed pierwszym rozszerzeniem. Czy o to chodziło?
jestem nowy, ale nie az taki nobek rozumiem roznice miedzy questowymi bossami
po prostu jak przywolujesz bossa to duch daje ci questa i po zabiciu go dostajesz paczke, a party moze zebrac tylko jakis gowniany loot
myslalem ze da sie zrobic tak ze kazdy w PT dostaja ta paczke jakies dzielenie sie questem czy coś , ale myśle że rozumiem co chlopaki napisali, że po prostu paczke dostaje tylko ten co ma scroll i tyle.
Mam pytanie. Czy jeśli na głównej klasie zrobiłem jakiegoś questa to na altach też muszę go robić? Te główne wiadomo, ale poboczne?