Nowi gracze - seria pytań

a co ty myślałeś, że 300-500 osób na kanale biegających strzelających itd. ogarniesz ;]

http://imageshack.com/a/img922/5156/blhLYL.jpg

patrzajta na minimape ;]

Biedny komp :(

Biedny komp 

nie skarży się :D

czym jest to cos?

Wizard może przywołać ;P

Gdzie złapie najlepszego konia na początek? Słyszałem, że można złapać nawet T5, jeśli tak jest to gdzie?

Gdzie złapie najlepszego konia na początek? Słyszałem, że można złapać nawet T5, jeśli tak jest to gdzie?

Z tego co wim to można złapać max tier 3.

tutaj fajnie opisane, stare... bo nic się w tej kwestii nie zmieniło.

http://dulfy.net/2016/03/03/black-desert-online-horse-taming-and-breeding-guide/#Wild_Horse_Tiers

O co chodzi z "Coupon Book" jest tam jakaś zniżka 20% a w opisie jest że nie dotyczy pereł i lojala, próbuje wykorzystać w marketplace i nie ma nigdzie takiej opcji, to jak z tego skorzystać ?

Zmniejszyli maksymalną ilość osób na kanale czy co się stało, że nagle wszystko zajęte?

Zmniejszyli maksymalną ilość osób na kanale czy co się stało, że nagle wszystko zajęte?

napisales tak jakby nie mialo prawa przybywac nowych ludzi, tendencja wzrostowa i tyle ;)

Dark knight to się stało, no i kamasylwa wychodzi, starzy gracze/gildie wracają i coraz więcej ludzi kupuje gre, lub na trialu siedzi..

Czy ta gra ma naprawdę takie duże wymagania,że na Intel core i3-3220,8 GB ramu i AMD Radeon r7 260X na niskich w mieście mam lagi ? ;/

Czy ta gra ma naprawdę takie duże wymagania,że na  Intel core i3-3220,8 GB ramu  i AMD Radeon r7 260X na niskich w mieście mam lagi ? ;/

na gtx 1080 bedziesz mial w miescie lagi, bo jest masakrycznie duzo ludzi i npc to nie dziwne

Czy ta gra ma naprawdę takie duże wymagania,że na  Intel core i3-3220,8 GB ramu  i AMD Radeon r7 260X na niskich w mieście mam lagi ? ;/

Ale czemu się dziwisz, twoja karta graficzna to muzeum, a procek jest wręcz fatalny. Spełniasz jedynie minimalne wymagania..

pytanie do doświadczonych, za daily dostaje scroll z bossem lub czesc jedna z pieciu do awakening bossa, co sie bardziej oplaca? 5 bossow zwyklych czy 1 awakening? jak procentowo jest z dropem? awaken ma naprawde o wiele wieksza szanse na drop czegos fajnego niz zwykly?

Bardziej się opłaca robić avakening ;) Ma większą szansę na drop i jest trudniejszy ;P

Kazde konto dostaje daily questa i week questa- tj dziennego i tygodniowego questa,  do zrobienia aby otrzymac scrolla na bosa.  Mozna wybrac czy chcesz odebrac zwyklego scrola czy aweking scrola - aweking scrole musisz skladac tzn. codziennie pobierasz scrola na Np. Red Nosa  Aweking  zeby zlozyc scrola aweking potrzeba naprzyklad 5 scrolow aweking red nosa - czyli 5 dni zbierania.  Sam go nie polozysz wiec szukasz osob ktore ci pomoga - ale na krzywa twarz sie nie oplaca to szukasz osob ktore tez uzbieraly Red Nosa aweking. Wszsycy jestescie w party razem macie do pokonania 5 bossow aweking.   
Z bossow Awe(tk. Aweking) sa wieksze szanse na dropniecice rzadszych przedmiotow. Nie jest powiedziane ze kazdy dostanie po przedmiocie, co wiecej moze dostac go jedna osoba albo wcale. Dla kazdego dropi osoby Random number Generate - tak unikatowy system Losowego przydzielania ktory to definijuje Blac Desert. Wiec naprzyklad Ty dostanie Memory Fragment x2  a kolega z PT x5 a ktos inny tylko x1 - I nie macie na to wplywu.  Robienie  w kilka osoba boso nawet zwyklych Podobno Zapewnia ziekszone szanse dropu - tj im wiecej osob w PT tym wieksza szansa z bosa zwyklego czy tez Awekingka.  Nie potwierdzam, aczkolwiek zawsze wolem ludzi do PT. 

Juz Pisalem ;d

Bardziej się opłaca robić avakening  Ma większą szansę na drop i jest trudniejszy ;P 

Z tym, że jak ktoś nie ma kolegów to na ~55 solo awejkniętego nie zrobi. Zwykłe można solować.

Codziennie sporo ludzi ogłasza się na czacie, szukając kogoś na scrolle. Jeżeli nie ma się kolegów/gildii nie widzę problemu aby do takiej grupy dołączyć. Można też dołączyć na discordowe kanały IHAEU czy BDOEU i tam bezproblemu znaleść grupę.

Witam.

Zacząłem ponownie gre jednak od nowa Dark Knightem czy jest jakaś gildia która wezmie w swe szeregi nowego? :) Aktualnie 31lv nick Azmeroth

Witam,

mam krótkie pytanie odnośnie optymalizacji: Jak się sprawuje gra na słabszych kartach graficznych? Mam tu na myśli kartę 1GB (GF GTX 550 TI). Wg. strony "can i run it" spełnia ona nawet rekomendowane wymagania, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć, gdyż kiedyś miałem okazję liznąć tego tytułu i niestety, ale fps dropy były straszne.

Czy coś się w tym temacie zmieniło?

Pozdrawiam

na i5 4690k @ 4.5ghz, 16gb ramu i gtx970, rozdzialce 2560x1080 trzeba schodzic z detalami na srednio wysokie ponieważ gra nie utrzymuje stałych 60fps.