Nowi gracze - seria pytań

hi

czy lepiej na poczatku zainwestowac w dobra bron non-awk czy lepiej poczekac az do awakeningu i kupic lepsza bron awk?

hi

czy lepiej na poczatku zainwestowac w dobra bron non-awk czy lepiej poczekac az do awakeningu i kupic lepsza bron awk?

zależy co teraz masz jaki lvl/eq xD

<56 musisz miec czym ten lvl dobić... mainhand jest bardzo wazny !!! nie dajcie sie omotać jakimiś stwierdzeniami iż Podstawowa broń po AW nie ma znaczenia !!!

Hej ludziska :) dzizas jak kończyłem grać ten temat miał 5 stron :P ale coś myślę by wrócić bo w sumie przydałby mi się taki solommorpg :) ale ale możecie mi opisać w kilku zdaniach tego dark knight'a? I czy dla mojej witch i tamerki coś się zmieniło przez ostatnie kilka miesięcy czy nadal duże dziecko op a małe useless? Pozdrowienia :)

Hej ludziska  dzizas jak kończyłem grać ten temat miał 5 stron  ale coś myślę by wrócić bo w sumie przydałby mi się taki solommorpg  ale ale możecie mi opisać w kilku zdaniach tego dark knight'a? I czy dla mojej witch i tamerki coś się zmieniło przez ostatnie kilka miesięcy czy nadal duże dziecko op a małe useless? Pozdrowienia 

nie prościej wpisać Dark Knight w YT... zobaczysz sobie grind pvp nawet czasami node war ;]

Kocham jak ludzie, którzy tamerki nie ogarniają piszą, że jest useless a potem się taka tamerka wbija na nodwarze i wywala z butów kilka osób i jeszcze potem spitala bo nikt jest nie może zatrzymać :D...

Wbrew pozorom i przekonaniu jakie panuje u niektórych gra wymaga skilla ^^.

Cóż, nie prościej bo nie prosiłem o gameplay dark knighta tylko pare słów od osób, które nim grały, jakie mają odczucia, jak wypada w porównaniu do ich main'a itd. Dla mnie to ma większą wartość niż oglądanie randomowego gościa robiącego randomowe rzeczy na postaci, którą nie grałem i nie wiem jak się ją "prowadzi".

Co do tamerki to od zawsze ludzie tak się tłumaczą, że nie umie się grać bla bla bla tylko, że nikogo takie tłumaczenie nie obchodzi w momencie gdy witch 50lvl bez gearu > tamerka 56lvl z jakimś tam podstawowym gearem. Takie miałem faktyczne doznania levelując obie te klasy i nikt mnie nie przekona, że było inaczej bo nie było :P co prawda kusi mnie by obalić mit niepełnosprawnej kunoichi ale chyba jestem już na to za stary i łowienie ryb w heidel to max co mogę zrobić :P

Jakby co to mówię o pve bo pvp jest dla ludzi bogatych w czas a ten na moim terenie łowieckim nie występuje i zrobienie gearu na poziomie +500 dandeliona jest raczej niemożliwe.

Cześć, mam wspaniały i śmieszny problem. W grę nie mogę grać od kilku dni.

Zabrałem od NPCa ładunek by potrenować udźwig. I teraz nie moge go nijak oddać... Nie wiem jak. Probowałem u trade managera ale żadna z opcji nie działa. Nie wiem czy mam to gdzieś zanieść? Jak to w ogóle zdjąć.

Proszę o pomoc :x Chcę grać!

Wywal z eq chyba tam jest jeśli pamiętam xD

Cześć, mam wspaniały i śmieszny problem. W grę nie mogę grać od kilku dni. 

Zabrałem od NPCa ładunek by potrenować udźwig. I teraz nie moge go nijak oddać... Nie wiem jak. Probowałem u trade managera ale żadna z opcji nie działa. Nie wiem czy mam to gdzieś zanieść? Jak to w ogóle zdjąć. 
Proszę o pomoc :x Chcę grać! 

Przeciągnij myszką poza ekwipunek i wyrzuć. ;)

Spytam tutaj żeby nie robić nowego tematu.

Po wymianie kompa wracam do gry chociaż ciężko nazwać to powrotem. miałem 10fps i dalej niz 30lvl nie miałem ochoty grać.

Ktoś na forum wypowiadał się że trzeba pompować gruby Hajs żeby w to grać. Czy to prawda? Nie wykluczam kupienie peta i tyle. Planuje grać do 3h max

Główne pytanie brzmi.. jaką postać wziąć.. chce mobilności i sustainu.. self heal coś w tym stylu.

Spytam tutaj żeby nie robić nowego tematu.

Po wymianie kompa wracam do gry chociaż  ciężko nazwać to powrotem. miałem 10fps i dalej niz 30lvl nie miałem ochoty grać.

Ktoś na forum wypowiadał się że trzeba pompować gruby  żeby w to grać. Czy to prawda? Nie wykluczam kupienie peta i tyle. Planuje grać do 3h max

Główne pytanie brzmi.. jaką postać wziąć.. chce mobilności i sustainu.. self heal coś w tym stylu.

Powiem Ci tak, jak chcesz grać do trzech godzin dziennie to na standardowe mmo spoko ale na BDO jakieś 3-4h za mało :P Takie jest moje zdanie, na początku będzie fajnie ale później Twój progress tak bardzo zwolni, że będziesz się zastanawiał po co w ogóle to włączasz a samo zarządzanie siatką workerów, farm, craftów i podbijania przedmiotów zajmie Ci większość jak nie cały dostępny czas a jak już to wszystko zrobisz to zostanie Ci pójście na jakiegoś spota i bicie mobów bez końca polecam jak lubisz :) Co do klas to jak w każdym "nowoczesnym" mmo bez świętej trójcy - każda ma jakąś tam mobilność, każda ma jakiś tam sustain, każda ma jakiś tam self heal itp.

@up

Wszystko zależy od tego kto ma jakie cele w grze, są ludzie którzy sobie po prostu grają, nie angażują się w wyścig na top gear, top lvl, czy inne topy, grają sobie od tak dla siebie... a pewnego dnia - biorąc pod uwagę obecnie ułatwienia itd. - szybciej niż zapewne się komuś wydaje .. ktoś będzie miał sprzęt full bossowy i full TRI a przy tym 60, co spokojnie da mu prawo do wszystkiego...

no ok ale co z postacią? to jest na tej samej zasadzie co w GW2 że każdy ma mobility na swój sposób i self heal?

no ok ale co z postacią? to jest na tej samej zasadzie co w GW2 że każdy ma mobility na swój sposób i  self heal?

Są postacie nastawione na dmg, albo twardsze, ale z grubsza każda jest samowystarczalna. Nie ma podziału na healerów, tanków i dpsów.

W takim razie jakie klasy są bardziej 'tankowate'?

Valkiria

Valkiria, Berserker, Warrior,

Wiadomo coś o tym kiedy wypuszczają tą nową klasę?

Valkiria

Głownie skupia się na defie, znam Gości zo robią dobry dmg na valkiri.
Cięzko się nią expi. Jest bardzo twarda. Dobra do skupiania na sobie wrogów w team fightach.

W tracie pk ,ciezko ja ubic, ale ona ciebie tez nie ubije.

Witam tu znowu ja :D Dziękuje za pomoc w poprzedniej sprawie. Tym razem mam chyba cos trudniejszego.

Chciałbym w końcu zmienić podstawowy skin. Udało mi się dorwać Design od NPCa. Trochę trwało zbieranie amity. Mam też wszystkie potrzebne elementy. Tylko nie mam pojęcia jak i gdzie go wytworzyć.