Nowi gracze - seria pytań

Witam tu znowu ja  Dziękuje za pomoc w poprzedniej sprawie. Tym razem mam chyba cos trudniejszego.

Chciałbym w końcu zmienić podstawowy skin. Udało mi się dorwać Design od NPCa. Trochę trwało zbieranie amity. Mam też wszystkie potrzebne elementy. Tylko nie mam pojęcia jak i gdzie go wytworzyć. 

musisz wykupic posiadlosc i zmienic ja na outfit crafting czy jakos tak

Mam pytanie o spawn bossów i drop z nich. Znalazłem discorda iheu gdzie pokazuje się ze boss jest spawnable jednak nie ma go jeszcze tam. Jak Wy sprawdzacie kiedy jakiś boss jest online? Oraz jak to jest z tym dropem muszę zadać mu największy dkg by liczyć na drop części z bossa kzarka weapon itd. Czy może to jest losowe komu wpadnie. Jak padne to dmg który zadałem się resetuje?

Pisze ,że jest spawnable czyli może się zespawnić - tam masz przedział czasowy ;)

Drop losowy - ale im większe przyjęte dmg i zadane to trochę wieksza szansa..

Zginiesz to się nie resetuje.

Jak boss się pojawi to dostaniesz powiadomienie na Discordzie oraz w grze (na kanałach Olvia nie ma world bossów).

Obecnie w grze każdy boss jest ogłaszany, wszystkie bossy pojawiają się razem z tym ogłoszeniem z wyjątkiem Nouvera - który pojawia się 30min po - z discorda warto teraz korzystać tylko po to by zobaczyć jaki jest przedział czasowy i w czasie walki by zmienić kanał na jakiś inny.

Drop jest okropnie losowy i powoli myślę że nie trzyma się żadnych reguł, mam nadzieje na rychłe wprowadzanie zmiany w loocie bossów... na ten co został wprowadzony w grudniu ubiegłego roku w KR.

Oglaszany tzn? Jakąś ikonka lub komunikat?

Wielki napis u góry ekranu + dźwięk charakterystyczny.
Jak grasz na Olvii to nie ma takich komunikatów.

Wielki napis u góry ekranu + dźwięk charakterystyczny.
Jak grasz na Olvii to nie ma takich komunikatów.

Bo na oliwi nie ma bosów - jeśli dobrze pamiętam.

Pisałem o tym kilka postów wyżej.

Co to jest ten cały house fame bo fajnie z tego kasa leci mam już 50 mln i do czego to jest.

Co to jest ten cały house fame bo fajnie z tego kasa leci mam już 50 mln i do czego to jest.

Pod literkę "P" masz u góry podane za co ile masz punktów i przedziały finansowe.
Za levele postaci, za rozwinięte life skille oraz za kontrybucję i wiedzę.

Nie rozumiem o co chodzi w tym quescie od duszka, gdy dochodze na miejsce pokazane na mapie, podążając wskazaną droga na miejscu nic nie ma, miałem także konia, ale gdzies go zostawiłem i zapomniałem gdzie.

image.png

image.png

A co się dzieje jak próbujesz rozmawiać z tym Hervano Tito?

Nie rozumiem o co chodzi w tym quescie od duszka, gdy dochodze na miejsce pokazane na mapie, podążając wskazaną droga na miejscu nic nie ma, miałem także konia, ale gdzies go zostawiłem i zapomniałem gdzie.

Masz gościa znaleźć, zagadać i odprowadzić do npca z którym zacząłeś Q..

Jak nie masz ikonki konia pod lvl(lewy górny róg) - to padł - idź do stajennego i wskrześ ;)

Jak jest ikonka to naciśnij prawym wskaże ci drogę do konika :D

Są jakieś spekulacje co do poprawy optymalizacji??

ZARAZ DOSTANE PIERDOLCA Z TYM QUESTEM, NIE OGARNIAM CO TU ZROBIĆ, CIĄGLE WYSYŁA MNIE OD JEDNEGO, DO DRUGIEGO TYPA, NO JA pier**le, k**wa TRAGEDIA.

42134531WQ.png

862702842.png

Mam pytanie odnośnie biddingu na marketplace

To działa na zasadzie kto pierwszy ten lepszy? bo kupienie itemu z sekcji 'pearl item' jest niewykonalne.

Można powiedzieć 'snajpie' dany item mam nawet powiadomienie ustawione i zawsze failed albo already sold.

Czy jest możliwe okno tradeu z innym graczem który daje mi np peta a ja mu przekazuje 10kk?

Mam pytanie odnośnie biddingu na marketplace

To działa na zasadzie kto pierwszy ten lepszy? bo kupienie itemu z sekcji 'pearl item' jest niewykonalne.

Można powiedzieć 'snajpie' dany item mam nawet powiadomienie ustawione i zawsze failed albo already sold.

Czy jest możliwe okno tradeu z innym graczem który daje mi np peta a ja mu przekazuje 10kk?

Biduje xxx osób przez te kilkanaście sekund, później z tych setek osób losuje 1, która może kupić peta przez jakiś czas, jeśli tego nie zrobi, dopiero wchodzi zasada kto pierwszy.

Tak jak napisałeś na dole się nie da.

Są jakieś spekulacje co do poprawy optymalizacji??

Mi gra śmiga bez zarzutu.

ZARAZ DOSTANE PIERDOLCA Z TYM QUESTEM, NIE OGARNIAM CO TU ZROBIĆ, CIĄGLE WYSYŁA MNIE OD JEDNEGO, DO DRUGIEGO TYPA, NO JA pier**le, k**wa TRAGEDIA.

W pobliżu tych miejsc są rzeczy, które musisz sprawdzić. Wóz czy coś tam.