Nowi gracze - seria pytań

Bardzo dobry filmik o BDO, polecam wszystkim i nowym i starym !!! W nim znajdziecie wiele ciekawych informacji jak podchodzić do gry zgodnie ze swoim sumieniem, ze swoimi celami itd.

Niestety po Angielsku

Ile mniej wiecej musze wydac na start na itemshop (slyszalem o jakichs petach), co jest niezbedne do gry i widzialem tez jakies PREMIUM. Co ono daje?

Ile mniej wiecej musze wydac na start na itemshop (slyszalem o jakichs petach), co jest niezbedne do gry i widzialem tez jakies PREMIUM. Co ono daje?

Szczerze to na start nie musisz nic kupować z Item shop, przynajmniej dopóki nie wbijesz tego 56, pety podnoszą rzeczy z mobow za Ciebie przez co nie musisz się co chwilę schylać, bardzo przydatna rzecz, ale na początku ci to nie trzeba , bo grindowanie parę h na spocie jest raczej później. Value Pack czy jak wolisz PREMIUM daje małe ułatwienia , 10% expa , jakiś tam blessing, kolorowanie itemow na różne kolory, 16 slotów do inventory, 16 slotów do skrzyni - te rzeczy szczerze są uja warte , jedyna rzecz warta z Value Packa to 30% bonus hajsu z market place i udźwig 100 . Jest to napewno jakieś ułatwienie ale sam musisz zdecydować czy chcesz to kupić. Osobiście wolałbym kupić osobno udźwig z Item shop, a value packa kupować tylko dla 30% bonusa z Market Place to mozna kupić za pkt loyality które dostajesz za codzienne logowania w grze.

to co @Danieluek napisał wystarczy... Value Pack z loyalek jest na 1dzień.

Co do samej gry.. podobno umiera :P

A nowa postać to nie żaden tam dodatek ;/

ded gejm\

gdzie sa hejterzy ktorzy wietrzyli po pol roku przejscie na f2p?

gruru? chyba czas walnac sie w piers i przeprosic :)

Dobry elo, pytanie.
Jest przy ściąganiu tego możliwość pauzowania i czy postęp się zapisze, bo net noszony wiaderkami a to waży prawie 50 gb więc na raz nie puszczę.

Dobry elo, pytanie.
Jest przy ściąganiu tego możliwość pauzowania i czy postęp się zapisze, bo net noszony wiaderkami a to waży prawie 50 gb więc na raz nie puszczę.

tak, postep sie zapisze

WItam panowie, jako że na naszym forum nie znalazłem odpowiedzi mam do was pytanie - czy lepiej grindować czy robić questy oraz od jakiego do jakiego lvla, może warto robić niektóre questy?

<p style="margin-top:0px;margin-bottom:0px;padding-left:5px;">
	Byłbym wdzięczny za opisanie mi tego
</p>

imho warto robic questy gdyz daja CP i sloty do eq

ekhem

mam problem, kupilem wage za loyality points i teraz nie wiem jak ja odebrac ;-; powiedzialby mi ktos jak?

nvm bylo w pearl inventory

Jak wysłać workerów na farmę? Mam połączone nody ale zielonego pojęcia nie mam jak mam kazać im iść tam coś zbierać :D

Jak wysłać workerów na farmę? Mam połączone nody ale zielonego pojęcia nie mam jak mam kazać im iść tam coś zbierać 

W mapie dajesz na node i pole jakieś i wtedy wysyłasz ;)

Dzięki, nie miałem kontrybucji dodanej w poszczególne odłamy, myślałem że w głównego noda wystarczy.

To teraz kolejne pytanie. Ma ktoś może jakąś listę/mapkę co mogę wydobywać z poszczególnych nodów? Bo troszkę mi się nie chce przeglądać całej mapy na piechotę :D

Czemu nie mogę przesunąć postaci na górę ? ?? Tak jak na zdjęciu chcę przesunąć postać "SlodkaMalinka" na samą górę :/ ale nie przesuwa się wie może ktoś jak to naprawić ?

imgur.com/a/zwnLq

nie wiem czy nie jest to związane z lvlem.

czym jest to cos?

Ile kosztuje pet za walute w grze?

Edit: czy optymalizacja w tej grze jest naprawde aż tak skopana? Pojawił się jakiś boss event poszedłem zobaczyć o co chodzi. Na najniższych ustawieniach mam 5fpsów mając 4790k i gtx 1070...

Dobra jeszcze zapomniałem o coś zapytać.
Jak to jest z tym pvp?
Czy na niższych lvl albo na gorszym eq mogę w ogóle grać pvp czy muszę dojść do endgame i w ogóle jak długo to zajmie.
Najbardziej w mmorpg mnie pvp obchodzi i jeżeli jest ono całkowicie zależne od gearu i długo się go farmi to może mnie to odepchnąć

Edit: czy optymalizacja w tej grze jest naprawde aż tak skopana? Pojawił się jakiś boss event poszedłem zobaczyć o co chodzi. Na najniższych ustawieniach mam 5fpsów mając 4790k i gtx 1070...

Około 5-6 kk za walutę w grze. Co do optymalizacji to nie wiem, ja gram na lapku z gf 960 i nie mam problemów , są spadki na bossach ale nie do 5 fps

nie grasz przypadkiem na integrze?

a co ty myślałeś, że 300-500 osób na kanale biegających strzelających itd. ogarniesz ;]

http://imageshack.com/a/img922/5156/blhLYL.jpg

patrzajta na minimape ;]