Petom rośnie level przez karmienie, więc czas się skraca do 3,5-4s.
+ ostatnio dodali opcje która przyspiesza podnoszenie dropu ale także więcej jedzą xD
Petom rośnie level przez karmienie, więc czas się skraca do 3,5-4s.
+ ostatnio dodali opcje która przyspiesza podnoszenie dropu ale także więcej jedzą xD
Mam pytanko, nie wiem czy ono sie już było, jesli tak to sorki :p. Czy to prawda że w end game nie da sie prawie wgl grać bez petów, a jedyna droga na zdobycie ich to item shop? slyszalem ze trafiaja sie na Auction House czasami, ale szansa na ich kupienie jest tak tragicznie mała że podchodzi pod niemożliwa, czy to prawda?
Mam pytanko, nie wiem czy ono sie już było, jesli tak to sorki :p. Czy to prawda że w end game nie da sie prawie wgl grać bez petów, a jedyna droga na zdobycie ich to item shop? slyszalem ze trafiaja sie na Auction House czasami, ale szansa na ich kupienie jest tak tragicznie mała że podchodzi pod niemożliwa, czy to prawda?
Dłużej ci zajmie podnoszenie itemków, niz zabijanie mobków, ale tak w ogóle, jeżeli nie masz nawet ochoty wydać kasy na pety, to granie w BD będzie jedynie uciążliwe.
A tak btw. info: W attendance rewards znowu przywracają pingwina peta jako nagrodę za daily logowanie, sam mam jednego ale ostatni raz w attendance rewards był z rok temu?
Więc zawsze to zaoszczędzone te kilkanaście PLN, nie wiem za który dzień on będzie ale jutra się zaczyna nowa seria nagród, więc najlepszy czas by zacząć się logować do bd
A co do kupna ich na AH, nie będę dawał nadzieji, nie ma szans abyś je kupił i tyle.
Tak, to prawda. Minimum egzystencjalne w tej grze to posiadanie 4 petow, min. 40e.
Warto by rowniez zainwestowac w udzwig postaci, kolejne 40e.
Bardzo ewentualnie, mozesz grac z samymi petami.
Tak jak przedmowca, gra jest B2P+CS, i granie bez wydania powiedzmy 80-120e jest raczej uciazliwe (80 = pety, udzwig, 120 - ze strojem PvE).
Wiekszosc osob, ktora dochodzi pod end game (60, TRI GEAR) czy tez praktycznie wszystkie ktore spotkalem maja min:
- UDZWIG
- 4 PETY
- Value Pack (bardzo czesto)
Stroj mozesz probowac wychaczyc na AH, o ile nie grasz Strikerem ew. DK.
Stroj mozesz probowac wychaczyc na AH, o ile nie grasz Strikerem ew. DK.
DK? Dlaczego?
Mam kolejne zapytania.
Czy miejsce łowienia ryb ma znaczenie? oczywiście przyjmujemy że spot nie jest Exhausted. Chodzi mi bardziej o region mapy np Velia vs Ilya. Bo maks cena za rybe to okolice 33k. Oczywiście czasem trafi sie ten kamyk za ponad pół bańki.
Czy AFKując poza łowieniem ryb moge robić coś jeszcze co daje mi pieniądze?
Co potrzebuje żeby zrobić item z +15 na PRI i PRI na DUO?
Z tego co widze to nagrody za daily logowanie są eventami i mają pewną rotacje. Wczoraj zniknął loyality i teraz ktoś napisał że będzie nowy event. Czy takie eventy będą zawsze?
Taa, eventy będą zawsze, stroje dla dk,strikera trudno kupić iż biduje je pół serwera więc masz mniej niż 0,01% szans na sukces xD
Sam bidowalem z 400 razy xD
Możesz łowić gdzie chcesz ale jak jest więcej ludzi jest mniej ryb i dłużej na afk możesz łowić i więcej relic, na afk możesz processing robić,wbijać lvl konia..
Na pri,duo potrzeba concentrated stone jeśli dobrze nazwę pamiętam.. Kupujesz lub z gatheringu dropisz sharpy, Hardy i łąiczysz z black stone
na wszystko jest ciężko a ludzie skupują wszystko co jest związane z ISem, nie tylko dlatego by użyć ale by na tym zarobić, dobrze wiedzą, że jak kiedyś wejdzie wersja f2p to będą to mogli sprzedać z zyskiem ... może i głupi może i długoterminowy, ale fakt jest że ludzie skupują wszystko jak leci, ponieważ 25kk to żadeń pieniądz....
A jak enchant się nie uda to spada max durability? Bo ten kamyk nie jest drogi ale samo odzyskanie max durability mnie bolało jak kiedyś próbowałem robić liverto.
Witam zakupiłem dzisiaj BD na Steam i po zainstalowaniu gdy gra mi się ładuje wyskakuje mi blad z xigncode3 brzmi następująco : failed to init security
A jak enchant się nie uda to spada max durability? Bo ten kamyk nie jest drogi ale samo odzyskanie max durability mnie bolało jak kiedyś próbowałem robić liverto.
tak, spada dura, poza tym jak ulepszasz na tri i się nie uda to zleci ci na pri
Witam zakupiłem dzisiaj BD na Steam i po zainstalowaniu gdy gra mi się ładuje wyskakuje mi blad z xigncode3 brzmi następująco : failed to init security
spróbuj antywirusa wyłączyć.
Siemanko mam pytanie do Was, graczy BDO. Jestem zupełnie nowy i jeszcze nie mialem styczności z grą i mam pare pytań. Na pewno nie będę spędzał w BDO niewiadomo ile godzin, w MMO skupiam się głównie na PvP. Stąd chciałem spytać, czy są jakieś różnice w PvP, jak np ktoś grający dłużej ma jakąs przewagę nad osobami nie poświęcającymi się grze? Czy wchodząc w jakiś tryb PvP wszyscy są mniej więcej sobie równi jak np w GW? Doczytałem, że pety trzeba sobie dokupić, a czy oprócz tego są jakieś przedmioty które trzeba wykupić za pieniądze, aby dobrze bawić sie na PvP, jakies poty czy cokolwiek innego? Pozdro
Siemanko mam pytanie do Was, graczy BDO. Jestem zupełnie nowy i jeszcze nie mialem styczności z grą i mam pare pytań. Na pewno nie będę spędzał w BDO niewiadomo ile godzin, w MMO skupiam się głównie na PvP. Stąd chciałem spytać, czy są jakieś różnice w PvP, jak np ktoś grający dłużej ma jakąs przewagę nad osobami nie poświęcającymi się grze? Czy wchodząc w jakiś tryb PvP wszyscy są mniej więcej sobie równi jak np w GW? Doczytałem, że pety trzeba sobie dokupić, a czy oprócz tego są jakieś przedmioty które trzeba wykupić za pieniądze, aby dobrze bawić sie na PvP, jakies poty czy cokolwiek innego? Pozdro
W tej grze liczy sie gear a na gear trzeba poświęcić mase czasu
Tak, gra wymaga duzej ilosci czasu i jak powaznie myslisz o PvP to wydasz 120 na poczatek, a pozniej lacznie do 400euro. Tyle bedziesz pewnie musial zainwestowac w gre.
Na PvP obecnie(porzadne), w zwiazku ze jeszcze nawet nie zaczales, wiec zanim wbijesz lvl.. bedziesz musial dobic 61Lv zrobic min. Tri gear BOSS na rozsadne PvP, to raczej juz powyzej tysiaca godzin w grze.
Cash shop:
3 pety = 30e (jak zaczniesz max w pt, jest event 1 peta pingwina w tym miechu mozna za darmo zgarnac, ale musialbys sie codzinnie logowac i zaczac nie pozniej niz w niedziele).
Udzwig = 40e
Stroj PvE + PvP = 70e
Value Pack co miesiac 15e
Pozniej warto wydac na:
Artistan memorki, 100szt = 40e. Pozwoli Ci to szybciej wbic gear Bossowy na TRI (+18). Zapewne 160e bedziesz gdzies musial wydac, zeby sobie gre znaczaco przyspieszyc. Mozesz to ominac, ale wowczas bedziesz farmil, sporo duzej.
Ew. mozesz kupic (3 pokojowki, zeby nie biegac do miasta Storage'owe i 1 AH) i siedziec nonstop i farmic na piratach).
Artistan memorki, jednak pozwalaja Ci wydac 10kk na enchant, ktory inaczej bedzie kosztowal 30kk.
Za gre sie nie zabieraj jak nie lubisz grindu i nie masz duzo czasu(srednio 4-5h dziennie LUB WIECEJ, dzien w dzien).
Ok kolejne pytania. Nabiłem 50 lvl zrobiłem quest na PvP wyexpiłem się na grindzie 0 questów. Co dalej ?? Co robić aby zarobić na jakieś eq co zacząć na początku. Wiem tylko tyle że potrzebuje ze 130milionów silvera na set i broń aby dalej expić niestety posiadam jedynie 20 :/ Co powinienem ruszyć by to się zmieniło?? A może są osoby które chciałby by mi pomóc bo gra mnie wciągnęła na maxa. Pozdrawiam
Ok kolejne pytania. Nabiłem 50 lvl zrobiłem quest na PvP wyexpiłem się na grindzie 0 questów. Co dalej ?? Co robić aby zarobić na jakieś eq co zacząć na początku. Wiem tylko tyle że potrzebuje ze 130milionów silvera na set i broń aby dalej expić niestety posiadam jedynie 20 :/ Co powinienem ruszyć by to się zmieniło?? A może są osoby które chciałby by mi pomóc bo gra mnie wciągnęła na maxa. Pozdrawiam </blockquote>
takie pytanie powinieneś zadać na 1szym lvlu, jeśli nie masz gearu na swoje spoty to musisz znaleźc inne źródło dochodu, co bez Q będzie cięzkie, w sumie straciłeś wiele nie robiąc Q.
Takie dwa pytania, czy ktoś może polecić jakieś aktywne gildie warte uwagi? Jak już gdzieś dojdę to raczej wolał bym dożywotnio. Najważniejsza dla mnie jest atmosfera oraz jako takie zasady i progres.
Drugie pytanko jaka jest najdroższa rybka możliwa do złapania na fishingu przy pomocy wędki. 5kk?
Rybki nwm.. 300k widziałem, a gidlia to zapraszam do ZakonVII
Powie mi ktoś jak zrobić żeby kasa z dwóch innych miast przeniosła się przez jakiś transport do jednego miasta ? I czy musze kupywać residence albo storage w tych dwóch miastach.
Gdzie zatrudnić workerów i jak zarabiać będąc offline .
Póki co chodzi mi o miasta Heidel i Velia bodajże nie pamiętam nazwy.
Na razie zajmuje się wbijaniem lvl'a 42 so far.
IGN: Azeriso, można zaprosić i wyjaśnić w grze najlepiej, niestety nie posiadam już mikro do ts3.
Dorzucam staty jak by ktoś coś chciał doradzić :
Powie mi ktoś jak zrobić żeby kasa z dwóch innych miast przeniosła się przez jakiś transport do jednego miasta ? I czy musze kupywać residence albo storage w tych dwóch miastach. Gdzie zatrudnić workerów i jak zarabiać będąc offline . Póki co chodzi mi o miasta Heidel i Velia bodajże nie pamiętam nazwy. Na razie zajmuje się wbijaniem lvl'a 42 so far. IGN: Azeriso, można zaprosić i wyjaśnić w grze najlepiej, niestety nie posiadam już mikro do ts3. Dorzucam staty jak by ktoś coś chciał doradzić :
Idź do miasta, wymień silver na sztabki złota, przenieś sobie do drugiego miasta. :-)
Idź do miasta, wymień silver na sztabki złota, przenieś sobie do drugiego miasta. :-)
Tak właśnie zrobiłem xD so dumb i'am xD
już wbiłem 49 dostałem questa na 50 robić go teraz czy nie ?
I jak (i czy wgl. się da) zarabiać offline (jakieś wysyłki pracownicy itp.)
Thx
PS:
Mam 22kk na broń póki co nosze Kaia Shortsword za CP Taritas Armor/Feet & Grunil Helmet/Gloves